Η δημοσιογραφία των πολιτών.
| 3 αφορμές για διάλογο ]


Το CNN από το 2006 λάμβανε χιλιάδες (κοντά στις 100.000) ειδήσεις που στέλνανε απλοί πολίτες που περιλάμβαναν και videos και φωτογραφίες. Από όλο αυτόν τον όγκο, μόνο ένα 10 % παρουσιάστηκε στο διαδίκτυο ή στο καλωδιακό τους κανάλι.
Αυτό ακριβώς σκοπεύει να αλλάξει το CNN με την έναρξη του iReport.com, ενός νέου site που θα βασίζετε αποκλειστικά στην ειδησεογραφία των χρηστών του. Και αυτή τη φορά, οι ειδήσεις που καταχωρούνται δεν θα περνάνε από φάση έγκρισης από τους εκδότες του CNN, αλλά θα παρουσιάζονται άμεσα στους επισκέπτες.
Οι χρήστες θα μπορούν να ανεβάζουν videos, και φωτογραφίες photos καθώς και ηχητικά αρχεία. Οι επισκέπτες από την άλλη θα μπορούν να ψάχνουν με χρήση κριτηρίων αναζήτησης ή κατηγοριών και να βρίσκουν τα νέα που τους ενδιαφέρουν. Τα καλύτερα ρεπορτάζ θα παρουσιάζονται τα σαββατοκύριακα από το δίκτυο του CNN.
Την ίδια ώρα τα ελληνικά ΜΜΕ συνεχίζουν να αδιαφορούν για τις δυνατότητες του διαδικτύου και να απαξιώνουν τα blogs. Θεωρούν το διαδίκτυο ανταγωνιστικό του ρόλου τους αντιμετωπίζοντας το με απόλυτη δυσπιστία. Οι bloggers αντιμετωπίζονται είτε ως εξωτικά φρούτα που δίνουν πολυχρωμία σε ενα άνοστο μιντιακό γεύμα, είτε ως ανεύθηνοι λασπολόγοι. Πότε θα καταλάβουν ότι η αλλαγή της δημοσιογραφίας, όπως την έχουμε γνωρίσει, έχει αρχίσει;

3 αφορμές για διάλογο

Οι βιολιστές των blog είπε... @ 19 Φεβρουαρίου 2008 - 1:13 μ.μ.

δεν είναι θέμα ανταγωνισμού,αλλά ότι μας θέλουν υπνωτισμένους και να μας προσφέρουν αυτά που θέλουν αυτοί.η παραπληροφόρηση είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ. έτσι κι αλλιώς εμείς σαν Ελλάδα αφήνουμε πάντα τους άλλους να δοκιμάζουν καινούρια πράγματα και μετά τα υιοθετούμε.μας αρέσουν τα δοκιμασμένα και αφήνουμε τους άλλους να κάνουν τα λάθη για να τα αποφύγουμε εμείς!!!(αστειάκι έτσι)

η καινοτομία είναι από τις σημαντικότερες λειτουργίες των επιχειρήσεων και τις
επιδιώκουν.όχι όμως σε αυτόν εδώ τον τόπο....

vagnes είπε... @ 20 Φεβρουαρίου 2008 - 2:21 π.μ.

Πανο ξεκινα επαφες με οποιο καναλι θα επιθυμουσε να γινει το Ελληνικο CNN.
Μετα θα βρουμε τα υπολοιπα.

gpapoul είπε... @ 20 Φεβρουαρίου 2008 - 3:42 π.μ.

Όσο το παιχνίδι το κουμαντάρουν 5 μαυρομιχαλέοι, τόσο θα μιλάμε για καποδίστριες και ...πόπολαρους.

Δημοσίευση σχολίου