Μια καλή αφορμή για συζήτηση...
| 11 αφορμές για διάλογο ]


Η γητεύτρια κατέθεσε μια ενδιαφέρουσα άποψη με αφορμή το άρθρο "Σέβομαι τους ομοφυλοφίλους;" Γράφει, λοιπόν:

"Είδα εχθές μια ανακοίνωση-ποστ του Παναγιώτη που έλεγε "Σέβομαι τους ομοφυλόφιλους;" και κάτω έγραφε: "Ο Orestis ανοίγει την συζήτηση για το σεβασμό της σεξουαλικής διαφορετικότητας και παραθέτει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις. Διαβάστε, ολόκληρο το κείμενο και καταθέστε την άποψη σας στις σελίδες του eforum.gr". Πόσοι απαντήσανε; Πέντε.
Γιατί έτσι όπως ετέθη, με 1,2,3... καταδικάζουμε μπλα μπλα... ουδείς έχει όρεξη να ασχοληθεί. Αν το έθεταν με μια ιστορία καταπίεσης, παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είχαν και το τσαγανό να διευθύνουν την κουβέντα θα μάζευε 500 σχόλια και θα έβαζε φωτιά στα μπλογκς!
Κρεμάμε μια ανακοίνωση και τέλος;"

Θεωρώ ότι την συγκεκριμένη άποψη την έχετε πολλοί οπότε θα ήθελα να κάνω ένα μικρό σχόλιο. Ο Ορέστης δεν καταγγέλλει αλλά προτείνει. Προτείνει τρόπους που θα εξισώσουν τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην κοινωνία. Καταρχήν δεν γνωρίζω (και δεν με αφορά) εάν είναι ομοφυλόφιλος.
Έχει μια αλήθεια αυτό που λέει η γητεύτρια, εάν ο Ορέστης μίλαγε για το πατέρα του που τον έσπασε στο ξύλο επειδή είναι gay και για το αφεντικό του που τον έδιωξε θα έτρεχαν όλοι να αφήσουν σχόλια οργής και πόνου για την φοβική κοινωνία. Ο Ορέστης που καταθέτει προτάσεις όμως τους είναι παντελώς αδιάφορος.
Δεν φταίει η πρόταση του Ορέστη τελικά αλλά η τηλεοπτική διαπαιδαγώγηση του Έλληνα που τον έμαθε να ανταποκρίνεται μόνο σε δακρύβρεχτες reality ιστορίες και όχι σε ουσιαστικές προτάσεις διαλόγου. Για την ιστορία θα πω ότι εάν διαβάσετε το άρθρο του Ορέστη θα διαπιστώσετε ότι καταθέτει προτάσεις και δεν εκφράζει μια στείρα καταγγελία.
Δεν θέλω να θεωρήσει κανείς ότι κοντράρομαι με την γητεύτρια. θεωρώ, απλά, ότι έδωσε μια καλή αφορμή για διάλογο. Περιμένω την άποψη σας...

11 αφορμές για διάλογο

γητεύτρια είπε... @ 6 Φεβρουαρίου 2008 - 12:00 π.μ.

Παναγιώτη μου κι εγώ δεν είπα «καταγγέλει». Είπα καταδικάζει. Και εννοώ καταδικάζει και πολύ σωστά, πρακτικές στενόμυαλες, κάνοντας τις προτάσεις του. Και δε διαφωνώ καθόλου με την ουσία των γραφομένων του, αντίθετα. Διαφωνώ με τον τρόπο που τίθενται και που δεν ελκύει τον κόσμο να πάρει μέρος στην κουβέντα, που είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, είναι ένα θέμα που αφορά την κάθε πολιτισμένη κοινωνία.
Και για να είμαι ειλικρινής, πίστεψα ότι το συγκεκριμένο μπλογκ έχει ανοιχτεί από μέλη του πασόκ για κουβέντα πριν το συνέδριο. Τώρα το έψαξα και είδα ότι είναι πρωτοβουλία ιστολόγων.
Και δεν είναι Παναγιώτη άσπρο μαύρο οι συζητήσεις. Ή ριάλιτι ή ανακοινώσεις. Για να πετύχουμε μια καλή συζήτηση που να ενδιαφέρει τον κόσμο να πάρει μέρος, ένα είναι το μυστικό. Να μιλάμε όπως όταν μιλάμε στην παρέα μας στο σπίτι, στο ταβερνάκι, στο καφέ...
Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στα κόμματα και ενώ παραδέχονται όλοι σε κατ' ιδίαν συζητήσεις, ότι το πασόκ έχει ικανότερα στελέχη και πιο έμπειρα, αλλά και έντιμα, εν τούτοις δεν έχουμε βρει τον τρόπο να πείσουμε.
Ας το σκεφτούν οι παραπάνω και ας κοιτάξουν καλά εκτός από το πρόγραμμα και το σχεδιασμό των προτάσεων, το επικοινωνιακό πρόβλημα που έχει το πασόκ με τον κόσμο. Κάποτε ο κόσμος μιλούσε μαζί μας. Προφανώς ήταν και θέμα προσώπων. Άλλο ο Γεννηματάς, άλλο η Φώφη. Άλλο η Μελίνα... άλλο οι τωρινές κυρίες με το ευρωπαϊκό ψυχρό προφίλ.
Δεν λέω να λαϊκίσουν. Λέω να ανακτήσουν την επαφή με τον κόσμο και στη συνέχεια την εμπιστοσύνη του.

Καλό βράδυ!

tractatus είπε... @ 6 Φεβρουαρίου 2008 - 1:03 π.μ.

Γητεύτρα πολύ ωραίο το σχόλιό σου. Θα διαβάσω και το forum για να καταλάβω τι ακριβώς λές. Πάντως το blog σου πόλύ όμορφο...η δε Ιωννάτος μένει δίπλα μου το καλοκαίρι και μου έχει χαρίσει τα cd της. Είνα φοβερή φωνή...! Edith

Σ.Μ. είπε... @ 6 Φεβρουαρίου 2008 - 8:06 π.μ.

@all: είμαι από αυτούς που άφησαν σχόλιο στις προτάσεις του Ορέστη. Και συμφωνώ με τις προτάσεις αυτές, αλλά ωστόσο κι εγώ "κατέθεσα" την απογοήτευσή μου από τη στάση του έλληνα απέναντι στο θέμα. Εκανα μόνο μία διαπίστωση, στηριζόμενος στο παράδειγμα Zapatero στην Ισπανία: τέτοιες μεταρρυθμίσεις τις κάνεις αμέσως μόλις βγεις κυβέρνηση (βλ. πολιτικός γάμος στις αρχές της 1ης τετραετίας του ανδρέα) και ενώ "αδρανοποιείς" άλλους παράγοντες που θα αντιδράσουν στα μέτρα σου (πχ απόλυτος χωρισμός Κράτους-Εκκλησίας για να μη σε νιάζει τί θα λέει το παπαδαριό). Πιστεύετε όμως ειλικρινά ότι ένας κόσμος που ψηφίζει Ψωμιάδη και πηγαίνει στην κηδεία ενός αρχιεπισκόπου που δημόσια χαρακτήριζε κουσούρι την ομοφυλοφιλία, ενάντια σε κάθε έννοια χριστιανικού πνεύματος αλλά και σε κάθε πόρισμα της επιστήμης, μπορεί να στηρίξει τέτοια μέτρα που προτείνει ο Ορέστης? Εγώ έχω απογοητευθεί από τον κόσμό αυτόν.

tractatus είπε... @ 6 Φεβρουαρίου 2008 - 9:14 π.μ.

σ.μ. αυτά σκέφτομαι κι εγώ και απογοητεύομαι αλλά οφείλουμε να προσπαθούμε για ένα νέο κόσμο χωρίς διακρίσεις και με σεβασμό στα δικαιώματα, όπως κάποτε γινόταν για να έχουν σήμερα κάποιοι άλλοι ισοτιμία στην καθημερινότητά τους. Γράψε μου σε παρακαλώ την διεύθυνσή σου για να σε διαβάζω γιατί απο εδώ δεν βγαίνει ιστοσελίδα

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 6 Φεβρουαρίου 2008 - 10:43 π.μ.

@all
Το θέμα εχει δυο διαστάσεις.
Η πρώτη είναι μια απορία που εχω. Πως θέλουμε τον διάλογο και την κατάθεση προτάσεων;
Σε αυτό μου έδωσες πολυ καλή αφορμή γητέυτρια με το αρχικό σχόλιο. Και εγω πιστευω οτι δεν είναι όλα ασπρο μαύρο. Δεν είναι όμως καλύτερο μια σειρά προτάσεων απογυμνωμένες απο ενα κουραστικό κείμενο; Χωρίς συναισθηματικές πινελιές;
Η δευτερη απορία είναι για το κατα πόσο έτοιμοι είμαστε για να κάνουμε πράξη την ισότητα και την ισονομία στην κοινωνία. Σε αυτό θα παρακαλούσα εαν θέλετε να καταθέσετε την άποψη σας στο φόρουμ οπου πραγματικά εχουν γραφτεί πολυ καλα κείμενα και θέσεις.

Υ.Γ Γητευτρια και πάλι ευχαριστώ. Πάντα πίστευα οτι στα σχόλια βρίσκεις τις καλύτερες αφορμές για συζήτηση.

γητεύτρια είπε... @ 7 Φεβρουαρίου 2008 - 12:32 μ.μ.

@ tractatus

Να είσαι καλά tractatus! Σ' ευχαριστώ για την ζεστή σου παρέμβαση! Χαίρομαι που συμφωνούμε για την Ανζελίκ! :) Όταν την ξαναδείς να της μεταφέρεις σε παρακαλώ την αγάπη μας!
Για το θέμα που συζητάμε, νομίζω ότι συμφωνούμε σε θέση και άποψη, μένει μόνο ο τρόπος να το δείξουμε.
Χάρηκα που τα είπαμε! Θα σε επισκεφτώ στο μπλογκ σου! :)

γητεύτρια είπε... @ 7 Φεβρουαρίου 2008 - 12:50 μ.μ.

σ.μ.

Σε διάβασα και εδώ κι εκεί. Ο Θαπατέρο μάτια μου είναι πολιτικός με κότσια και μπροστά στα πιστεύω του, δεν καταλαβαίνει Θεό. Πόσο μάλλον πολιτικό κόστος. Αν γκρινιάξουν οι συντηρητικοί μια μέρα ή μια βδομάδα, ποσώς τον απασχολεί, εφού αυτός έχει μια συγκεκριμένη προοδευτική και βαθιά ανθρώπινη σκέψη, με την οποία δεν ξεχωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με το τί κάνουν στο κρεβάτι τους.
Αυτή η ξεφτίλα της μη αποδοχής και δαιμονοποίησης ανθρώπων, που πολύ απλά κάνουν αυτό που θέλουν, όπως έχει δικαίωμα ο καθένας να κάνει, συμβαίνει μόνο σε οπισθοδρομικές απολύτως κοινωνίες.
Ο συντηρητικός μπορεί να συμμετέχει σε ομαδικό σεξ με όλα τα φύλα. Ο ομοφυλόφιλος τον ενόχλησε όμως και είναι κουσούρι!
Υποκρισία του αισχίστου την οποία κακώς συζητάμε. Αν η Πολιτεία είχε κότσια θα έχει κόψει μια και καλή και χωρίς καμία κουβέντα τον βήχα του κάθε ανόητου. Επί παντός. Και στις ταυτότητες, και στον πολιτικό γάμο, και στην γυναικεία καταπίεση και εκμετάλλευση και και και...
Συντηρεί παλαιολιθικές απόψεις, για να ελέγχει τους κακομοίρηδες που έχει απαίδευτους, ακριβώς για να μπορεί να τους ελέγχει.
Όσες πρωτοποριακές πρωτοβουλίες είχε πάρει ο ΓΑΠ, στα διάφορα υπουργεία, πέσανε να τον φάνε εκ των έσω και εκ των έξω, οι μικρόμυαλοι.
Αν ο Γιώργος θέλει να πάει μπροστά, να κάνει αυτό που του λέει το ένστικτό του και να μη σκέφτεται πολιτικό κόστος. Είναι λάθος τακτική...

γητεύτρια είπε... @ 7 Φεβρουαρίου 2008 - 1:00 μ.μ.

Παναγιώτη θα σου πω κάτι πολύ απλά από την επαφή μου με τον κόσμο και από την πολυετή εμπειρία μου.
Ο πολίτης θέλει, ακριβώς όπως και το παιδί από το γονιό, αποφασιστικότητα και κανόνες-νόμους. Το έχει ανάγκη. Κι όταν είναι δίκαιοι και σωστοί, ακόμα κι αν δεν τον συμφέρουν, τους κατανοεί. Εφαρμογή των πιστεύω μας και των θέσεων μας χωρίς παρέγκλιση λόγω κόστους. Ο πολίτης θέλει ηγέτη με κότσια. Αλλά αυτά που λέει και περνάει με νομοσχέδια, να τα εφαρμόζει. Όχι σαν τον συχωρεμένο τον Αντρέα, που έχασε τη μπάλα όταν γνώρισε το κνώδαλο. Εφαρμογή του πολιτικού γάμου και μετά να τονε σέρνει η ακατανόμαστη στα τάματα και στον Ησαΐα. Πολύ απλά είναι όλα στην πολιτική. Ανόητοι και άνυδροι θεωρητικοί τα κάνουν πολύπλοκα...
Καλημέρα!

Ανώνυμος είπε... @ 7 Φεβρουαρίου 2008 - 10:02 μ.μ.

δεν είναι ότι δεν ενδιαφέρομαι για το θέμα
Απλά έλειψη χρόνου για να διβάσω προσεκτικά όσα κατατίθενται.
θα επανέλθω

rigelian είπε... @ 8 Φεβρουαρίου 2008 - 11:06 π.μ.

Γητεύτρια, αυτά που αναφέρεις (αποφασιστικότητα και κανόνες-νόμους κτλ) τα θέλουν οι υπήκοοι. Οι πολίτες δεν θέλουν βούρδουλα. Και, όταν είναι πραγματικά σκεπτόμενοι, τηρούν τους νόμους διότι ξέρουν ότι άυτό είναι το σωστό σε μια κοινωνία ανθρώπων, και όχι από το φόβο της (όποιας) τιμωρίας.

Επομένως, αυτό που χρειάζεται περισσότερο είναι η παιδεία.

Ανώνυμος είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 7:37 μ.μ.

色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室

Δημοσίευση σχολίου