Ο ΣΥΡΙΖΑ χύνει την καρδάρα με το γάλα...
| 25 αφορμές για διάλογο ]


Η αντιπολίτευση κατάφερε, με πρωτοβουλία του Αλέκου Αλαβάνου και με επόμενες κινήσεις του ΠΑΣΟΚ, σημαντικό πλήγμα στην κυβέρνηση. Όμως τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ υπονόμευσαν τόσο τη συγκεκριμένη προσπάθεια όσο και τις προσδοκίες για πραγματική συνεργασία σε αυτό στο ζήτημα του ασφαλιστικού. Ας θυμηθούμε το χρονικό αυτών των ημερών.
Ο Αλέκος Αλαβάνος κάνει πρόταση δημοψηφίσματος, την οποία αποδέχεται άμεσα το ΠΑΣΟΚ, το οποίο στη συνέχεια κάνει ουσιαστικό ελιγμό, με αποτέλεσμα να υπαναχωρήσει ο Δημήτρης Σιούφας και να κερδηθούν 24, πολύτιμες για την οργάνωση του, ώρες. Στο μεταξύ ο Συνασπισμός ξεκινά διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών, μόνος του ( ανεξάρτητα και ανταγωνιστικά, τελικά, στην αντίστοιχη πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ) μέσω (και) μιας ερασιτεχνικής δικτυακής πλατφόρμας, και επιπλέον, οργανώνει, πάλι μόνος, σχετικό συλλαλητήριο για την Πέμπτη.

Στρατηγικά μηδέν, επικοινωνιακά άριστα.

Ας δούμε, λοιπόν, τις στάσεις των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης, σε ότι αφορά τη συνέπεια και, μέχρι ενός σημείου, την ειλικρίνεια των προθέσεων τους.
Το ΠΑΣΟΚ κρατά συνεπή στάση. Αποδεχόμενο την πρόταση για δημοψήφισμα, κερδίζει χρόνο (για όλους) με τη στάση του στη Βουλή. Επιπλέον δεν υπονομεύει, αλλά στηρίζει τη ΓΣΕΕ για συλλογή υπογραφών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη κάνει την πρόταση, Στην συνέχεια απαξιώνει την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να επιμηκυνθεί η διαδικασία (όχι απλά δεν αντέδρασε στον αυταρχισμό και στην καταπάτηση των κανόνων της Βουλής από Σιούφα και Σούρλα, αλλά εισέπραξε, με κάποια μεγαλορρημοσύνη στη συνέχεια, τα κολακευτικά λόγια του Προκόπη Παυλόπουλου). Επιπλέον μαζεύει μόνος του -και με προχειρότητα- υπογραφές, και οργανώνει -κατά τα πρότυπα του ΠΑΜΕ- δικό του συλλαλητήριο.
Σε στρατηγικό επίπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ υποβάθμισε με τη συμπεριφορά του το Κοινοβούλιο, την πρόθεση συνεργασίας από το ΠΑΣΟΚ, και την πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ (στην οποία συμμετέχουν μέλη του Συνασπισμού).
Σε επικοινωνιακό επίπεδο πάντως, φαίνεται να κερδίζει, και ίσως αυτό να μεταφραστεί σε ακόμη καλύτερη επίδοση σε επόμενες δημοσκοπήσεις.
Ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωνε πριν 4 μήνες, στον Ελεύθερο Τύπο, ότι, "ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει “να βομβαρδίζει” με προτάσεις συνεργασίας τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το ΚΚΕ, παρά το γεγονός, όπως παραδέχθηκε, ότι η έως τώρα ανταπόκριση των δύο αυτών κομμάτων δεν είναι ιδιαίτερα θετική."
Σήμερα, η δήλωση αυτή, ακούγεται κάπως κενή...


Υ.Γ Στο επόμενο ποστ, ¨Κυβέρνηση και περιφρόνηση του κοινοβουλίου"

Υ.Γ2 Ο μόνος που καλώς, κατά την άποψη μας, επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος, δηλώνοντας ότι "δεν έχει ανάγκη η μεγάλη κοινωνική προοδευτική πλειοψηφία από αυτοαιφνιδιασμούς" και ότι "θέλει στρατηγική, θέλει σοβαρότητα, θέλει να αξιοποιούμε το κοινωνικό και κοινοβουλευτικό momentum με ωριμότητα και όχι να ψαρεύουμε στα θολά νερά μιας συγκυρίας". Αντίθετα από αυτό που άφησαν να εννοηθεί σε κάποια ΜΜΕ, δεν αναφέρθηκε αρνητικά, πάντως, στην πρόταση.

25 αφορμές για διάλογο

tzonakos είπε... @ 26 Μαρτίου 2008 - 11:51 π.μ.

Σκέφτηκα το εξής :
Οτι μπορεί κάποιος να πει πως "για την πάρτη τους καλά κάνουν".
Θα πρέπει όμως να απαντήσει πού ειναι η συνέπεια και η συνεργασία απέναντι στο κράτος Δεξιάς.
Γιατι τόση αλαζονεία απο τον Σύριζα ; Αυτο περιμέναμε ;
Ας ελπίσουμε να δούν καθαρά στη συνέχεια.

xristos είπε... @ 26 Μαρτίου 2008 - 1:04 μ.μ.

Έχω την αίσθηση ,ότι θα δούμε πάρα πολλά επεισόδια,επικοινωνιακής τακτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ,άσχετα αν αυτά είναι σε βάρος της ουσίας,η αν ακόμα υποβοηθούν την δεξιά σε κάποια σημεία.Να θυμήσω κάποια δήλωση του ΤΣΙΠΡΑ ,οτι στις επόμενες εκλογές η ΝΔ θα έχει απεναντί της τον ΣΥΡΙΖΑ,υπονοόντας βεβαίως ότι θα είναι δεύτερο κόμμα.Πιστεύω πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μείνει στο πλαίσιο,που έβαλε ο΄ΓΑΠ οσον αφορά τη συνεργασία και όχι να σύρεται απο τις πομφόλυγες του συνασπισμου.Νομίζω πως ο Βενιζέλος κράτησε πολύ σωστή στάση για το θέμα,και για το οποίο κατά τη γνώμη μου κακώσ βιάστηκε το ΠΑΣΟΚ να υιοθετήσει.

agapi είπε... @ 26 Μαρτίου 2008 - 5:47 μ.μ.

Η γνώμη μου είναι ότι ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε είχε την πρόθεση να «δώσει» γάλα, αλλά να το κλέψει με διάφορα επικοινωνιακά τερτίπια , σαν να το ήταν δικό της εξαρχής. Από τι αποδεικνύεται όμως, η τόσο «αριστερή» ηγεσία της έρχεται σε αντίθεση με την μεγάλη πλειοψηφία 70% της βάσης της ΣΥΡΙΖΑ, που επιθυμεί μια συνεργασία με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Από αυτή την άποψη, για μένα ήταν άλλη μια πράξη Δημοκρατίας και Σεβασμού προς τον Πολίτη αυτό το κάλεσμα για συνεργασία που έκανε ο ΓΑΠ. Το θέμα είναι ότι δεν δείχνει το ίδιο σεβασμό η Ηγεσία της ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον απλό πολίτη και πρώτα απ’όλα στα μέλη της. Και αυτό τον αυταρχισμό με κάνει να αναρωτιέμαι μήπως η Ηγεσία της ΣΥΡΙΖΑ θέλει το κόμμα του (σαν ιδιοκτησία) να είναι απλός ένα άλλο καινούργιο και πιο αποτελεσματικό δεκανίκι της δεξιάς, στην πράξη? Και αυτό έρχεται σε αντίθεση με την «αριστεροσήνη» της και την βούληση του λαού, σαν πλειοψηφία? Μήπως αυτά πρέπει να κοιτάξουνε τα μέλη της ΣΥΡΙΖΑ πριν να είναι πια αργά και να αρχίζουνε με ένα δημοψήφισμα, πρώτα απ’όλα από το εσωτερικό της ΣΥΡΙΖΑ???
Όσο για άλλες ομιλίες ( Ε.Β.-που δεν την άκουσα, οφείλω να αναγνωρίζω), νομίζω ότι το σοφότερο είναι να τα είχαν βάλει με την ηγεσία της ΣΥΡΙΖΑ, παρά με το κάλεσμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. για συνεργασία. Ένα ΠΑ.ΣΟ.Κ. που λειτούργησε Δημοκρατικά, μέσο του Προέδρου του, του Παπανδρέου, που απέδειξε για άλλη μια φορά ότι κάνει την Πολιτική σαν Λειτούργημα, για τον πολίτη και έχει συνέπεια των πράξεων του με το πολιτικό του λόγο. Ένα Παπανδρέου, που για άλλη μια φορά θέλει ενωμένο το λαό ενάντιων των συμφερόντων. Έτσι, για άλλη μια φορά Σέβεται τον Πολίτη και απέδειξε (για οποίος έχει μυαλό) ποιος είναι αυτός που θέλει να δώσει την εξουσία στο λαό (ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Παπανδρέου) και ποιος είναι αυτός που θέλει την εξουσία για την εξουσία, η αλλιώς βοηθάει με την στάση της, την εξουσία των λίγων (Ηγεσία της ΣΥΡΙΖΑ).
Για μένα, αυτοί που σαν κόμμα έχουν το μεγάλο εσωτερικό πρόβλημα, όπου ο αυταρχισμός της ηγεσίας έρχεται σε ρήξη με την βούληση της βάσης και την ίδια την ιδεολογία του κόμματος, είναι η ΣΥΡΙΖΑ. Καλώ και εγώ από εδώ, (σαν απλός σκεπτόμενος πολίτης , ανήσυχος για το Μέλλον της χώρας), την βάση της ΣΥΡΙΖΑ, να πάρει τα μέτρα της και να δει ποιο είναι το αληθινό Καλό του Λαού.

nefelikas είπε... @ 26 Μαρτίου 2008 - 6:21 μ.μ.

Απορία ψάλτου βηξ: Εναντίον της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν έκανε πρόταση μομφής ο ΓΑΠ σήμερα; Ή μήπως κατάλαβα λάθος;

Sinistra Radicale είπε... @ 26 Μαρτίου 2008 - 6:27 μ.μ.

Μια μικρή διόρθωση αγαπητή αγάπη...Δεν είναι η ΣΥΡΙΖΑ(Η ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ), αλλά ό ΣΥΡΙΖΑ (Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, κλπ κλπ.....)

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 26 Μαρτίου 2008 - 6:31 μ.μ.

@Νεφελίκα
Εναντίον της κυβέρνησης έκανε. Σκοπός της πρότασης δεν είναι να πέσει η ΝΔ (όλοι ξέρουμε οτι δεν πρόκειται να γίνει).
Σκοπός, της πρότασης είναι να σύρει τον πρωθυπουργό στην βουλή (την οποία, συστηματικά απαξιώνει εδώ και 4 χρόνια).
Φαντάσουν οτι ο Κώστας Καραμανλής θα αναγκαστεί να είναι παρόν κοντά στις 6 ημέρες (συνεχόμενα).

Νικολέτα είπε... @ 26 Μαρτίου 2008 - 6:45 μ.μ.

Η απάντηση του Βενιζέλου στο "καλώς τα παιδιά" (!!!!;;;; παρντόν;) του Αλαβάνου ήταν και προσεγμένη και σωστά τοποθετημένη.

Αλλά και η ομιλία του (δεν την είδα, τη διάβασα από το site του ΠΑΣΟΚ) ήταν στο κλίμα που απαιτεί η συγκυρία

Τα σωστά να λέγονται... πολύ καλά έκανες Παναγιώτη που το αναγνώρισες και το επισήμανες.

agapi είπε... @ 26 Μαρτίου 2008 - 7:10 μ.μ.

Θεωρώ ότι αυτή που προσπαθεί να ψαρέψει στα θολά νερά είναι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (το εμπέδωσα, αγαπητέ @sinistra radicale) και δεν λέγεται «συγκυρία» το να θέλεις ενωμένο το λαό ενάντιων των συμφερόντων, αλλά πολιτική ωριμότητα και συνέπεια.

agapi είπε... @ 26 Μαρτίου 2008 - 7:22 μ.μ.

«μεγάλη κοινωνική προοδευτική πλειοψηφία». Μάλλον ο Ε.Β. ξέχασε μια «μικρή λεπτομέρεια» μεγάλη κοινωνική προοδευτική Σοσιαλιστική και Δημοκρατική πλειοψηφία. Αυτό γιατί μιλάμε για «αυτοαιφνιδιασμούς» (για απλός «κοινωνικός πρόοδος» μιλάει και η δεξιά, μην το ξεχνάμε).

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 26 Μαρτίου 2008 - 7:47 μ.μ.

@agapi
Μην μένεις στις λέξεις αλλά στο νόημα τους...

agapi είπε... @ 26 Μαρτίου 2008 - 8:05 μ.μ.

Ακριβώς για το νόημα τους θέλω να τις διευκρινίζω.

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ είπε... @ 26 Μαρτίου 2008 - 10:28 μ.μ.

φίλε Παναγιώτη, κάντε λίγο κράτει αρχίζετε να θυμίζετε κάποιους σκληροπηρυνικούς ΚΚΕέδες, που σε ότιδήποτε κακό πρέπει να ρίξουν και ένα κράξιμο στο ΣΥΝ.
Καλή η κίνηση Αλαβάνου
Καλή και η κίνηση ΓΑΠ
Πρόσεξε δεν κέρδισε τόσα το ΚΚΕ, με τον διμέτωπο αγώνα αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ με τοις αβροφροσύνες προς τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και την ιστορία του.
Ο στόχος σας πρέπει να είναι η κυβέρνηση και η κριτική προς τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να είναι υπάρχουσα αλλά προσεκτική.
Νομίζω ότι καταλαβαίνεις ότι θέλω να είμαι αντικειμενικός κριτής.

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 26 Μαρτίου 2008 - 10:46 μ.μ.

@καπ_κουμ
Δεν κάνω επίθεση στον συριζα. Απλά (μαζί με τον αντρέα) συνοψίζουμε τον ρόλο που έπαιξαν θεσμοί και πρόσωπα στο θέμα τοου ασφαλιστικού.
ΜΜΕ, αντιπολίτευση και απο αύριο κυβερνηση.

Ανώνυμος είπε... @ 26 Μαρτίου 2008 - 11:29 μ.μ.

Μα γιατί τρέμετε, αγαπητοί ΠΑΣΟΚοι, βλέποντας την ραγδαία άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και την ραγδαία πτώση του ΠΑΣΟΚ;

Μήπως επειδή δεν πρόκειται να βγείτε κυβέρνηση ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ (δηλαδή για τουλάχιστον 5-6 χρόνια ακόμη);

Μήπως επειδή το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα είναι σχεδόν ίδιο με του ΠΑΣΟΚ (πράγμα πρωτοφανές);

Μήπως επειδή το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ μέσα στην επόμενη διετία;

Φιλικά,

Γιώργος Τσοβολαδωσταόλας

vagnes είπε... @ 26 Μαρτίου 2008 - 11:35 μ.μ.

Η προταση μομφης Πανο ειναι ανευ ουσιας, ερχεται και δευτερη και ετσι υποβαθμιζεται.
Η προταση για δημοψηφισμα ειναι μια νεα προταση που κινητοποιει τους πολιτες. Δεν καταφερε να την σκεφτει το Πασοκ πρωτα, αλλά καλως την απεδέχθει, ασχετως αν ειναι ερασιστεχνικη, ενισχυει τη συμμετοχη του πολιτη πραγμα που δεν το κανει η προταση δυσπιστιας.
Οταν αποδεχεσαι μια προταση ενος αλλου κομματος δεν μπορεις να κανεις πισω στην συλλογη υπογραφων, απλα βοηθας να γινει αξιοπιστα. Αλλιως απο την αρχη δεν την υποστηριζεις.

Ο Συριζα δρα αυτοβουλως και μελλει να αποδειχτει αν πραττει καλως.
Το Πασοκ πως δρα σημερα;
Οι κινησεις του μοιαζουν ασταθεις και αποσπασματικες, ουτε συνεργασιας ουτε μη συνεργασιας.
Στην πολιτικη δεν αρκει να αποδειξουμε οτι ειμαστε καλα παιδια, χρειαζεται να αποδειξουμε οτι προβλεπουμε και προλαμβανουμε και συγχρονως ειμαστε αποτελεσματικοι.

Divaynne είπε... @ 27 Μαρτίου 2008 - 12:06 π.μ.

ποιος τρέμει ρε ανώνυμε?φούσκα είστε και όπως όλες οι φούσκες που παν ψηλά κάποτε σκάει....

Sinistra Radicale είπε... @ 27 Μαρτίου 2008 - 1:33 π.μ.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Sinistra Radicale είπε... @ 27 Μαρτίου 2008 - 1:44 π.μ.

Λίγα λόγια με ψυχραιμία παιδιά. Καταρχήν η πρόταση μομφής είναι εκ πρώτης όψεως καλή, γιατί δίνεται παράταση στην συλλογή υπογραφών για το δημοψήφισμα. Από την άλλη όμως....
Πρώτον: Σε μια κυβέρνηση στην οποία ο Καραμανλής θα μάζευε την Κ.Ο για να την ζυμώσει για τις μεταρρυθμίσεις, με αυτή την τακτική ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΤΑΙ, και αυτό είναι κακό. Η τακτική της αντιπολίτευσης είναι να αποσυσπειρώνει την κυβέρνηση στα μάτια της κοινωνίας.
Εξάλλου μια κυβέρνηση χάνει την κυριαρχία της όχι με πρόταση μομφής στην βουλή, αλλά μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες. Το επιχείρημα ότι θα εκτίθεται η κυβέρνηση αυτές τις μέρες της συζήτησης είναι λίγο έωλο γιατί ήδη έχει εκτεθεί. Άρα ο στόχος της αντιπολίτευσης συνολικά, θα πρέπει να είναι η μη εφαρμογή του Νομοσχεδίου και όχι η περαιτέρω ζύμωση....
Δεύτερον. Για τους επόμενους έξι μήνες η αξιωματική αντιπολίτευση θα έχει απωλέσει ένα μεγάλο όπλο για τα μεγάλα deals που θα γίνουν. Για τα οποία μην νομίζετε ότι αντιδρά η πλειοψηφία της κοινωνίας.
Τρίτον. Το timing ήταν τελείως λάθος, μιας και ακολουθήθηκε από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα.
Η επιβεβαίωση όλων των παραπάνω είναι το κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ για την Παρασκευή, την αμέσως επόμενη μέρα μετά την συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ της Πέμπτης. Και αυτό είναι θεμιτό από την μεριά του ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται όμως ότι για άλλη μια φορά ακολουθεί...... Το ζήτημα με την κάθε πρόταση μομφής, είναι να ανοίγονται και διαδικασίες οι οποίες αμφισβητούν την ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΉ ΗΓΕΜΟΝΙΑ του Νεοφιλελευθερισμού, να υπάρχει μια γενικότερη ανάταση του Λαϊκού κινήματος (κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει να γίνεται άρα ούτε αυτό το πιστώνεται το ΠΑΣΟΚ), και όχι απλά η καταμέτρηση δυνάμεων, και δημιουργία εντυπώσεων. Φάνηκε εξόφθαλμα ότι είναι μια ρελάνς, και ο κόσμος τα καταλαβαίνει αυτά....
Και τελευταίο. Η πρόταση μομφής πρέπει να συνοδεύεται στην εναρκτήρια ομιλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με πρόταση για εκλογές.
Τότε μόνο είναι ολοκληρωμένη πρόταση μομφής!!!!!!!!!!!!!!

vagnes είπε... @ 27 Μαρτίου 2008 - 2:11 π.μ.

Ο Συριζα χυνει την καρδαρα Πανο το Πασοκ ομως τη χανει...

Δειτε απλα εδω τι ελεγα στις 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ του 2007 και που δημοσιευτηκε και στο στεκι των blogs

Να κανω και αλλη προβλεψη (που εκανα πρωτα στο φιλο τσονακο): Οπως και το Πασοκ στα λογια μόνο υποστηριζε τη συνεργασια με τον Συνασπισμο ΣΥΝ, τα ιδια ΛΑΘη θα κανει και ο Συριζα τωρα που απεκτησε δυναμη.

Το Πασοκ πριν ακολουθησει την προταση για δημοψηφισμα, επρεπε να συνεννοηθει και τι ενεργειες θα προτεινει στη συνεχεια ο Συριζα, ετσι ωστε να ξερει αν θα πει ναι ή οχι.
Τωρα ειπε ναι στο πρωτο (δημοψηφισμα) οχι στο δευτερο (υπογραφες) οχι στο τριτο (συλλαλητηριο) και προτεινε το τεταρτο (μομφη) και το πεμπτο (δικη του συγκεντρωση).
Μυλος η υποθεση και θα υπαρξουν και οι συγκρισεις των συγκεντρωσεων.
Που θα πανε οι περισσοτεροι θα ειναι το θεμα στα ΜΜΕ να με θυμηθειτε μεθαυριο, οχι για ποιο λογο εγιναν οι συγκεντρωσεις.

Πρεπει να σας πω ποιον ωφελουν ολα αυτα;

Απλα ειναι τα πραγματα, αλλα χρειαζονται και απλοι πολιτικοι που να τα προβλεπουν και να τα κατανοουν, που προς το παρον απουσιαζουν ή ειναι απενεργοποιημενοι στο Πασοκ.

αταξίας είπε... @ 27 Μαρτίου 2008 - 9:21 π.μ.

Γράψτε κάτι και για το αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΣΟΚ στο Σύνταγμα στις 7:00' το βράδυ.

vagnes είπε... @ 27 Μαρτίου 2008 - 2:57 μ.μ.

αταξια πολυ...φρονιμο σε βρισκω.
Λες να γραψουμε κατι για το συλλαλητηριο, ενω εσυ λευκη κολλα θα παραδωσεις βλεπω μεχρι στιγμης

the dissent είπε... @ 28 Μαρτίου 2008 - 9:52 π.μ.

Πασοκάκια....παραμιλάτε μετά τη σφαλιάρα Αλαβάνου έτσι? Μόνο οι ΠΑΣΟΚοι μπορεί να είναι αλλαζόνες ή οτιδήποτε άλλο....Το αούσαμε και το είδαμε στο "συνέδριό" σας...Μόνο η εξουσία ενδιαφέρει την ελίτ σας....τουτέστιν ή ΚΟΥΤΑΛΑ κια Μ Ο Ν Ο Ν....καλά κρασά...που λέει και ο παππούς της σχετικής διαφήμισης...

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 28 Μαρτίου 2008 - 8:50 μ.μ.

@dissent
Και έλεγα που είχες χαθεί...
Εαν διορθώσεις το ύφος σου τότε μιλάμε. Στο έχω ξαναπεί, το πρώτο βήμα για ένα σωστό διάλογο είναι ο πολιτισμός.
Πάντα φιλικά,
Παναγιώτης

the dissent είπε... @ 31 Μαρτίου 2008 - 1:10 μ.μ.

Δεν....χάθηκα μεγάλε....σιχάθηκα...βαρέθηκα...κουράστηκα πια...
Ανόητοι, ατελείωτοι Verbaλισμοί, λόγια κενά,χωρίς περιεχόμενο, απάτη σκέτη,ζωντανή, ολοζώντανη μπροστά μας, κοροϊδία ανερυθρίαστη χωρίς τέλος, παιχνίδια στην πλάτη μου....Ευχαριστώ δεν θα πάρω...ζήστε τη χίμαιρά σας...δικαίωμα άλλωστε του καθενός είναι άλλωστε...

Ελλην Μακεδόνας είπε... @ 6 Απριλίου 2008 - 4:36 π.μ.

Για όσους ενδιαφέρονται για το Μακεδονικό διαβάστε παρακάτω:
Τσίπρας ο επικίνδυνος ΔΙΓΛΩΣΣΟΣ. Άλλα λέμε από μπρος και γι'άλλους δουλεύουμε από πίσω! Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ...ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ τα ΣΚΟΠΙΑ ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ! . Ο ΣΥΡΙΖΑ ο καλύτερος υπηρέτης των συμφερόντων του Μπους .Είπε ο Αλαβάνος στη Βουλή: "Η Μακεδονία=Τίτλος για Φέρετρο"!
Εδώ μπορούν να ενημερωθούν οι φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ και μισθωτοί του Μπους...για τις σχέσεις των Σκοπιανών με τους φασίστες και τον Hitler!

Ενημερωθείτε για το Μακεδονικό Ζήτημα από ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ... που ΔΕΝ τα παίρνουν από τον Σόρος κάτω από το τραπέζι! Δείτε ένα σύντομο αλλά περιεκτικό video YouTube εδώ!

ΣΧΕΔΟΝ τα πάντα για το Σκοπιανό μπορείτε να τα βρείτε στο αρχείο του http://macedonia-greece.blogspot.com

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.
ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ σήμερα έχει να κάνει με ΤΕΡΑΣΤΙΑ συμφέροντα εταιριών που ελέγχονται από τα γεράκια της κυβέρνησης Μπους που βιάζεται να κλείσει τις συμφωνίες πριν την αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ


Μεγαλειώδεις διαδηλώσεις Ελλήνων της ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ με συμμετοχή 40.000 διαδηλωτών για τη Μακεδονία μας...
αποσιωπήθηκαν από ΟΛΑ τα ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΜΕ! ΓΙΑΤΙ;;; Για να ΜΗΝ βάλουν ιδέες και στους Έλληνες και πάρουνε τους δρόμους!

ΕΠΙΘΕΣΗ Σκοπιανών σε συνεργείο του MEGA CHANNEL, ξυλοδαρμός δημοσιογράφων και λιθοβολισμός της Ελληνικής Πρεσβείας 19/2/08 με την άφιξη Νίμιτς στην Αθήνα!

Ένας από τους πρωθυπουργούς των Σκοπίων, ο Κίρο Γκλιγκόροφ δηλώνει στην TV ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι και ΔΕΝ σχετίζονται με τον Αλέξανδρο. Ο τέως "ΥΠΕΡ-ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ" πρωθυπουργός των Σκοπίων δηλώνει ξαφνικά ότι είναι ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ κι ΟΧΙ Μακεδόνας, μετακομίζει στην Βουλγαρία και πλεόν πολιτεύεται εκεί.Διαβάστε αναλυτικά εδώγια να καταλάβετε με τι κωμικούς διαπραγματευόμαστε την ειρήνη στα Βαλκάνια.
Θέλετε να μάθετε για τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας στα Σκόπια;
Για τους 100.000 Ελληνόφωνους Βλάχους που απαριθμεί η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.
Με τις κλωτσιές τους διώχνουν από το Ελληνικό Προξενείο της FYROM! Ενώ οι Σκοπιανοί ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ τις Ελληνορθόδοξες Εκκλησίες.
ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ στη FYROM : Οι Σκοπιανοί μπαίνουν ΜΟΝΟ με ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ στα Αλβανικά Χωριά. Οι Σκοπιανοί ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ κάθε συμμετοχή των Αλβανών στις διαπραγματεύσεις για το όνομα. Οι Σκοπιανοί σάπισαν στο ξύλο κάποιους Βουλγαρίζοντες που ΤΟΛΜΗΣΑΝ να καταθέσουν στεφάνι στην BUNEVA;;;

ΒΒC και BRITANNICA φορείς προπαγάνδας υπέρ των ΣΚΟΠΙΩΝ!
Στο ίδιο μοτίβο και η ENCARTA του Γκέιτς (!) από τον οποίον αγοράσαμε 70.000 (!!!) άδειες windows με 10% έκπτωση μόνο.Είναι και το άλλο 10% για τα ποσοστά των "σερβιτόρων".

Θέλετε να μάθετε για τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας στα Σκόπια;
Για τους 100.000 Ελληνόφωνους Βλάχους που απαριθμεί η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.
Με τις κλωτσιές τους διώχνουν από το Ελληνικό Προξενείο της FYROM! Οι Σκοπιανοί ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ τις Ελληνορθόδοξες Εκκλησίες.

Δημόσιος Υπάλληλος ο Παύλος Βοσκόπουλος ,Γεν.Γραμματέας του Ουρανίου Τόξου σταθερά καταγγέλει το Ελληνικό Κράτος-Εργοδότη του για ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ !!! Διαβάστε σχετικά εδώ!

Ποια σχέση έχει η ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ , τα ΣΚΟΠΙΑ και τον Τζορτζ Σόρος;

Για μερικές δεκαετίες το ΚΚΕ έδινε αγώνα για την ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ της Μακεδονίας και της Θράκης (!)
παρόλο που στην Μακεδονία κατοικούσαν χιλιάδες Σλαβόφωνοι Έλληνες, Έλληνες Βλάχοι κι Έλληνες Αρβανίτες, Ελληνόφωνοι Έλληνες και τέλος πάνω από ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!
Μπορεί κανείς να καταλάβει με ποια λογική μέχρι και κατά τον εμφύλιο, το ΚΚΕ ενεργούσε για την αυτονόμηση της Μακεδονίας και βοηθούσε τον ΤΙΤΟ να καταλάβει ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ;;;
Σήμερα η κα ΠΑΠΑΡΗΓΑ...γύρισε μία σημαντική σελίδα στην ιστορία του ΚΚΕ και στήριξε τις Ελληνικές Θέσεις κερδίζοντας της καρδιές των Μακεδόνων!

Τι έγραψαν για τον Τζορτζ Σόρος τα INDYMEDIA της Αργεντινής;

Γιατί συμπλέουν με τον Soros τα Ελληνικά Υπουργεία και συγχρηματοδοτούν φιλοσκοπιανά project;

Ατελείωτες ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ διεκδικήσεις θα βρείτε εδώ! και
οι ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ συνεχίζονται μέχρι και τις μέρες μας για όσους ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ!
Ανάλογα με τις εξελίξεις ... οι Σκοπιανοί μας έχουν ετοιμάσει σχετικό πακέτο εκδίκησης! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!

Ψήφισμα ΚΕΡΑΥΝΟΣ γαι τα Σκόπια από τον OBAMA κι άλλους υποστηρικτές των Ελληνικών θέσεων

Οι Σλαβόφωνοι Έλληνες πολέμησαν και το 1821 αλλά και στον Μακεδονικό Αγώνα κατά χιλιάδες.
Σχετικές λίστες υπάρχουν εδώ !

Γαλλική ΑΠΟΓΡΑΦΗ των σχολείων της Μακεδονίας επί Τουρκοκρατίας δείχνει μία πραγματική εικόνα της εποχής και θα την βρείτε εδώ!. Οι "Μακεδόνες Σκέτο" πάλι μας κρύφτηκαν!

Τέλος σας προτείνω να δείτε το ντοκιμαντέρ ZEITGEIST Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε το ντοκιμαντέρ ZEITGEIST εδώ! Θα καταλάβετε για ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ κάποιοι ΔΗΘΕΝ Δημοκράτες!

Δημοσίευση σχολίου