Γιατί όλοι βάλλουν κατά της Διαμαντοπούλου...
| 6 αφορμές για διάλογο ]


Το ένα και ενωμένο ΠΑΣΟΚ, είχαμε καιρό να το δούμε. Χρειάστηκε μια δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου για να συσπειρωθούν όλοι εναντίον της.
Το γιατί, δεν είναι δύσκολο, να το μαντέψει κανείς. Η Διαμαντοπούλου είναι χαρισματική πολιτικός. Πολλοί είναι εκείνοι που κάπου στο μέλλον την βλέπουν πρόεδρο του κόμματος να συγκρούεται με την Ντόρα για την πρωθυπουργία. Αυτό ακριβώς, προσπαθούν να αποτρέψουν τα δύο στρατόπεδα.
Η πλευρά του Βαγγέλη Βενιζέλου, θέλει να παραμείνει το Νο2 του ΠΑΣΟΚ και μετά την 11η του Νοέμβρη. Μια, πιθανή, εσωκομματική ενίσχυση της Διαμαντοπούλου θα περάσει τον Βενιζέλο στις καλένδες της ιστορίας και η ηγεσία του κόμματος (αν ο Παπανδρέου ξαναχάσει) θα μετατραπεί σε μακρινό όνειρο.
Στην πλευρά Παπανδρέου, από την άλλη, δεν θέλουν δυο δελφίνους πάνω απ' το κεφάλι τους. Επιθυμούν μια, δυνατή, Διαμαντοπούλου, ώστε να υποσκελίσει τον Βενιζέλο. Όχι, όμως τόσο ώστε να γίνει επικίνδυνη και να αρχίζει να "πριονίζει" την καρέκλα του Προέδρου.
Προσπαθούν, δηλαδή, να αποφύγουν τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος, που οδήγησαν στα πισώπλατα μαχαιρώματα, κατά του Γιώργου, προεκλογικά και τα κατάστηθα μετεκλογικά.
Κάθε διαφορετική άποψη είναι σεβαστή. Άλλωστε, όπως πάντα, οι απόψεις που καταθέτω στο "τετράδιο" είναι προσωπικές, άρα και υποκειμενικές...

Υ.Γ Για να ευλογήσω και λίγο τα γένια μου (που δεν έχω), το τι θα πράξει η Διαμαντοπούλου το είχα προβλέψει από τις 29 Σεπτεμβρίου. Διαβάστε το εδώ.

6 αφορμές για διάλογο

exrubit είπε... @ 6 Νοεμβρίου 2007 - 4:04 μ.μ.

Εγώ συμφωνώ, πάντως, με τις (πάντα υποκειμενικές) απόψεις σου!

vagnes είπε... @ 6 Νοεμβρίου 2007 - 5:37 μ.μ.

Αυτο που ολους μας υποτιμα ειναι η πολιτικη κριτικη να εστιαζεται στην αποδομηση του "αντιπαλου".
Η αποδομηση Καραμανλη δεν απεδωσε
Η αποδομηση Βενιζελου απεδωσε
Η αποδομηση ΓΑΠ δεν απεδωσε (ως φαινεται)
Η αποδομηση Αννας θα αποδοσει;
Φιλε, οταν ενα κομμα αντι να συζητα προγραμμα, ιδεες, λυσεις και προτασεις συζητα και καταστρωνει αποδομησεις, μου φαινεται οτι η προσπαθεια του εστιαζεται στη δικη μας ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ και ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ας το προσεξουμε στο μελλον γιατι ηδη μας εχει στοιχισει ακριβα... δεν νομιζεις;

Matrix είπε... @ 6 Νοεμβρίου 2007 - 6:33 μ.μ.

Είναι γενικό γνώρισμα στην πολιτική , από τις χαμηλότερες βαθμίδες μέχρι τις υψηλότερες, οποιοσδήποτε "ενδέχεται" να ξεχωρίσει, γίνεται μια προσπάθεια να του "κοπούν" τα φτερά.

Επομένως η κ. Διαμαντοπούλου θα έπρεπε να το περιμένει.

Απο εκεί και πέρα είναι νωρίς για συμπεράσματα, η πολιτική είναι κάτι το δυναμικό...

ποτέ δεν ξέρεις...

Σκέψου τι έλεγαν οι περισσότεροι στις 17 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τον δημοσιογράφο που τα ξέρει όλα για το κίνημα τον κ. Πρετεντέρη.

Τώρα βέβαια, ασχολείται με την παιδεία τις τελευταίες μέρες...

exrubit είπε... @ 6 Νοεμβρίου 2007 - 9:16 μ.μ.

@ Παναγιώτη Παπαχατζή

Πάνο, σκεφτόμουν αυτά που γράφεις. Ξέρω ότι αρχικά συμφώνησα και συνεχίζω να συμφωνώ.

Απλά παρατήρησα κάτι:

Για εσωκομματικούς λόγους οι δελφίνοι "κονταίνουν" τους αρχηγούς των κομμάτων γιατί κανείς δεν θέλει την "ενός ανδρός αρχή" να είναι απόλυτη και μακρόβια γιατί έτσι κλείνει η δική του πόρτα στο όνειρο...

Οι αρχηγοί "κονταίνουν" τους δελφίνους γιατί δεν θέλουν εσωκομματική αντιπολίτευση με δύναμη ικανή, ώστε να ρυθμίζουν τις εξελίξεις.

Κύριο μέσο για το..."χαμήλωμα" είναι το ξεκατίνιασμα στα ΜΜΕ.

Τελικά, σε ένα πολιτικό σύστυμα όπου ο ένας κόβει τα πόδια του άλλου ποιος κερδίζει;

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 7 Νοεμβρίου 2007 - 12:50 π.μ.

@exrubit
Τα ερπετά, φίλε μου. Δυστυχώς τα ερπετά...
Αν καταφέρει να το αλλάξει, έστω και λίγο, αυτό ο Γιώργος θα είναι μεγάλη επιτυχία. Ίδωμεν...

Not the boy next door είπε... @ 7 Νοεμβρίου 2007 - 11:40 π.μ.

Για να μην επαναλαμβάνομαι, η Άννα θα είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ελλάδας. Και ΜΑΓΚΙΑ ΤΗΣ

Δημοσίευση σχολίου