Έκανε και η ΕΣΗΕΑ ... πόλο!
| 6 αφορμές για διάλογο ]


Και να που, ξαφνικά, η ΕΣΗΕΑ ξύπνησε και αποφάσισε να αντιδράσει στις αλλαγές στο ασφαλιστικό. Ο Πάνος Σόμπολος ταμπουρώθηκε στα παράθυρα του μεγάλου καναλιού φωνάζοντας: " Εδώ Μεσογείων, εδώ μεσογείων. Σας μιλά ο σταθμός των βολεμένων δημοσιογράφων".
Σοβαρά, μιλώντας τώρα. Συμφωνώ ότι δεν είναι βολεμένοι όλοι. Συμφωνώ ότι κάποιοι δουλεύουν σαν σκλάβοι για 700 ευρώ. Το θέμα είναι, όμως, ότι οι περισσότεροι, από αυτούς δεν είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ. Διότι η Ένωση Συντακτών έχει φροντίσει να λειτουργεί σαν ολιγαρχική τάξη, αποκλείοντας χιλιάδες συναδέλφους από τα προνόμια της αξιοπρεπούς διαβίωσης, παίζοντας έτσι το παιχνίδι των εργοδοτών της. Το άρθρο του Μανώλη Ανδριωτάκη είναι αντιπροσωπευτικό της κατάστασης όπως και αυτό του Περικλή Κοροβέση.
Όσο για μένα, θα συμφωνήσω με τον stefan . Δεν απεργώ, δεν απεργώ. Άλλωστε ένας απλός blogger είμαι...

6 αφορμές για διάλογο

Suspect είπε... @ 24 Νοεμβρίου 2007 - 1:57 μ.μ.

ΕΣΗΕΑ.

χα χα χα..

fisherman είπε... @ 24 Νοεμβρίου 2007 - 2:24 μ.μ.

Μόλις τους τσούξει τότε υπάρχει θέμα. Τα υπέροχα ΜΜΕ της Ελλάδος!. Τέλος πάντων εμάς τα ΠΑΣΟΚΙΑ μας βολεύει γιατί θα κινηθούν αντιπολιτευτικά.
χε χε χε ...

Ανώνυμος είπε... @ 24 Νοεμβρίου 2007 - 4:21 μ.μ.

Αν τα πράγματα είναι όπως τα λέει ο ανδριωτάκης για τους μπλοκάκιδες δημοσιογράφους καθώς και ότι το ταμείο των δημοσιογράφων χρηματοδοτείται σε μεγάλο μέρος από το αγγελιόσημο τότε αδίκως φωνάζουν. Τα λεφτά δεν τους ανήκουν.
Επίτέλους πότε θα καταάβουμε σε αυτή τη χώρα ότι άλλο ασφαλιστικό ταμείο, άλλο επιμελητήριο κι άλλο συνδικαλιστικό όργανο?
Γιατί ο μπλοκάκιας να μη μπορεί να γραφτεί δημοσιογράφος μετά από τη δημοσίευση συγκεκριμένου αριθμού άρθρων καθώς και στο επιμελητήριο δημοσιογράφων και αν θέλει να συνδικαλιστεί έχει καλώς αν πάλι δε θέλει δεν τρέχει και τίποτε? Γιατί για όλα θα πρέπει να υπάρχει ένας νταβατζής ακόμη και για τα αυτονόητα?

Matrix είπε... @ 24 Νοεμβρίου 2007 - 10:36 μ.μ.

@ ανωνυμος

Γιατι καλώς ή κακως οι δημοσιογραφοι έχουν καταντήσει το πιο άμεσα εξαρτώμενο επάγγελμα με τα συμφέροντα, μιλάω γι αυτούς "και καλά" της "πρώτης" γραμμής, είτε αυτό ειναι σε Πανελλήνιο επίπεδο είτε σε τοπικό (όπου για να γράψει κάτι μια εφημερίδα πρέπει να τα έχεις καλά μαζί της)...
Αυτοί όχι μόνο θέλουν το νταβατζή τους, αλλά ονειρευονται να γίνουν χαλίφης στη θέση του χαλίφη.
Τα παραδείγματα πολλά.
Ξέρεις ο αναρχικός χώρος (με το οποίο δεν έχω καμια σχεση) έχει ένα συνθημα που πλεον το φωνάζει μεγάλος αριθμός κόσμου.


Ευτυχώς ορισμένοι κρατάνε ένα επίπεδο, απλά είναι δύσκολο να τους διακρίνεις στα μονόστηλα τους...

Ανώνυμος είπε... @ 26 Νοεμβρίου 2007 - 4:34 μ.μ.

Να ρωτήσω κάτι γιατί πάλι μπερδεύτηκα; Όλοι βγαίνουν στους δρόμους, να σήμερα πάλι κλειστό το κέντρο απο τους δασκάλους νομίζω,οι δημοσιογράφοι αρχίζουν να γαβγίζουν γιατί πάει να τους αγγίξει το ασφαλιστικό,οι συνταξιουχοι διαμαρτύρονται και βγαίνουν πάλι στους δρόμους κ.τ.λ. κ.τ.λ.... αυτήν την κυβέρνηση ποιός την έβγαλε;και αφού την έβγαλε γιατί τώρα διαμαρτύρεται και απλά δεν βγάζει τον σκασμό και να κάτσει να απολαύσει το γαμ....;
Α.

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 26 Νοεμβρίου 2007 - 7:21 μ.μ.

@ανώνυμε
Το κακό είναι οτι το γαμ... το τρώμε και όσοι δεν ψηφίσαμε αυτήν την κυβέρνηση...

Δημοσίευση σχολίου