Αντέχετε να αφήσετε τις καρέκλες σας;
| ]


Έφτασε η ώρα όλοι να αναλογιστούμε αν φταίμε κι εμείς, τα απλά στελέχη των οργανώσεων και αν θα πρέπει να κάνουμε πίσω έτσι ώστε η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ να είναι ουσιαστική.
Να κάνουμε πίσω για να αποδείξουμε ότι πάνω από όλα δεν μας νοιάζει η θεσούλα μας και η καρέκλα μας, δεν μας νοιάζει ούτε καν το ίδιο το «οργανωτίστικο» ΠΑΣΟΚ, αλλά το καλό της χώρας μας. Να δώσουμε χώρο και οξυγόνο σε ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς και που δεν έχουν εμποτιστεί από την παλαιοκομματική κουλτούρα των τελευταίων 15 ετών.
Για εμένα λοιπόν, μία είναι η λύση και την καταθέτω ως πρόταση:
Στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, να προστεθεί παράγραφος που να προβλέπει (μόνο για τις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές μετά το συνέδριο) να απαγορευθεί η υποψηφιότητα σε μέλη που έχουν ήδη περάσει από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 15 χρόνια.
Με αυτόν τον τρόπο τα κέρδη για το Κίνημα θα είναι πολλαπλά:
1) Θα λειτουργήσει ως εσωκομματική εκούσια κάθαρση
2) Θα "παραλύσει τους μηχανισμούς" των τοπικών παραγοντίσκων και των βουλευτών, δημάρχων, νομαρχών κλπ., που τόσα πληρώσαμε εξαιτίας τους.
3) Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι οι παλαιότεροι νοιαζόμαστε για το καλό του τόπου μας και όχι το προσωπικό μας
4) Δίνουμε οξυγόνο στις οργανώσεις μας με νέους (σε ιδέες) και άφθαρτους ανθρώπους, γεμάτους αισιοδοξία και όρεξη για προσφορά.
5) Με τα παραπάνω, στέλνουμε και ένα πραγματικό μήνυμα αλλαγής και ο λαός στρέφει πάλι το βλέμμα του στο Κίνημα.
Μόνο τότε θα δούμε πάλι το ΠΑΣΟΚ στην Εξουσία, αλλά σε μια Εξουσία που αξίζει πραγματικά στους Έλληνες. Ένα βήμα πίσω εμείς και τόπο σε νέες ιδέες!

Υ.Γ Είναι ένα απόσπασμα απο την ριζοσπαστική πρόταση του Γιώργου Κρόγια. Μπορείτε να την διαβάσετε ολόκληρη, στο eforum.gr και να καταθέσετε τα όποια σχόλια σας.