Και τώρα που τις έχουμε να δω που θα τις στείλουμε...
| 12 αφορμές για διάλογο ]


Πριν από μερικές ημέρες σας είχα ζητήσει να συνυπογράψετε τις "Δέκα προτάσεις για τις Δημοτικές οργανώσεις". Οι προτάσεις, λοιπόν, πήραν την τελική τους μορφή, μαζεύτηκαν και κάποιες υπογραφές και αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να τις αποστείλω.
Επειδή, όμως, στο ΠΑΣΟΚ, τίποτα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται, σε αυτό το σημείο κόλλησα.
Που να τις στείλω; Θα μου πείτε στην ΚΟΕΣ. Θα συμφωνήσω, αλλά σε ποιο τμήμα της ΚΟΕΣ;
Οι ΝΕΑ (Τομές Νομαρχιακών Επιτροπών Αναγγένησης) ουσιαστικά είναι ανενεργές αφού δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι ΝΟΕΣ.
Ο τομέας αυτοοργάνωσης και υποστήριξης μου φαντάζει πολύ γενικός και αόριστος.
Ο τομέας Καταστατικών αλλαγών θα ήταν μια λύση. Όμως, η ουσία των προτάσεων δεν εστιάζεται, μόνον, στις καταστατικές αλλαγές αλλά κυρίως στην αλλαγή νοοτροπίας στις δημοτικές οργανώσεις.
Ο τομέας Εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης είναι υπεύθυνο για τον διάλογο με τους bloggers. Καλή ιδέα. Τι εργαλεία, όμως, έχει για να υποδεχθεί της προτάσεις μας; Κάποιο ιστοσελίδα, ίσως; Φυσικά και όχι. Μόνο τον Παναγιώτη Βρυώνη που, υποθέτω, ότι προσπαθεί απεγνωσμένα να δαμάσει πολλών μποφόρ κύματα με αυτοσχέδια βάρκα.
Είμαι γραμμένος ως φίλος στην δημοτική οργάνωση Πετρούπολης, θα μπορούσα να το στείλω εκεί. Η ιστοσελίδα της οργάνωσης έχει να ενημερωθεί από τον Σεπτέμβρη και ένα mail που τους είχα στείλει στις 28 Δεκέμβρη, δεν έχει ακόμα απαντηθεί. Εγκατέλειψα, λοιπόν, και αυτή την ιδέα σύντομα.
Σκέφτηκα λοιπόν να το στείλω σε όλους. Ότι τομέας υπάρχει στη ΚΟΕΣ να λάβει και από ένα αντίγραφό
Θα το έκανα ευχαρίστως εάν δεν υπήρχε ένα μικρό και τελευταίο εμπόδιο. Όσο και να έψαξα τόσο στον βασικό κορμό του pasok.gr, όσο και στο λαχανί banneρακι με τον βαρύγδουπο τίτλο "Πορεία προς το συνέδριο" δεν μπόρεσα να βρω mail επικοινωνίας για κανέναν τομέα της ΚΟΕΣ.
Η τελευταία ιδέα ήταν λίγο πιο περίπλοκη. Να ανατρέξω στα ονόματα των μελών της ΚΟΕΣ να ψάξω στο google τις προσωπικές τους ιστοσελίδες (όσων έχουν) και από εκεί να βρω κάποια mail να τα στείλω.
Αυτή είναι όμως η ιδέα της αυτοοργάνωσης που έχει προαναγγελθεί. Εάν δεν είσαι μέλος ή κάποια τοπική οργάνωση και θες να στείλεις δυο σου σκέψεις πρέπει να τραβήξεις αυτόν τον κυκεώνα;
Λέω, λοιπόν, να "καρφώσω" της προτάσεις εδώ και εάν οι ΚΟΕΣ θέλει, ας έρθει να τις πάρει...

Υ.Γ Ο κόσμος συζητά, προτείνει, αγωνιά τόσο για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, όσο και της χώρας. Η ΚΟΕΣ, όφειλε να είχε ξεκινήσει, ήδη, τον διάλογο με την κοινωνία. Αντ' αυτού, κάπου, στις αρχές Φλεβάρη αποφάσισαν να ξεκινήσουν να τα λένε μεταξύ τους.

Υ.Γ2 Λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση αυτού του άρθρου, ανακοινώθηκαν τα ονόματα των ΝΟΕΣ. Πληροφοριακά το αναφέρω καθώς η ουσία του κειμένου δεν αλλάζει. Το πρόβλημα εστιάζεται στην έλλειψή ή θέλησης ή πολιτικής στόχευσης και όχι στα πρόσωπα.

12 αφορμές για διάλογο

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 8 Ιανουαρίου 2008 - 8:32 μ.μ.

Την ώρα που αναρτούσα το κείμενο, ανακοινώθηκαν τα ονόματα τις ΝΟΕΣ. Σαν διόρθωση το βάζω. Δεν αλλάζει τίποτα απο την ουσία του κειμένου.

Σ.Μ. είπε... @ 8 Ιανουαρίου 2008 - 9:44 μ.μ.

Δεν το στέλνεις στο μέηλ της σελίδας του Προέδρου ή καλύτερα στο: vivian@pasok.gr, είναι το μέηλ της κας Βίβιαν Κουρή, από το γραφείο του Προέδρου. Παρακάλεσέ την να το παραδώσει στον Πρόεδρο, είναι ευγενέστατη, θα το κάνει :)

mpoumpoula είπε... @ 8 Ιανουαρίου 2008 - 10:20 μ.μ.

αστεία σκέψη: νομίζω πως ο καλύτερος τρόπος για να διαβαστούν είναι να τις κάνεις 3 αντίγραφα να αφήσεις 1 σε δικηγόρο (Πασοκτσή) και 2 στον Πρόεδρο με σημείωση είναι ζήτημα ζωής και θανάτου...ειδοποίησε και μερικά κανάλια και στις 12 θα τις ανακοινώσουν στο δελτίο ειδήσεων ψάχνοντας το κρυφό νόημα!!!!
σοβαρή σκέψη: Η Κα Κουρή είναι όντως ευγενέστατη(άλλα βάλε και τη σημείωση που λέγαμε για καλό και για κακό!)

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 8 Ιανουαρίου 2008 - 10:53 μ.μ.

Κοιτάξτε. Το θέμα δεν είναι να αποσταλλούν αυτές οι προτάσεις. Το πρόβλημα είναι οτι, παρα τις εξαγγελίες περι ανοιχτού κόμματος, τίποτα δεν έχει γίνει στην πράξη.
Για πιο λόγο να απασχοληθεί ο πρόεδρος με τις δικές μας ή άλλες προτάσεις;
Λογικά το αρμόδιο όργανο γι' αυτό είναι η Κοες και οχι ο Παπανδρέου.

Meropi είπε... @ 9 Ιανουαρίου 2008 - 9:06 π.μ.

Καλημέρα Παναγιώτη μου,
ήρθα να σου γράψω σχόλιο για την προηγούμενη ανάρτηση (περί κομματικών οργανώσεων και νεολαίας) και να σε συγχαρώ γι' αυτήν, αλλά είδα ότι άλλαξες ανάρτηση.
Ε λοιπόν σου γράφω γι' αυτήν. Κατά βάθος νομίζω ότι ματαιοπονείς με τις προτάσεις. Έχω την εντύπωση ότι και να τις στείλεις κάπου, δεν θα τους δώσει κανείς σημασία. Ή κάνω λάθος;;;

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 9 Ιανουαρίου 2008 - 11:23 π.μ.

@meropi
Η προτάσεις ήταν η αφορμή για να γράψω πράγματα που σκεφτόμουν καιρό τωρα.
Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κάνει, ακόμα, το άνοιγμα στην κοινωνία.
Δεν έχει καταφέρει να δώσει τα "εργαλεία" που χρειάζονται ωστε ο πολίτης να έρθει σε πραγματική επικοινωνία μαζί του.
Ελπίζω οτι αυτό θα αλλάξει σύντόμα

Θανάσης Δεληγιάννης είπε... @ 10 Ιανουαρίου 2008 - 12:08 π.μ.

Παναγιώτη αφού οι θέσεις αφορούν καταστατικές αλλαγές αλλά και αμιγώς πολιτικά ζητήματα το καλύτερο είναι να σταλούν και στους δύο αρμόδιους της ΚΟΕΣ δηλαδή την Ξενογιαννακοπούλου και τον Ανδρουλάκη.

Μπορείς να το κάνεις από τώρα αλλά τυπικά ο προσυνεδριακός διάλογος ξεκινά στις 21/1 - υπάρχει σχετική σημερινή (9/1) ανακοίνωση στο pasok.gr

Πάντως για τα εργαλεία επικοινωνίας θα διαφωνήσω. Για παράδειγμα εδώ και σχεδόν ένα χρόνο λειτουργεί το dialogos.pasok.gr το οποία φτιάχθηκε αρχικά για να στηρίξει τον διάλογο γύρω από το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες μπόρεσαν μάλιστα να παραστούν στο Προγραμματικό συνέδριο ως παρατηρητές και ορισμένες από τις σκέψεις και τις προτάσεις ενσωματώθηκαν τελικά στο τελικό κείμενο του προγράμματος. Όλη η συζήτηση εκείνης της περιόδου υπάρχει ακόμη στην παραπάνω διεύθυνση.

Το ίδιο site - με κάποιες αλλαγές - θα χρησιμοποιηθεί πιθανότατα και για το online κομμάτι του διαλόγου και τώρα.

Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε και μία ματιά στη συζήτηση που είχε γίνει εκείνη την περίοδο για το θέμα στο blog του vrypan.

Agapi είπε... @ 10 Ιανουαρίου 2008 - 11:06 π.μ.

"Υ.Γ2 Λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση αυτού του άρθρου, ανακοινώθηκαν τα ονόματα των ΝΟΕΣ. Πληροφοριακά το αναφέρω καθώς η ουσία του κειμένου δεν αλλάζει. Το πρόβλημα εστιάζεται στην έλλειψή ή θέλησης ή πολιτικής στόχευσης και όχι στα πρόσωπα."
Η έλλειψη θέλησης η πολιτικής στόχευσης, δυστυχώς, είναι συνδεδεμένα με ορισμένα πρόσωπα (ειδικά σε επίπεδο Τ.Ο., που δεν θέλουν να κρατάνε επαφή με την βάση, ειδικά με τους ιδεολόγους), που πολεμάνε, όπως συνήθως, για την καρέκλα. Τώρα, υπάρχει ζήτημα εμπιστοσύνης η «παράδοσης». Μάλλον, ο απλός κόσμος προτιμάει καινούργια πρόσωπα, άφθαρτα, και σαν μεσαία στελέχη.
Όσο για την νεολαία, συμφωνώ να παίζει ρόλο, αρκεί να μην ζητάει αυτά που ζητήσανε οι γονείς τους από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., τύπου «Εγώ έκανα τόσα για το κόμμα, το κόμμα τι έκανε για μένα?» Και όλο να ζητάνε… Το θέμα είναι να μην «πηδάμε» την γενιά των σαραντάρηδων ( η των «σαράντα και κάτι»), που έχουν την αγνή πρόθεση το να δώσουν στο κόμμα (και στον απλό κόσμο).

Agapi είπε... @ 10 Ιανουαρίου 2008 - 11:12 π.μ.

Και γιατί να μην ζητάνε έτσι και οι σαραντάρηδες ποσόστωση?

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 11 Ιανουαρίου 2008 - 11:27 π.μ.

@ Δεληγιάννης
Επιμένω οτι το θέμα ξεπερνά το κείμενο, φίλε Θανάση.
Η ΚΟΕΣ όφειλε να έχει ανοίξει ήδη τον διάλογο με την κοινωνία. 60 ημέρες είναι λίγο, πολύ λίγο, για να δράδει αποτελεσματικά.

@agapi
Η ποσόστωση για τους νέους θα έρθει μέσα απο αλλαγές στον τρόπο που αντιμετωπίζει το κόμμα την νεολαία.
Μόνο τότε θα είναι ουσιαστική. Η πρόταση για ποσόστωση έχει σχέση και με το post που έχω αναρτήσει με θέμα "απαγκιστρώστε την νεολαία απο τα κόμματα".

Giannis είπε... @ 11 Ιανουαρίου 2008 - 8:08 μ.μ.

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ
Το παρακάτω κείμενο είναι το σχόλιο μου στο θέμα Συνέδριο ΠΑΣΟΚ.
(http://politicalvigilance.blogspot.com/2008/01/blog-post_11.html)

Αφορμή για το παρακάτω στάθηκε το post
Η βεβαιότητα της αναποτελεσματικότητας
(http://koukios.wordpress.com/2008/01/09/apohorisi/)

珊珊李 είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 7:16 μ.μ.

美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖

Δημοσίευση σχολίου