Εκλογές ανάδειξης προέδρου: Ας ξεκολλήσουμε απ' τον καναπέ...
| 37 αφορμές για διάλογο ]


Το παρακάτω μου το έστειλε η αναγνώστρια του "πρόχειρου τετραδίου", Νικολέτα η οποία ήταν εθελόντρια χειριστής στην ψηφοφορία. Σας το παραθέτω, επειδή θεωρώ ότι θέτει το μεγάλο στοίχημα της επόμενης μέρας σε μια διαφορετική βάση. Όσο για τα υπόλοιπα, θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε...

"Γεια σε όλους, ήμουν χειρίστρια PC στο Κουκάκι - πήγα 07.30 το πρωί και γύρισα 20.30 το βράδυ. Θέλω μόνο να δηλώσω τα εξής:
Προς κυνικούς συνομηλίκους που έχουν αναγάγει τον καναπέ σε είδος πολιτικής διαμαρτυρίας (και "με άποψη" κιόλας)
Το πρωί, 09.οο-11.οο, έγινε το μεγάλο ντου από παππούδια. Περνούσα στον υπολογιστή χρονολογίες γέννησης 1918 (!!!), 1920, 1925, 1927... you get the picture. Ειδικά η γιαγιά με το μπαστούνι του 1918 που δεν ήθελε (=δε δεχόταν) και βοήθεια για να ανεβοκατέβει τις σκάλες, ήταν όλα τα λεφτά - δε γόγγυξε, δεν παραπονέθηκε, δε διαμαρτυρήθηκε ούτε λεπτό. Βγήκα κάποια στιγμή το απόγευμα (μετά τις 17.οο) έξω από το τμήμα για τσιγάρο, και τη βρήκα να κάθεται εκεί σ' έναν πάγκο,νευρική και ανήσυχη: "Ήρθα για βόλτα", μου είπε.
Τα πρόσωπα των μεταναστών ήταν τα πιο φωτεινά, χαρούμενα κι ευγνώμονα πρόσωπα σ' αυτήν την πόλη. Άνθρωποι που έχουν στερηθεί των πολιτικών τους δικαιωμάτων είτε λόγω ανώμαλης πολιτικής κατάστασης στην πατρίδα τους (βλ. Πακιστάν), είτε λόγω μετανάστευσης, αντιλαμβάνονταν πολύ περισσότερο τη σπουδαιότητα της σημερινής μέρας και το βάρος που φέρει η ευθύνη -όχι μόνο το δικαίωμα- της συμμετοχής.
Γι' αυτό, αγαπητοί μου συνομήλικοι, βουλιάξτε ακόμη περισσότερο στον καναπέ σας. Καλύτερα αφήστε την πολιτική σ' αυτούς που ξέρουν πώς να την ζουν με έναν τρόπο βιωματικό που εσείς θα καταλάβετε πάρα πολύ αργότερα - όταν γεράσετε (εκτός αν μεταναστεύσετε πρώτα. Σε κάποιο δικτατορικό καθεστώς, κατά προτίμηση).
Καληνύχτα,και καλή τύχη..."

37 αφορμές για διάλογο

vagnes είπε... @ 12 Νοεμβρίου 2007 - 1:13 π.μ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ με λιγα απλα λογια μπραβο

exrubit είπε... @ 12 Νοεμβρίου 2007 - 1:48 π.μ.

Ωραίο κείμενο!

Αν δέχεται την ταπεινή μου υπογραφή, τότε το προσυπογράφω.

Στέλιος Μ. είπε... @ 12 Νοεμβρίου 2007 - 8:56 π.μ.

Επιβεβαιώνει η φίλη όσα αποκομίσαμε όλοι μας και τα λέμε παντού: πήγα να ψηφίσω τον Γιώργο στις κάλπες του Α' Διαμερίσματος, στη ΔΕΘ. Από το πρωί, οι ασυναρτησίες των Πρετεντέρηδων, των Καμπουράκηδων, των Οικονομέων, των Ζαχαρέων, των Τρέμηδων και άλλων τηλε-φωστήρων έκαναν λόγο για προβλήματα στη διαδικασία, λες και δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα σε μία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα εκλογή, λες και δεν απαντώται παρόμοια ζητήματα ακόμη και στις εθνικές εκλογές, όπου στο κάτω κάτω την ευθύνη έχει ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός που έχει στη διάθεσή του αμέτρητα μέσα. Αγνοήστε τους, οι άνθρωποι έχουν καβαλήσει το καλάμι και είναι προφανές ότι είτε παίρνουν ληγμένα είτε υπακούν στις εντολές και τα εκατομμύρια ευρώ που τους δίνουν οι εργοδότες τους. Εγώ είδα κόσμο, ημέρα Κυριακή, να αφήνει τους καναπέδες του, το μεσημεριανό του τραπέζι, την απογευματινή του ραστώνη, το ουζάκι στην Περαία και να προσερχεται σωρρηδόν να ψηφίσει προκειμένου να περιφρουρήσει το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμά του να επιλέξει ο ίδιος την ηγεσία του και να μην το παραχωρήσει στον Λαμπράκη, τον Μπόμπολα, τον Τεγόπουλο. Είναι κορυφαία διαδικασία και μόνο μικρόψυχοι και ηλίθιοι δεν μπορούν ννα καταλάβουν τη σημασία που έχει στα πολιτικά μας ήθη αυτή η κινητοποίηση τόσων χιλιάδων πολιτών, όταν μάλιστα αναφερόμαστε σε Ελληνες που έχουμε μάθει όλα να μας "σερβίρονται" έτοιμα.

fisherman είπε... @ 12 Νοεμβρίου 2007 - 12:42 μ.μ.

Για τα παραππανω εγώ φωνάζω και με λένε όλοι ... Γιωτόπουλο. Γιατι αυτοί έπρεπε να παν να ψηφίσουν δεν πήγαν. Έως πότε θα ψηφίζουν τα ΚΑΠΗ (αυτοί σύνταξη πήραν!!!). Αλλά τί τα θες ... έχει καταντήσει η ενασχόληση με την πολιτική ρετσινιά και ντροπή. Πρέπει να πείσουμε τον νέο κόσμο οτι η συμμετοχή στα κοινά δεν είναι προσκοπισμός΄ούτε group therapy είναι έκφραση.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε... @ 12 Νοεμβρίου 2007 - 3:37 μ.μ.

Πολύ ωραία μαρτυρία. Αυτό γράφω διαρκώς. Η αλλαγή γίνεται από όσους είναι παρόντες (οσες/παρούσες...)

Μετεωρίτης είπε... @ 12 Νοεμβρίου 2007 - 4:24 μ.μ.

τι μαθαίνει κανείς...!!
Μπράβο για το post! Το εννοώ, αυτά ΔΕΝ τα λέει η τηλεόραση...

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 12 Νοεμβρίου 2007 - 5:18 μ.μ.

@προς όλους
Το κείμενο της Νικολέτας μου έκανε μεγάλη εντύπωση και γι' αυτό το "ανέβασα". Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, τραγουδούσε κάποτε, "φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα".
Πολλές γενιές το τραγούδησαν λίγοι μπόρεσαν δράσουν.
Το αυριανό post θα είναι αφιερωμένο σε όσα δεν κάναμε, όλοι οι κάτω των σαράντα, αλλά κυρίως όσα μπορούμε να κάνουμε. Θα περιμένω την συμμετοχή σας.

Ανώνυμος είπε... @ 12 Νοεμβρίου 2007 - 5:28 μ.μ.

oi giagiades tha mperdeuthkan kai tha nomizan pws psifizan ton apothanonta edw kai 40 xronia gewrgio papantreou xaxaxaxa

Andreas είπε... @ 12 Νοεμβρίου 2007 - 6:12 μ.μ.

Με το μηδέν και το άπειρο να συμφιλιωθούμε ......
Κ.Καρυωτάκης

Alexandros είπε... @ 12 Νοεμβρίου 2007 - 6:29 μ.μ.

Σε μία κοινωνία που δεν έχει σημαντικά ηδεολογικά διλήμματα είναι φυσιολογικό να υπάρχουν πάρα πολλοί απολιτίκ.

Οι παλαιότεροι θεωρούν το δικαίωμα στην ψήφο μία κατάκτηση της γενιάς τους ή των μεταγενέστερων (ανάλογα με την ηλικία τους). Είναι επίσης μία ευκαιρία για αυτούς να δηλώσουν "παρών" στην ζωή και στην κοινωνία.

Οι περισσότεροι νέοι είναι κυνικοι και αδιάφοροι διότι δεν έχουν ισχυρά κίνητρα πολιτικής διαμαρτυρίας.Με το ζόρι αντίδραση δεν γίνεται. Όταν το στομάχι είναι γεμάτο, πας για καφέ δεν πας για πορεία και διαμαρτυρία.

Γιάννης Φραγκούλης είπε... @ 12 Νοεμβρίου 2007 - 6:52 μ.μ.

Μπράβο Νικολέτα!!!! Κατάφερες να αποτυπώσεις σε δέκα γραμμές και τις δικές μου σκέψεις αναφορικά με τους καναπεδάτους, και σε ευχαριστώ! Όποτε ξεκινούσα να κάνω κάτι αντίστοιχω, από τα νεύρα μου γιατί μου έρχονταν στο μυαλό συζητήσεις που έχω κάνει με καναπεδάτους, δεν καταφερνα να το ολοκληρώσω!!! Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ το προσυπογράφω λέξη προς λέξη!

ikor είπε... @ 12 Νοεμβρίου 2007 - 10:17 μ.μ.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ikor είπε... @ 12 Νοεμβρίου 2007 - 10:19 μ.μ.

Νικολέτα, γράφεις πολύ καθαρά αυτά που πολλοί σκέφτονται!

Η απάθεια των νέων καλλιεργείται από παντού: από τους γονείς (που τα παρέχουν όλα απλόχερα "για να μην πάθει κάτι ΤΟ ΠΑΙΔΙ") μέχρι τα ΜΜΕ ("σάτιρα" της ισοπέδωσης).

Το "όλοι ίδιοι είναι" βολεύει πολλούς. Περισσότερο φυσικά βολεύει τους ανίκανους! Για να φαίνονται όλοι σαν αυτούς...

Είναι μεγάλη ευκαιρία η σημερινή μέρα για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιατί θα μπορέσει να δελεάσει τη νέα γενιά, χωρίς να της τάξει εξουσία! Κι έτσι θα προσελκύσει το πιο υγιές κομμάτι της νεολαίας.

Με την προοπτική ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ τη συλλογική μας έκφραση!

Ανώνυμος είπε... @ 12 Νοεμβρίου 2007 - 10:28 μ.μ.

Για αν δούμε θα κάνει πολιτικά βήματα;

Νικολέτα είπε... @ 12 Νοεμβρίου 2007 - 11:23 μ.μ.

Για να μη παρεξηγηθώ: δεν ήρθαν ΜΟΝΟ παππούδια (από μία άποψη, ήταν λογικό να μπουκάρουν πρωινιάτικα, εξάλλου το ίδιο γίνεται και στις εθνικές εκλογές που ξεκινούν στις 07.οο), απλώς όσοι νέοι προσήλθαν, το έκαναν μετά τη 13.00, τις 14.οο-αργούμε να ξυπνήσουμε :)).

Δεν αναφέρομαι σ'αυτούς, αλλά σε όσους πριν και μετά την Κυριακή εξακολουθούν να υιοθετούν την εύκολη άποψη "όλοι ίδιοι είναι", με τα γνωστά παρακλάδια ("αν δεν έχεις μέσο, δε γίνεται τίποτε", "όλοι τα παίρνουν","σιγά τώρα, εγώ δε συμμετέχω στις εκλογές, δεν πιστεύω σ'αυτά" κλπ, κλπ), προσπαθώντας να το αναγάγουν σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ, δήθεν, στάση (κάτω από την ομπρέλα-χυλό της "αμφισβήτησης"). Το θέμα όμως είναι ότι δε ΜΙΛΟΥΝ πολιτικά. Γνωρίζω ανθρώπους που δεν ψηφίζουν εδώ και χρόνια και δεν είναι τυχαίο ότι ανήκουν σε πιο πολιτικοποιημένες γενιές (άνω των 45-50), που την κριτική στον αστικό κοινοβουλευτισμό την είχαν για ψωμοτύρι. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με κάποιον συνομήλικό μου που διαλέγει με πολιτικά επιχειρήματα και πολιτική σκέψη να απέχει - τουλάχιστον, συζητάμε σε άλλη βάση. Είναι το μεταμοντέρνο απολιτίκ που με εκνευρίζει και που δε μπορεί να εκφέρει ένα εσωτερικά συνεκτικό ειρμό σκέψης για το ο,τιδήποτε.

Ήρθε μια κοπέλα, μετά την ανακοίνωση για παράταση της διαδικασίας (και έχει τη σημασία του αυτό, διάβαζε> "είδα φως και μπήκα") και λέει "αποφάσισα να έρθω, αλλά μόλις είδα ότι θα πληρώσω και 2 ευρώ από πάνω, λέω, εντάξει, μεγάλη απάτη, δεν τους φτάνουν τόσα χρόνια τα λεφτά που έχουν φάει;". Ρε κοπελιά, που νομίζεις ότι ήρθες; Σάββατο βράδυ σε club; "Τιιι;;; 6 ευρώ είσοδο και χωρίς ποτό; Πάμε αλλού, ρε συ...". Τα 5 ευρώ για την μπίρα όταν βγαίνει έξω ξέρει να τα σκάει. Τη χρηματική συνδρομή για να βγουν τα έξοδα μιας πολιτικής διαδικασίας (στο Πανεπιστήμιο, στην Τοπική Κοινωνία, στις ΜΚΟ) δεν την είχε προφανώς, ακουστά.
Ουφ, αυτά. Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχολιά σας και συγγνώμη για το ύφος, είμαι ακόμη σε υπερένταση από χθες :)))

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 12 Νοεμβρίου 2007 - 11:29 μ.μ.

@Νικολέτα
Νομίζω οτι όλοι καταλάβαμε τι ήθελες να πείς. Και έθεσες το θέμα στην σωστή του βάση...

rigelian είπε... @ 13 Νοεμβρίου 2007 - 9:20 π.μ.

Xμ, έχω μερικές αιρετικές απόψεις.

Γιατί η όποια "αποχή" από μια εσωκομματική διαδικασία είναι κατακριτέα; Δεν μιλάμε για Εθνικές Εκλογές. Μιλάμε για μια εκλογή προέδρου σε ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα, κάτι που δεν γίνεται σε τακτά χρονικά διαστηματα και, το κυριώτερο, χωρίς συγκεκριμένο εκλογικό σώμα.

Επίσης, γιατί χλευάζετε την άποψη περί των δύο ευρώ; Η κοπέλα έχει απόλυτο δίκιο! Τόσες επιχορηγήσεις παίρνουν από τον κρατικό κορβανά και από τα μέλη τους τα κόμματα, είναι ανάγκη να χαρατσώνουν και τους "φίλους"; Σε κάποιους, ενδεχομένως, ακούγεται ως "πλιάτσικο".

Tέλος, πραγματικά πιστεύετε ότι κάτι θα αλλάξει για το πασόκ και τον τόπο το γεγονός ότι βγήκε ο Γιωργάκης αντί του Μπένι;

mavros είπε... @ 13 Νοεμβρίου 2007 - 1:07 μ.μ.

Kalhmera.
Zw ston aiwna ths mh teleias plhroforias. Emena mia allh ¨Nikoleta¨, ennow xeirhstria, pou akouei sto onoma Ta paidia paizei(blog), mou eipe oti den se anagkazei kaneis na plhrwseis. To eixame lysei to provlhma kai pistevontas thn skeftomoun thn olh diadikasia, poly pio athoa...
Alla se sovara blog na leme sovara pramata. Oi plhrofories, kata kairous, dhmiourgoun anthropous, koinwnoies, xwres, h to antitheto. Katastrefoun.
Mporouses na pshfhseis ean den edines 2€ ? Kserei kapoios na mou pei?
To arthro ths nikotetas, ths pragmatikhs, den to sxoliazw giati to epeksergazomai akoma...!
Kalhmera kai kalh zwh!

mavros είπε... @ 13 Νοεμβρίου 2007 - 1:30 μ.μ.

Kalhmera ksana.
Den thn palepsa...!
Oso diavazw to 2o sxolio ths nikoletas mou erxontai toso asxhmoi syneirmoi... Eidika ekei pou milaei gia thn politikh kai amesws meta gia ta Pnepisthmia. Nai , ekei akrivws mou erxontai mnhmes apo kati trampoukismous tou esxatou eidous plhromenous, apodedeigmena, apo afthn akrivws thn diadikasia. Ta 2€.
Na synexisw gia ekdromes sthn Mykono?
Gia party?
Gia plhromena ksenodoxeia se synedria?
Gia aftokinhta?
Gia sfhnakia?

Gia afises pou den ksekolane, pote, ektos kai ean ksannaplhrwseis...
Na synexisw?
Den thelw.
A kai ola afta se TEI ! Ths Igoumenitsas ! Oxi megala pramata dhladh...!
H plhroforia einai symantikh. Den einai ta 2 € afto pou skeftomai prwto afthn thn stigmh sthn zwh mou, alla egw den tha ta plhrwna ean mou ta zhtousan. Kai thelw na kserw ean eimai malakas.
Aplo einai. Nomizw oti 2 € den einai apla pola, einai PARA POLA !
Kalhmera, e?

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 13 Νοεμβρίου 2007 - 1:54 μ.μ.

@mavros
Απο ότι ξέρω, τα δυο ευρώ ήταν απαραίτητα (αν κάνω λάθος να με διορθώσει κάποιος). Μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ θα καταβάλει και τον αντίστοιχο φόρο που αντιστοιχεί. Προσωπικά τα θεωρώ απαραίτητα, διότι το κόστος της ψηφοφορίας ήταν μεγάλο.
Σκέψου, αν δεν υπήρχαν τα δυο ευρώ, τί θα λεγόταν σήμερα;
Κάποιοι θα βγαίναν να καταγγείλουν την σπατάλη του δημόσιου χρήματος για μια εσωκομματική διαδικασία και άλλα τέτοια, ωραία.
Όσο για τους μαθητές και σπουδαστές και τον αφασιακό κόσμο που οι περισσότεροι ζούν, τα έχω γράψει σε παλαιότερα post.
Καλημέρα και καλώς ήρθες... :)

περί δημοκρατίας... είπε... @ 14 Νοεμβρίου 2007 - 12:14 π.μ.

νικολέτα μου μήπως είδες το όργιο νοθείας που έγινε την κυριακή ή ήσουν πολύ συγκινημένη; βέβαια, αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά στα 450.000 φαντάσματα που ψήφισαν το 2004 τον έναν και μοναδικό υποψήφιο. Στο εκλογικό κέντρο της Ακαδημίας 50 μαζί με τρεις συναδέλφους δημοσιογράφους ψηφίσαμε τέσσερις φορές ο καθένας (λευκό), στην Κωλέττη εγώ ψήφισα 3 φορές, οι συνάδελφοι από 7!!! Κάθε φορά με άλλο όνομα και ΧΩΡΙΣ ταυτότητα. Απλά είχαμε αυτοκολλητάκι του Παπανδρέου στο πέτο και όλα γίνονταν δια μαγείας σύντροφοι. Να την χαίρεστε τη δημοκρατία σας. Θα τα δείτε στην τηλεόραση σύντομα.

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 14 Νοεμβρίου 2007 - 12:28 π.μ.

@περι δημοκρατίας
Εσύ μπορεί να ψήφισες 100 φορές. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, όμως δεν είχαν καμία τέτοια όρεξη.
Σταματήστε να υπονομεύετε την διαδικασία, γιατί και τα κόμματα σας είναι βέβαιο οτι θα την ακολουθήσουν.
Πάρε αγκαζέ, λοιπόν, τον Τριανταφυλλόπουλο και τράβα τον δρόμο σου...

rigelian είπε... @ 14 Νοεμβρίου 2007 - 9:18 π.μ.

To σωστότερο θα ήταν να ψήφιζαν μόνο όσοι ήταν μέλη του πασόκ μέχρι 16 Σεπ 2007.

Δυστυχώς, η διαδικασία (έτσι όπως έγινε), ήταν δυνητικά διαβλητή...

περι δημοκρατίας είπε... @ 14 Νοεμβρίου 2007 - 10:37 π.μ.

@παναγιώτη
μην τσαντίζεσαι. εγώ απλά σου επισημαίνω μια αλήθεια. Το ξέρεις ότι στη δημοκρατική σας διαδικασία "χάθηκαν" δια μαγείας 100.000 ψηφουλάκια; Το ότι ως την Τρίτη είχε ανακοινωθεί μόλις το 65% του συνόλου δεν σε προβληματίζει; Ότι δεν λειτούργησε το online σύστημα; Ότι στη βόρειο Ελλάδα (άνδρο του Βενιζέλου) είχαν μπει οι μισές κάλπες από όσες προβλέφθηκαν, ενώ αντίθετα νοτίως της Λάρισας δεν υπήρχε καμμία έλλειψη; Ότι τα ποσοστά του νικητή από τις απάτες αυτές εμφανίστηκαν κατά 6-7% αυξημένα με αποτέλεσμα νε "κερδίσει" από τον α' γύρο το σκέφτηκες καθόλου; Φαντάζεσαι πώς θα ήταν τα αποτελέσματα αν είχατε πάει σε β' γύρο; Εσύ που κόπτεσαι για την εσωκομματική σου δημοκρατία θα απαιτήσεις να γίνει πλήρης καταγραφή και διαλεύκανση των περιβόητων μητρώων του ΠΑΣΟΚ για να γελάσει ο κάθε πικραμένος; Για ζήτα να δεις τον πλήρη κατάλογο των ψηφισάντων το 2004. Τον έχεις δει; Δεν τον έχεις δει. Εγώ τον έχω δει όμως και έφριξα. Πάνω από μισό εκατομμύριο "ψηφοφόροι" ψήφισαν ως "Θανάσης", "Κώστας", "Νίκος", κτλ. χωρίς κανένα άλλο στοιχείο. Ζήτα το από τον Αθανασάκη για να καταλάβεις γιατί δεν το έδωσαν ποτέ στη δημοσιότητα και γιατί δεν υπήρχε καν για τις τωρινές εκλογές. Όπως δεν θα δοθεί ποτέ και η φετινή κατάσταση ψηφισάντων. Και καλά... πες ότι εγώ λέω ψέμματα. Εσύ είσαι τόσο βέβαιος ότι οι σύντροφοί σου στην Χαριλάου Τρικούπη λένε την αλήθεια; Ζήτα τους το ξεκαθάρισμα των λιστών. Τώρα. Ζήτα έλεγχο με εισαγγελέα. Τολμάς; Εδώ ούτε ο Βενιζέλος δεν τολμά να το κάνει που ξέρει καλά τι έγινε. Το βούλωσε κι αυτός όπως κάνετε όλοι για το καλό της ενότητας ενός σάπιου συστήματος. Κρίμα και είστε νέοι άνθρωποι να υπηρετείτε τους Κιμ ιλ-Σουνγκ του τόπου...

exrubit είπε... @ 14 Νοεμβρίου 2007 - 4:29 μ.μ.

@ περί δημοκρατίας

1) ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ!

Είμαι νοτίως της Λάρισας και μάλιστα πολύ (Κορινθία).
Εδώ είμαστε Παπανδρεϊκοί (Μπεγλίτης, γαρ) αλλά πόλεις όπως η Κόρινθος (50.000 κάτοικοι) είχε 3 κάλπες και το Κιάτο (30.000 κάτοικοι) είχε μόνο μια!

2) Το online λειτούργησε άψογα! Το Υπουργείο Εσωτερικών έπεσε και δεν παρουσίαζε τους ψηφοφόρους-πολίτες! Ναι, το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε καλύτερο σύστημα από το ίδιο το Κράτος!

3) Για να βγουν τα αποτελέσματα έπρεπε να στείλουμε τα πρακτικά εκλογής και τα εισπραχθέντα χρήματα. Αλλιώς, δεν πιστοποιούνται τα αποτελέσματα!
Στείλαμε αμέσως τα πρακτικά εκλογής και έμενε να στείλουμε τα χρήματα.

Αυτό, βέβαια, δεν έγινε την ίδια στιγμή! Δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής! Όταν τελείωσε η εκλογή πήγαμε σπίτια μας να ξεκουραστούμε (εγώ είχα κοιμηθεί 3 ώρες για 3 μέρες!).

Την επόμενη πήγαμε στη δουλειά μας. Γυρίσαμε σπίτια μας και στείλαμε και τα λεφτά (τα οποία έπρεπε να αντιστοιχούν στους ψηφίσαντες).

Γι'αυτό άργησε η διαδικασία εξαγωγής αποτελεσμάτων.

4) Για την εκλογή το ΠΑΣΟΚ πήγε τα αποτελέσματα στον Άρειο Πάγο. Για έλεγχο και πιστοποίηση. Όλα τα υπόλοιπα που λες είναι
Ψ Ε Μ Μ Α Τ Α!

Είμαι Γραμματέας Δημοτικής Οργάνωσης Βόχας Κορινθίας και μέλος της Νομαρχικής Επιτροπής Κορινθίας.

Στείλε μου Εισαγγελέα! ΤΩΡΑ!

ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Και μετά, βέβαια, να ελέγξει και εσένα για τις
Σ Υ Κ Ο Φ Α Ν Τ Ι Ε Σ
που διαδίδεις!

Για να δούμε... Τι από αυτά που λες ισχύει και τι είναι
Π Α Ρ Α Μ Υ Θ Ι Α!

Είναι ΝΤΡΟΠΗ για την Δημοκρατία να υπογράφεις εσύ ως "περί Δημοκρατίας".

Κάτι τύποι σαν κι εσένα την βιάζουν καθημερινά αυτή την έρμη τη Δημοκρατία...

exrubit είπε... @ 14 Νοεμβρίου 2007 - 4:37 μ.μ.

ΓΙΑ ΤΟ ONLINE ΣΥΣΤΗΜΑ:

Όχι μόνο λειτούργησε αλλά εξέθεσε το σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών.

ΟΣΟΙ ΔΙΠΛΟΨΗΦΙΣΑΤΕ μην νομίζετε ότι μετρήθηκε η ψήφος σας.

Στο τέλος της διαδιασίας το σύστημα πιστοποιούσε τις διπλοψηφίες και μας ανάγκαζε να ακυρώσουμε τόσα ψηφοδέλτια όσοι οι διπλοψηφίσαντες.

ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ, ΡΕ ΝΑ ΜΙΚΡΥΝΕΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗ!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΠΟΤΕ!

ΑΝΟΙΞΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΔΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΣΤΕ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΟΙ!

Νικολέτα είπε... @ 14 Νοεμβρίου 2007 - 5:58 μ.μ.

@περί δημοκρατίας

Πρώτον, οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που προσήλθαν να ψηφίσουν δεν έχουν για ΕΡΓΟΔΟΤΗ τους τον Τριανταφυλλόπουλο. Αν εσύ είσαι πρόθυμος να διαβάλεις και να νοθεύσεις μια δημοκρατική διαδικασία, μόνο και μόνο για να συνεχίζεις να εργάζεσαι πλάι σε κάποιον που συντελεί όσο λίγοι στη σταδιακή φασιστοποίηση της ελληνικής κοινωνίας (βλ. θέσεις "Πρώτου Θέματος" για βιβλίο Ιστορίας) σε καθημερινή βάση, τότε αυτό και μόνο αποδεικνύει πόσο (ξε)πουλημένος μπορεί να γίνει κάποιος που οικειοθελώς επιτρέπει την εξαγορά της συνείδησής του συνάπτοντας σχέση ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗΣ εργασίας με τον εν λόγω "κύριο". Αν δεν πληρωνόσουν από αυτόν, θα ήσουν αλήθεια τόσο πρόθυμος να διακινδυνεύσεις την δημοσιογραφική σου ακεραιότητα και αξιοπιστία ως ελεύθερος επαγγελματίας; Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δε θα έκαναν τα πάντα για τα χρήματα ή για τον μισθουλάκο τους. Κι εσύ δεν είσαι ένας από αυτούς.

Δεύτερον, αυτά τα εμφανώς σεξιστικά περί συγκινήσεως, τράβα να τα πεις στις απολίτικες γλάστρες που έχει μαζέψει ο εργοδότης σου στην εκπομπή σας, που τον κοιτάνε με ξελιγωμένο θαυμασμό μόλις τους κάνει τη χάρη να τους απευθύνει το λόγο ή να τους ρίξει κανά βλέμμα.

Τρίτον, αν υπάρχει κάτι που με συγκινεί είναι το γεγονός ότι δε σκέφτεται και δε δρα όλη η ελληνική κοινωνία όπως ο εργοδότης σου, παρ'όλο που προσπαθεί εδώ και χρόνια, σαν άλλος Γκέμπελς, να μας πείσει για το αντίθετο. ΔΕΝ αποτελείτε καθρέφτη της ελληνικής κοινωνίας, πάρτε το χαμπάρι, αντανακλάτε μόνο το βόθρο του χώρου (της εξαρτημένης) εργασίας σας.

Τέταρτον, ελπίζω εσύ τουλάχιστοννα έχεις βγάλει καμιά ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ σχολή Δημοσιογραφίας, γιατί αν κρίνω από τον εργοδότη σου, μάλλον χρειάζεσαι μαθήματα. Εκπροσωπεί επάξια την κλασική περίπτωση κομπλεξικού που παράτησε τις σπουδές του κι έκανε το μόνο που μπορούσε σ'αυτήν την περίπτωση να κάνει: έγινε δημοσιογράφος, εργασιακή χωματερή για τους ανεκπαίδευτους και ανειδίκευτους.

Πέμπτον, όσο και να προσπαθείτε,δε θα καταφέρετε να μας κάνετε σαν τα μούτρα σας. Οι μέρες της κυριαρχίας σας έχουν τελειώσει.

Φιλικότατα
Νικολέτα

Νικολέτα είπε... @ 14 Νοεμβρίου 2007 - 6:01 μ.μ.

@ περί δημοκρατίας

Υ.Γ: μόνο ένας δημοσιογράφος θα μπορούσε να προσέλθει στη διαδικασία με αυτοκόλλητο του Παπανδρέου στο πέτο! Σας το ζήτησε κανείς; Από αυτό και μόνο φαίνεται πόσο ΑΣΧΕΤΟΙ είστε με τα πολιτικά. Αν είχες κότσια, ας φορούσες αυτοκόλλητο με τη φάτσα του κυρ-Μάκη

exrubit είπε... @ 14 Νοεμβρίου 2007 - 9:04 μ.μ.

Πες τα Νικολέτα!
Μαζί σου!

περί δημοκρατίας είπε... @ 16 Νοεμβρίου 2007 - 11:32 π.μ.

@all
ωραία όλα αυτά αγαπητοί μου πασόκοι. αλλά για την ταμπακιέρα κουβέντα...
α. πόσοι ψήφισαν πραγματικά το 2004?
β. πώς επιτράπηκαν διπλοψηφίες αφού λειτουργούσε το online?
γ. τί έγιναν οι 200.000 ψήφοι (από τους 930.000 που ανακοινώθηκαν αρχικά) που ως εκ θαύματος εξαφανίστηκαν?
ερωτήματα, ερωτήματα, ερωτήματα...
καληνύχτα σας.

exrubit είπε... @ 16 Νοεμβρίου 2007 - 3:54 μ.μ.

@ περί δημοκρατίας

---"α. πόσοι ψήφισαν πραγματικά το 2004?"

1.000.000 άνθρωποι ψήφισαν! Είσαι τόσο πολιτικά αδαής που επιμένεις να συγκρίνεις το 2004 με το 2007.

Σου υπενθυμίζω, λοιπόν, (τάχα αδιάβλητε δημοσογράφε, υπηρέτη των συμφερόντων που πληρώνουν το αφεντικό σου, τον κυρ Μάκη) ότι το 2004 ήταν προεκλογική περίοδος, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της την πολωση.

Το ΠΑΣΟΚ συσπειρωνόταν για να πάει σε εκλογές!

Στο ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε ένας άθρωπος, στον οποίο ήλπιζαν για την ανατροπή της κατάστασης.

Και ψήφισαν μαζικά γνωρίζοντας ότι ο αριθμός των ψήφων θα επιδρούσε και στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Το 2007, είχαμε ήδη χάσει τις εκλογές. Επίσης, υπήρχε ισχυρή εσωκομματική διαμάχη και όλα αυτά οδήγησαν στην΄μικρή π΄τώση της συμμετοχής.

Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις;

Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι οι συνθήκες διέφεραν ριζικά, πράγμα που επηρέασε και την συμμετοχή;

Προφανώς είναι!
Γι'αυτό και δεν βλέπω τηλεόραση.

Γιατί κάτι τύποι σαν κι εσένα θέλουν να με πείσουν ότι αξίζει να βλέπω την βλακεία τους σε εθνική εμβέλεια...

---"β. πώς επιτράπηκαν διπλοψηφίες αφού λειτουργούσε το online?"

Σου απάντησα παραπάνω αλλά προφανώς μόνο μιλάς και δεν διαβάζεις, δεν μαθαίνεις.

Είτε είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως (πράγμα που το σέβομαι, ως μια παθολογική κατάσταση αντιληπτικής αδυναμίας σου, δηλαδή ως ΑΜΕΑ)
είτε το παίζεις παντογνώστης (όπως και ο κυρ Μάκης σου) οπότε δεν αξίζει να ασχολούμαι μαζί σου.

---"γ. τί έγιναν οι 200.000 ψήφοι (από τους 930.000 που ανακοινώθηκαν αρχικά) που ως εκ θαύματος εξαφανίστηκαν?"

Για πες μου σε παρακαλώ, που ανακοινώθηκαν; Για δώσε μου μια ανακοίνωση ρε διάολε!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΣΕ ΠΛΗΡΩΣΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ!

Ένας μισθοφόρος του ψεύδους είσαι και τίποτα παραπάνω.

Εγώ δεν μπορώ να σου πω "καληνύχτα".

Ξέρεις γιατί;

Γιατί ΕΣΥ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΠΟΤΕ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΙΜΗΘΕΙΣ !!!

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΥΠΝΟ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ!

Με τις ευχές μου...
Συνέχισε...

Σσσσσ... σιγά...
Ο βλαξ ψεύτης κοιμάται...

περί δημοκρατίας είπε... @ 16 Νοεμβρίου 2007 - 10:43 μ.μ.

@exrubit
ή είσαι βλάκας ή είσαι τυφλωμένο κομματόσκυλο και δεν καταλαβαίνεις. Επαναλαμβάνω:
α. πόσοι ψήφισαν το 2004? ένα εκατομμύριο? είσαι σίγουρος? εδώ οι ίδιοι της χαριλάου τρικούπη γελάνε κάτω από τα μουστάκια τους με αυτό. εσύ πώς είσαι τόσο σίγουρος από τη στιγμή που ΠΟΤΕ δεν έδωσαν στη δημοσιότητα ένα ξεκάθαρο μητρώο. για ψάξτο λίγο...
β. για τις διπλοψηφίες το μόνο που έχεις να πεις είναι να βρίζεις κύριε αθανασάκη μου.... έλα μου όμως που δεν μπορείς πεις τίποτα γιατί ΕΓΙΝΑΝ. και έγιναν πολλές, πάρα πολλές.
γ. στις 12.11 ο ανωμερίτης δήλωνε 900.000 ψηφοφόρους. στις 13.11 ο αθανασάκης τους έκανε 730.000. βρε βρε αριθμητική τα σαΐνια του πασοκ.
κύριοι συνέλθετε. ως μέλη του πλέον διεφθαρμένου κόμματος στην ελληνική ιστορία θα έρπεπε τουλάχιστον να μην ξύνετε πληγές. καθήστε τώρα άλλα 10 χρονάκια στον πάγκο με ή χωρίς george για να ηρεμήσετε.
ξανα-μανά καληνύχτα σας.

ΥΓ. αγαπητέ μου, δεν είμαι στον τριανταφυλλόπουλο, τον οποίο τα στελέχη του κόμματός σου εκθειάζουν όταν τα ρίχνει σοτυς αντιπάλους. θες μήπως λίστα από μεγαλο-πασόκους που συνωστίζονται στο στούντιό του?

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 16 Νοεμβρίου 2007 - 11:49 μ.μ.

@περί δημοκρατίας και exrubit
Σας παραπέμπω και τους δυο στο πολύ καλό άρθρο του "θέλω να πω". με τίτλο
Η ρατσιστική "ζούγκλα" του κ.Μάκη
το οποίο προσυπογράφω μέχρι και την τελευταία τελεία.

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 16 Νοεμβρίου 2007 - 11:53 μ.μ.

@περί δημοκρατίας
Να δημοσιοποιήσει τις λίστες; Έχεις ακούσει τίποτα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων;
Ποιός σου είπε οτι εγώ θέλω να μάθει π.χ το αφεντικό μου οτι εγώ ψηφίζω ΠΑΣΟΚ;

xrubit είπε... @ 17 Νοεμβρίου 2007 - 6:32 π.μ.

@ Παναγιώτη

Έχεις δίκαιο και σου ζητώ συγγνώμη που παραφέρθηκα.

Δεν το συνεχίζω.

Προσυπογράφω το κείμενο του "θελω να πω" και εδώ κλείνω.

Άλλωστε ό,τι είχα να πω το είπα αλλά είναι προφανές ότι απευθύνομαι "εις ώτα μη ακουόντων"...

περί δημοκρατίας είπε... @ 17 Νοεμβρίου 2007 - 8:21 μ.μ.

κι εγώ συμφωνώ απολύτως για το αηδιαστικόν του μάκη. αυτά να τα πείτε στους βουλευτές σας (όλους) που τον γλείφουν όταν τους φιλοξενεί στην εκπομπή του. έτερον εκάτερον όμως. Το ΠΑΣΟΚ για το οποίο κόπτεστε είναι ένα κόμμα διαφθοράς και νοθείας. και κατά βάθος ξέρετε ότι και το 2004 και τώρα έγινε το έλα να δεις στις "δήθεν" εκλογές. τελεία.

Ανώνυμος είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 7:23 μ.μ.

美女交友,A片,辣妹視訊,情色視訊,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友

Δημοσίευση σχολίου