Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Πολλά θετικά και μερικά φάουλ...
| 11 αφορμές για διάλογο ]


Εάν μπορούσε να περιγράψει κανείς το συνέδριο με μια λέξη αυτή θα ήταν, "πολυπρόσωπο".
Νέοι σύνεδροι που προσπαθούσαν να μπουν στο κλίμα. Κυκλοφορούσαν, ενημερώνονταν, συμμετείχαν δείχνοντας ότι υπάρχει μια φουρνιά ανθρώπων που πραγματικά ενδιαφέρονται για την πολιτική, την επιμόρφωση και τον ουσιαστικό διάλογο. Φυσικά υπήρχαν και αυτοί που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν τα... ψηφαλάκια! Από την έναρξη του συνεδρίου μέχρι και την λήξη του έδιναν αγώνα για την είσοδο τους στο εθνικό συμβούλιο. Δεν τους ένοιαζε τίποτα άλλο γύρω τους, έγλυφαν, περιφερόμενοι με τις κάρτες τους στα χέρια και μόνο σκοπό να σου αποσπάσουν την ψήφο σου. Εγώ γλύτωσα τον... πονοκέφαλο, ευτυχώς, καθώς το καρτελάκι του παρατηρητή που είχα λειτουργείσε σαν ανθρωποδιώκτης για αυτή την φυλή των συνέδρων.
Bloggers που ακροβατούσαν ανάμεσα στον ενθουσιασμό για το γεγονός και το πολιτισμικό σοκ που υπέστησαν από την επαφή με τον σκληρό πυρήνα των συνέδρων του ΠΑΣΟΚ. Όπως και κάθε νέα προσπάθεια είχε και αυτή τις δυσκολίες της το μήνυμα όμως ήταν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το ποιο ανοιχτό κόμμα στην Ελλάδα. Και νομίζω ότι οι φίλοι συν-bloggers που ήρθαν το κατάλαβαν.
Εργαστήρια πολιτικής που παρουσίασαν μεγάλο ενδιαφέρον άσχετα εαν τα συμπεράσματα που ανακοινώθηκαν, για αυτά, θα τα χαρακτήριζα επιεικώς ελλειπέστατα (το eforum.gr συνδιοργάνωσε ένα από αυτά στο οποίο θα αναφερθώ μέσα στις επόμενες μέρες).
Περίπτερα με ανθρώπους (στην πλειονότητα τους) που είχαν την διάθεση να μιλήσουν με τον κόσμο και να τον ενημερώσουν. Το ΙΣΤΑΜΕ, μάλιστα προσέφερε δωρεάν παλαιότερες, και πολύ, ενδιαφέρουσες εκδόσεις του τις οποίες τίμησα δεόντως. Το δικό μας περίπτερο έγινε το στέκι ετερόκλητων ανθρώπων από όλη την Ελλάδα. Πολλοί μας γνώριζαν, άλλοι μας έμαθαν, ορισμένοι μας κοίταξαν με δυσπιστία και μερικοί (αλλά λίγοι) μας αγνόησαν επιδεικτικά θεωρώντας τον διάλογο στο διαδίκτυο περιττό.
Ενδιαφέρουσες ομιλίες συνέδρων με φρέσκο και ουσιαστικό πολιτικό λόγο. Ήταν, βέβαια, λίγοι όμως και μόνο το γεγονός ότι υπήρξαν με κάνει αισιόδοξο για το μέλλον. Για τους άλλους (και ήταν πολλοί) έχω να πω μόνο αυτό:
Όταν βρίσκεστε μπροστά σε ένα μικρόφωνο και έχετε να πείτε κάτι δεν χρειάζεται να ουρλιάζετε. Η φωνές και η έπαρση δείχνουν έλλειψη ουσίας στα λεγόμενα σας. Όσο γρηγορότερα το καταλάβετε τόσο καλύτερα για σας και για τα... αυτιά μας.

Υ.Γ Θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα για το συνέδριο καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας. Μείνετε... διαδικτυωμένοι!

11 αφορμές για διάλογο

Ανώνυμος είπε... @ 17 Μαρτίου 2008 - 5:38 π.μ.

sintrofisa mia xara ta eipes-ego goustara pou o papandreou olous tous palious ipourgous ifipourgous tous afise se apostasi ase pou kai o laos sta galop auta leei
me sintrofikous xairetismous
www.xanthi.pblogs.gr

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 17 Μαρτίου 2008 - 1:07 μ.μ.

Συμφωνούμε ανώνυμε. Μια παρατήρηση μόνο.
Συντρόφισα;;; Και δεν μου φαινόταν... :)

homo sapiens είπε... @ 17 Μαρτίου 2008 - 2:38 μ.μ.

Συμφωνώ με αρκετά από όσα είπες Παναγιώτη. Μέσα στην εβδομάδα, θα γράψω μία κριτική αποτίμηση του Συνεδρίου και ελπίζω να τη συζητήσουμε. Προσπάθησα να σε πετύχω στο Συνέδριο αλλά όποτε πέρασα απο το e-forum, ήσουν διαρκώς απασχολημένος. Πολύ καλή η εισήγησή σου στο πολιτικό εργαστήρι για το διαδίκτυο. Μορφή ο Aravosis

Ανδρέας Τριανταφυλλίδης είπε... @ 17 Μαρτίου 2008 - 3:04 μ.μ.

ρε συντρόφισσα Παναγιώτη :-D

πολύ καλό το ποστ, αλλά ΜΗΝ εμπιστεύεσαι τον ορθογράφο του Word

NdN είπε... @ 17 Μαρτίου 2008 - 3:06 μ.μ.

Καλημέρα Παναγιώτη,

Κράτησα πολλά θετικά και εγώ, τουλάχιστον από αυτά που διαβάζω. Οχι πως δεν διάβασα και για λίστες, ανθρώπους που μετρούσαν κουκιά κτλ αλλά υπήρχε και μία αισιοδοξία και όρεξη από άτομα νεαρά στην ηλικία που θέλουν, ονειρεύονται κάτι διαφορετικό.

Η πρόταση του ΓΑΠ που σχολίασε και ο ανώνυμος παραπάνω ήταν πολύ καλή. Αν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και διώξουμε με τον τρόπο μας όλους αυτοπυς που προκάλεσα με συμπεριφορές και νοοτροπίες, πιστεύω θα πάμε καλά.

Θέλει ικανότητα και διάθεση. Και τα δύο τα έχουμε και καθημερινά γινόμαστε περισσότεροι.

Περιμένω και άλλα ποστ για να ενημερώνομαι για αυτά που έχασα!

Καλή εβδομάδα!

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ είπε... @ 17 Μαρτίου 2008 - 7:13 μ.μ.

Λοιπόν τι θα γίνει τώρα, θα συνεχίσουμε τους φακέλους;
Πάντως εύχομαι να κρατήσετε τον ενθουσιασμό σας.. Είναι το καλύτερο "πολιτικό κεφάλαιο"...
Ενθουσιασμό όμως όχι φανατισμό.

NdN είπε... @ 17 Μαρτίου 2008 - 7:34 μ.μ.

Τι ερώτηση ήταν αυτη;; :))

Εννοείται ότι συνεχίζουμε τους Φακέλους. Ο Τζονάκος είπε το δουλεύει το τελικό σχέδιο του ασφαλιστικού, και μετά συζητάμε για το καινούργιο θέμα. Γιατί υπάρχει σκέψη εγκατάλειψης από κανέναν; Πιστεύω ότι είναι αξιόλογη προσπάθεια και πρέπει να την συνεχίσουμε!

tzonakos είπε... @ 17 Μαρτίου 2008 - 9:41 μ.μ.

Περιγράφεις αρκετά καλά την κατάσταση στο Συνέδριο και εγω περίπου αυτά ειδα και εισέπραξα.
Εγραψα άλλωστε κι άλλο ενα πόστ σεχτικά απόψε.
Ενα μεγάλο μπράβο στο eforum και σε όλους όσους με ενθουσιασμό και θετική αντιμετώπιση συμμετείχαν.
Ο δε ΠανΠαπ, έτρεξε πολύ, αυτο πρέπει να του το αναγνωρίσουμε.

υγ. Οι Φάκελλοι θα συνεχίσουν απο εκει που είχαμε μείνει.

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε... @ 17 Μαρτίου 2008 - 11:35 μ.μ.

Ρε Παπαχαντζή μόνο πρόχειρος δεν είσαι. Τρομερή η προσπάθειά σου στο συνέδριο. Δεν σε είδαι στο workshop, αλλά όχι επειδή μάζευα ψηφαλάκια;)

Γκρνιάζετε για τους συνέδρους μαι τα ψηφαλάκια, αλλά:

1) Ποιό άλλο κόμμα αφήνει αδιάκριτα βλέμματα σε διαδικασίες που μπορεί να εκθέσουν; Κανένα!

2) Χωρίς ψηφαλάκια ανανέωση δεν παίζει. Καλώς ή κακώς η κάλπη αποφασίζει. Προσωπικά, στήριξα και βοήθησα ανθρώπους που μου κάνουν κλικ, χωρίς -πιστεύω- να γίνω γύφτουλας.

Είχε σημαντική ουσία το συνέδριο, θα το δόύμε στους επόμενους δύο μηνες.

Και στο επόμενο!

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 18 Μαρτίου 2008 - 1:35 π.μ.

@Γιώργο
Δεν είχα πρόβλημα με αυτους που έκαναν ΚΑΙ προεκλογικό αγώνα για να εκλεχτουν στο Εθνικό Συμβούλιο.
Έχω πρόβλημα με εκείνους που κατέβηκαν στο συνέδριο για να κάνουν μόνο αυτό και ήταν πολλοί!
Για τις ανοιχτές διαδικασίες, εννοείτε οτι ήταν απόλυτα καινοτόμο το οτι συνέβει και αυτό είναι η ζωντανή απόδειξη οτι στο ΠΑΣΟΚ κάτι αλλάζει...

@Homo sapiens
Μην το συζητάς έτρεχα πανικόβλητος. Το εργαστήρι είχε, πραγματικά, μεγάλο ενδιαφέρον και κυρίως σεβασμό στην λέξη διάλογος. Μέσα στις επόμενες μέρες το ΠΑΣΟΚ θα το ανεβάσει στο διαδίκτυο και θα έχουν όλοι την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν.

@NdN και tzonako
Φυσικά και συνεχίζουν οι φάκελοι. Τα ηνία τα έχει πάρει ο tzonakos, οπότε tzon περιμένουμε το σύνθημα. :)

@Αντρέα
Δεν χρησιμοποίησα τον ορθογράφο του word αλλα τον... ανορθογράφο της πλατφόρμας του blogger (λέγε με google). Σε λίγες εβδομάδες που θα έχω στα χέρια μου το mac θα ησυχάσω! :))

珊珊李 είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 7:20 μ.μ.

hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說

Δημοσίευση σχολίου