ΟΤΕ: Δυο ενδιαφέροντα συμβάντα...
| 7 αφορμές για διάλογο ]


Δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ο επενδυτικός οίκος, Morgan Stanley παρουσίασε τις προβλέψεις του για την μετοχή του ΟΤΕ, παρέχοντας ξεκάθαρη στήριξη στην Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα ο οίκος δήλωσε ότι, εάν η Νέα Δημοκρατία παρέμενε στην εξουσία, ήταν πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις σε σημαντικά ζητήματα όπως οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, η περαιτέρω μείωση του προσωπικού στον ΟΤΕ, η εξαγορά της Cosmote και η ιδιωτικοποίηση του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, "όλα αυτά ή έχουν συζητηθεί, ή έχουν αρχίσει και εν μέρει υλοποιηθεί την τελευταία διετία. Αν συνυπολογίσουμε τα οφέλη από όλα αυτά τα ζητήματα οδηγούμαστε στο ανοδικό σενάριο έως 25%". 
Στην αντίθετη περίπτωση, αυτή της επικράτησης του ΠΑΣΟΚ, ο οίκος διέβλεπε "ρίσκο όσον αφορά την προώθηση των ζητημάτων αυτών" με συνέπεια την πτώση της μετοχής του ΟΤΕ.
Στο ίδιο report γινόταν και μια μικρή αναφορά στην είσοδο της MIG με ποσοστό 5,3%...

Μια ημέρα πριν την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ η Γερμανίδα Καγκελάριος,  Άνγκελα Μέρκελ, τασσόταν ανοιχτά υπέρ της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, με το όνομα Μακεδονία. 
Στην σύνοδο παρ' όλα αυτά η κ. Μέρκελ κράτησε από ήπια έως και ουδέτερη στάση στο θέμα επικεντρώνοντας τις προσπάθειες της στην μη ένταξη της Ουκρανίας και της Γεωργιας.
Λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνόδου (και της αλλαγής στάσης των Γερμανών), ο Γιώργος Αλογοσκούφης επιβεβαίωνε το ενδιαφέρον των Γερμανών για τον ΟΤΕ, "Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην υπογραφή μιας πολύ επιτυχούς συμφωνίας με την Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ", δήλωσε, προσθέτοντας πως υπάρχουν σοβαρά περιθώρια να επιτευχθεί στρατηγική συνεργασία με το γερμανικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό για τον ΟΤΕ.

Μικρά συμβάντα με μεγάλη, ίσως, σημασία...

Υ.Γ Για όσους δεν θυμούνται η Morgan Stanley, εξέδωσε το επίμαχο "κρυφό" ομόλογο των 280 εκ. ευρώ για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου και έκανε τη μετατροπή του σε «δομημένο» προϊόν.

7 αφορμές για διάλογο

Ανώνυμος είπε... @ 11 Απριλίου 2008 - 3:07 μ.μ.

mpagiatika nea
http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,dt=05.09.2007
grapse tpt kainourgio..

http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/299376/Article.aspx

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 11 Απριλίου 2008 - 3:12 μ.μ.

@ανώνυμε
Πόσοι, αλήθεια το ήξεραν και πόσο επίκαιρο είναι τώρα που το θέμα είναι ζεστό;
Άσε που τότε εξαντλήθηκε σε ενα άρθρο.
Το θέμα δεν είναι τι έχει ήδη γραφεί (σαφώς και γράφτηκε αφού είναι γεγονός) αλλά εαν πήρε την έκταση που του αρμόζει.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ είπε... @ 11 Απριλίου 2008 - 5:24 μ.μ.

Και που να δεις τι έχει να γίνει όταν μαθευτεί γιατί ο Σαρκοζί επικαλέστηκε τις...ρίζες του από τη Θεσσαλονίκη.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 11 Απριλίου 2008 - 5:35 μ.μ.

@Βασίλη
Ξέρεις κάτι και δεν μας το λές;

tzonakos είπε... @ 12 Απριλίου 2008 - 12:06 π.μ.

Να κάποια θέματα που αξίζει να τύχουν μεγάλης δημοσιότητας κάθε μέρα και όχι μόνο τότε που ειχε πει αυτά η Μοργκαν.
Αλλα ο κόσμος κοιμάται !
Λες και τους έχουν ψεκάσει με κάτι.
Πώς ειναι δυνατόν μια εταιρεία, η οποία ειχε άμεση σχεση και με το Ομόλογο, να παρεμβαίνει με τέτοιο τρόπο στα εσωτερικά μιας χώρας ;

Καλά κάνεις και το θυμίζεις, συνδέεται και με τα δύο προηγούμενα θέματά σου.

gpapoul είπε... @ 12 Απριλίου 2008 - 1:16 μ.μ.

Συμφωνώ με τον tzonako, ότι χρίζουν μεγάλης προβολής και φυσικά ο διάλογος και η θεματολογία στα blogs, δεν μπορεί να ακολουθεί τους ρυθμούς της ελεγχόμενης και λίγο πολύ, προκατασκευασμένης, «ψευτό-επικαιρότητας»…
Πάντως εκείνο που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, και μάλλον αναδεικνύει τους «άλλους σκοπούς» στο ζήτημα το ΟΤΕ, είναι η «μεταρρύθμιση» που γίνεται με όρους αγοράς «κράτους από κράτος»… Απιστία προς τις εθνικές μας δυνατότητες ή απλά πώληση για την πώληση; (ή την …μεσολάβηση;).

珊珊李 είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 7:26 μ.μ.

85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,色情聊天室,聊天室,AV,成人電影,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天

Δημοσίευση σχολίου