Οι πρώτες κοινές προτάσεις για την παιδεία...
| 3 αφορμές για διάλογο ]


Οι "Φάκελοι Προτάσεων" ξεκίνησαν από μια τρελή ιδέα που είχαμε, μια ετερόκλητη ομάδα bloggers, την περίοδο που όλοι "σφαζόμασταν" με όλους για το ποιος υποψήφιος θα επικρατήσει στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.
Η ιδέα ήταν απλή, θα καταπιανόμασταν κάθε φορά με ένα διαφορετικό κοινωνικό ή πολιτικό θέμα και μέσα από διάλογο θα διατυπώναμε κοινές προτάσεις.
Το... πείραμα ξεκίνησε πριν από, περίπου είκοσι ημέρες και η πρώτη μας θεματική προσπάθεια ήταν για την παιδεία. Λίγες μέρες αργότερα, μάθαμε ότι αυτό που δημιουργήσαμε ονομάζεται αυτοοργάνωση.
Μετά από πολλές συμφωνίες και διαφωνίες, καταλήξαμε σε κάποιες κοινές προτάσεις για την παιδεία οι οποίες δεν στηρίζονται σε τεχνοκρατικές απόψεις, αλλά στις ιδέες, την τολμηρή φαντασία και την λογική, όλων των συντελεστών του blog.
Από, εσάς περιμένουμε να τις διαβάσετε και να ξεκινήσετε μαζί μας έναν γόνιμο διάλογο. Επιθυμούμε να μας καταθέστε τις ενστάσεις και τις διαφωνίες σας. Μα, πάνω, απ' όλα θέλουμε και τις δικές σας ιδέες, διότι το παζλ που σας εκθέτουμε είναι, σίγουρα ημιτελές.
Εγώ, το καπιταλιστικό κουμμούνι, ο not the boy next door, o Αντώνης, ο fisherman, ο vagnes, ο stefan, ο tzonakos σας περιμένουμε να συμπληρώσετε τα κομμάτια που λείπουν...

3 αφορμές για διάλογο

gpapoul είπε... @ 21 Νοεμβρίου 2007 - 12:47 μ.μ.

Ωραία και χρήσιμη πρωτοβουλία που πρέπει να συνεχιστεί. Χαρά μας να συμμετέχουμε.

τσότσος είπε... @ 7 Δεκεμβρίου 2007 - 8:22 μ.μ.

Συμφωνώ και επαυξάνω, συμμετέχω, ορίζω το θέμα, διαμορφώνω άποψη... Μετά την παιδεία πιο θέμα θα βάλετε προς συζήτηση; Πώς σας φαίνεται το εκλογικό σύστημα;

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 7 Δεκεμβρίου 2007 - 8:35 μ.μ.

Τσότσο στείλε μου το mail σου στο papachatzis@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου