Ματωμένη μεταναστευτική πολιτική...
| Comments ]


Την ίδια ώρα που οι παραγωγοί φράουλας στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας εξαπέλυαν βάρβαρη επίθεση κατά αλλοδαπών εργατών, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, δήλωνε στο Λουξεμβούργο, όπου πήρε μέρος στη Σύνοδο Υπουργών της Ε.Ε. για θέματα μετανάστευσης:

"Η Ελλάδα ακολουθεί μια σύγχρονη μεταναστευτική πολιτική, αντάξια της Ιστορίας και του πολιτισμού της, βασισμένη στις αρχές της προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του». Υποστήριξε ο υπουργός ότι η Ελλάδα για θέματα των μεταναστών έχει υποστεί «μια οξεία επίθεση, η οποία και άδικη είναι και στηρίζεται σε παντελώς ανακριβή στοιχεία". 
Προφανώς ο κ. Παυλόπουλος, όταν μιλούσε στο Λουξεμβούργο, δεν γνώριζε τα αιματηρά επεισόδια.  Δεν γνώριζε, όμως, ούτε και τα δεκάδες επεισόδια ρατσισμού και απάνθρωπης μεταχείρισης που έχουν σημειωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας με θύματα οικονομικούς μετανάστες και δράστες κρατικά όργανα. Δεν γνώριζε τον βασανισμό αλλοδαπών σε αστυνομικό τμήμα. Δεν γνώριζε τελικά, σχεδόν, τίποτα.
Πόσο σύγχρονη, λοιπόν, είναι η μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας, όταν η κυβέρνηση ανέχεται τη μαύρη εργασία και την απάνθρωπη εκμετάλλευση, στα όρια της δουλείας, αλλοδαπών εργατών; Όταν ο υφυπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Χηνοφώτης, δεν γνωρίζει ούτε πόσα κέντρα φιλοξενίας αλλοδαπών έχει η χώρα; Όταν έπρεπε να χυθεί αίμα για να συζητήσουμε το πρόβλημα;
Η απάντηση είναι, δυστυχώς, απλή. Η Ελλάδα είναι σύγχρονη στη μεταναστευτική της πολιτική, όσο σύγχρονη είναι και στους άλλους τομείς. Όσο το νταβατζιλίκι και οι μορφές, σύγχρονης, εκμετάλλευσης θα την εξυπηρετούν, θα τις υπηρετεί με μεγαλύτερη συνέπεια από αυτή που θα έδειχνε ώστε να αναδείξει το έτσι κι αλλιώς ασθενικό ευρωπαϊκό της προφίλ...