Ασφαλιστικό: Θα προλάβει να εφαρμοστεί;
| 1 αφορμές για διάλογο ]


Την αντίθεσή της στην ενσωμάτωση του Ταμείου Ασφάλισης των Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ την οποία μεταξύ άλλων προωθεί η κυβέρνηση μέσω της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Σε επιστολή που εξέδωσε χθες η ΕΚΤ και υπογράφεται από τον πρόεδρό της Ζαν-Κλοντ Τρισέ διατυπώνονται οι επιφυλάξεις της στη σχετική ρύθμιση που αφορά το προσωπικό της Τραπέζης της Ελλάδος επειδή καταρχήν θα μπορούσε δυνητικά να επηρεάσει το καθεστώς της, ως ανεξάρτητης Αρχής.
Επιπροσθέτως, υπογραμμίζεται ότι η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του Ταμείου ασφάλισης των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, μετά την ένταξή τους στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ, συνιστά νομισματική χρηματοδότηση προς το Δημόσιο, η οποία ρητώς απαγορεύται από το Αρθρο 101 της Συνθήκης του Μάαστριχτ.
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό πρακτικά;
Εάν κάποιοι, υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος, αποφασίσουν να καταφύγουν στο Ευρωπαικό Δικαστήριο το πιθανότερο είναι να δικαιωθούν. Και, τότε, το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα αρχίσει να καταρρέει σαν ντόμινο.
Σπουδαία μυαλά, τα στελέχη του υπουργείου σας, κυρία Πετραλιά!

1 αφορμές για διάλογο

Νικολέτα είπε... @ 21 Μαρτίου 2008 - 6:04 μ.μ.

Τώρα, συγγνώμη, αν αναφέρω το φιάσκο του Βασικού Μετόχου, εγώ θα φταίω; Επί ΕΝΑΝ ολόκληρο χρόνο μας έτρεχε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το σαϊνι ο συνταγματολόγος- καθηγητής (τρομάρα του) Παυλόπουλος! Μα τί τους δίνουν και πίνουν επιτέλους;!

Δημοσίευση σχολίου