Περί ρευμάτων και ...ρευματικών.
| 15 αφορμές για διάλογο ]


Μια απορία μόνο. Το 38% ενός κόμματος, στο σύνολο των ψηφοφόρων το καθιστά "μικρό και φοβικό". Το ίδιο ποσοστό, ενός προσώπου, μεταξύ, των ψηφοφόρων ενός και μόνο κόμματος δημιουργεί "ριζοσπαστικό ρεύμα".
Όταν το "εγώ" δεν πρόκειται να συναντήσει ποτέ το "εμείς".
Κύριε Βενιζέλο, καλή σας τύχη...

Υ.Γ1 Η φωτογραφία είναι αφιερωμένη σε παλαιότερο άρθρο του "θέλω να πω...", όταν έγραφε για ηγέτη "υψηλής παστερίωσης". Πόσο δίκιο είχε...

Υ.Γ2 Διαβάστε και ένα έξυπνο σχόλιο, του Παναγιώτη Βρυώνη.

15 αφορμές για διάλογο

ΠΡΕΖΑ TV είπε... @ 13 Νοεμβρίου 2007 - 3:32 μ.μ.

Το Πασοκ ειναι ενα κομμα οπου το 40% των ψηφοφορων του δεν θελει τον Γιωργακη για προεδρο...Απο εκει και μονο να καταλαβεις...

Εξάκτινος είπε... @ 13 Νοεμβρίου 2007 - 4:21 μ.μ.

Κοίτα όπως το βλέπει κανείς. Προσωπικά είχαμε μια διαδικασία ορθή, το ότι δηλ. ψήφισε η βάση, και ένα αποτέλεσμα που μπορεί να αναλυθεί από πολλές απόψεις. Ένα όμως είναι βέβαιο. Κανείς χαχόλος δε νομιμοποιείται πλέον να μέμφεται ''τους αλήτες που μας κυβερνάνε''. Όλοι ψήφισαν όλοι είναι συνυπεύθυνοι για το αποτέλεσμα κι όλοι έχουν πλέον ευθύνη για την πορεία του ΠΑΣΟΚ από δω και πέρα κι όχι μόνο ο αρχηγός.

Κατά τη γνώμη μου το ΠΑΣΟΚ θα χάσει και τις επόμενες εκλογές και το θέμα θα παιχτεί στο πόσο θα έχει καταφέρει να ανανεωθεί για τις μεθεπόμενες. Αυτή την εντολή έδωσε ο κόσμος. Ας κανονίσουν την πορεία τους

exrubit είπε... @ 13 Νοεμβρίου 2007 - 5:41 μ.μ.

Για μισό λεπτό ρε παιδιά...

1) "Το 40% δεν θέλει τον Γιώργο".
Δεν είναι το ίδιο με το 46% που δεν ήθελε Σημίτη το 1996;
Τι να καταλάβεις λοιπόν;
Ο ΓΑΠ είναι ένας ισχυρός (ισχυρότερος) Πρόεδρος με ισχυρή και άμεση Δημοκρατική νομιμοποίηση ο οποίος θα γίνει αποδεκτός όσο όλοι οι προηγούμενοι. (Παρεμπιπτόντως, ευτυχώς που δεν επιλέγει Πρόεδρο το Συνέδριο! Φανταστείτε τι είχε να γίνει με υποσχέσεις, ταξίματα κλπ)

2) "Οι αλήτες που κυβερνάνε" δεν ψηφίστηκαν την περασμένη Κυριακή. Ψηφίστηκε μόνο ο Πρόεδρος. Οι υπόλοιποι υπόκεινται κανονικά στην κριτική κάθε νοήμονος και δημοκρατικού Έλληνα.
Δεν δέχομαι την συλλογική ευθύνη σε αμιγώς προσωπικές επιλογές, ιδίως όταν αυτές οι τελευταίες κείνται έξω από τα πλαίσια της νομιμότητας!
Είναι σαν να λέμε ότι για τα ομόλογα φταίει μέχρι και ο τελευταίος ψηφοφόρος της ΝΔ ή ότι για την παραβατική συμπεριφορά γιου βουλευτή του Συνασπισμού ευθύνονται όλοι οι Συνασπιστές. Αν αυτό δεν είναι άτοπο τότε είναι επικίνδυνο διότι διευρύνει τον κύκλο των υπευθύνων σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην είναι δυνατή η εξακρίβωσή τους και η απόδοση ευθυνών!

3) "Το ΠΑΣΟΚ θα χάσει τις επόμενες εκλογές".
Από που βγαίνει αυτό;
Τις επόμενες εκλογές δεν πρέπει να τις βλέπουμε υπό το πρίσμα του σήμερα.
Ο πολιτικός χρόνος στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένος και δεν ενδείκνυται για ασφαλή συμπεράσματα από τόσο νωρίς.

4) Ο Benny λέει τα πράγματα όπως θέλει κάθε φορά. Είναι πασιφανές ότι πάσχει από υπερτροφικό "εγώ". Αυτό που δεν βλέπει είναι ότι το υπερτροφικό του "εγώ" δεν θα επιτρέψει την δημιουργία ρεύματος. Μέσα στην παχυσαρκία του "εγώ" του θα πνιγούν όλοι οι υπόλοιποι συμμέτοχοι του ρεύματος. Και θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν τελικά για να ξαναβρούν τον αέρα και την φωνή που χρειάζονται...

Not the boy next door είπε... @ 13 Νοεμβρίου 2007 - 9:06 μ.μ.

Ο ΓΑΠ είναι πρόεδρος που κατίσχυσε αντιπάλου. Όποιον τον υπονομεύει έχει ιερά υποχρέωση να τον διαγράφει

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ είπε... @ 13 Νοεμβρίου 2007 - 10:35 μ.μ.

Τα κόμματα, ειδικά αν δεν θέλουν στηρίζονται σε ενδιάμεσους (καλή ώρα τα συγκροτήματα)
είναι αναγκαίο να βρουν τρόπους να εμπεριέχουν και τον αυτοέλεγχο(που φτάνει μέχρι τα όρια εναλλακτικών προτάσεων.)
Επανέρχομαι εκτιμώντας και την εμπειρία του ΣΥΝ από τις τάσεις. Είναι σημαντικές ως ρεύματα ιδεών.
Όχι ως ομόσπονδες δυνάμεις..
Το όριο για μένα είναι εκεί που τελειώνουν οι γενικές προτάσεις και αρχίζει η διαχείρηση της καθημερινότητας.
Αν ήμουν σχεδιαστής κόμματος θα έκανα το εξής : Ευρύ σώμα "Διαρκούς Συνεδρίου", όπου οι αντιπρόσωποι χωρισμένοι σε ειδικές επιτροπές μέχρι πυγμαχίας θα συζητούσαν και θα διαμόρφωναν πολιτικές.
Ευέλικτο ηγετικό σχήμα, όλο εκλεγμένο από τη βάση, που θα έπερνε τις πολιτικές αυτές και θα τις έκανε πράξη.
Εδώ χρειάζεται και η αρχή της σύνθεσης και η αρχή της πλειοψηφίας..
Η μαεστρία του ηγέτη είναι να μπορεί να τις χρησιμοποιεί και τις δυο ανάλογα..

Τέλος τώρα που τέλειωσε το πράγμα θα πω τη γνώμη μου:
Η ιστορία με τους "φίλους" πρέπει να τελειώσει.Συμφωνώ με τις εκλογές από τη βάση. Αλλά η βάση πρέπει να έχει μια δέσμευση.
Η καινούργια δημοκρατία πρέπει να πολεμήσει την νοοτροπία "διαλέγω- ψηφίζω- τέλειωσα" που είναι και η κρίση του κοινοβουλευτισμού.

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 13 Νοεμβρίου 2007 - 11:11 μ.μ.

@καπιταλιστικό κουμμoύνι
Οι "φίλοι" σε ένα μεγάλο μέρος τους(και μιλώ απο προσωπική εμπειρία) είναι άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν με ιδέες και προτάσεις. Όταν όμως προσπάθησαν να το κάνουν μέσα απο τις σάπιες δημοτικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, συνάντησαν την αντίδραση και πολλές φορές την χλέυη, κάποιων 60αρηδων και 70αρηδων που κατάντησαν τις οργανώσεις καφενεία για πρέφα.
Όσων αφορά τις δηλώσεις Βενιζέλου αν έγιναν για να δηλώσουν ρεύμα ιδεών είναι, οχι μόνο αποδεκτές, αλλά και αναγκαίες. Το θέμα είναι οτι δεν το πιστεύω. Θεωρώ οτι ο Βενιζέλος, είχε στο μυαλό του "ένα πασοκ, μέσα στο πασοκ" και αν δεν του βγεί αυτή η κίνηση (θα φανεί μέχρι το συνέδριο) θα επιδιώξει να διαγραφεί, ώστε να γίνει ήρωας και να περιμένει εκ του ασφαλούς στην γωνία, μέχρι τις επόμενες εκλογές.
Τέλος για την δομή του σύγχρονου κόμματος, ειλικρινά χαίρομαι.
Νόμιζα οτι ήμουν ο μόνος "πλατωνικός" στις απόψεις περι πολιτείας. Γιατί τα τελευταία σαράντα χρόνια, βαρέθηκα (παγκοσμίως) να ακούω μόνο "αριστοτελικούς".
Αυτά...

Ζορό είπε... @ 14 Νοεμβρίου 2007 - 2:11 π.μ.

Κάποιοι συμπεριφέρονται ως να μην έγιναν εκλογές την Κυριακή. Και συνεχίζουν το ίδιο βιολί.

Κι όμως, μετά τις εκλογές η μειοψηφία οφείλει να υποτάσσεται στη μειοψηφία. Και η απόλυτη πλειοψηφία των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε πως πρέπει να συνεχίσει ο Γιώργος Παπανδρέου τον αγώνα του απέναντι στα συμφέροντα και τους νταβατζήδες της πολιτικής. Άκουσε τις ιδέες και το όραμά του για μια καλύτερα Ελλάδα και αποφάσισε να τον υποστηρίξει στην υλοποίησή του. Όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα. Ο Βενιζέλος καλά θα κάνει να καταλάβει ότι ΕΧΑΣΕ και να αποδεχθεί την ήττα του. Αν δεν μπορεί να το κάνει, αν δεν αντέχει να παίξει σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού, ένας δρόμος του μένει, να αποχωρήσει από αυτό. Άλλη λύση δεν υπάρχει, και η υπομονή του προέδρου θα εξαντληθεί κάποια στιγμή, όσο μεγάλη και να είναι.

Όσο για την ήττα που προεξοφλούν ορισμένοι, παλικάρια, κρύψτε λόγια και μην ανοίγεστε. Τα ίδια λέγατε και πριν από 2 μήνες, μάλιστα πολλοί τότε συμβούλευαν τον Παπανδρέου να παραιτηθεί, δήθεν για να τον «σώσουν», και το αποτέλεσμα το είδατε.

Το παραμύθι, ο κόσμος δεν το χάφτει πλέον. Τι να κάνουμε, κάνατε το λάθος να αποκαλυφθείτε. Ας προσέχατε.

Suspect είπε... @ 14 Νοεμβρίου 2007 - 2:49 π.μ.

Ασε τον φουκαρα στην πικρα του.

Αλλωστε σημασια δεν εχουν τα ενδοπασοκικα αλλα η αντιπολιτευση...

exrubit είπε... @ 14 Νοεμβρίου 2007 - 3:31 μ.μ.

Σωστοί και οι δυο προλαλήσαντες...

the dissent είπε... @ 15 Νοεμβρίου 2007 - 11:57 π.μ.

Εντάξει αγόρια και κορίτσια.....Αυτοικανοποιηθήκατε και συνεχίζετε στην αυτοικανοποίηση....Δώσατε τη μεγαλύτερη νίκη σ'αυτόν που σας έφερε τη μεγαλύτερη ήττα..Φαίνεται πως ο Έλληνας είναι κολλημένος με τις....αυλές....τις καντρίλλιες...το Βυζάντιο και όλα τα συναφή....Αυτό θέλανε οι αρχηγοί σας....να σας καταστήσουν υπεύθυνους για τον πιθανό όλεθρο όπου θα οδηγήσουν αυτοί με τις αποφάσεις τους το κόμμα...φορτώνοντας στις πλάτες και καθιστώντας σας συνένοχους για το....χαμό...Ενώ η τυχούσα νίκη θα είναι δικιά τους.....κατακαημένη δημοκρατία...

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 15 Νοεμβρίου 2007 - 12:24 μ.μ.

@the dissent
Μια απορία, απλά.
Είδα οτι γράφεις, σχεδόν πάντα με άποψη και επιχειρήματα(όχι σε αυτό το σχόλιο). Στα σχόλια πολλών post μου, υπάρχουν αξιοπρόσεχτες αναλύσεις σου, άσχετα αν συμφωνώ με αυτές ή οχι. Γιατί δεν γράφεις καθόλου στο blog σου; Μιλάω σοβαρά. δεν ειρωνεύομαι. Θα είχε ενδιαφέρον...

exrubit είπε... @ 15 Νοεμβρίου 2007 - 1:04 μ.μ.

@ the dissent

Είσαι ο κλασσικός τύπος του "ιντριγκάρω την συζήτηση για να ξεχωρίσω";

Έχεις καταλάβει ότι 750.000 κόσμος μίλησαν;

Έχεις καταλάβει ότι αυτό λέγεται Δημοκρατία;

Έχεις καταλάβει ότι η λαϊκή βούληση ΠΡΕΠΕΙ να είναι σεβαστή από όλους μας;

Επιτέλους, ως πότε οι δήθεν διαφορετικές απόψεις θα αποτελούν το άρμα για την προσωπική επίδειξη και την ικανοποίηση της ματαιοδοξίας σου;

exrubit είπε... @ 16 Νοεμβρίου 2007 - 12:00 π.μ.

@ Παναγιώτη
(ΑΣΧΕΤΟ)
Πάνο, απ'ό,τι κατάλαβα σκοπεύεις να ασχοληθείς με το Πολυτεχνείο αλλά ο Benny άρχισε το αντάρτικο και μάλλον δεν θέλει να μας αφήσει να ησυχάσουμε...

the dissent είπε... @ 21 Νοεμβρίου 2007 - 8:56 π.μ.

@exrubit
....περι (έρμης)Δημοκρατίας.....
ΓΑΠ
Yπονοµευτές, διαπλεκόµενοι µε τα µεγάλα συµφέροντα, εξαγορασµένοι, ιντριγκαδόροι, άνθρωποι που θέλουν να σύρουν το ΠΑΣΟΚ δεξιά, διασπαστές, υπεύθυνοι για την αποµάκρυνση από το λαό διότι στήριξαν τον δήθεν εκσυγχρονισµό, όργανα της πλουτοκρατίας, αρχολίπαροι, ατοµιστές, εξαρτηµένοι από δυο κανάλια και εφηµερίδες, όργανα χειραγώγησης του ΠΑΣΟΚ, λαφυραγωγοί, Φύρερ, Ντούτσε, Πρετεντέρηδες κ.λπ.

BΒ. Καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ, κατεστηµένο, υπεύθυνοι της ήττας, σεχταριστές που θέλουν ένα µικρό «καθαρό κόµµα», οικογενειοκράτες, σταλινικοί που ετοιµάζουν πογκρόµ διαγραφών αν κερδίσουν, εκφραστές της χυδαιότητας, αδικαιολογήτως πλουτήσαντες, ανίκανοι να νικήσουν τον Καραµανλή, φθαρµένοι, λιποτάκτες στις δύσκολες στιγµές του Ανδρέα το 1989, συµβιβασµένοι, συνένοχοι στη διαφθορά, κουταλοκράτορες κ.λπ.

Κατά τα άλλα....κάνουν δηλώσεις υπέρ της ενότητας. Ενότητας µε ποιους; Με όλους αυτούς που περιέγραφαν µε τέτοιο τρόπο τους άλλους µισούς; Όλοι θα βγούµε ηττηµένοι από αυτό το πολιτικό τσίρκο.

Είπαμε "Καλό παιδί" ο Γιώργος...
"αλλά δεν θα τον έστελνα να μου πάρει ούτε στιγάρα, γιατί θα έκανε λάθος στα ρέστα"....

the dissent είπε... @ 21 Νοεμβρίου 2007 - 9:13 π.μ.

@ Παναγώτη μου....
δεν προλαβαίνω.....τρέχουμε με χίλια γιατί βλέπεις....γεννηθήκαμε απο φτωχα αρ....α...επίσης να σου δηλώσω οτι δεν είμαι ΠΑΣΟΚα ούτε ΚΚΕ όπως έλεγε ενα παλιό τραγουδάκι που πιθανόν να έχεις ακούσει....ούτε να προβοκάρω προσπαθώ, ούτε να ιντριγκάρω, όπως κάποιος ευφάνταστος και βασιλικότερος του βασιλέως με χαρακτήρισε....επειδή δεν μπορώ να καταπίνω αμάσητα όσα μου σερβίρουν...όποτε έχω ευκαιρία...ρίχνω κανα σχολιάκι...σεβόμενος απόλυτα τις γνώμες και τις απόψεις των άλλων....και ευχαριστώ για τη φιλοξενία...ειλικρινά...

Δημοσίευση σχολίου