Ο Παπανδρέου έμπρακτα κατα της διαπλοκής.
| 21 αφορμές για διάλογο ]


Ήταν σαν σήμερα, πριν από 19 χρόνια, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου, Υπουργός Παιδείας τότε, κατήγγειλε τον Γιώργο Κοσκωτά για παράνομες συναλλαγές με την τράπεζα "Merrill Lynch", ξεσκεπάζοντας ουσιαστικά το "σκάνδαλο Κοσκωτά". Την έκταση της υπόθεσης, είμαι βέβαιος ότι την φανταζόταν. Το, ότι, μπορεί να στοιχίσει πολιτικά στο κόμμα του, επίσης. Δεν στάθηκε όμως, τίποτα, ικανό να τον εμποδίσει να βγάλει στη επιφάνεια το τρίτο μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην ιστορία της χώρας.
Οχτώ χρόνια αργότερα (1996) , εκδίδει το βιβλίο "Το δένδρο και το δάσος". Αναφέρει στην έκτη σελίδα, "Αποδειχθήκαμε ως ΠΑΣΟΚ ανήμποροι να κόψουμε τους γόρδιους δεσμούς με τον συγκεντρωτισμό, τις πελατειακές σχέσεις και τον κρατισμό. Φανήκαμε ανήμποροι λοιπόν και αντί να αλλάξουμε τις δομές της εξουσίας τις χρησιμοποιήσαμε. Και αυτές μας αφομοίωσαν και μας αλλοίωσαν."
Και καταλήγει "Πιστεύω ότι αυτό διαμόρφωσε και εξέθρεψε μια πολιτική πρακτική της νομής και αλαζονείας της εξουσίας, καθώς και μια ρουσφετολογική λογική διαφόρων μαγαζιών και ομάδων. Και διαπαιδαγωγήσαμε, έτσι, ένα ολόκληρο κίνημα σε ίντριγκες, βυζαντινισμούς, πισώπλατα μαχαιρώματα, πνίγοντας τις πιο ζωντανές φωνές και παθητικοποιώντας κοινωνικά και μαζικά κινήματα που ήταν δυνάμεις αλλαγής".
Σήμερα, όλοι. όσοι τον κατηγορούν για καιροσκοπισμό, επειδή δηλώνει ότι θα πολεμήσει την διαπλοκή, είναι βέβαιο ότι δεν έχουν παρακολουθήσει, καθόλου, την πορεία και τα λεγόμενά του εδώ και χρόνια. Διότι όσα υποστηρίζει τώρα, υποστήριζε και τότε και αυτό αποδεικνύει, αν μη τι άλλο, πολιτική συνέπεια.

21 αφορμές για διάλογο

NIEMANDSROSE είπε... @ 29 Οκτωβρίου 2007 - 1:45 π.μ.

Δεν έχεις κι άδικο που θύμισες αυτό το περιστατικό...

the dissent είπε... @ 29 Οκτωβρίου 2007 - 8:49 π.μ.

Παλληκάρι μου, οταν ξέσπασε το σκάνδαλο Κοσκωτά, εσύ βύζαινες το δάχτυλάκι σου....ακόμα....Άσε μας λοιπόν, μη μας θυμίζεις οτι τα δύο πιο χοντρά, πιο μεγάλα, πιό χτυπητά σκάνδαλα ( Κοσκωτάς-Χρηματιστήριο ) έγιναν επι Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Και τούτοι οι μαλάκες τα ίδια μας λένε...οτι αυτοί και καλά κατήγγειλαν τις υποκλοπές και τα ομόλογα...Χα!Ωραία τακτική....τα κάνω και μετά....τα καταγγέλω. ρε ούστ! ρε ούστ! (από την ελληνική τανία ένας ήρως με παντούφλες)

ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε... @ 29 Οκτωβρίου 2007 - 9:04 π.μ.

@the dissent
Καταρχήν ευχαριστώ που με κάνεις να νιώθω μικρός.
Το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο είναι αυτό των ομολόγων ( με σειρά σημαντικότητας έπονται χρηματιστήριο και Κοσκωτάς). Το ανέφερα διότι, θέλει άντερα να το βγάζεις στην φόρα ξέροντας το πολιτικό κόστος, που θα έχει, για το κόμμα του πατέρα σου. Και αυτό λέει πολλά.

the dissent είπε... @ 29 Οκτωβρίου 2007 - 9:12 π.μ.

Χα! Το πολιτικό κόμμα του πατέρα σου....Ι Δ Ι Ο Κ Τ Η Σ Ι Α Κ Ο καθεστώς έτσι...!! Είσαι μικρός και καλά θα κάνεις ν'αποφύγεις τους....συναισθηματισμούς και τους φανατισμούς.....Ας το χαίρονται το κόμμα τους οι Παπανδρέου.....όμοιος ομοίω και η κοπριά στα λάχανα....

the dissent είπε... @ 29 Οκτωβρίου 2007 - 9:22 π.μ.

"To δένδρο και το δάσος"....λοιπόν..... "Αποδειχθήκαμε ως ΠΑΣΟΚ ανήμποροι να κόψουμε τους γόρδιους δεσμούς με τον συγκεντρωτισμό, τις πελατειακές σχέσεις και τον κρατισμό. Φανήκαμε ανήμποροι λοιπόν και αντί να αλλάξουμε τις δομές της εξουσίας τις χρησιμοποιήσαμε. Και αυτές μας αφομοίωσαν και μας αλλοίωσαν."
Και ποιός μας εγγυάται ρε παλληκάρι οτι και πάλι δεν θα
Αποδειχθείτε ως ΠΑΣΟΚ ανήμποροι να κόψετε τους γόρδιους δεσμούς με τον συγκεντρωτισμό, τις πελατειακές σχέσεις και τον κρατισμό....ανήμποροι,και αντί να αλλάξετε τις δομές της εξουσίας να τις ξαναχρησιμοποιήσετε?

Not the boy next door είπε... @ 29 Οκτωβρίου 2007 - 9:26 π.μ.

Τώρα, όμως, εν έτει 2007 αυτός που απεδείχθη ανήμπορος να κόψει τους γόρδιους δεσμούς με τον συγκεντρωτισμό είναι ο ίδιος.

Μήπως πρέπει να γράψει άλλο βιβλίο;

ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε... @ 29 Οκτωβρίου 2007 - 9:26 π.μ.

@the dissent
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Θα φανεί. Πάντως, θεωρώ, οτι θα τα πάει καλύτερα απο τον Κωστάκη, που τους... νταβαντζήδες του Μπαιρακτάρη τους έκανε φίλους στην πορεία.

the dissent είπε... @ 29 Οκτωβρίου 2007 - 9:44 π.μ.

Αγαπητέ Παναγιώτη...με τους κάθε λογής νταβαντζήδες επιθυμούν να τάχουν καλά....όλοι....Η οικονομία έχει κυριαρχήσει επι της πολιτικής εδώ και πολλά χρόνια....Οι πολιτικοί εναι απλά....απλοί διεκπεραιωτές των υποθέσεων των ισχυθρών, των δυνατών των οικονομικών συμφερόντων κια σε λίγο δεν θα μπορούν να το κρύψουν ούτε στο ελάχιστο....Τα πάει καλύτερα απο τον Κωστάκη σου φαίνεται....βρές ένα σημείο που διαφωνούν και πές μου το.....Με δυσκολία και αφού πασχίσουν πάρα πολύ θα βρούν κάτι, εντελώς δευτερεύον για να διαφωνήσουν....τους θυμάσαι στα ντημέητ? Πέρα οι βλάχοι κούρευαν, άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε...χέστα....δεν υπάρχει σωτηρία μ'αυτούς

the dissent είπε... @ 29 Οκτωβρίου 2007 - 10:28 π.μ.

Προς πίρρωση των όσων προανάφερα...
Ζ. ΚΙΕΖΑ Ο Ιταλός δημοσιογράφος και ανεξάρτητος ευρωβουλευτής για την τηλεδημοκρατία και το «παραμύθι της ανανέωσης»


«Η πολιτική στην ουσία είναι πλέον άχρηστη»

«Η μονόδρομη σκέψη δολοφόνησε τη δημοκρατία, η κ. Θάτσερ έλεγε: "There is no alternative", ΤΙΝΑ την αποκαλούμε χαϊδευτικά αυτή τη θεωρία. Αν λοιπόν δεν υπάρχει πλέον εναλλακτική λύση η πολιτική δεν χρειάζεται», συνηθίζει να λέει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο Τζουλιέτο Κιέζα, ένας από τους πιο γνωστούς και έμπειρους Ιταλούς δημοσιογράφους και από το 2004 ανεξάρτητος ευρωβουλευτής.


Επί σειρά ετών ανταποκριτής στη Μόσχα των εφημερίδων «L' Unita» και «La Stampa», εξακολουθεί και αρθρογραφεί ως πολιτικός σχολιαστής.
«Ολες οι αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ε.Ε. μοιάζουν καταναγκαστικές. Και ποιος αποφασίζει; Αποφασίζουν οργανισμοί όπου η δημοκρατία δεν υπάρχει, τα διοικητικά συμβούλια των πολυεθνικών εταιρειών, που είναι στην πραγματικότητα ναζιστικές οργανώσεις, εκεί η δημοκρατία ασκείται ανάλογα με τα πακέτα μετοχών που έχει ο καθένας...»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/10/2007

ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε... @ 29 Οκτωβρίου 2007 - 10:41 π.μ.

@the dissent
Το διάβασα και εγώ.
Όποτε οι εναλλακτικές είναι δύο. Ή αλλάζουμε τον τρόπο που ασκείται η πολιτική ή την καταργούμε, εφαρμόζοντας την κοινωνική δομή της αναρχίας ( θα χαρεί απο τον τάφο του και ο Μιχαήλ Μπακούνιν).
Το μόνο πρόβλημα είναι οτι στην πρώτη περίπτωση χρειαζόμαστε ενεργούς πολίτες και στην δεύτερη μια κοινωνία αγγέλων. Και δηστυχώς δεν έχουμε τίποτα απο τα δύο.
Η πολιτικοί και η πολιτική είναι ένας μικρόκοσμος που, απλά, αντανακλά, την κοινωνία...

ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε... @ 29 Οκτωβρίου 2007 - 10:47 π.μ.

Ο "the dissent" αναφέρετε στο παρακάτω,
«Η πολιτική στην ουσία είναι πλέον άχρηστη»
Υ.Γ Dissent συγνώμη που διέγραψα το σχόλιο-δημοσίευμα αλλά είναι προτιμότερο να υπάρχει το άρθρο σαν link για οικονομία χώρου...

fisherman είπε... @ 29 Οκτωβρίου 2007 - 11:43 π.μ.

Αυτό το στείρο «όλοι είναι ίδιοι» το έχω βαρεθεί (THE DISSENT)έχεις κάτι να πεις, μόνο αν έχεις να προτείνεις.
Αλλιώς έχεις μεγαλώσει τόσο πολύ που σε χωράει μόνο το ΚΑΠΗ… (εκεί επιτρέπεται η στείρα γκρίνια). Γνωματεύσεις για το που πάει η πολιτική σήμερα όσες θες αγαπητέ μου. Λύσεις όμως ;;;
Λίπασμα – κάρβουνο και θειάφι φτιάχνουν το μπαρούτι (αναλογίες και τρόπο δε σας λέω…) αλλά είναι λύση αυτό. Γιατί όλοι αυτοί που επαγγέλλονται τους απογοητευμένους από την πολιτική εκεί παραπέμπουν.
Πρότεινε κάτι και άσε τι γράφει ο κάθε ένας δημοσιογράφος εσύ τι έχεις να πείς…
Φιλικά fisherman

rigelian είπε... @ 29 Οκτωβρίου 2007 - 3:43 μ.μ.

Γιατί δε νικήσαμε τον Εργοτέλη;
Τι θα γίνει φέτος στο πρωτάθλημα;
(Σοβαρότεροι προβληματισμοι.)

Ανώνυμος είπε... @ 29 Οκτωβρίου 2007 - 8:11 μ.μ.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 10 ΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ διοργανώνει ανοικτή *συγκέντρωση - συζήτηση*, την *Πέμπτη 1 Νοεμβρίου* και
ώρα *7.30* μ.μ. στο "*ESPERIA PALAS HOTEL*" 1ος όροφος, Σταδίου 22 ΑΘΗΝΑ.

Ανώνυμος είπε... @ 29 Οκτωβρίου 2007 - 9:48 μ.μ.

Εγώ μένω με την απορία για τον τρόπο σκέψης αυτών που χωρίς να προσδοκουν προσωπικά οφέλη,στηρίζουν και ψηφίζουν τον ΓΑΠ για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Εντάξει οι εργατοπατέρες που γατζώθηκαν στις καρεκλες και δεν τις αφήνουν,οι άλλοι;
Είναι σίγουρο πως και τις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα τις χάσει με τον Γιωργάκη πρόεδρο.
Όλοι το βλέπουν.
Το βλέπει και ο Πάγκαλος που τάχτηκε στο πλευρό του Γιώργου με στόχο να τον ξεφτιλίσιει εντελώς.
Γιατί η εκδίκηση,είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο...

ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε... @ 29 Οκτωβρίου 2007 - 11:55 μ.μ.

@syneas
Ίσως αυτό είναι που δίνει αξία στην υποψηφιότητα του Παπανδρέου. Ότι τόσοι άνθρωποι, χωρίς να προσδοκούμε προσωπικά οφέλη, τον στηρίζουμε. Όσο για το αν χάσει ή κερδίσει τις εκλογές, θα το δούμε στην πορεία...

the dissent είπε... @ 30 Οκτωβρίου 2007 - 10:19 π.μ.

Όταν την άλλη άποψη τη βαφτίζουμε γκρίνια....και αυτούς που την εκφέρουν γερόντια.....Ωστε έχεις βαρεθεί"μικρέ" αυτό το στείρο «όλοι είναι ίδιοι» ,πότε πρόλαβες?
Για ανάλυσέ μας τις διαφορές ( ποιοτικές, ποσοτικές, πολιτικές ή όποιες άλλες) των Γιωργάκηδων,Βαγγελάκηδων,Κωστάκηδωνκαι τα....λέμε...
Δεν επαγγέλλομαι τον απογοητευμένο από την πολιτική: EIMAI....όπως είναι και το 30% των άκυρων - λευκών αγαπητέ..Τώρα εσύ που δεν είσαι απογοητευμένος και σ΄έχει συναρπάσει ο τρόπος που ασκείται σήμερα η πολιτική...δεν μας είπες τί λύσεις προτείνει η σοσιαλφιλελεύθερη συναίνεση....( Φιλικά για τον Fisherman).

the dissent είπε... @ 30 Οκτωβρίου 2007 - 10:23 π.μ.

Ποιός άλλος θεωρεί πολιτική συνέπεια την κοπάνα του Γιωργάκη στη Βοστώνη για σπουδές, όταν το κόμμα του μπαμπά του έτριζε συθέμελα απο το σκάνδαλο Κοσκωτά, άντε το τρίτο κατά σειρά, αφού η....ποσότητα μετράει, μη μου στεναχωρεθεί ο Παναγιώτης....

ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε... @ 30 Οκτωβρίου 2007 - 10:41 π.μ.

@dissent
Μήπως αυτό δεν ήταν κοπάνα, αλλά αποστροφή στην σαπίλα που μύριζε το κόμμα εκείνη την περίοδο;
Διότι τότε υπήρξαν τρείς κατηγορίες ανθρώπων. Αυτοί που άσκησαν κριτική (Γιώργος και άλλοι), αυτοί που άρχισαν να κυβερνούν, ερήμην, του Ανδρέα (Λιβάνης, Τσοχατζόπουλος και σια) και αυτοί που αποφάσισαν σαν καλοί επενδυτές να αγοράσουν... φτηνές μετοχές στο πολιτικό χρηματιστήριο(βλ. Βενιζέλος).
Αυτό που συμβαίνει, σήμερα στο ΠΑΣΟΚ, είναι υγιές. Η κάθαρση ενός κόμματος, μόνο απο την σύγκρουση μπορεί να προέλθει. Και η αποδοχή του νέου ηγέτη του, μόνο απο τον λαό. Ας πάρουν παράδειγμα και τα άλλα κόμματα εξουσίας, διότι εκεί, ο στρουθοκαμηλισμός για την σαπίλα τους, ακόμα βασιλεύει...

Ανώνυμος είπε... @ 31 Οκτωβρίου 2007 - 9:20 μ.μ.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΗ ΜΑΣΑΣ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ,ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ,ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΥ ΠΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ.Ο ΓΑΠ ΘΑ ΞΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.ΚΑΤΕΡΙΝΑ.

Ανώνυμος είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 7:14 μ.μ.

伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫

Δημοσίευση σχολίου