Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα...
| Comments ]


Η αποχώρηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, σε κλίμα ιδιαίτερης έντασης, από τη χθεσινή συζήτηση του Ασφαλιστικού στη Βουλή, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιμονή της κυβέρνησης και του προεδρείου της Βουλής να ολοκληρωθεί η διαδικασία «σημάδεψε» την τελευταία συνεδρίαση. Ο Γιώργος Παπανδρέου, σε ιδιαίτερα έντονο τόνο, έκανε λόγο για «πρωτόγνωρη διαδικασία στον βωμό της Δημοκρατίας» προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται την πολιτική του αυταρχισμού και της ισοπέδωσης για να περάσει αυταρχικές πολιτικές.
Νωρίτερα είχαν επικρατήσει υψηλοί τόνοι αντιπαράθεσης ανάμεσα στο προεδρείο της Βουλής και το ΠΑΣΟΚ καθώς οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμειναν να ολοκληρωθεί ο κατάλογος των ομιλητών, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας αντέτεινε ότι η ονομαστική ψηφοφορία και η ολοκλήρωση της διαδικασίας είχε προγραμματιστεί για πριν από τα μεσάνυχτα.
Για περίπου μία ώρα αντηλλάγησαν οξείες εκφράσεις. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι χρειάζεται να παρέλθουν τουλάχιστον 24 ώρες για να ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο εφόσον έχουν γίνει αλλαγές από την αρμόδια υπουργό σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής επέκρινε το προεδρείο ότι επιχείρησε «να φιμώσει την αξιωματική αντιπολίτευση».