Ο Παπανδρέου για την Ελλάδα του μέλλοντος μας...
| 16 αφορμές για διάλογο ]


Κατηφόρισα χθες στο Σπόρτινγκ για να ακούσω τον Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν, ίσως, η καλύτερη ομιλία που έχει κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μέχρι στιγμής.
Εγώ θέλω να σταθώ σε μια παράγραφο του λόγου του που δεν χειροκροτήθηκε, ούτε από τους μεγαλύτερους αλλά ούτε από τους νεολαίους του κόμματος που φάνηκε να ήρθαν περισσότερο για να φωνάξουν τα συνθήματα τους παρά να ακούσουν την ομιλία.
"Και προειδοποιούμε, ότι θα βρεθεί η Ελλάδα σε μεγάλο αδιέξοδο, εάν δεν επενδύσει σε κλάδους, που απαιτούν εργαζόμενους υψηλής κατάρτισης, εφαρμογή νέων τεχνολογιών, περιβαλλοντικών καινοτομιών, σύγχρονη οργάνωση, κλάδους υψηλής προστιθέμενης αξίας."
Τα ποσοστό του προϋπολογισμού για έρευνα και τεχνολογία είναι, μόλις 0,61%. Η διείσδυση του διαδικτύου στην Ελλάδα είναι η χαμηλότερη στην Ε.Ε ενώ η παραγωγή βιολογικών προϊόντων καλύπτει, μόλις το 4,5% της συνολικής αγροτικής παραγωγής της χώρας.
Για όλα αυτά καμιά από τις δυο κυβερνήσεις από το 2000 και μετά δεν έχει κάνει τίποτα. Και όμως, όλα αυτά πρέπει να αποτελέσουν τον μεγάλο εθνικό μας στόχο. Γιώργο, αυτό που είπες χθες, ήταν δείγμα ώριμης πολιτικής θέσης. Περιμένω την συνέχεια...

Υ.Γ Βαγγέλη περιμένω και τις δικές σου πολιτικές. Δεν μπορεί κάτι θα έχεις σκεφτεί, πες το να το ακούσουμε...

16 αφορμές για διάλογο

Not the boy next door είπε... @ 18 Οκτωβρίου 2007 - 10:40 π.μ.

Αμήν και πότε.

Είδες όμως, για αυτά που αξίζει ο απλός κόσμος δεν χειροκροτεί. Πρέπει να τους αφυπνίσουμε

ΠΡΕΖΑ TV είπε... @ 18 Οκτωβρίου 2007 - 11:18 π.μ.

Ελεος...Πηγες στην ομιλια του Γιωργακη;;;Για να ακουσεις τι;;;

ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε... @ 18 Οκτωβρίου 2007 - 11:28 π.μ.

@preza
Αυτά που δεν έδειξε η τηλεόραση. Και αυτά που διάβασες εδώ, αλλά και στο post για τον... Θωμά.

Μετεωρίτης είπε... @ 18 Οκτωβρίου 2007 - 11:42 π.μ.

...Καλημέρα,
άργησε όμως λίγο ο Παπανδρέου να μιλήσει για όλα αυτά, δε νομίζεις;

Την προεκλογική του νωθρότητα πάντως, ακόμα δεν μπορώ να την ερμηνεύσω...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ είπε... @ 18 Οκτωβρίου 2007 - 12:20 μ.μ.

Γειά σου Παναγιώτη! Προσθέτω τη φωνή μου δίπλα σε αυτήν του "μετεωρίτη", του οποίου το σχόλιο προσυπογράφω απολύτως. Αν έχεις λίγο χρόνο νομίζω ότι θα άξιζε να ρίξεις μια ματιά στο σημερινό ποστ του Stefan στο thelonapo.blogspot.com.

Κωνσταντίνος Μπάστας είπε... @ 18 Οκτωβρίου 2007 - 3:11 μ.μ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Η «Πρωτοβουλία για την επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ και την αναγέννηση της πολιτικής» έχει σκοπό το διάλογο σε επίπεδο κοινωνικής βάσης (Νεολαία, ενεργοί πολίτες, μέλη και φίλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ) για το παρόν και μέλλον του Κινήματος ( και την ανάκτηση του χώρου της πολιτικής από τους πολίτες ) και της πολιτικής στην πατρίδα μας. Η δράση της έχει διττό στόχο:
Α) την υποστήριξη της υποψηφιότητας του σ. Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου, όχι μόνο στο θέμα της εκλογής του αλλά και στην υποστήριξη του κυρίαρχου αιτήματος της επανίδρυσης του κινήματος και της αναγέννησης της πολιτικής στο πλαίσιο ( των αρχών που διέπουν) της διακήρυξης της πρωτοβουλίας μας
Β) την ενεργό υποστήριξη για τον πολλαπλασιασμό αλλά και το συντονισμό των υφιστάμενων ομάδων πρωτοβουλίας που ενδιαφέρονται και αγωνιούν ειλικρινά για την πορεία του Κινήματος και το μέλλον της πατρίδας μας έτσι ώστε ( διαμορφώνοντας μία νέα συλλογικότητα ) η συμμετοχική δημοκρατία να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο και ρόλο.
Τα ιδρυτικά μέλη της «Πρωτοβουλίας για την Επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ και την αναγέννηση της πολιτικής» προέρχονται κυρίως από το χώρο της ( κοινωνικής βάσης του κινήματος ) νεολαίας αλλά και της παραγωγής. Έχουν πορεία και διαδρομή στο χώρο του Κινήματος και φιλοδοξούν με τη δράση τους να συμβάλλουν στο ξεπέρασμα της κρίσης και στην αναγέννησή του έτσι ώστε να επιτελέσει τον ιστορικό του ρόλο και καθήκον που είναι η διαμόρφωση μιας δίκαιης κοινωνίας ( προσδιοριζόμενη από τις διαχρονικές αρχές της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της ισότητας ) με συνοχή, συλλογικότητα, αλληλεγγύη, ισότητα, δημιουργία. Μια κοινωνία των ( ενεργών και χειραφετημένων ) πολιτών.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

"Η Πρωτοβουλία για την Επανίδρυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

& την Αναγέννηση της Πολιτικής" σας καλεί στην ανοιχτή εκδήλωση

με θέμα: "Το παρόν και το μέλλον του Κινήματος".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22/10 στις 6:30 μ.μ

Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Αττικής - 3ης Σεπτεμβρίου 110, Αθήνα.

(τηλέφωνα επικοινωνίας 210 8215984 - e mail: k.mpastas@googlemail.com

ηλεκτρονική διεύθυνση: www.pasok-polites.blogspot.com)


* Στην ανοιχτή εκδήλωση έχουν κληθεί και θα συμμετέχουν κι άλλες πρωτοβουλίες, και δίκτυα αυτοοργάνωσης όπως: Πρωτοβουλία 10 για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ της γενιάς μας, Δίκτυο Αυτοοργάνωσης – Συμμετοχικής Δημοκρατίας Υποστηρικτών Γιώργου Παπανδρέου , Αυτόνομη πρωτοβουλία φίλων, μελών και στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ για την στήριξη του Γ. Παπανδρέου και την επανίδρυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ.α.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΜΠΑΣΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Katerina είπε... @ 18 Οκτωβρίου 2007 - 5:26 μ.μ.

Παναγιωτη, ριξε μια ματια και στο blog http://anti-thesi.blogspot.com/.
ανατριχιασα παλι!

Εξάκτινος είπε... @ 18 Οκτωβρίου 2007 - 5:35 μ.μ.

Αγαπητή κατερίνα. Ρίξε μια ματιά στο blog μου στο άρθρο για την κρατική μαφία και σύνδεσέ το με αυτό που πόσταρες και τις φωτιές του καλοκαιριού.

Παναγιώτη όταν περιλούζεις με μπογιά την κοιμωμένη του χαλεπά δεν είσαι άξιος να έχεις τεχνολογία. Πρέπει να κυκλοφορείς με γάιδαρο.

ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε... @ 18 Οκτωβρίου 2007 - 5:38 μ.μ.

Μετεωρίτη και Βασίλη
Τα ελέγε και πρίν αυτά, τα κανάλια όμως, όπως και οι πολίτες ασχολούνταν με την υποψηφιότητα της Φώφης. Αυτό που δεν είχε πρίν, είναι η πυγμή και η σιγουριά που δείχνει να έχει τώρα και ειλικρινά και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί.
Υ.Γ Βασίλη, το διάβασα και σχολίασα. Καταπληκτικό ποστ!

Ανώνυμος είπε... @ 18 Οκτωβρίου 2007 - 9:05 μ.μ.

ημαρτον πια με τον γιωργακη σου...και να κλασει θα το ανεβασεις?αμα βγει κανενας αλλος (ο λευτερακης πχ.) τι θα κανεις???αυτοκτονια?ή εξορια?

Ανώνυμος είπε... @ 19 Οκτωβρίου 2007 - 1:03 π.μ.

Πολύ καλό blog που μπαίνω για πρώτη φορά. Συμφωνώ με όσα γράφεις για την ομιλία.

Ανώνυμος είπε... @ 19 Οκτωβρίου 2007 - 1:03 π.μ.

Υπογραφή προηγούμενου σχολίου
www.sotiris-koukios.blogspot.com

Νικολέτα είπε... @ 19 Οκτωβρίου 2007 - 12:10 μ.μ.

Γεια χαρά κι από μένα- ανακάλυψα το blog σου αργά, έχει 3-4 μέρες. Συμφωνώ μαζί σου και για την ομιλία και για τον κυρ. Θωμά. Μια ερώτηση μόνο: άκουσα ότι κάποιοι νεολαίοι φώναζαν κάποια συνθήματα κατά της "Ανατροπής" (όποιος κατάλαβε, κατάλαβε). Το άκουσες; Μπορείς να το δημοσιεύσεις ή είναι "ακατάλληλο"; Δεν είναι λόγοι κουτσομπολιού που με κάνουν να θέλω να μάθω, απλώς είναι, αν μη τι άλλο, παρηγορητικό κι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι δεν έχουμε υποστεί συλλογική πλύση εγκεφάλου ως κοινωνία.
Ευχαριστώ πολύ

ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε... @ 19 Οκτωβρίου 2007 - 7:18 μ.μ.

@Νικολέτα
Αν θυμάμαι καλά, το σύνθημα ήταν "Η ανατροπή δεν είναι εκπομπή". Πάντως έχω βαρεθεί την συνθηματολογία. Και με απογοήτευσαν και οι νεολαίοι που αντιμετώπισαν μια πολιτική ομιλία σαν αγώνα ποδοσφαίρου...

exrubit είπε... @ 19 Οκτωβρίου 2007 - 11:25 μ.μ.

@ μετεωρίτης

Προεκλογική νωθρότητα;;;!!! Ο ΓΑΠ (και μάλιστα κάποιοι του το χρεώνουν αυτό ως αρνητικό!) γύρισε κάθε γωνιά της χώρας, μίλησε εκεί που δεν είχε μιλήσει Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εδώ και δεκαετίες, παρουσίασε ένα πρόγραμμα που δεν διαβάσαμε, δεν καταλάβαμε και δεν πιστέψαμε!

Είμαι από Κόρινθο. Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε ο Βενιζέλος. Σήμερα ήρθε ο Σκανδαλίδης. Τώρα, για αυτούς υπάρχουμε κι εμείς στον χάρτη. Πριν τις εκλογές, όμως, μόνο ο ΓΑΠ ήρθε και μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση που κανένας "παράγοντας" δεν ήθελε να γίνει!...

Και όλοι αυτοί που λένε ότι, αν και τον στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις στις εκλογές, αυτός έχασε, δεν πάτησαν το πόδι τους στην Κορινθία καθ'όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου! Σήμερα ζητάνε το κεφάλι του!

Είμαι Γραμματέας Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ σε έναν Δήμο της περιοχής και σας λέω ότι η Κορινθία έχει μέλος στο Εθνικό Συμβούλιο.

Ψαξτε να βρείτε που ήταν αυτό το μέλος στις εκλογές...

Την υπονόμευση την ξέρουμε όλοι με το ονοματεπώνυμό της αλλά δεν το λέμε...

Απλά, επιλέγουμε ΓΑΠ πάλι.

Γιατί ξέρουμε ότι κόμμα δεν είναι ένας Δον Κιχώτης-αρχηγός και πίσω του 10-20-100 αδιάφοροι "αξιωματούχοι" αλλά μπροστά ο ηγέτης και πίσω ένα think tank, μια ομάδα ανθρώπων ικανή να παράγει οργανωτικά και πολιτικά το καλύτερο.

Τα υπόλοιπα μια άλλη φορά...

Νικολέτα είπε... @ 20 Οκτωβρίου 2007 - 4:41 μ.μ.

Παναγιώτη, επί της ουσίας-πολιτικά- δε διαφωνώ μαζί σου. Μόνο δύο επισημάνσεις: 1. αν είναι να ακουστούν κάποια συνθήματα, καλύτερα να είναι κάποια που βγαίνουν "από τα κάτω", ανταποκρίνονται στην πολιτική συγκυρία κι εκφράζουν το λεγόμενο "κοινό/λαϊκό αίσθημα" (μέσα σε ΠΟΛΛΑ εισαγωγικά, ας μην ανοίξουμε το θέμα λαϊκό>λαϊκίστικο), παρά κάποια αναμενόμενα και "καθιερωμένα" (και απαρχαιωμένα;) τύπου "το ΠΑ.ΣΟ.Κ είν'εδώ, ενωμένο, δυνατό",που κάνουν μια ομιλία/συγκέντρωση να μοιάζει με βραδυνό τηλεοπτικό show και όπου το μόνο που λείπει είναι η παρουσία ενός floormanager που βγάζει την καρτελίτσα "χειροκρότημα" 2. όσο κι αν με απωθεί η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής, κάθε φορά που βλέπω τα μούτρα του ακατανόμαστου (συνήθως δεν αντέχω παραπάνω από 5 λεπτά) και τον ακούω να συνεχίζει -χωρίς ΚΑΝ να προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα- με το ίδιο θράσος (παρά τη βρεγμένη γάτα στο διπλανό παράθυρο, που προσπαθεί να μαζέψει τα δικά της ασυμμάζευτα μετά την πρώτη εβδομάδα) το ΙΔΙΟ τροπάρι από 'κει που το άφησε το βράδυ των εκλογών και να το παίζει και δημοσιογράφος από πάνω,θα την πω την αμαρτία μου, ένα σύνθημα τέτοιου τύπου και τέτοιου επιπέδου + το κράξιμο από την "Ελληνοφρένεια" καθόλου δε με χαλάει, δεδομένης και της κεντρικής θέσης στην οποία ανέδειξε το όλο ζήτημα ο ίδιος ο ΓΑΠ ήδη από την Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου (με τη δήλωσή του ότι "το ΠΑ.ΣΟ.Κ δε χρειάζεται άλλους εγγυητές", με αφορμή την υποδοχή του Βενιζέλου από το Σημίτη στο γραφείο του 2ου και το μιντιακό ξεσάλωμα γι'αυτήν) και στις μέρες που ακολούθησαν.
Το ότι αυτή η αντιπαράθεση γύρω από τις απόπειρες παρέμβασης των ΜΜΕ στις εσωτερικές διαδικασίες ενός κόμματος δε σημασιοδοτείται (και) πολιτικά από κάποιους νεολαίους (και όχι μόνο), δεν είναι λόγος για να μας απογοητεύει συνολικά η παρουσία τους, τη στιγμή μάλιστα που αυτού του είδους οι παρεμβάσεις όχι μόνο δεν έχουν σταματήσει μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν αλλά αντιθέτως, συνεχίζουν απτόηητες σα να μην τρέχει τίποτε! Προσωπικά, δεν το βλέπω ως "βεντέτα", απλώς ήταν τέτοιος ο εξευτελισμός που ένιωσα το βράδυ των εκλογών ως πολίτης (της Μπανανίας;), ΟΧΙ ως ψηφοφόρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ, που δε θέλω να επιτρέψω στο εαυτό μου να το ξεχάσει, άσε που δε μ'αφήνουν κιόλας!
Αυτά, ξέφυγα λίγο από το θέμα, ελπίζω να μην έπεσες ξερός από κούραση ή/και βαρεμάρα
Ευχαριστώ για το χώρο :))

Δημοσίευση σχολίου