Σημειολογικές αλλαγές με σημασία...
| 3 αφορμές για διάλογο ]


Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επανιδρυθεί. Θεωρώ ότι είναι διαπίστωση όλων μας. Το στίγμα για αυτές τις αλλαγές, πρέπει να το δώσει ο Γιώργος Παπανδρέου από το ξημέρωμα τις 12ης του Νοέμβρη, διότι έχει, ήδη, χαθεί μια δεκαετία. Δεν υπάρχει, λοιπόν, ούτε ένα δευτερόλεπτο για να σπαταληθεί από εδώ και πέρα. Οι πρώτες αλλαγές, πρέπει να είναι... τροχιοδεικτικές. Να δώσουν, δηλαδή το στίγμα για το άλλο ΠΑΣΟΚ, που έρχεται.
Η απεγκατάσταση του κόμματος από το κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη (ή ο εκσυγχρονισμός του), θα ήταν ένα καλό, πρώτο βήμα. Ένα σύγχρονο κόμμα, πρέπει "ζει" μέσα σε σύγχρονο κτίριο. Με φιλικά, προς το περιβάλλον υλικά, με εκμετάλλευση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Με αυτό τον τρόπο δείχνεις έμπρακτα το ενδιαφέρον σου για το περιβάλλον. Βγαίνεις και λες με πράξεις, ότι σαν κυβέρνηση θα είναι στις προτεραιότητες σου η "πράσινη" επανάσταση και η ουσιαστική συνεργασία με οικολογικές οργανώσεις.
Ένα σύγχρονο κόμμα πρέπει να έχει τα γραφεία του (και τα στελέχη του) ανοικτά για τον πολίτη. Με γραφείο διασύνδεσης με το συνήγορο του πολίτη. Με την "ώρα του πολίτη", όπου κάθε εβδομάδα κορυφαίο στέλεχος του κόμματος θα κάνει ανοιχτή συζήτηση με απλούς πολίτες, η οποία θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω videostreaming.
Αναγκαία είναι και η αλλαγή των συμβόλων του κόμματος. Το 2004 είδα να παρουσιάζονται κάποια πολύ ενδιαφέρονται εναλλακτικά σύμβολα του ΠΑΣΟΚ τα οποία στην πορεία πνίγηκαν, μαζί με την άρνηση ορισμένων για ουσιαστικές αλλαγές στο κόμμα.
Το επόμενο βήμα, πρέπει να είναι η αξιοποίηση των προτάσεων, περί συμμετοχικής δημοκρατίας. Θα μπορούσε π.χ με αφορμή το ασφαλιστικό να ξεκινήσει μια ανοιχτή συζήτηση σε όλες τις δημοτικές οργανώσεις όπου θα κατατεθούν προτάσεις στην κεντρική εξουσία του κόμματος. Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό να αποτυπωθεί και να τεθεί σε κρίση, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, από τα μέλη και τους φίλους.
Σίγουρα, οι αλλαγές δεν πρέπει να μείνουν, μόνο εκεί. Απλά, πιστεύω, ότι τα τέσσερα, αυτά, πρώτα βήματα, θα ήταν μια καλή αρχή...

Υ.Γ Για τις, αναγκαίες, αλλαγές στις δημοτικές οργανώσεις έγραψα πριν από λίγο καιρό. Δεν είχα ανακαλύψει, βέβαια, την Αμερική. Βασίστηκα σε θέσεις και ιδέες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αξίζει τον κόπο διαβάσετε το post καθώς και ένα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο του Σωτήρη Κουκιού, στις αφορμές για διάλογο....

3 αφορμές για διάλογο

Ανώνυμος είπε... @ 30 Οκτωβρίου 2007 - 1:17 μ.μ.

Εγώ πάλι ξέρετε τι θέλω; ένα κόμμα το οποίο θα μου πει την αλήθεια. Ενα κόμμα το οποίο δεν θα προσπαθήσει να με κάνει φτωχή (πιο φτωχη από ότι είμαι),κόβωντας συντάξεις.Δεν με ενδιαφέρει πως θα εκσυγχρονιστεί το Πασοκ και το κάθε Πασοκ και τι πηγές εναλλακτικής ενέργειας θα βρει. Σιγουριά κάποιος μπορεί να μου δώσει; Και το πιο σημαντικό αλήθεια κάποιος κάποτε θα μας πει;

fisherman είπε... @ 30 Οκτωβρίου 2007 - 3:13 μ.μ.

Αρχές
(ίσως της μοναδικής ενεργής ανεξάρτητης νεολαίας Πασοκων στη θεσσαλονίκη)

1. Οποιος Θέλει λέει αυτό που θέλει
2. Όλα ενυπόγραφα και καταχορημένα
3. Βουλευτές καλούνται και αν δεν έρθουν κοινοποιείται ο λόγος που δεν ήρθαν σε όλη την οργάνωση
4. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται κοινοποιούνται στη νομαρχιακή (χέστηκαν αν θες τη γνώμη μου)
5. Λογοδοτούν όλοι που έχουν ευθύνη
6. Όλοι έχουν γνώμη και αυτή είναι σεβαστή και προς κρίση.
Κατα τα άλλα το γεγονός οτι δεν υπάρχει πουθενά ασφάλεια οφείλετε στην δική μας αδιαφορία.
Τι εννοώ;;
Ο σχεδιασμός της λειτουργίας ενώς κινήματος είναι δουλειά δική μου και δική σου ΟΧΙ του εκαστοτε προέδρου. Όταν αφήνουμε αυτόυς που ψηφίζουμε να κάνουν ότι θέλουν τότε μόνο φτωχότεροι μπορεί να γίνουμε.
Συγνώμη αλλά το στυλάκι "Αχ καλε κοιτα τι θα κάνει ο πρόεδρος το... κόμμα μας" είναι φράση ταινίας του Γκουσγκούνη...
Εσύ τι έκανες για όλα αυτά;;;
Τι θα κάνεις ;;;
Αν πιστεύεις οτι όλα αυτά είναι σωστά κατέβα στην τοπική οργάνωση και διασφάλισε οτι όλα αυτά θα λειτουργούν έτσι.
Προστατευσέ τα!
Υπερασπίσου τα! Διώξε όλους αυτούς που τα υπονομεύουν είτε του Γιωργάκη είτε του Βαγγελάκη ...

Ανώνυμος είπε... @ 30 Οκτωβρίου 2007 - 3:44 μ.μ.

Αν η λειτουργία ενός κινήματος είναι δική δουλειά μου δώστε μου και την προεδρία.Ζητώ κάτι πολύ απλό κάντε ότι υπόσχεστε.Ήμουν ψηφοφόρος του Πασοκ και λέω ήμουν γιατί πλεον τους βαρέθηκα.

Δημοσίευση σχολίου