Το τέλος της αθωότητας για τα ελληνικά blogs.
| 10 αφορμές για διάλογο ]


Από το 1990 ως σήμερα μια ομάδα επιχειρηματιών, προσώπων της βιομηχανίας πληροφορικής, νομικών, δημοσιογράφων, ακτιβιστών ή απλά μανιακών με την επικοινωνία λειτουργεί άλλοτε αόρατα και άλλοτε ιδιαίτερα προβεβλημένα με ένα και μόνο σκοπό: να εξομαλύνει τα προβλήματα που προκύπτουν από την κατάκτηση της ηλεκτρονικής Δύσης.
Το Electronic Frontier Foundation δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, αν και ο χαρακτήρας του είναι μη κερδοσκοπικός. Υπάρχει για να εξυπηρετεί την κοινότητα του Internet σε όλα τα επίπεδά της και στην εννιάχρονη πορεία του έχει επιτύχει μερικές σημαντικές νίκες. Χάκερ που αντιμετώπιζαν δεκαετείς ποινές φυλάκισης, επιχειρηματίες που μπλέχτηκαν στα κενά της νομοθεσίας, χρήστες που βρέθηκαν να παραβιάζουν νόμους που δεν υπάρχουν αλλά και περιπτώσεις όπου το ίδιο το Internet αντιμετώπισε τη λογοκρισία της κυβέρνησης των ΗΠΑ τράβηξαν το ενδιαφέρον του EFF και έδωσαν αφορμή για μερικές πολύ πετυχημένες δράσεις εντός και εκτός του Δικτύου.
Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι που έστησαν την οργάνωση δεν κινήθηκαν μόνο από αγαθά κίνητρα. Ηξεραν καλά ότι ένας χώρος που λειτουργεί ανεξέλεγκτα αργά ή γρήγορα θα τραβήξει την προσοχή του κράτους και η προσοχή αυτή θα μεταφραστεί σε σκληρό έλεγχο από ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν πώς πρέπει να ασκήσουν τον έλεγχο αυτό. Κάτι τέτοιο, εκτός από αντίθετο στην εξέλιξη των νέων ιδεών, θα ήταν και εμπόδιο στην ελεύθερη αγορά η οποία είχε φανεί πολύ γενναιόδωρη στους περισσότερους από τους ανθρώπους αυτούς. Το αίτημα του EFF ήταν σαφές από την αρχή: Προστατεύουμε τα δικαιώματα των πολιτών του ηλεκτρονικού κόσμου, δηλαδή τα δικά μας και όσων είναι σαν και εμάς.
Η αλήθεια είναι ότι το παραπάνω ακούγεται πιο ιδιοτελές από όσο πραγματικά είναι. Στην πράξη, όμως, η πορεία του ιδρύματος μέσα στα εννέα αυτά χρόνια έχει δείξει ότι το EFF είναι κοντά στον κάθε χρήστη των on line συστημάτων. Οσες φορές η Δικαιοσύνη αντιμετώπιζε ένα θέμα που σχετιζόταν με τα δίκτυα, τη χρήση των υπολογιστών ως μέσου επικοινωνίας, την πειρατεία, τις εισβολές σε συστήματα πληροφορικής ή τον έλεγχο των επικοινωνιών και το περιεχόμενό τους, το σώμα των δικηγόρων της οργάνωσης ήταν εκεί, με προεξάρχοντα τον Μάικ Γκόντγουιν, και συνήθως κατέληγε σε νίκη. Νίκη για όλους τους χρήστες αλλά και για την εποχή που χτίζεται γύρω από τα δίκτυα.
Στην Ελλάδα η εποχή της αθωότητας για τα blogs έλαβε τέλος. Με καθυστέρηση, περίπου, μιας δεκαετίας, σε σχέση με την αμερικανική, η ελληνική κυβέρνηση θέλει να ελέγξει βίαια την ελευθερία της άποψης στο διαδίκτυο.
Η ανάγκη να κινητοποιήσουμε ανθρώπους που έχουν την εμπειρία, σε ανάλογα, σχέδια κυβερνήσεων είναι επιτακτική, γι' αυτό το λόγο έστειλα, ήδη, ένα ενημερωτικό mail προς την οργάνωση αναφέροντας τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα. Εάν επιθυμείτε πράξτε το και εσείς. Στείλτε την διαμαρτυρίας σας στο mail της οργάνωσης (action@eff.org) και προσπαθήστε και εσείς να ακουστεί το πρόβλημα και η φωνή μας εκτός των ελληνικών συνόρων. Διότι το διαδίκτυο δεν υπολογίζει σύνορα...

Υ.Γ Το όνομα της καμπάνιας της οργάνωσης είναι "blue ribbon campaign" και το χαρακτηριστικό μπλε κορδελάκι που βλέπετε στην φωτό είναι το logo της. Όποιος θέλει το αναρτά. Όποιος δεν θέλει πάλι, μικρή σημασία έχει, άλλωστε αυτή την φορά στόχος μας δεν πρέπει να είναι ο εντυπωσιασμός αλλά το αποτέλεσμα και, κυρίως, η αντιπρόταση που πρέπει να καταθέσουμε στην κοινωνία...

Υ.Γ2 Ευχαριστώ, τον πολύ καλό φίλο, Νίκο Στυλόπουλο για την ενημέρωση που μου έκανε σχετικά με την ύπαρξη της οργάνωσης.

10 αφορμές για διάλογο

ANemos είπε... @ 27 Φεβρουαρίου 2008 - 2:49 μ.μ.

18 χρόνια! Από το 1990!

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 27 Φεβρουαρίου 2008 - 4:28 μ.μ.

@Aneme
Όντως, απλά υπολόγισα την χρονιά που η κυβέρνηση Κλίντον προσπάθησε να πράξει κάτι παρόμοιο με τους δικούς μας. Το 1996 ή 1997.

fisherman είπε... @ 27 Φεβρουαρίου 2008 - 7:19 μ.μ.

To ψάχνουν μανιοδώς να μας συκοφαντήσουν με κάθε τρόπο αλλά η προσπάθεια αυτή προκαλεί την περιέργεια του κόσμου που απωρεί για το τι στο καλό είναι τα blog θα βγεί σε καλό να το δείς!...

alterpol είπε... @ 28 Φεβρουαρίου 2008 - 9:45 π.μ.

Αυτοδιαχέιριση των Βlogger - Κανόνες Ηθικής και Δεοντολογίας. Παναγιώτη σε παραπέμπω στο post μου και περιμένω τη γνώμη σου

Σ.Μ. είπε... @ 28 Φεβρουαρίου 2008 - 6:35 μ.μ.

Παναγιώτη, νομίζω ότι πρέπει να δηλώσουμε όλοι στα μπλογκ μας έναν...υπεύθυνο κατά νόμον ΤΩΡΑ, χρησιμοποιώντας φανταστικούς χαρακτήρες! Για να γελοιοποιήσουμε την επιδίωξή τους. Δες τί εννοώ στο μπλογκ μου!

Χαζοπούλι είπε... @ 28 Φεβρουαρίου 2008 - 11:15 μ.μ.

Δευτέρα μεσημέρι, κάπου στον Σταθμό Λαρίσης, περιμένοντας να’ ρθει η ώρα του τραίνου για Αλεξανδρούπολη.

Κάθισα σ ένα παλιό φαγάδικο, να τσιμπήσω κάτι πριν το ταξίδι, παράγγειλα κι ένα καραφάκι κόκκινο κρασί που το παίνεψε το αφεντικό.

Τέσσερα τραπέζια όλα κι όλα, γεμάτα κι αυτά με μικρές παρέες που μπήκαν στο μαγαζί να ζεσταθούν.

Έξω, από το τζάμι, τέσσερεις μαντράχαλοι παίζανε χιονοπόλεμο. Πολωνοί νομίζω πως ήτανε, θα θυμήθηκαν την πατρίδα τους με το χιόνι.

Το κρασί στην ταβέρνα, άναψε λίγο τα αίματα, οι παρέες πιάσανε την κουβέντα όλοι μαζί…

Μου φάνηκε πως το χιόνι, τους έφερε όλους κοντά, γνωριστήκανε, γελάσανε, τσουγκρίσανε τα ποτήρια τους.

Όλο το πρωί, τριγύριζα στο κέντρο της πόλης. Στο Σύνταγμα, το Θησείο, την Ακρόπολη.

Η Αθήνα πιο όμορφη από ποτέ, οι ρυθμοί αργοί, ο ουρανός καταγάλανος και το χιόνι ασορτί με τα μάρμαρα του Παρθενώνα.

Τα μισά μαγαζιά κλειστά, σχεδόν μια Κυριακή μετά την Κυριακή.
Ηρθε η ώρα να πληρώσω, να φύγω.

Στην τηλεόραση αρχίζανε οι ειδήσεις του μεσημεριού…

Ο παρουσιαστής ξεκινάει και λέει…

«Στο έλεος του θεού η Αθήνα…»

Όλοι μέσα στο μικρό μαγαζάκι, γελάσανε μαζί του, κουνώντας το κεφάλι.

Σ.Μ. είπε... @ 29 Φεβρουαρίου 2008 - 3:23 π.μ.

Παναγιώτη, και εγένετο μπάνερ διαμαρτυρίας σε συνεργασία με το ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΖΕΙ: http://aratepylas.blogspot.com/2008/02/blog-post_28.html
Aνάρτησέ το και διέδωσέ το.

the Bloopers team είπε... @ 1 Μαρτίου 2008 - 5:39 μ.μ.

Στα πλαίσια της αντίδρασής μας απέναντι σε ψηφιακά αναλφάβητους συκοφάντες όπως ο κ. Χιώτης και σε κυβερνητικές μεθόδους καταπάτησης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των άρθρων του Συντάγματος, ενημερώσαμε τα κόμματα ως προς την επιχείρηση φίμωσης των blogs και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ειδήσεων ενώ παράλληλα απευθύναμε επιστολή διαμαρτυρίας για την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ για την Δημοκρατία ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Ακόμα στα πλαίσια ενημέρωσης της κοινής γνώμης για την επιχειρούμενη από τον διορισμένο αξιωματικό Προπαγάνδας Αγιατολάχ Θοδωρανί Ρουσσοτζανί προληπτική λογοκρισία, ήρθαμε σε επαφή με συντάκτες των NY Times, Washington Post, CNN, Le Figaro, Le Monde, BBC World, Edmonton Journal, Canoe corp., Reuters, Liberation, National Post και the Star.

Συνεχίζουμε να ΑΣΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ μας, να μπλογκάρουμε ανώνυμα και να διαλεγόμαστε όπως, με όποιον, και όταν εμείς θέλουμε.

Διαβάστε τις επιστολές μας πρoς τα κόμματα και την ΕΣΗΕΑ.

Αργότερα θα δημοσιεύσουμε και τα... του Διεθνούς Τύπου.

Ανώνυμος είπε... @ 2 Μαρτίου 2008 - 5:41 π.μ.

This comment has been removed because it linked to malicious content. Learn more.

Ανώνυμος είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 7:10 μ.μ.

成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城

Δημοσίευση σχολίου