Σλαβομακεδονία ή τίποτα.
| 21 αφορμές για διάλογο ]


Η Στρατιωτική Εγκυκλοπαίδεια της πρώην Γιουγκοσλαβίας κατατάσσει τους προγόνους των σημερινών κατοίκων της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ως Σλάβους, ανθρώπους των πρώτων Σλαβικών φυλών όπως οι Βερεζίτοι, Δραγουβίτοι, Σμόλιανοι, Ρίνχινοι, Βελεγιζίτοι και άλλοι, οι οποίοι κατέφτασαν στην περιοχή τον 6ο και τον 7ο αιώνα μ.Χ.
Η ελληνική διπλωματία όφειλε και οφείλει να στηρίζει και να προκρίνει ένα και μόνο όνομα, "Σλαβομακεδονία". Ένας όρος που προσδιορίζει γεωγραφικά, ιστορικά και εθνικά τους κατοίκους της χώρας. Είναι γνωστές οι αντιδράσεις των Σκοπίων σε αυτη το όνομα στηριζόμενοι στο γεγονός οτι οι αλβανόφωνοι αντιπροσωπεύουν το 40% του πλυθησμού τους.
Πέρα, όμως, από την οποιαδήποτε ιστορική στήριξη του συγκεκριμένου ονόματος το μεγάλο όπλο της Ελλάδας είναι το γεγονός ότι ο δρόμος για το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την οικονομική πρόοδο της ΠΓΔΜ περνάει από τις δικές μας διαθέσεις και αυτό οφείλουν να το καταλάβουν. Κουράστηκα με την παθητικότητα της κυβέρνησης. Η ισχυρή χώρα σε αυτή την διαμάχη είμαστε εμείς. Ντρέπομαι να βλέπω τους όρους του παιχνιδιού να αντιστρέφονται.

Υ.Γ1 Άραγε οι μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις που θησαυρίζουν στην γείτονα χώρα έχουν ασκήσει κάποια πίεση;

Υ.Γ2 Οι πολίτες της Βόρειας Ελλάδας μπορούν και αυτοί να δηλώσουν έμπρακτα την δυσφορία τους για τις διαθέσεις των Σκοπιανών. Ας σταματήσουν να καταθέτουν τα ευρώ τους στα καζίνο και την εμπορική αγορά της γείτονας χώρας. Αυτή θα είναι μια ουσιαστική διαμαρτυρία. Χωρίς υπερβολές, γραφικά συλλαλητήρια (υποψιάζομαι ότι ο Άνθιμος θα σχεδιάσει καμιά τέτοια σαχλαμάρα) και εθνικιστικές κορώνες.

21 αφορμές για διάλογο

ΒΙΒΛΙΟΚΑΦΕ είπε... @ 20 Φεβρουαρίου 2008 - 10:15 μ.μ.

Δεν πρόκειται να γίνει δεκτό κάτι τέτοιο, γιατί 40% -νομίζω- των κατοίκων της είναι Αλβανοί. Ένας πιο ουδέτερος γεωγραφικός όρος είναι πιθανός.
Πατριάρχης Φώτιος

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 20 Φεβρουαρίου 2008 - 10:22 μ.μ.

Όλες οι ονομασίες που κατέθεσε ο Νίμιτς περιέχουν τον όρο Μακεδονία ως εθνικό προσδιορισμό. Επιχειρηματικά δε, η Ελλάδα χάνει τον όνομα Μακεδονία ως brand name.
Θεωρώ, οπότε, οτι χρειάζεται σκληρή σταση πάνω στο θέμα, ευθεία απειλή για βέτο και αντιπρόταση με το συγκεκριμένο όνομα. Το έχουμε, ουσιαστικά, προτείνει μια μόνο φορά και το είχε απορίψει ο Γκλιγκόρωφ. Συμφωνώ με αυτό που λες (για την δυναμική των αλβανοφώνων της χώρας) αλλα επιμένω οτι στο συγκεκριμένο ζήτημα η Ελλάδα έχει το πάνω χέρι, εαν κινηθεί με αποφασιστηκότητα.

theodore είπε... @ 21 Φεβρουαρίου 2008 - 1:36 π.μ.

Συμφωνώ ότι το Σλαβομακεδονία έπρεπε εξ'αρχής να ήταν η μόνη πρόταση μας.
Αλλά όταν το πρότειναν ο Μητσοτάκης με τον Κύρκο,πέσαν όλοι πάνω τους.
Τώρα ας λουστούμε το σκέτο Μακεδονία.
Γιατί κανένας απ'όσους τους ονομάζει ήδη έτσι, δεν θα τους πεί στο μέλλον Νεομακεδόνες ή Ανωμακεδόνες.

Ανώνυμος είπε... @ 21 Φεβρουαρίου 2008 - 2:01 π.μ.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.
Μεγαλειώδεις διαδηλώσεις Ελλήνων της ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ με συμμετοχή 40.000 διαδηλωτών για τη Μακεδονία μας...
αποσιωπήθηκαν από ΟΛΑ τα ΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΜΕ! ΓΙΑΤΙ;;; Για να ΜΗΝ βάλουν ιδέες και στους Έλληνες και πάρουνε τους δρόμους!

ΕΠΙΘΕΣΗ Σκοπιανών σε συνεργείο του MEGA CHANNEL, ξυλοδαρμός δημοσιογράφων και λιθοβολισμός της Ελληνικής Πρεσβείας 19/2/08 με την άφιξη Νίμιτς στην Αθήνα!

Αφασία του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό! Είπε ο Αλαβάνος στη Βουλή: "Η Μακεδονία=Τίτλος για Φέρετρο"!

Πριν από τις εκλογές Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ στη FYROM : Προχθές δεν μπήκαν οι Σκοπιανοί με ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ στα Αλβανικά Χωριά;
Οι Σκοπιανοί δεν ήταν που ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ κάθε συμμετοχή των Αλβανών στις διαπραγματεύσεις για το όνομα;;;
Οι Σκοπιανοί ΔΕΝ σάπισαν στο ξύλο κάποιους Βουλγαρίζοντες που ΤΟΛΜΗΣΑΝ να καταθέσουν στεφάνι στην BUNEVA;;;

ΒΒC και BRITANNICA φορείς πορπαγάνδας υπέρ των ΣΚΟΠΙΩΝ!

Θέλετε να μάθετε για τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας στα Σκόπια;
Για τους 100.000 Ελληνόφωνους Βλάχους που απαριθμεί η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.
Με τις κλωτσιές τους διώχνουν από το Ελληνικό Προξενείο της FYROM! Ενώ οι Σκοπιανοί ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ τις Ελληνορθόδοξες Εκκλησίες.

Δημόσιος Υπάλληλος ο Παύλος Βοσκόπουλος ,Γεν.Γραμματέας του Ουρανίου Τόξου, και καταγγέλει το Ελληνικό Κράτος-Εργοδότη του για ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ !!! Διαβάστε σχετικά εδώ!

Ποια σχέση έχει η ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ και τον Τζορτζ Σόρος;
Ξέρετε που εστίαζε τους αγώνες του το ΚΚΕ για δεκαετίες ολόκληρες; Στην ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ της Μακεδονίας και της Θράκης!
Παρόλο που στην Μακεδονία κατοικούσαν χιλιάδες Σλαβόφωνοι Έλληνες, Έλληνες Βλάχοι κι Αρβανίτες, Ελληνόφωνοι Έλληνες και τέλος πάνω από ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!
Μπορεί κανείς να καταλάβει με ποια λογική μέχρι και κατά τον εμφύλιο, το ΚΚΕ ενεργούσε για την αυτονόμηση της Μακεδονίας και βοηθούσε τον ΤΙΤΟ να καταλάβει ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ;;;

Τι έγραψαν για τον Τζορτζ Σόρος τα INDYMEDIA της Αργεντινής;

Γιατί συμπλέουν με τον Soros τα Ελληνικά Υπουργεία και συγχρηματοδοτούν φιλοσκοπιανά project;

Ατελείωτες ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ διεκδικήσεις θα βρείτε εδώ! και
οι ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ συνεχίζονται μέχρι και τις μέρες μας για όσους ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ!
Ανάλογα με τις εξελίξεις ... οι Σκοπιανοί μας έχουν ετοιμάσει σχετικό πακέτο εκδίκησης! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!

Ψήφισμα ΚΕΡΑΥΝΟΣ γαι τα Σκόπια από τον OBAMA κι άλλους υποστηρικτές των Ελληνικών θέσεων

Οι Σλαβόφωνοι Έλληνες πολέμησαν και το 1821 αλλά και στον Μακεδονικό Αγώνα κατά χιλιάδες.
Σχετικές λίστες υπάρχουν εδώ !

Γαλλική ΑΠΟΓΡΑΦΗ των σχολείων της Μακεδονίας επί Τουρκοκρατίας δείχνει μία πραγματική εικόνα της εποχής και θα την βρείτε εδώ!. Οι "Μακεδόνες Σκέτο" πάλι μας κρύφτηκαν!

Σας προτείνω να δείτε το ντοκιμαντέρ ZEITGEIST Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε το ντοκιμαντέρ ZEITGEIST εδώ!

ΣΧΕΔΟΝ τα πάντα για το Σκοπιανό μπορείτε να τα βρείτε στο αρχείο του http://macedonia-greece.blogspot.com

Σ.Μ. είπε... @ 21 Φεβρουαρίου 2008 - 7:29 π.μ.

Καταρχήν παιδιά να ξεκαθαρίσουμε κάτι: για την ανικανότητα των δικών μας πολιτικών και για το πώς φέρονται τα δικά μας προξενεία στην ελληνική μειονότητα των Σκοπίων, προφανώς ... δε φταίνε οι Σκοπιανοί! Φταίμε εμείς, φταίει το κράτος μας! Σε δεύτερο επίπεδο, δεν ξέρω αν τελικά αξίζει να ασχολούμαστε με αυτό το θέμα: σαφώς και θίγει την ιστορία μας, αλλά μήπως καθημερινά ΔΕΝ ΘΙΓΟΥΝ την αξιοπρέπειά μας ως πολιτών η γραφειοκρατία, η ακρίβεια, η ανασφάλεια, η φτώχεια? Μήπως τελικά τέτοιες ιστορίες και συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, το Κυπριακό και δεν ξέρω εγώ τί άλλο, είναι για να "αφιονίζουν" τον κόσμο και να μην τον αφήνουν να ασχοληθεί με τα πραγματικά του προβλήματα?

Ανώνυμος είπε... @ 21 Φεβρουαρίου 2008 - 8:14 π.μ.

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!!!!

Σ.Μ. είπε... @ 21 Φεβρουαρίου 2008 - 8:50 π.μ.

@Παναγιώτης: πιστεύεις αληθινά ότι οι έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα Σκόπια μπορούν ή θέλουν να ασκήσουν οποιαδήποτε πίεση? Φίλε μου, τα χρήματα δεν έχουν ιδεολογία. Αυτοί εκεί κάνουν μπίζνες με τους Σκοπιανούς, άρα τα κέρδη τους προέρχονται από το Σκοπιανό καταναλωτικό κοινό, άρα οι Σκοπιανοί έχουν δίκιο!

rigelian είπε... @ 21 Φεβρουαρίου 2008 - 11:41 π.μ.

Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε ότι o Γκλιγκόρωφ είχe συμφωνήσει στο Σλαβομακεδονία, αλλά ο Επίτιμος φοβόταν τις αντιδράσεις αλλά κυρίως το γεγονός ότι είχε μόνο 151 βουλευτές.

(Αυτό ας προκαλέσει προβληματισμό και για την αναγκαιότητα της "αναλογικής" αλλά και για τον ρόλο των αποκομμάτων. Μια ΝΔ με 165-170 βουλευτές αν υπήρχε τότε, δεν θα συζητούσαμε σήμερα, και όλος ο πλανήτης θα ήξερε αυτό το κράτος ως Σλαβομακεδονία. Ισχυρός δικομματισμός, λοιπόν, και ισχυρή κυβέρνηση 160+ βουλευτών, ανεξαρτήτως κόμματος. Οι τσίπρες αυτού του κόσμου ας αρκεστούν στο εξ απαλών ονύχων lifestyle. )

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 21 Φεβρουαρίου 2008 - 12:46 μ.μ.

Καταρχήν να τονίσω οτι συλλαλητήρια και αλλου, τετοιου, τύπου αντιδράσεις θα μας γυρίσουν χρόνια πίσω. Το όνομα Μακεδονία, ακόμα και πέρα απο συναισθηματισμους και ιστορικους συνειρμούς να το δει κανείς αποτελεί ενα δυνατό brand name το οποίο θα χαθεί μαζί με την αναγνώριση των σκοπίων. Με οτι αυτο σημαίνει για πολλα προιόντα...

rigelian είπε... @ 21 Φεβρουαρίου 2008 - 2:31 μ.μ.

Ξύντροφοι, όλος ο κόσμος Μακεδονία τα λέει, ήδη.
Δυστυχώς...

gpapoul είπε... @ 21 Φεβρουαρίου 2008 - 2:56 μ.μ.

Συζητάμε για ένα χαμένο παιχνίδι από καιρό, οπότε απλά σχολιάζουμε το πως χάσαμε. Γνώμη μου είναι, αν και δεν έχει καμία σημασία πια ότι και να λέμε, ότι χάσαμε, ακριβώς επειδή φορέσαμε τις παρωπίδες που ακόμα και σήμερα δεν λέμε να βγάλουμε. Η "Ιστορία" δεν έχει σύνορα. Πόσο μάλλον αυτά που επέβαλαν οι μεγάλες δυνάμεις μόλις στα μισά του ...20ου αιώνα. Υπάρχουν χιλιάδες χρόνια ιστορίας την οποία δεν μπορεί κανείς να την καπηλεύεται...
Από την άλλη όσα προϊόντα έχουν εξασφαλίσει ονομασία προέλευσης, όπως ο χαλβάς, δεν κινδυνεύουν, εφ εξής όμως, για κάποια αλλά μπορεί να υπάρξει πρόβλημα. Ας ασχοληθεί η κυβέρνηση.
Αυτή είναι η δουλειά της.
(εκτός από το να εξαργυρώνει πολιτικά κεφάλαια, πουλώντας κείμενα εθνικής σημασίας σε εφημερίδες του κατεστημένου για να συνεχίσουν να την χαϊδεύουν)

vagnes είπε... @ 21 Φεβρουαρίου 2008 - 5:26 μ.μ.

Δηλαδη αν το ονομα δεν περιεχει τη λεξη Μακεδονια θα λυθουν τα προβληματα που υπαρχουν, ενω αν περιεχει το ονομα Μακεδονια θα συνεχισουν να υπαρχουν;

Ανώνυμος είπε... @ 21 Φεβρουαρίου 2008 - 9:26 μ.μ.

"Βορειδυτική Μακεδονία Σλάβων και Αλβανών"
Αυτό θα μπορούσε να είναι το ακριβές όνομα του κρατιδίου..

Πάντως θα μπορούσαμε από την αρχή να έχουμε αναγνωρίσει το κράτος ως Άνω ή Νέα Μακεδονία ως έδαφος, με την σαφή δήλωση ότι δεν αναγνωρίζουμε Μακεδονική Εθνότητα.
Και τώρα αυτό θα μπορούσαμε να ζητήσουμε από τους "συμμάχους"..
Διπλά και τριπλά ονόματα δεν οδηγούν πουθενά.

Καλύτερα και σκέτο Μακεδονία με την σαφή δήλωση ότι δεν αναγνωρίζουν Μακεδονική Εθνότητα οι ΝΑΤΟΊΚΟΙ, παρά αυτά τα ρεζίλια..

elate είπε... @ 21 Φεβρουαρίου 2008 - 9:31 μ.μ.

Διαδήλωναν με λάβαρα για το ανέφικτο ευκταίο,

έχασαν το εφικτό,

και τώρα πάνε ολοταχώς για το εξευτελιστικο,
δηλαδή τη διπλή ονομασία...


...κάτι μου θυμίζει, τί μου θυμίζει....

elate είπε... @ 21 Φεβρουαρίου 2008 - 10:57 μ.μ.

ωραιος ο ιβαν...

και μετα σου λέει οτι ο μετριασμος σχολίων είναι τζιζ κακό για τους δημοκράτες...

Μπράβο ιβαν...

gpapoul είπε... @ 22 Φεβρουαρίου 2008 - 2:25 π.μ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!
MHN ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ LINK TOY IVAN ΕΙΝΑΙ ΙΟΣ!!!
(ΒΑΖΩ ΤΟ COMMENT ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ Ο ADMIN ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΒΗΣΕΙ)

Ανώνυμος είπε... @ 22 Φεβρουαρίου 2008 - 10:22 π.μ.

mexri na to katevasei o diaxeiristis, eixame kanei abuse report sto blogspot.com. ME tis ugeies mas. Xristos

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 22 Φεβρουαρίου 2008 - 3:40 μ.μ.

Όπως βλέπεται το αφαίρεσα! Και εσείς, βρε τι πατάτε το link του Ιβάν;
Απο χιλιόμετρα μύριζε οτι είναι ιός!

elate είπε... @ 22 Φεβρουαρίου 2008 - 9:17 μ.μ.

ότι εχεις κομματάκι δίκιο, ε, το 'χεις...

ikor είπε... @ 1 Μαρτίου 2008 - 10:35 μ.μ.

Απόψε ο Νίμιτς είπε ότι υπάρχει χάσμα ανάμεσα στα δυο κράτη.

Μάλλον πλησιάζουμε σε λύση! Τέτοιες δηλώσεις προετοιμάζουν το έδαφος για να πανηγυρίζουν και οι δυο στο τέλος (λέγοντας ότι ο άλλος έκανε πίσω).

Συμφωνώ πάντως: το Σλαβομακεδονία ήταν η μόνη λύση που πλησίαζε τα συμφέροντά μας!

http://kotzabassakis.blogspot.com/2007/10/blog-post_15.html

anywhere_Smile είπε... @ 28 Αυγούστου 2010 - 5:16 π.μ.

If the links to not links london lead to the maximum increase in traffic discount links of london then what value would the links truly links of london silver possess. They would end up being little more than window dressing at worst and minimally impactful links of london sale at best. That is not what a new online business links london jewellery looking for a spike in revenues would wish to links london bracelet yield.Also, when you are running a new business, your london links charms time will limited as there will be scores of other responsibilities links of london watches sale competing for your time. That means you won't be able to discount links of london rings do what is necessary to individually place your own links on cheap links of london necklaces the internet. Rather than do so, you could buy links and delegate the work to others.

Δημοσίευση σχολίου