Προς ΕΣΗΕΑ ενταύθα...
| 14 αφορμές για διάλογο ]


Αγαπητά μέλη της Ένωσης,
Χάρη σε εσάς, και την 48ωρη απεργία σας δεν καλύφθηκαν οι δυναμικές πορείες. Η συζήτηση για το νέο ασφαλιστικό γίνεται μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των τηλεθεατών-πολιτών. Η χώρα ξέχασε, προσωρινά, τις απεργίες, τα σκουπίδια που κατακλύζουν τους δρόμους, τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση.
Για όλα τα παραπάνω, θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα δημόσιο ευχαριστώ και να σας προτρέψουμε να συνεχίσετε τον, δίκαιο αγώνα σας με απεργίες διαρκείας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Η Κυβέρνηση

14 αφορμές για διάλογο

Ανώνυμος είπε... @ 20 Μαρτίου 2008 - 2:05 μ.μ.

χαχαχαχαχα αυτό είναι...


πορεία,σκουπίδια δεν καταλαβαίνω είδες κάτι;;;....

homo sapiens είπε... @ 20 Μαρτίου 2008 - 2:09 μ.μ.

Το σύστημα Ρουσόπουλου αναδεικνύεται ως παράδειγμα (paradigm)επικοινωνιακής ηγεμονίας, συναλλαγής, συγκάλυψης αμοραλισμού και πολιτικού εκφυλισμού. Η ελληνική καρικατούρα της πιο εκχυδαϊσμένης μακιαβελικής εκδοχής. Η λογική του διαίρει και βασίλευε επενδεδυμένη με το 'ο σκοπός αγιάζει τα μέσα' ως η νεοδεξιά αντίληψη για την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

ikor είπε... @ 20 Μαρτίου 2008 - 4:15 μ.μ.

Οι δημοσιογράφοι φαίνεται πως έχουν επιλέξει στρατόπεδο: τη σύμπλευση με την (εκάστοτε) εξουσία.

Απαραίτητη λεπτομέρεια: στο άρθρο 43 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό προβλέπεται Αύξηση Συντάξεων ύστερα από υπογραφή του υπουργού Απασχόλησης για ένα μόνο ταμείο, των ΜΜΕ φυσικά!

Νόμος είναι το δίκιο του καναλάρχη!

Νικολέτα είπε... @ 20 Μαρτίου 2008 - 6:03 μ.μ.

Ακριβώς έτσι. Αν δεν κατέβεις στο κέντρο να δεις τί γίνεται, μόνο το κομμένο ρεύμα στο σπίτι σου (2,5 ώρες, παρακαλώ!-εντελώς "τυχαίο" σήμερα) σου θυμίζει κάτι από απεργίες.
Όσο για το Ρουσσόπουλο, εγώ είμαι πεπεισμένη ότι αποτελεί μετενσάρκωση του Γκέμπελς. Ή αυτό ή έχει κάνει διατριβή στις μεθόδους του ο άνθρωπος.
Κατά τ'άλλα, "άρτος και θεάματα"- χωρίς το πρώτο.

Ανώνυμος είπε... @ 20 Μαρτίου 2008 - 6:41 μ.μ.

Εδώ θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω, όπως είχα κάνει και την προηγούμενη φορά, που είχε τύχει να συζητήσω με αριστερούς κι αριστεριστές (να σου πετύχουν, φτου να μην τα βασκάνω) το θέμα. Προσωπικό ασφαλείας υπάρχει πάντα και στα κανάλια και στις εφημερίδες, που αό τη στιγμή που θα λήξει η απεργία, παρουσιάζουν τις κινητοποιήσεις. Δεν σας γνωρίζω κ. Παπαχατζή του “Προχείρου Τετραδίου” κι από πού κι ως πού ορμώμενος το βλέπετε έτσι. Εκτός κι αν δημοσιογράφους θεωρείτε τη Στάη, τον Καψή, τον Πρετεντέρη και τους συμπαρελκόμενούς του και μόνο, που δεν έχουν ανάγκη με τα μυριάκια που παίρνουν μηνιαίως. Λυπάμαι, αλλά με τα 800 ευρώ που παίρνω, κι εγώ και τα 3/4 των συναδέλφων μου τόσο στην αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όσο και στην περιφέρεια, και με τον ενδεχόμενο σύνταξης να φαντάζει απλώς απίθανο, λυπούμαι, αλλά θα απεργούσα και 148ωρη απεργία.

elate είπε... @ 20 Μαρτίου 2008 - 9:04 μ.μ.

παραπέμπω όπου με παρέπεμψαν...

"πρόσφατα διάβασα το VATICAN ASSASINS του Εric Jon Phelps.
Λόγω της ιδιαίτερης οξείας κριτικής που ασκείς κατά των ΜΜΕ θέλω να σου μεταφέρω ένα απόσπασμα από όσα είπε o John Swinton προσωπάρχης των New York Times.

Δεν υπάρχει στην παγκόσμια ιστορία αυτό που λέμε ανεξάρτητος τύπος.Δεν υπάρχει ούτε ένας από εσάς που να μπορεί να γράψει στο μέσον που εργάζεται την ειλικρινή γνώμη του.
Και αν το κάνατε γνωρίζετε προκαταβολικά ότι δεν θα την δείτε ποτέ τυπωμένη.
Πληρώνομαι ένα εβδομαδιαίο μισθό για να κρατώ την ειλικρινή μου γνώμη εκτός της εφημερίδας στην οποία γράφω.Όποιος από εσάς θα ήταν τόσο ανόητος ώστε να γράψει την ειλικρινή του γνώμη θα βρισκόταν στο δρόμο και θα έψαχνε για άλλη δουλειά.Εάν επέτρεπα την ειλικρινή μου γνώμη να εμφανιστεί σε μιά έκδοση της εφημερίδας μου πριν περάσουν 24 ώρες θα βρισκόμουν χωρίς δουλειά.
Το επάγγελμα του δημοσιογράφου είναι
1.να καταστρέφει την αλήθεια
2.να ψεύδεται εντελώς
3.να διαστρεβλώνει
4.να δυσφημεί
5.να φέρεται δουλοπρεπώς στα πόδια του μαμμωνά και να πουλάει την πατρίδα του και το γένος του για τον επιούσιο.
Είμαστε τα εργαλεία και οι δουλοπάροικοι πλουσίων ανδρών πίσω από την σκηνή.
Είμαστε οι μαριονέτες που μας τραβούν τους σπάγγους και χορεύουμε.
Είμαστε διανοούμενες πόρνες.

Νομίζω ότι σε καλύπτει η εξομολόγηση του "κοσμήτορα" του επαγγέλματος."


κι εγώ:

Στο τμήμα “Επικοινωνίας και ΜΜΕ” στη Νομική, όπου φοιτούσα ένα φεγγάρι πριν 15 χρόνια,
και κατα τη διάρκεια του μαθήματος “επικονωνία και διαφήμιση” -αν δεν απατώμαι- ο καθηγητής -μου διαφεύγει το όνομά του- μας εξηγούσε πώς η διαφήμιση και η δημοσιογραφία εκμεταλλεύονται τη φυσιολογία και ψυχολογία του ανθρώπου και τις λειτουργίες του ως οργανισμού για να περάσει τα μηνύματά της .
Πώς με γνώμονα και αφετηρία αυτά προχωρεί στο σχεδιασμό των στρατηγικών της δηλαδή (γρήγορη εναλλαγή εικόνων, συνθηματικός λόγος, εστίαση στα επιμέρους προκειμένου να αποπροσανατολιστεί ο "δέκτης" από το δυσάρεστο - ή μη συμφέρον για τον "πομπό"- “όλο” κλπ…)

Τον ρώτησα λοιπόν:
“Αυτές τις πρακτικές μας τις επισημαίνετε για να τις ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ή για να τις ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ?”

Η απάντηση ήταν:
Αυτό δεσποινίς θα εξαρτηθεί από εσάς,
από την προσωπική σας ηθική
ή την έλλειψή της
.”


...ελπίζω λοιπόν οι νέοι δημοσιογράφοι να μην ξεχάσουν ποτέ ούτε τα 800 ευρώ, αλλά ούτε και την προσωπική ηθική τους στο όνομα ακριβώς της αύξησης των ευρώ αυτών.

Το θέμα δεν είναι η απεργία που καλώς γίνεται, αλλά ο (αναπόφευκτος? -δεν νομίζω) συγχρονισμός της με τις υπόλοιπες, που αποβαίνει -μοιραία- ευνοϊκος για την ιδια κυβέρνηση εναντίον της οποίας υποτίθεται ότι η απεργια καταφέρεται...

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ είπε... @ 20 Μαρτίου 2008 - 11:12 μ.μ.

Ρε παιδιά η πλειοψηφία των δημοσιογράφων είναι στο κάτεργο...
Αν δεν συμμετείχαν μπορεί να τους έκραζαν πάλι..
Αλλά εδώ έρχεται η σκέψη ότι η απεργία τελικά και ειδικά σήμερα δεν είναι η πλήρης μορφή αγώνα.
Αν ήμουν ΕΣΗΕΑ, θα απογόρευα άλλες εσωτερικές ειδήσεις για μια βδομάδα πλην των απεργιακών κινητοποιήσεων

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 20 Μαρτίου 2008 - 11:26 μ.μ.

@ανώνυμε
Φυσικά και δεν κρίνω τους δημοσιογράφους απο την Στάη, την Τρέμη κ.τ.λ.
Επειδή ήμουν χρόνια στον χώρο γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα των ανθρώπων που τρέχουν για ψίχουλα όλη την ημέρα. Παρ' όλα αυτά θεωρώ οτι η συγκεκριμένη απεργία τον μόνο που ωφέλησε ήταν η κυβέρνηση. Διότι δεν είναι ίδιο να περιγράφεις την πορεία και την ψήφιση του ασφαλιστικού κατόπιν εορτής. Γνωρίζετε πολύ καλά οτι το πολιτικό κόστος μειώνετε.
Απο την πλευρά μου να υποστηρίξω οχι μόνο 148 ημέρες αλλά 365 ημέρες απεργίας των δημοσιογράφων αλλά για τα σωστά αιτήματα.
Να στηρίξω τους δημοσιογράφους που θα ξεσηκωθούν ενάντια στην ίδια την ΕΣΗΕΑ, που θα απαιτήσουν να αλλάξει το απαράδεκτο καθεστώς ένταξης σε αυτή (οι μόνοι που κερδίζουν απο αυτό το καθεστώς είναι οι ιδιοκτήτες των μέσων, και το ξέρετε καλά).
Να στηρίξω την απεργία των δημοσιογράφων που θα διεκδικήσουν ένα, ενιαίο, ταμείο για όλα τα συναφή επαγγέλματα (τυπογράφοι, τεχνικοι, εικονολήπτες, φωτορεπόρτερ).
Να στηρίξω την απεργία των δημοσιογράφων που θα διεκδίκήσουν απο την ένωση τους την ενσωμάτωση των freelancers στο ταμείο τους (χωρίς να τους θεωρεί αποπαίδια της δημοσιογραφίας).
Θα στηρίξω την απεργία των δημοσιογράφων που θα απαιτήσουν, εδώ και τώρα, οι μεγαλό-συνάδελφοι τους να μην κρατάνε 3 και 4 γραφεία τύπου υπουργείων και γενικών γραμματειών.
Να στηρίξω την απεργία των δημοσιογράφων που θα διεκδικήσουν αύξηση αποδοχών.
Για όλα τα παραπάνω, φίλε ανώνυμε, οχι μόνο θα τους στηρίξω αλλά θα κατέβω και μαζί τους στο δρόμο.
Την παρούσα, όμως, απεργία-δεκανίκι στην κυβέρνηση δεν μπορώ να την στηρίξω....

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 20 Μαρτίου 2008 - 11:28 μ.μ.

@καπ-κουμ
Σωστό σαν σκέψη. Παλαιότερα όταν απεργούσαν οι δημοσιογράφοι κάλυπταν και μετέδιδαν μόνο τις πορείες. Τώρα ποια ξέφτισε και αυτό...

αταξίας είπε... @ 21 Μαρτίου 2008 - 12:55 π.μ.

Και το κυριότερο, φίλε Παναγιώτη και λοιποί φίλοι και φίλες, είναι ότι απόψε τουλάχιστον, ελάχιστοι θα έμαθαν το Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που σημειώθηκε, στο Εθνικό (;) Κοινοβούλιο, με την φίμωση 31 Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και την άρον-άρον ψήφιση των τριών τελευταίων άρθρων του Ασφαλιστικού.

Το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε, με παρέμβαση του ΓΑΠ, ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε!

Ευτυχώς που υπάρχει αύριο (16.00΄ Κάραβελ) η σύνοδος του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ και θα ειπωθούν πολλά πράγματα από τον Πρόεδρο, που (πιθανόν) θα δείξουν και τα κανάλια.

Υ.Γ. Κατά τ' άλλα, Παναγιώτη, με την εμπειρία των 20 και βάλε, χρόνων στο επάγγελμα, συμφωνώ αλλά και διαφωνώ, με όσα γράφεις και έγραψαν και οι υπόλοιποι για την απεργία. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία που θα διηγηθούμε μιαν άλλη φορά.

αταξίας

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 21 Μαρτίου 2008 - 1:28 π.μ.

@αταξία
Καλως ήρθες στο "τετράδιο".
Συμφωνώ για το... πραξικόπημα. Τώρα, και εγω, το έμαθα και περιμένω να ακούσουμε περισσότερα αύριο.
Όσο για τις διαφωνίες σου, τις περιμένω με χαρά

Υ.Γ Και τις συμφωνίες σου αλλα οι διαφωνίες με εξιτάρουν περισσότερο. :)

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 21 Μαρτίου 2008 - 1:29 π.μ.

@νικολέτα.
Γκέμπελς ο Ρουσσόπουλος;;;
Το παιδί είναι δημοκράτης! :)

Ανώνυμος είπε... @ 21 Μαρτίου 2008 - 6:09 μ.μ.

Κύριε Παπαχατζή, συμφωνώ πλήρως μαζί σας. Η Ένωση στην οποία δεν ανήκω (κι έτσι όπως φέρονται τα παλαιά μέλη, την κρατούν ως μια λέσχη ελίτ που όσοι μπήκαν, μπήκαν, κι έξω οι νέοι) έχει τα ίδια ρεφλέξ με την ΕΣΗΕΑ δυστυχώς. Όπως κι αν έχει, όταν σε φτάνουν στα άκρα για προάσπιση των στοιχειωδών, τι να πω. Ευχαριστώ και συγγνώμη για την "κατάληψη" του χώρου!

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 21 Μαρτίου 2008 - 7:20 μ.μ.

@ανώνυμε
Καμιά κατάληψη δεν έκανες. Τα σχόλια σου είναι ευπρόσδεκτα...

Δημοσίευση σχολίου