Τέλος εποχής...
| 1 αφορμές για διάλογο ]1 αφορμές για διάλογο

Ανώνυμος είπε... @ 20 Φεβρουαρίου 2008 - 5:11 μ.μ.

Σε άλλες χώρες ένα τέτοιο άρθρο θα δημοσιεύοταν σε κάποια περιθωριακή ακροαριστερή φυλλάδα.Στην "προοδευτική" Ελλάδα δημοσιεύεται στην πιο έγκυρη κεντροδεξιά εφημερίδα. Στη σημερινή "Καθημερινή", ο δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου γράφει έναν ομολογουμένως πολύ συγκινητικό αποχαιρετισμό στον αγαπημένο του δικτάτορα, τον Φιντέλ Κάστρο. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_100025_20/02/2008_259927 . Φυσικά ο κ.Παπακωνσταντίνου κρατάει τη συγκίνηση του μόνο για την αποχώρηση του τυράννου της Κούβας. Για τα χιλιάδες θύματα του καθεστώτος ούτε κουβέντα. Μια μικρή λεπτομέρεια που την προσπερνάει με μια φράση :
"Πολλά μπορεί να καταλογίσει κανείς στην Κούβα "
και για να μην υπάρχουν παρανοήσεις προσθέτει αμέσως :
"- η οποία συναγωνίζεται, πάντως, αν δεν ξεπερνάει τις ΗΠΑ ως προς το προσδόκιμο επιβίωσης και τη μείωση της βρεφικής θνησιμότητας."
Στο άρθρο, τα εγκλήματα του Κάστρο ξορκίζονται και -γιατί όχι;- δικαιολογούνται με την απαρίθμηση των,πράγματι,εγκληματικών λαθών της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής:
"Αλλά οι τελευταίοι που νομιμοποιούνται να της δίνουν μαθήματα είναι οι Αμερικανοί. Εκείνοι που εισέβαλαν στο νησί το 1906 και εγκαθίδρυσαν κατοχικό καθεστώς για να καταστείλουν λαϊκή εξέγερση. Εκείνοι που στήριξαν τη διεφθαρμένη δικτατορία του Μπατίστα, μετατρέποντας την Κούβα σε τεράστιο πορνείο και καζίνο των πλούσιων γειτόνων του. Εκείνοι, τέλος, που υπόσχονται την ελευθερία, τη στιγμή που ανοίγουν σε κατεχόμενο κουβανικό έδαφος το κολαστήριο του Γκουαντάναμο."


Το φινάλε είναι εξόχως λυρικό και μπορεί να φέρει δάκρυα στα μάτια κάθε ευαίσθητης "προοδευτικής" ψυχής :

"Οπως η καβαφική Ιθάκη, εκείνο που πρόσφερε σε όσους την αγάπησαν ήταν ένα ταξίδι, που δεν μπορούν ούτε να ονειρευτούν ούτε να αγοράσουν από τα τουριστικά γραφεία οι επικριτές της. Στον Φιντέλ χρωστάμε τον μύθο της Κοκκινοσκουφίτσας που, μια φορά στο εκατομμύριο, καταφέρνει να νικήσει το λύκο. Και τι αξία θα είχε η ζωή, αν ήταν τόσο προβλέψιμη, ώστε ο λύκος να τρώει πάντα την Κοκκινοσκουφίτσα;"

Και πράγματι στη συγκεκριμένη Κοκκινοσκουφίτσα ταιριάζει τόσο το κόκκινο χρώμα!Βλέπετε μας βγήκε λίγο αιμοσταγής και με δόντια πολύ πιο κοφτερά από του Κακού Λύκου. Στα 49 χρόνια της δικτατορίας του Κάστρο, δεκάδες χιλιάδες αντιφρονούντες φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν,οι ομοφυλόφιλοι και οι μάρτυρες του Ιεχωβά κλείστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ενώ η ελευθερία του λόγου είναι ανύπαρκτη...
Η απάντηση του κ.Παπακωνσταντίνου σε όλα αυτά;Kαι η Αμερική έχει το Γκουαντανάμο.Σας πείθει;
`
Απο το

http://e-roosters.blogspot.com
/2008/02/o.html

Δημοσίευση σχολίου