Εξάχρονοι... τρομοκράτες!
| 20 αφορμές για διάλογο ]


Συμμετέχοντας στην αντιτρομοκρατική υστερία, που έχει καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της Δύσης, η Ελλάδα πρόκειται να ξεκινήσει την καταγραφή των δακτυλικών αποτυπωμάτων από παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω, θεωρώντας τα εν δυνάμει εγκληματίες. 
Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της απόφασης της Ε.Ε. ( με τις ευλογίες και της Ελληνικής κυβέρνησης) να σκληρύνει την αντιτρομοκρατική της πολιτική, κατασκευάζοντας τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων με τα στοιχεία των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και, ενώ, οι Ευρωπαίοι φαίνονται έτοιμοι να "φακελώσουν" ό,τι κινείται και αναπνέει εντός των ορίων της Ε.Ε., την ίδια στιγμή αδυνατούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια των δεδομένων, αυτών.
Προς το παρόν, πάντως, το υπουργείο Εσωτερικών τηρεί στάση αναμονής, μέχρι την, οριστική, απόφαση για την εφαρμογή του μέτρου από την Ε.Ε. Η απόφαση, όταν και εφ’ όσον ληφθεί, θα είναι δεσμευτική για όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Στην συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Ε.Ε οι μόνες χώρες που έφεραν αντιρρήσεις ήταν η Γερμανία και η Αυστρία. Η Ελλάδα, απλά, συμφώνησε!
Η συνέχεια στα συνταγματικά δικαστήρια...

Υ.Γ Εναλλακτικός τίτλος του ποστ θα μπορούσε να ήταν, " Οι δεξιοί, ξανάρχονται"...

20 αφορμές για διάλογο

Ανώνυμος είπε... @ 27 Μαρτίου 2008 - 4:33 μ.μ.

ε όχι ρε παιδιά ε όχι θα τρελαθούμε τελειώς, μήπως θα ήταν καλύτερα να τους κλείσουμε φυλακή με το που γεννηθούν

tzonakos είπε... @ 27 Μαρτίου 2008 - 8:18 μ.μ.

Η Ελλάδα απλά συμφώνησε ;
Θα ηταν έκπληξη να διαφωνήσει ειδικά αυτη η κυβέρνηση...

Ανώνυμος είπε... @ 27 Μαρτίου 2008 - 10:40 μ.μ.

ΤΙ ΘΑ ΠΩ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΜΕ ΡΩΤΉΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ? ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ?

exoaptonkyklo είπε... @ 28 Μαρτίου 2008 - 10:05 π.μ.

Δεν εχουμε δει τιποτα ακομη μου φαινεται...
Την καλημερα μου.

Divaynne είπε... @ 28 Μαρτίου 2008 - 3:09 μ.μ.

ε εντάξει τότε αφού δεν έχεις καμία ελπίδα τότε μπορούμε όλοι να γίνουμε κακοποιοί...έτσι κι αλλιώς ότι και να κάνουμε φακελωμένοι θα μαστε αρα ποιος χέστηκε...

Ανώνυμος είπε... @ 28 Μαρτίου 2008 - 7:09 μ.μ.

Μάλλον ο σωστός τίτλος θα έπρεπε να είναι "πως ένας πασόκος καταστρέφει ένα ενδιαφέρον ποστ" (Αναφέρομαι στην τελευταία σου πρόταση. Ήταν ανάγκη;)

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 28 Μαρτίου 2008 - 7:21 μ.μ.

@Ανώνυμε
Διαφωνείς στο ποιός είχε φακελώσει την μισή, και πλέον, Ελλάδα;
Στο λέω γιατί και ο παππούς μου και ο αδελφός του έκαναν... ταξιδάκι αναψυχής στην Μακρόνησο.
Απλά, τώρα το φακέλωμα είναι ψηφιακό...

Ανώνυμος είπε... @ 28 Μαρτίου 2008 - 10:41 μ.μ.

Με την ίδια λογική σε ένα ποστ για τις ελλείψεις σε υποδομές στον Αγιο Ευστράτιο, θα συμπλήρωνες στο τέλος "εκεί όπου εξόριζαν οι δεξιοί". Άσχετο. Εμφανής προσπάθεια για φτηνοπολιτική.

Πληροφοριακά, όπως μπορείς να διαπιστώσεις από τις μαρτυρίες οποιουδήποτε άνω των 60 ετών, τον περισσότερο κόσμο στα ξερονήσια τον έστειλε ο "γέρος της δημοκρατίας" και παππούς του αρχηγού σου.

Τέλος, εάν οι παππούδες σου ήταν εξόριστοι αριστεροί, εσύ τι δουλειά έχεις σε ένα νεο-καπιταλιστικό κόμμα εξουσίας, όπως το πασόκ; Ή μηπως ο Σημίτης ήταν σοσιαλιστής; Ο τελευταίος σοσιαλιστής ήταν ο Ανδρέας, που έκαψε τους φακέλλους, ανέβασε τις συντάξεις, έφτιαξε το ΕΣΥ.
Μετά το - καπιταλιστικό, νεοφιλελεύθερο, υποτακτικό στους Αμερικάνους - χάος! Και μη μου πεις ότι ο γιωργάκης θα είναι σοσιαλιστής ως πρωθυπουργός; Αν μου πεις ότι θα "πουλάει μαγκιά" και στους Αμερικάνους, ε, τότε θα πεθάνω στα γέλια!

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 28 Μαρτίου 2008 - 11:07 μ.μ.

@ανώνυμε
Βασική προυπόθεση για να κάνουμε διάλογο είναι να αφαιρέσεις τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς (βλ. "Γιωργάκης"). Όπως εγώ δεν αποκαλώ κανέναν "μπούλη" ή "μαμόθρεφτο" το ίδιο περιμένω και απο εσένα.
Συγνώμη για το έντονο ύφος, αλλά αυτό που μας λείπει σαν χώρα είναι ο σεβασμός στα θεσμικά πρόσωπα.

Ανώνυμος είπε... @ 28 Μαρτίου 2008 - 11:23 μ.μ.

ΟΚ, το παιρνω πίσω το Γιωργάκης. Τον αποκαλώ ΓΑΠ εν συντομία. Περιμένω το σχόλιό σου τώρα!

Ανώνυμος είπε... @ 28 Μαρτίου 2008 - 11:27 μ.μ.

Α, ξέχασα. Δεν με πειράζει να τον αποκαλέσεις "μπούλη". Μου είναι ούτως ή άλλως αδιάφορος. Επίσης, δεν με απασχολεί η επιφάνεια αλλά η ουσία των πραγμάτων.

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 28 Μαρτίου 2008 - 11:37 μ.μ.

Καταρχήν το γεγονός οτι ο Γέρος της Δημοκρατίας ήταν αυτός που τους έστειλε στην γυάρο είναι ιστορική ανακρίβεια.
Εγώ θέλω να σου θέσω ένα ερώτημα. Τί θεωρείς αριστερά στην Ελλάδα; Τα κατάλοιπα του μαρξισμού; (κκε), το lifestyle πρότυπο (βλέπε σύριζα) ή ένα κόμμα που
1) είναι εξουσίας και 2) έχει καταλάβει (ή δείχνει οτι έχει αρχίσει να το καταλάβαίνει) οτι η σύγχρονη αριστερά έχει κυβερνητική πρόταση;
Φυσικά και δεν συμφωνώ με πολλά απο όσα έκανε η κυβέρνηση Σημίτη (μπορείς να διαβάσεις και παλαιότερα ποστ μου), δεν μπορείς να του αρνηθείς, όμως, οτι μπόρεσε να βάλει σε τάξη τον τρόπο που λειτουργούσε το σύστημα.
Τέλος όσον αφορά τον ΓΑΠ φυσικά και θεωρώ οτι είναι οτι ποιο κοντινό στο σύγχρονο κεντροαριστερό μοντέλο διακυβέρνησης. Μόνο και μόνο το γεγονός οτι στηρίζει έμπρακτα τις αρχές της κοινωνίας των πολιτών, νομίζω οτι είναι ενα σοβαρό επιχείρημα.

Υ.Γ Σου θυμίζω οτι σαν υπουργός παιδείας δημιούργησε τον θεσμό του ¨ανοιχτού πανεπιστημίου" το οποίο θεωρήτε η μεγαλύτερη μεταρυθμιστική κίνηση-στην παιδεία- τα τελευταία 16 χρόνια.

Ανώνυμος είπε... @ 29 Μαρτίου 2008 - 1:13 π.μ.

1) Επειδή επικαλέστηκες τους παππούδες σου, σου θυμίζω ότι στη μεταπολεμική Ελλάδα υπήρχαν οι οπαδοί του Σοβιετικού συστήματος και οι οπαδοί της Δύσης (Άγγλων κυρίως). Οι παππούδες σου ως αριστεροι ήταν με τους πρώτους. Με τους άλλους ήταν οι κεντρώοι και οι δεξιοί. Συνεπώς εσύ πατάς σε δύο βάρκες: Τους επικαλείσαι από τη μία, αλλά υποστηρίζεις τους αντιπάλους τους, διότι ο Γέρος ήταν σαφώς αγγλόφιλος και όχι κόκκινος.
2) Είναι ιστορική αλήθεια ότι ο Γέρος ευθύνεται για πάμπολλες διώξεις και εξορισμούς αριστερών, αλλά είναι μεγάλο θέμα για να αναπτυχθεί τώρα στη 1:00. Θα σου πω μόνο ότι από τον Βενιζέλο ήδη, οι αριστεροί διώκονταν από τους κεντρώους και μια απλή απόδειξη για αυτό είναι ότι το ΚΚΕ ετέθει εκτός νόμου το 1948 από τον κεντρώο Σοφούλη! Και σατανικά (αναγκαστικά βέβαια) το επανέφερε στη νομιμότητα ο δεξιος Καραμανλής!!!
3) Sorry, αλλά είναι αστείο ότι ο ΓΑΠ εκφράζει αριστερή κυβερνητική πρόταση στην Ελλάδα. Κατ'αρχάς είναι γιος της μητέρας του και όχι του πατέρα του. Εάν γίνει πρωθυπουργός είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα συνεχίσει τον λεκτικό σοσιαλισμό-πρακτικό καπιταλισμό του Σημίτη, την πολιτική υποτέλειας στους Αμερικάνους κλπ, κλπ.
Όσον αφορά αυτά που υποστηρίζει τώρα (κοινωνία των πολιτών κλπ), κανένας πολιτικός δεν με πείθει εμένα προσωπικά, καθώς ευκολότατα και με την αρωγή των ΜΜΕ τα ξεχνάει και κανείς δεν τον ρωτάει για αυτά μετά τις εκλογές. Σου θυμίζω τη μάχη ενάντια στη διαφθορά του Κωστάκη. Τι έγινε; Και μη βιαστείς να μου πεις ότι ο ΓΑΠ είναι διαφορετικός, θα είναι αστείο!

Τι μπορεί να γίνει λοιπόν; 2 εκδοχες: 1η) Απαισιόδοξη: Όποιος και να βγει θα είναι το ίδιο καθώς κουμάντο κάνουν τα "ξένα κέντρα". Άλλωστε αυτά βγάζουν τους πρωθυπουργούς.
2η) Αισιόδοξη: Απλή αναλογική. Να μπουν κάποιοι ενάρετοι πολιτικοί μικρών κομμάτων από όλες τις πτέρυγες σε κυβερνήσεις συνεργασίας και να ασκούν ουσιαστικό έλεγχο στα λαμόγια και στα τζάκια των δύο κομμάτων εξουσίας, ώστε να εξυγιανθεί η πολιτική ζωή της χώρας, οι "μαϊμού" πλειοψηφίες και οι "ισχυρές" κυβερνήσεις να μην περνάνε εύκολα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια και γενικότερα δεν ξέρω τι άλλο να πω, είναι η μόνη ελπίδα που βλέπω εγώ.

Για να γίνει όμως το δεύτερο, πρέπει νέα παιδιά σαν κι εσένα να απεγκλωβιστούν από τα κομματικά δεσμά των δύο κομμάτων εξουσίας, να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να μην "μασάτε" από αυτούς πια. Ακόμη δεν τους μάθατε; Πόσες φορές ακόμη πρέπει να εναλλαχθούν στην εξουσία για να το καταλάβετε; Η μεγάλη μάζα το πήρε χαμπάρι και τους δίνει μαζί το μικρότερο ποσοστό από την μεταπολίτευση και εντεύθεν.
Τέλος, σχετικά με το ΥΓ σου και επειδή θεωρώ ότι τα εθνικά θέματα είναι τα σημαντικότερα (οι Αμερικάνοι μας κάνουν Κόσσοβο με το κούνημα των δακτύλων τους), να σου θυμίσω ότι αυτός ήταν που χόρευε με τον τουρκο-εβραίο Τζεμ και έστελνε τα τρένα με τις σημαίες των δύο χωρών και άλλα πολλά που έκανε ως ΥΠΕΞ, που τώρα μου διαφεύγουν. Κι αν ακόμη το δεχτώ αυτό που λες, το υπόλοιπο "άρρωστο" πασόκ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό: Πάγκαλος,Ανωμερίτης, Λαλιώτης,Πρωτόπαππας και φυσικά Σημίτης. Ο ΓΑΠ θα είναι τιραμόλα ή άνθρωπος ορχήστρα ως πρωθυπουργός; Μόνος του θα τα κάνει όλα;

Γι'αυτο σου λέω, ξεκόλλα, εάν είσαι ρομαντικός ιδεολόγος φυσικά και σε ενδιαφέρει το μέλλον του τόπου. Αν είσαι κομματικό στέλεχος που "ελπίζεις", σε δικαιολογώ απόλυτα για ότι κάνεις.
Καληνύχτα

Ανδρέας Τριανταφυλλίδης είπε... @ 29 Μαρτίου 2008 - 1:36 π.μ.

"εάν είσαι ρομαντικός ιδεολόγος φυσικά και σε ενδιαφέρει το μέλλον του τόπου"

είναι ένας ρομαντικός τύπος που ξέρει ότι χρειάζεται και η ανταλλαγή υγρών στον έρωτα

το μέλλον στο οποίο συμμετέχεις ενεργά θέλει χορό με το διάβολο ... δε βγαίνεις αλώβητος από τέτοιες περιπτύξεις, αλλά κάποιοι πρέπει να επωμίζονται αυτή τη φθορά

οι επιλογές είναι συγκεκριμένες, εκτός αν δεν θέλεις να επιλέξεις

Ανώνυμος είπε... @ 29 Μαρτίου 2008 - 9:28 π.μ.

@τριανταφυλλίδη
Εσύ τώρα από όλον τον διάλογο με τον Π μόνο αυτό το σχόλιο έχεις να κάνεις; Και πως ξέρεις τόσα πολλά για τον τρόπο που προτιμά να κάνει έρωτα; Έχεις το έλεγχο των "πιο κρυφών κυττάρων του", που λέει και το άσμα;
Να λείπει παρακαλώ η ειρωνία. Σου απαντώ με το ύφος σου.

Οι συγκεκριμένες επιλογές είναι μόνο στο δικό σου το μυαλό, που μάλλον το διαφεντεύουν δεσμεύσεις τυφλής κομματικής υποταγής!

Η μόνη ελπίδα είναι ο κυβερνητικός πλουραλισμός, μόνο από τα υγιή τμήματα των κομμάτων.
Παναγιώτη σε περιμένω.

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 29 Μαρτίου 2008 - 11:10 π.μ.

@Ανωνυμε
Καταρχήν να σου πω οτι ο Τριάντα (επειδή τον γνωρίζω) εχει ιδιότυπο και καυστικό, πολλές φορές, χιούμορ. Οπότε, μόνο, απαξίωση των λεγομένων σου δεν ήταν αυτά που έγραψε. Άσε που δεν υπακούει "τυφλά στις κομματικές επιταγές".
Τώρα σε όσα είπες. Ξεκινάω λέγοντας σου οτι δεν είμαι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (ούτε, καν μέλος), δεν έχω οπότε καμιά δέσμευση ως προς το κόμμα.
Σου ξαναείπα οτι δεν συμφώνησε με αρκετά απο τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σημίτη, η εξωτερική πολιτική ήταν όμως ένα απο τα ατού της. Εαν θυμάσαι, με τις κινήσεις που περιέγραψες (με τρόπο που δεν με εκφράζει) η Ελλάδα πέτυχε να μεταβιβάσει το πρόβλημα "Τουρκία" στους υπόλοιπους εταίρους μας στην Ε.Ε. Τους είπε απλά, "τόσο καιρό με είχατε εμένα να τσακώνομαι με τους Τούρκους, σειρά σας τώρα". Και η κίνηση απέδωσε καρπούς.
Δεύτερον, και όσων αφορά των ΓΑΠ, τα στελέχη που περιέγραψες είναι βέβαιο (προσωπική μου εκτίμηση) οτι δεν πρόκειται να δουν υπουργείο ούτε με κυάλια καθώς η εποχή τους πέρασε.
Είναι άδικο, επίσης, να τσουβαλιάζεις με αυτό τον τρόπο ΓΑΠ και Καραμανλή, καθώς ουδεμία σχέση έχουν.
Τέλος, μιας και αναφέρθηκες στα μικρά κόμματα δώσε μου μια αχτίδα φωτός απο αυτά. Για το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ τα έχω πει επανηλημένα μεσα απο αυτό το blog. Το ΛΑΟΣ με την στάση του, εχθές, στην βουλή απέδειξε οτι αποτελεί ένα αξιόπιστο δεκανίκι της κυβέρνησης.
Επιμένω, λοιπόν, οτι ο δρόμος περνά μέσα απο α κόμματα εξουσίας. Εκεί πρέπει να δωθεί η μάχη για την ανατροπή ιδεών, προσώπων και πολιτικών. Γιατί καμιά φορά, για να μπορέσεις να πετύχεις ουσιαστικές αλλαγές, θα αναγκαστείς να χορέψεις, κάποιες φορές, με τον διάβολο.

Ανδρέας Τριανταφυλλίδης είπε... @ 29 Μαρτίου 2008 - 5:41 μ.μ.

@ανώνυμος

έχεις δίκιο να νομίσεις ότι μπορεί να ήταν ειρωνία εις βάρος σου, επειδή πιάστηκα από κάτι που είπες ... σου υπόσχομαι ότι δεν είχα κακή , αλλά καλή περιπαικτική διάθεση


"το διαφεντεύουν δεσμεύσεις τυφλής κομματικής υποταγής!"

μη λες χοντράδες ... είμαι 39 ετών, έχω 2 παιδιά, και -αν προσέξεις στο σάητ όπου συμμετέχω- γράφω με τρόπο που δε δείχνει τέτοιο πράγμα ..

κρίνε την πιθανή ειρωνία (δεν ήταν), ή μια κακιά στιγμή, αλλά μη βγάζεις συνολικά συμπεράσματα για ένα άτομο

φιλικά, χωρίς ίχνος ειρωνίας η άλλης κακής πρόθεσης

Ανδρέας Τριανταφυλλίδης

Ανώνυμος είπε... @ 29 Μαρτίου 2008 - 9:22 μ.μ.

@ τριάντα δεκτή η διόρθωση, τα παιρνω κι εγώ πίσω
@ παναγιώτη, αν και δεν ΄σχολίασες πάρα πολλά, συνεχίζω σε αυτά που έγραψες. Αναφέρωντας τον Σημίτη με μπέρδεψες. Αν θαυμάζεις τον Σημίτη και πιστεύεις ότι ο ΓΑΠ θα συνεχίσει το έργο του, άστα. Το μόνο που ελπίζω από τον ΓΑΠ είναι να είναι διαφορετικός από τον Σημίτη σε όλα!

" Εαν θυμάσαι, με τις κινήσεις που περιέγραψες (με τρόπο που δεν με εκφράζει) η Ελλάδα πέτυχε να μεταβιβάσει το πρόβλημα "Τουρκία" στους υπόλοιπους εταίρους μας στην Ε.Ε. Τους είπε απλά, "τόσο καιρό με είχατε εμένα να τσακώνομαι με τους Τούρκους, σειρά σας τώρα". Και η κίνηση απέδωσε καρπούς."

Μην γελιέσαι, η Ευρώπη το έχει το πρόβλημα με τους Τούρκους. Η Γερμανία έχει, ξέρω 'γω, 5 εκατομμύρια Τούρκους (και άλλους τόσους οι υπόλοιπες χώρες) που θα γίνουν αυτόματα ευρωπαίοι πολίτες! Ανέκαθεν το πρόβλημα ήταν δικό τους και αυτοί δεν θέλουν την Τουρκία στην Ευρώπη. Δεν πέτυχε τίποτα φοβερό ο ΓΑΠ ως ΥπΕξ του Σημίτη. Αντίθετα ο Σημίτης έκανε πολλά εθνικά ντροπιαστικά, μην τα λέμε τώρα.

Μακάρι να μην δουν υπουργείο αυτοι που λέγαμε, αλλά δεν το πιστεύω με τίποτα! Τον Λαλιώτη άλλωστε ο ΓΑΠ το "ανέστησε" πολιτικά και ο Πάγκαλος είναι πανταχού παρών στην τηλεόραση. Και να μην έχουν υπουργεία θα κινούν τα νήματα και είδικά ο Λαλιώτης. Δεν πιστεύω να είσαι υπερήφανος για το ρόλο του στα χρόνια εξουσίας του Πασόκ; Λάσπη και μόνο λάσπη.

Κώστας και Γιώργος, μέχρι στιγμής, είναι ακριβώς το ίδιο: Πολιτικοί κληρονόμοι, αμερικανοτραφείς και σπουδαγμένοι, μόνο που ο κώστας δοκιμάστηκε και απέτυχε. Το ίδιο ακριβώς, πιστεύω ότι θα συμβεί και με τον γιώργο. Δεν υπάρχει κάτι που να με πείθει για το αντίθετο. Ο δικομματισμός, ξαναλέω, είναι αποτυχημένος στην Ελλάδα, τόσα χρόνια μας δουλεύουν δεν βαρεθήκαμε; Κάθε φορά με την βοήθεια των ΜΜΕ μας κάνουν να λέμε: Να φύγει αυτός ο απατεώνας, να έρθει ο άλλος μπας και....

Ε, αυτό το "μπας και" δεν έρχεται ποτέ. Ως πότε θα μας περνάνε για μα...ες!

Όσο για το χορό με το διάβολο, δεν μπορώ είμαι αρσούμπαλος :)

Δημητρης καπραλος είπε... @ 2 Απριλίου 2008 - 2:14 μ.μ.

Ρε παπαχατζή, δε μαζεύεσε με τις βλακείες που παρουσιάζεις ως και καλά κοινωνικό θέμα; πολιτική, κοινωνία και αηδίες, και προσωπικές ψευδοευαισθησίες. Να παντρευτείς την Αγγελική και να τελειώνει το θέμα που έχει μείνει η κοπέλα ανύπαντρη και θέλει και παιδί. Άντε, βάλε μπρος θα σε προλάβει ακνείς άλλος...

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 2 Απριλίου 2008 - 2:55 μ.μ.

Δημήτρη και εγω σε αγαπάω ρε φίλε! :)
Τι είδα, θα ανοίξεις blog; Να το δω και αυτό...
Χαχαχαχα!

Δημοσίευση σχολίου