Επιστροφή στην πολιτική.
| 13 αφορμές για διάλογο ]


Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι η απόλυτη νίκη του θεσμού της δημοκρατίας. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Εύχομαι αυτή η βραδιά να έχει συνέχεια και να σημάνει την επιστροφή του πολίτη στην πολιτική...

13 αφορμές για διάλογο

fisherman είπε... @ 11 Νοεμβρίου 2007 - 8:24 μ.μ.

Μακάρι να έχεις δίκιο και να είναι αυτό η αρχή του τέλους της απραξίας και της φθοράς. Μακάρι να είναι η ανατολή του Ήλιου της δημοκρατίας και τις συμμετοχής

Ανώνυμος είπε... @ 12 Νοεμβρίου 2007 - 12:30 π.μ.

Δηλ. ψηφίσανε και οι μετανάστες?

Ανώνυμος είπε... @ 12 Νοεμβρίου 2007 - 12:32 π.μ.

Ένα ποστ έκανε φτερά. Δεν ξέρω γιατί και ποιος το έσβησε αλλά η προηγούμενη ερώτησή μου σχετίζεται με το ποστ που εξαφανίστηκε.

Παπαχατζής Παναγιώτης είπε... @ 12 Νοεμβρίου 2007 - 12:35 π.μ.

Δεν εξαφανίστηκε το σχόλιο. Μου άρεσε και το έκανα αυτόνομο post στο "τετράδιο". Μπορείς να σχολιάσεις εκεί. :)

exrubit είπε... @ 12 Νοεμβρίου 2007 - 2:16 π.μ.

Είμαι από τις 6 το πρωί της Κυριακής "στο πόδι" και η ώρα είναι 1:49, ξημερώματα Δευτέρας πια.

Στον Δήμο μου, έναν Καποδιστριακό Δήμο της Κορινθίας (Δήμος Βόχας), με 7.000 μόνιμους κατοίκους, ψήφισαν 1015 άνθρωποι.

Στήθηκε μια μοναδική επιχείρηση για να θριαμβεύσει η Δημοκρατία. Και πετύχαμε!

Και όλα αυτά έγιναν χάρη στην αυτοθυσία και την εθελοντική προσφορά 11 ανθρώπων.

Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου (έστω κι αν αυτό το "ευχαριστώ" δεν το διαβάσουν ποτέ)...

Έχω την αίσθησα ότι σήμερα άλλαξαν πολλά.

Ότι το μέλλον δεν θα έχει τόσους πολλούς "μεσάζοντες" μεταξύ της λαϊκής βούλησης και της εξουσίας.

Έχω την αίσθηση ότι σήμερα είδαμε στο μέλλον.

Όσο για την συμμετοχή του κόσμου...

Ψήφισε στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ σχεδόν το 15% των πολιτών του Δήμου μας!

Τελικά, είναι στο DNA του ΠΑΣΟΚ να μην είναι μικρό και φοβικό αλλά μεγάλο και κοινωνικό...

Λυπήθηκα μόνο για το εξής:

Ένα Κίνημα (το ΠΑΣΟΚ, που σήμερα ξαναέγινε Κίνημα) έφτιαξε ένα σύστημα διαπιστεύσεων των ψηφοφόρων που (τουλάχιστον σε εμάς) έδειχνε αταλάντευτα σταθερό. Όχι απλά άντεξε αλλά με ευκολία θα άντεχε πολλά περισσότερα...
Εύγε!

Το Υπουργείο Εσωτερικών, όμως, δηλαδή το Κράτος, δεν μπορεί να φτιάξει τέτοιο σύστημα.

Οι εκλογικοί κατάλογοι "έπεσαν" και για περίπου 2 ώρες θεωρούσαμε ότι οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι που έρχονταν να ψηφίσουν δεν υπήρχαν για το Ελληνικό Κράτος...

Ίσως αυτό να είναι η σημαντικότερη απόδειξη (μετά από την ίδια την διαδικασία εκλογής και τη συμμετοχή του κόσμου) για το πόσο μεγάλο και κοινωνικό είναι αυτό το ΠΑΣΟΚ και πόσο μικρό και οπισθοδρομικό είναι το κράτος της Δεξιάς...

Έτσι, για την ιστορία, τα ποσοστά ήταν:
ΓΑΠ: 590 ψήφοι (58,13%)
Βενιζέλος: 364 ψήφοι (35,86%)
Σκανδαλίδης: 61 ψήφοι (6%)

Πάνο, ευχαριστώ για την παροχή χώρου παραληρήματος.

Νικολέτα είπε... @ 12 Νοεμβρίου 2007 - 3:37 μ.μ.

@ exrubit
αυτό με τους καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν το πιο σουρρεαλιστικό απ'όλα και σε πολλές περιπτώσεις αποτέλεσε αφορμή να τεταθεί το κλίμα. Για να ενημερώσω απλώς όσους δε γνωρίζουν, η διαπίστευση ακολουθούσε συγκεκριμένα βήματα: δεν ξεκινούσαμε από τα μητρώα φίλων και μελών του ΠΑ.ΣΟ.Κ - 1.πρώτα γράφαμε τα στοιχεία του πολίτη 2. έβγαινε μια καρτέλα (από το Υπ. Εσ.) που έδειχνε, εκτός από ονομ/πώνυμο, πού ψηφίζει ο καθένας (εκτός από μετανάστες, αλλοδαπούς και ανηλίκους -προφανώς) και μετά 3. μας οδηγούσε το σύστημα στα μητρώα του ΠΑ.ΣΟ.Κ για να δούμε αν είναι μέλος/φίλος ή αν χρειάζεται να καταθέσει αίτηση εγγραφής 4. τον "διαπιστεύαμε" (καταχωρούσαμε ότι μπορεί να ψηφίσει), σε περίπτωση δε που ήδη είχε προηγηθεί το 3ο βήμα, έβγαινε το καμπανάκι.
Κι εδώ θα'θελα να κάνω μια επισήμανση: σ'αυτήν τη χώρα, κουτσουλάνε και βρωμίζουν παντού τα περιστέρια και ο κυρ-Μάκης. Λες και όλη η ελληνική κοινωνία σκέφτεται και δρα όπως ο "αδέσμευτος" δημοσιογράφος - μπλιαχ

exrubit είπε... @ 12 Νοεμβρίου 2007 - 4:53 μ.μ.

@ Νικολέτα

Σε ευχαριστώ που εξήγησες τη διαδικασία. Η κούρασή μου ήταν τόση που δεν είχα κουράγιο να την αναφέρω.

Στην αρχή δεν κατάλαβα ότι είχε πέσει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Έρχονταν άνθρωποι να ψηφίσουν και δεν ήταν στους εκλογικούς καταλόγους...

Σαν δικηγόρος, σκέφτηκα ότι μπορεί να έχουν δικαστεί και καταδικαστεί σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων (επαγγελματική διαστροφή).
Τους έλεγα ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν και έφευγαν με το κεφάλι σκυμμένο...

Μετά έρχεται να ψηφίσει μια γιαγιά τον Γιώργο.
Της λέω "γιαγιά δεν μπορείς να ψηφίσεις, δεν σε βρίσκω στους καταλόγους".

Τότε κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά...

Η γιαγιά στην αρχή φώναζε.
Στο τέλος έκλαιγε...

Δεν υπάκουσα σε καμιά διαδικασία.

Η γιαγιά ψήφισε.

Δεν ξέρω τι είπε ο "ντύνομαι μόνος μου" Μάκης. Δεν με ενδιαφέρει να μάθω.

Εχθές έκανα ησυχία.
Απόλυτη ησυχία.
Και άκουγα.
Μιλούσε ο λαός...

Κωνσταντίνος Μπάστας είπε... @ 13 Νοεμβρίου 2007 - 1:52 μ.μ.

Από Μπάστα Κων/νο
Πρ. Μέλος της Εκτελεστικής
Γραμματείας Ν. ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Η πολιτική νίκησε! Είναι η ώρα των αλλαγών....

Η επανεκλογή του σ. Προέδρου Γ.Παπανδρέου στις συνθήκες που διεξήχθει συνιστά μια μεγαλειώδη νίκη της πολιτικής , μια νίκη της δημοκρατίας, μια νίκη του λαού.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. της επόμενης μέρας βρίσκει το Κίνημα δυνατό με αυξημένη κοινωνική δυναμική , με τον πρόεδρο του ισχυρό και δικαιωμένο με ξεκάθαρη εντολή να δρομολογήσει όλα όσα έχει εξαγγείλει όλη αυτή την περίοδο.
Το κυρίαρχο ζήτημα σήμερα σαφώς και δεν είναι (όπως τα γνωστά κέντρα ήδη προσπαθούν να μας στρέψουν την προσοχή) ποιος θα είναι ο ρόλος που θα δοθεί στους «ηττημένους» , ποια θα είναι η εξέλιξη όσων «μεγαλοστελεχών» τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας σου , ή πως θα συνυπάρξουν μέσα στο Κίνημα τα στελέχη που αντιπαρατέθηκαν κ.λ.π.
Αυτού του τύπου τα ψευτοζητήματα δεν ενδιαφέρουν τον ελληνικό λαό , αλλά μόνο αυτούς που αγωνιούν για το δικό τους μέλλον και σίγουρα αυτούς που έχουν επενδύσει σε αυτά τα στελέχη.
Όσοι αυτή τη στιγμή θέτουν ζητήματα προσώπων και ρόλων θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν και να μας εγκλωβίσουν σε συνθήκες εσωστρέφειας και μιζέριας για να ψαλιδίσουν την νέα δυναμική που αποκτά το Κίνημα μας μέσα από αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία και την μεγάλη νίκη.
Η νέα εντολή που ζήτησε και πήρε ο σ. Πρόεδρος δεν επιδέχεται παρερμηνείες, είναι τόσο ξεκάθαρη, είναι τόσο ηχηρή που δεν μπορεί να παραχαραχθεί από κανέναν.
Το μοναδικό ρεύμα που συγκροτήθηκε όλο αυτό το χρονικό διάστημα είναι αυτό της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοκρατικού προοδευτικού λαού (ανεξάρτητα από την επιλογή στο θέμα της ηγεσίας), που απαιτεί ριζικές αλλαγές και ανατροπή όλων των συντηρητικών οπισθοδρομικών και καθεστωτικών αντιλήψεων και δυνάμεων (όπου κι αν βρίσκονται) και την απελευθέρωση του πολιτικού μας συστήματος.
Αυτή η μεγαλειώδης νίκη της πολιτικής σε μια κρίσιμη στιγμή που όλα έμοιαζαν να καθορίζονται από την βούληση ποικιλώνυμων συμφερόντων ας αποτελέσει αφετηρία για την αναγέννηση του πολιτικού μας συστήματος , με πρωταγωνιστή το Κίνημα μας, ώστε να υπηρετεί και πάλι τις ανάγκες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

rigelian είπε... @ 14 Νοεμβρίου 2007 - 12:01 μ.μ.

Έχουμε ελπίδες να ξεφύγουμε από αυτήν την ξύλινη γλώσσα;

exrubit είπε... @ 14 Νοεμβρίου 2007 - 3:36 μ.μ.

@ rigelian

Έχουμε, φίλε μου! Αλλά πρέπει πρώτα να γράψουμε τις σκέψεις μας, να τις κάνουμε ένα κείμενο και να προχωρήσουμε με οδηγό αυτές τις σκέψεις...

Σωστό δεν είναι αυτό;

rigelian είπε... @ 14 Νοεμβρίου 2007 - 4:24 μ.μ.

Απλά, σκεφτόμουν ότι το κείμενο του κ. Μπάστα θα μπορούσε ως έχει (αν αλλάξουν μόνο 2-3 λέξεις) να αφορά ένα οποιοδήποτε άλλο κόμμα, της νδ συμπεριλαμβανομένης.

exrubit είπε... @ 14 Νοεμβρίου 2007 - 4:42 μ.μ.

Μπα... το περιεχόμενο του κειμένου δεν είναι πολιτικό με την έννοια ότι προτείνει πολιτική στην κοινωνία αλλά εσωκομματικής κατανάλωσης.

Άρα, μην το κρίνεις με όρους κοινωνικής πολιτικής αλλά εσωκομματικών συνθηκών.

rigelian είπε... @ 15 Νοεμβρίου 2007 - 10:14 π.μ.

Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα (ούτε ποτέ υπήρξα μέλος ή φίλος κανενός πολιτικού κόμματος). Με ενδιαφέρουν τα κοινά, όπως πρέπει να ενδιαφέρουν όλους μας, η απάθεια είναι έλλειψη κοινωνικής συνείδησης. Θεωρώ βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση τις προεδρικές εκλογές στο πασόκ. Ακόμα, όμως, και με όρους εσωκομματικούς αν κρίνω, η γλώσσα παραμένει, κατά τη γνώμη μου, "ξύλινη" και δεν είναι ελκυστική...

Δημοσίευση σχολίου