Η συνέντευξη του Michael Albert!
| 7 αφορμές για διάλογο ]


"Τα κινήματα θα πρέπει να δημιουργούν καλύτερη κοινωνική ζωή στα άτομα που συμμετέχουν. Θα πρέπει να δημιουργούν περιβάλλοντα που να επιτρέπουν στους ανθρώπους να έχουν περισσότερους φίλους και όχι λιγότερους. Να έχουν καλύτερες και όχι χειρότερες συναισθηματικές σχέσεις. Να έχουν καλύτερη εκπαίδευση, καλύτερη πρόσβαση στην πληροφόρηση, να δημιουργούν ένα υποστηρικτικό περιβάλλον και όχι ένα περιβάλλον συνεχούς κριτικής, ένα μονότονο περιβάλλον, ένα περιβάλλον που συνεχώς τους αφαιρεί κομμάτια από τη ζωή τους. Θα πρέπει να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα, να τους τονώνει την αυτοπεποίθηση, να τους κάνει να αισθάνονται πιο δυνατοί. Αν καταφέρουμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα σε μεγάλη κλίμακα, θα είμαστε σε πολύ καλή πολιτική θέση."

Ο ιδρυτής του Znet, Michael Albert, μιλά για την αυτοοργάνωση, το μοντέλο του ανοικτού κόμματος, την αριστερά και τον Αμερικάνικο δογματισμό. 
Μοιράζεται τις προσωπικές του εμπειρίες στον, ενεργό, πολιτικό ακτιβισμό και δίνει την δική του απάντηση στα σχέδια της Ελληνικής κυβέρνησης για τον έλεγχο του διαδικτύου 
Μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στην ομάδα του "Γίνε εσύ η αλλαγή".

7 αφορμές για διάλογο

Argos είπε... @ 31 Μαρτίου 2008 - 3:49 μ.μ.

Ωραία τα λέει Παναγιώτη, εμείς τι ακριβώς κάνουμε, ή μπορούμε να κάνουμε;

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 31 Μαρτίου 2008 - 3:59 μ.μ.

@argos
Μίλαγα και με τον Μασούρα και πρέπει να σκεφτούμε ενα τρόπο να βγάλουμε το πρόβλημα προς τα έξω.
Μπορούμε να βασιστούμε στο digitalrights και να γνωστοποιήσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης τόσο στην eff , όσο και σε πανεπιστήμια και πρόσωπα στο εξωτερικό.
Νομίζω οτι η όποια πιέση θα ασκηθεί απο εκεί...

tractatus είπε... @ 31 Μαρτίου 2008 - 5:10 μ.μ.

Ουδείς προφήτης στον τόπο του...πάλι απο το εξωτερικό θα βρούμε το δίκιο μας...ξέρω ...ξέρω...Παναγιώτη αλλά θα πρέπει να κάνουμε και κινήσεις στο εσωτερικό...γενικά

Ανώνυμος είπε... @ 1 Απριλίου 2008 - 6:15 μ.μ.

ti ginete me tin ipothesi toy z-net?

tzonakos είπε... @ 2 Απριλίου 2008 - 11:24 μ.μ.

Η πλάκα ειναι που δεν φαντάστηκα οτι θα την παρακολουθήσω όλη σχεδόν !
Πραγματικά ενδιαφέροντα πράγματα.
Ρωτάω κι εγω οπως ο ΚαπΚουμ, τι γίνεται με το ΖΝΕΤ ;

Nick Styl είπε... @ 3 Απριλίου 2008 - 3:36 μ.μ.

Παναγιώτη, κατ’ αρχήν, θα ήθελα να σου πω και μέσω του blog σου, σε σένα και σε όλους όσους έκαναν ερωτήσεις και συμμετείχαν στη συνέντευξη συγχαρητήρια.

@Tzonakos, καπιταλιστικό κουμμούνι:
Σε ότι αφορά τη συνεργασία με το –Ζ- θα μπορούσατε να γίνετε λίγο πιο σαφείς στα ερωτήματα;
Μια γρήγορη απάντηση από μένα σαν Έλληνας που ζει στη Βοστώνη και μέλος της Ελληνικής ομάδας του Ζ που δημιουργείται εδώ: Προς το παρόν η συνεργασία έχει 3 πυρήνες. Το Ζ καθεαυτό, μια ομάδα από Έλληνες στις ΗΠΑ που συμμετέχουν και στο Ζ και στην Ελληνική ομάδα, και τους φίλους από το «Γίνε εσύ η αλλαγή». Αυτά ως προς τη δομή και το ποιοί είναι δομικά οι συντελεστές(ας πούμε) της συνεργασίας. Επίσης, θα μετέφερα το κλίμα που επικρατεί στο ίδιο το –Ζ- στην ΜΑ και θα έλεγα ότι την βλέπουν εξαιρετικά θετικά, με πολύ ενθουσιασμό και ως παράδειγμα για άλλες χώρες. Για εμάς τους Έλληνες που ζούμε εδώ και μετέχουμε είναι χαρά να συνδυάζουμε ιδεολογία, ενημέρωση και επαφή με εξαιρετικά άτομα από την Ελλάδα.
Αυτό που είπε ο Άλμπερτ ότι δηλαδή τα κινήματα πρέπει να κάνουν τη ζωή των ανθρώπων πιο όμορφη και ευχάριστη, πιστεύω το έχει επιτύχει η συνεργασία με το "γίνε εσύ η αλλαγή" σε ότι αφορά άτομα τα οποία ξέρω, όπως τα άτομα του -Ζ- και τους Έλληνες που ζούμε εδώ και συμμετέχουμε ήδη.
Επίσης, υπήρχε μια εγγενής θετική προδιάθεση απέναντι στην Ελλάδα (λόγω Ζ (Γρηγόρης Λαμπράκης, λόγω Κρις Σπαννός (ομογενής Ελληνικής καταγωγής- σημαντικός συντελεστής του Ζ και του project της συμμετοχικής κοινωνίας) κτλ. Οπότε αυτό ήταν ήδη ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης. Και τα παιδιά του «Γίνε εσύ η Αλλαγή» με τη συνεργασία αυτή έχουν συσφίξει ήδη με εντυπωσιακό τρόπο τους Ελληνικούς δεσμούς στο Ζ.
Δεν ξέρω αν σας κάλυψα...
Φυσικά, υπάρχει το πρακτικό μέρος, που είναι η πραγματοποίηση της συνεργασίας (όσων έχουμε σκεφτεί μέχρι στιγμής, π.χ η αμφίδρομη σχέση Ελλάδας-Ζ, οι ιστοσελίδες, οι συζητήσεις κτλ). Αλλά αφενός αυτά θέλουν κάποιο χρόνο για να δημιουργηθούν... αφετέρου η ουσία είναι στο πνεύμα της συνεργασίας. Στο πρακτικό μέρος για παράδειγμα, μπορεί να υπάρχει κάτι που εμείς δεν έχουμε σκεφτεί αλλά που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Μέσα από υποδείξεις και συζητήσεις θα μπορούσαμε να το πραγματοποιήσουμε και αυτό, αφού οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο δικτύων είναι άριστες και υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής καινούργιων καλών προτάσεων...

tzonakos είπε... @ 3 Απριλίου 2008 - 4:00 μ.μ.

Eμένα με κάλυψες αρκετά nick styl και ελπίζω να τα λέμε συχνότερα.
Η δική μου απορία ειχε σχέση με το πρακτικό μέρος, δηλ. της εφαρμογής της συνεργασίας μεταξύ ΖΝΕΤ και ΓΙΝΕ-ΕΣΥ-Η-ΑΛΛΑΓΗ.
Μέσω τος eforum θα παρακολουθώ και θα ενημερώνομαι. Ειδικα οταν βλέπω οτι Ελληνες απο άλλα μέρη της γής ειναι μεσα σε αυτές τις προσπάθειες.

Δημοσίευση σχολίου