Γερμανός :Το πρόστιμο του τρία τις δεκάκις χιλίοις!
| 5 αφορμές για διάλογο ]


Με καθυστέρηση δύο ετών η αλήθεια για την εξαγορά της "Γερμανός" από την Cosmote αρχίζει να αποκαλύπτεται. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την Παρασκευή επέβαλε πρόστιμο στον Πάνο Γερμανό και ορισμένους συνεργάτες του καθώς και στο χρηματιστηριακό τμήμα της Eurobank ΑΧΕΠΕΥ για επανειλημμένη στήριξη της μετοχής της εταιρείας κατά την διάρκεια της δημοπρασίας της. Σε απλά Ελληνικά, όλοι οι παραπάνω ενίσχυαν την μετοχή της "Γερμανός" ώστε να μπορέσει να πωληθεί σε υψηλότερο τίμημα στην Cosmote κάτι που συνιστά κατάχρηση της αγοράς.
Μέχρι εδώ όλα καλά. Το θέμα, όμως, περιπλέκεται μέσα από μερικές, σημαντικές, λεπτομέρειες.

1) Ημερομηνία της ανακοίνωσης. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέλεξε να συνεδριάσει και να αποφασίσει για την υπόθεση την τελευταία ημέρα πριν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Το θέμα, όπως ήταν λογικό (;), είχε μικρή διάχυση στα ΜΜΕ και ενδεχομένως μέχρι την Τρίτη να έχει εξαφανιστεί.

2) Το ύψος των προστίμων. Για ένα deal αξίας 1.6 δισ. ευρώ το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο Πάνο Γερμανό και τους συνεργάτες του ήταν 500.000 ευρώ. Δηλαδή το 0.003% (!) του συνολικού ποσού!

3) Η ποινική κάλυψη.
Η εισαγγελία περίμενε το πόρισμα της Επιτροπής για να διαπιστώσει εάν θα ξεκινήσει έρευνα για ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων. Το ενδεχόμενο αυτό φαντάζει, πλέον, μάλλον απίθανο καθώς στην ανακοίνωση της επιβολής προστίμων προστέθηκε μια μικρή παράγραφος που, κατ' ουσίαν κλείνει την υπόθεση. Αναγράφεται, χαρακτηριστικά, "δεν διαπιστώθηκε από τον έλεγχο της επιτροπής οποιαδήποτε άλλη παραβατική συμπεριφορά".

Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα. Μια υπόθεση με σοβαρές ενδείξεις αδιαφάνειας οδηγείτε στο αρχείο. Με το μικρότερο, δυνατό, οικονομικό κόστος των εμπλεκομένων και το ελάχιστο πολιτικό κόστος για την ίδια την κυβέρνηση.
Τι είχες Κώστα;
Τι είχα πάντα, δηλαδή...

Υ.Γ Μπορείτε να διαβάσετε την απόφαση της Επιτροπής πατώντας εδώ και την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, για το θέμα, πατώντας εδώ.

Υ.Γ2 Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την αντίδραση του ΚΚΕ, Να σας θυμίσω ότι το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα της αντιπολίτευσης που δεν κατήγγειλε την αγοραπωλησία. Είχε ακουστεί, μάλιστα, ότι το κόμμα του Περισσού κατείχε μετοχές της "Γερμανός" με αποτέλεσμα να καρπωθεί οικονομικά οφέλη από το deal.

5 αφορμές για διάλογο

Σ.Μ. είπε... @ 9 Μαρτίου 2008 - 2:41 μ.μ.

Ayto prepei na bgei sti fora oposdipote. Den prepei na perasei etsi ayto to skandalo twn epigonwn tou Zaxariadi! Edw eftase to allote aristero KKE na katigorisei tous apergous ths DEH!

Ανώνυμος είπε... @ 9 Μαρτίου 2008 - 7:11 μ.μ.

Έχεις κάποια πηγή (π.χ. link σε εφημερίδα ή αλλού) για το ΥΓ.2;

Ευχαριστώ.

Σ.Μ. είπε... @ 10 Μαρτίου 2008 - 11:56 π.μ.

@ανώνυμος: αν δεν άκουσες τίποτε από όσα ειπώθηκαν σε βουλή για την ύποτη αυτή σχέση ΚΚΕ-ΝΔ, τότε δες και στα: http://gr.novopress.info/?p=132 καθώς και σε όλα τα ρεπορτάζ εφημερίδων, ΜΜΕ κλπ. Οσοι δεν πείθεστε για το ότι το ΚΚΕ είναι μία "επιχειρηματική" δραστηριότητα, καλό θα ήταν να ψάχνατε και στις καταγγελίες της Επιθεώρησης Εργασίας Αθηνών πόσοι απολυμένοι υπάρχουν πχ από την Τυποεκδοτική που εκδίδει τον Ριζοσπάστη.

sok είπε... @ 11 Μαρτίου 2008 - 2:02 π.μ.

Ωραίο post.Mόνο εσύ και ο πολίτης γράφετε καλά.Κοίτα ​​​​​εδώ​​​​​

Ανώνυμος είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 7:14 μ.μ.

免費視訊聊天,哈啦聊天室,正妹牆,a片,a片,A片,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,正妹牆,a片,A片,a片,A片,A片,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,正妹牆,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,正妹牆,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室

Δημοσίευση σχολίου