pasok.gr: Για πόσο ακόμα θα μείνει απαρχαιωμένο;
| 13 αφορμές για διάλογο ]


Είχα πρόσφατα μια συζήτηση για την αναγκαιότητα αλλαγών στο επίσημο portal του ΠΑΣΟΚ. Αντί να γράψω χιλιάδες λέξεις αναφερόμενος στην αναχρονιστικότητα του www.pasok.gr είπα να σας παρουσιάσω μια, μικρή, οπτική σύγκριση με το αντίστοιχο portal των Εργατικών της Μεγάλης Βρετανίας. Το www.labour.uk παραδίδει μαθήματα απλότητας, σαφήνειας, διαδραστικότητας και αισθητικής. Οι υπεύθυνοι του, έχουν αποδείξει οτι γνωρίζουν να χειρίζονται καλά το εργαλείο που ονομάζεται διαδίκτυο, προς όφελος των πολιτικών τους στόχων. Οι συγκρίσεις, είναι αναπόφευκτες...

Υ.Γ Εάν δεν έχετε μελαγχολήσει ακόμα, κάντε μια βόλτα και στα δυο. Θα καταλάβετε...

13 αφορμές για διάλογο

krogias είπε... @ 26 Ιανουαρίου 2008 - 12:34 μ.μ.

Παναγιώτη, δυστυχώς το pasok.gr είναι φτιαγμένο για την εξυπηρέτηση μόνο τον M.M.E., χωρίς φαντασία, άχρωμο από όλες τις απόψεις, χωρίς να σκέφτεται τον απλό μη εξοικειωμένο με τις νέες τεχνολογίες επισκέπτη.
Μπαίνεις απλά για να πάρεις υλικό για την εφημερίδα σου και η ειρωνεία είναι ότι τα Μ.Μ.Ε. λαμβάνουν με newsletter όλο το υλικό...
Και αυτό που με "πονάει" περισσότερο είναι ότι δεν λειτουργεί η αναζήτηση. Θέλεις να ψάξεις κάτι; Ξέχνα το. Το βρίσκεις πιο εύκολα μέσο του google.
Αν δεν αλλαχτεί το CMS δεν πρόκειται ποτέ να λυθεί το πρόβλημα.
Ας βάλουν ένα drupal. Έχει δουλειά η μεταφορά όλης της βάσης δεδομένων από το υπάρχον CMS σε κάποιο άλλο, αλλά η διαφορά θα φανεί αμέσως, τουλάχιστον εμφανισιακά.
Γιατί δεν είναι μόνο ζήτημα εμφάνισης και λειτουργικότητας.
Πρέπει να φτιαχτεί μια μικρή ομάδα (2-3 ατόμων) ο ένας να είναι web developer, ο ένας δημοσιογράφος και ο άλλος πολιτικός. Έτσι, θα γίνεται ΚΑΙ εκλαΐκευση των δεκάδων κειμένων που παράγονται καθημερινά από το ΠΑΣΟΚ (στην παραγωγή είμαστε καλοί) θα έχουν ΚΑΙ πολιτική στόχευση.
Δηλαδή, κάνε μια μικρή περίληψη της ομιλίας ρε σύντροφε, βάλε ένα απόσπασμα video με την σημαντικότερη πολιτική φράση... και μετά δώσε στον επισκέπτη την εναλλακτική να διαβάσει όλη την ομιλία.
Μην τον αναγκάζεις να διαβάζει ολόκληρα σεντόνια. Είναι σαν να τον διώχνεις...
Δώσε στο απλό επισκέπτη την εντύπωση ότι ξέρεις τι κάνεις!

tzonakos είπε... @ 26 Ιανουαρίου 2008 - 5:59 μ.μ.

Εγραψε την σωστή λέξη ο Κρόγιας !
ΕΚΛΑΪΚΕΥΣΗ
Να μπορεί ο καθένας να νιώθει άνετα, να μαθαίνει, να βλέπει, να λειτουργεί !
Συμφωνώ, πρέπει να αλλάξει.
Ακόμα και εγω δεν το επισκέπτομαι συχνά λόγω του στυλ του.
Τεχνικά γίνεται, υπάρχουν τρόποι, και γνώστες να το κάνουν. Χρειάζονται web developers, με ικανούς βοηθούς και οπωσδήποτε δημοσιογράφος και 2-3 νέοι πολιτικοί.
Στην ανάγκη αν χρειαστεί, ας βάλουν και παιχνίδια και μια γωνιά ψυχαγωγίας. Γιατι όχι ;
Η νεολαία δεν θέλει να βλέπει απαρχαιωμένα πράγματα.
Σωστός ο ΠανΠαπ.

kostas chouvardas είπε... @ 26 Ιανουαρίου 2008 - 8:10 μ.μ.

Το χειρότερο ειναι οτι το www.pasok.gr δεν έχει πολιτική στόχευση... δεν μπορείς να διακρίνεις το σημαντικό με το ασήμαντο..
Πρέπει να φαίνεται και σαν τίτλοι το πολιτικά σημαντικό αυτό που θέλει μεταμοσχευμένα να τονιστεί...
εκεί πάσχει και φυσικά στην αναζήτηση ... πόσες φορές ψάχνω να βρω κάτι και δεν μπορώ...
Να αρχίσουμε την αλλαγή απο αυτό... θέλουμε site με στόχευση και οχι για τους δημοσιογράφους...
ας τους φτιάξουν κάτι άλλο... δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής.

katerina είπε... @ 27 Ιανουαρίου 2008 - 12:38 π.μ.

Μικρές βελτιώσεις. Βελτιώνεις τι;;;
Πριν φτάσεις να δεις πως θα πουλήσεις το προιόν σου, το δημιουργείς. Η επικοινωνιακή πολιτική έπεται της παραγωγης πολιτικής.
Τι πάει να πουλήσει για άλλη μια φορά το ΠΑΣΟΚ. Πολιτικές θέσεις ;;;....για όλη την οικογένεια. Για να λύσεις ένα πρόβλημα, πρέπει να στηριχθείς σε κάποια αξιώματα. Και το αξίωμα στην πολιτική είναι ένα και μόνο. Να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις.
Η ολοστρόγγυλη ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν είναι πολιτική λύση. Είναι αντιγραφή λύσεων του κακού μαθητή από το τετράδιο του σπασίκλα.
Ο κόσμος πια είναι υποψιασμένος. Ο κόσμος δεν θέλει πια διαχειριστές. Ο κόσμος θέλει να ονειρευτεί, να ελπίσει. Ότι και αν του παρέχει το site του ΠΑΣΟΚ, όπως και αν του το παρέχει, οι πολίτες δεν αναζητούν υπηρεσίες. Αναζητούν ιδεολογίες. όταν το ΠΑΣΟΚ την διαμορφώσει, ας δει και το χαρτί που θα την περιτιλύξει.

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 27 Ιανουαρίου 2008 - 1:16 π.μ.

@Κατερίνα
Με κούρασε αυτή η απαξίωση των πάντων. Πρόγραμμα υπάρχει (μπορεί να γίνει καλύτερο, αλλα υπάρχει).
Ας σταματήσουμε να τα ισοπεδώνουμε, πια, όλα...

tzonakos είπε... @ 27 Ιανουαρίου 2008 - 1:16 π.μ.

Πωπω, δυναμίτης η katerina.
Σωστή !

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 27 Ιανουαρίου 2008 - 1:17 π.μ.

@Κατερίνα
Για να κάνουμε καλυτερες τις θέσεις πρέπει να προτείνουμε. Πάρε μέρος στο eforum. Σε περιμένουμε.

katerina είπε... @ 27 Ιανουαρίου 2008 - 1:44 π.μ.

Παρακολουθώ το forum Παναγιώτη. Καθημερινά.
Η μόνη διαφωνία που έχω, είναι ότι τα fora προσυνεδριακά έχουν μια και μόνη χρησιμότητα. Να δημιουργούν ετελόκλητες συλλογικότητες και να διαμορφώνουν πολιτικές θέσεις. Δηλαδή, να οριοθετούν το πλαίσιο που θα κινηθεί ένα κόμμα ή ένα κίνημα. Τα προσυνεδριακά fora δεν έστιαζουν τη δράση τους σε εξειδικευσεις. Αυτή είναι μια απόλυτα τεχνοκρατική δουλειά.
Δες λίγο τα περσινά fora, ακόμα υπολειτουργούν κάποια, που αφορούσαν στις θέσεις του Γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος. Στα fora απαιτείται η σύνθεση θέσεων μέσα από ιδεολογικές διαφωνίες. Είναι φιλόδοξο το εγχείρημα, αλλά δύσκολα θα επιτύχει την βασική του επιδίωξη. Να αλλάξει την ρότα των πραγμάτωΝ. Να πάει το ΠΑΣΟΚ εκεί που πρέπει να είναι ένα Σοσιαλιστικό Κίνημα.

krogias είπε... @ 27 Ιανουαρίου 2008 - 1:50 π.μ.

@ katerina,
ξέρεις ότι σε σέβομαι και "ακούω" αυτά που γράφεις Κατερίνα, αλλά πως καθαρά "τεχνικό" ένα ποστ για το site του pasok.gr να το χρησιμοποιούμε για να μιλήσουμε για την ιδεολογικοπολιτική του ΠΑΣΟΚ, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να το καταλάβω.
Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Εμείς τα περιπλέκουμε.
Πρέπει να συζητάμε για ένα πράγμα κάθε φορά.
Αυτή την "Βαβέλ" δεν μπορώ να την ακολουθήσω.

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 27 Ιανουαρίου 2008 - 1:54 π.μ.

@κατερινα
Πίστεψε με, είμαστε μια ομάδα δεκα ανθρώπων που έχει θυσιάσει ενα μεγάλο μέρος του ελευθερου της χρόνου ακριβώς για αυτό τον σκοπό.
Η σύνθεση ήταν πάντα η δυσκολότερη δουλεια. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. Δύσκολο μεν αλλα τρομερά ελκυστικό.
Όσες περισσότερες προτάσεις κατατεθούν στο φόρουμ και όσο τολμηρότερες τόσο καλύτερα. Δεν θέλουμε να διαμορφώσουμε τεχνοκρατικές προτάσεις, αυτή είναι δουλειά άλλων.
Θέλουμε να δείξουμε, στο ΠΑΣΟΚ οτι οι πολίτες έχουν κάτι σημαντικό να τους πουν και καιρός είναι να το ακούσει.

katerina είπε... @ 27 Ιανουαρίου 2008 - 2:23 π.μ.

@krogias
Και εγώ σε σέβομαι και σε ακούω, και ξέρεις γιατί;;; Γιατί καταθέτεις τη ψυχούλα σου. Και φαίνεται. Και γιατί σύντροφοι σαν και σένα, που ακόμα ελπίζουν και ονειρευονται είναι τα θεμέλια ένος Κινηματος που ονειρευόμαστε.
Δεν ξέρω ποιος από όλους μας κάνει λάθος, εγώ απλά θα φέρω σαν επιχείρημα ότι ενστερνίζομαι την μέση άποψη των πολιτών. Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόβλημα καλέ μου. Και ο ΓΑΠ δεν είναι το πρόβλημα αλλά είναι μέρος του προβλήματος. Δεν κατάφερε να παράγει πολιτική. Αναλώνετε σε managerίστικες πρακτικές στο μεσοπέλαγο με βάρκα να δούμε τι αρέσει στον κόσμο. Δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Η διαφωνία μου ήταν πολύ συγκεκριμένη. To www.pasok.gr είναι απλά ένα εργαλείο ενημέρωσης. Δεν μπορεί από μόνο του να προσφέρει τίποτα. Απλά αντανακλα την άποψη των διαχειριστών του για το τι σημαίνει πολιτική επικοινωνία.
Ο Πρόεδρος πήγε....., ο Γραμματέας είπε και άλλα γραφικά. Υπάρχουν 5 διαφορετικές απόψεις με πολιτικές προσεγγίσεις ετερόκλητες μέσα;;;
Σε συμέδριο πάμε, υπάρχει μια ανάλυση για το τι σημαίνει δημόσιο, τι κρατικό, και τι υπο δημόσιο έλεγχο ή όλοι αναπαράγουν τη σούπα του φίλου μου, του Μίμη;;
Σκέφτεται κανείς, γράφει κανείς; Αντιδρά κανείς;; Διαφωνεί κανείς;;
Και ένα μέσο όπως είναι το διαδίκτυο, ανατρεπτικό λόγω της άμεσης και παμφηνης επικοινωνίας που προσφέρει, δεν πρέπει να αναπαράγει παλαιοκομματικές πρακτικές.
Τελικά αυτό που λέω (και κάνω και κατάχρηση του χώρου) είναι ένα. Πρώτα έχεις και μετά διαχειρίζεσαι.

Σ.Μ. είπε... @ 29 Ιανουαρίου 2008 - 9:52 π.μ.

Δείτε και το site του PSOE, του ισπανικού σοσιαλιστικού κόμματος και προσέξτε το διαφημιστικό τρέηλερ "Con Z de Zapatero": μοντέρνα γραφικά και οι επιτυχίες του Zapatero αναφέρονται μία-μία! Είναι εκπληκτικό το πώς το μειονέκτημά τους (Zapatero) το έκαναν πλεονέκτημα. Αλλά εκεί δεν τρώγονται μεταξύ τους. Και για να μην λέμε περί αρχηγοκεντρικού Πασόκ, δείτε πόσες φορές έχουν τη φωτό του Προέδρου τους.

珊珊李 είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 7:09 μ.μ.

伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區

Δημοσίευση σχολίου