Καλήνυχτα ωραία κοιμωμένη...
| 5 αφορμές για διάλογο ]


Μεγάλωσα κάπου στα Πατήσια. Κοντά στο σπίτι ήταν ένα πάρκο, με το όνομα του Γιαννούλη Χαλεπά. Θυμάμαι μικρός, την γιαγιά μου, να με πηγαίνει βόλτα στο παρκάκι μιλώντας μου για την κοιμωμένη του. Μεγαλώνοντας δεν πήγα ποτέ να την δω από κοντά, μου έφτανε όμως που υπήρχε.
Προσπάθησα, ειλικρινά, να καταλάβω, ποιοι και για ποιο λόγο αποφάσισαν να μαυρίσουν το άγαλμα. Προσπάθησα να κατανοήσω τι αντιπροσώπευε το άγαλμα γι' αυτούς και το τιμώρησαν έτσι. Στάθηκε αδύνατο. Είναι το ίδιο ακατανόητο όπως τόσα άλλα σε τούτη την πόλη, είναι το ίδιο προβοκατόρικο όσο τόσες και τόσες πράξεις.
Τα συνθήματα των "ποιητών" των Εξαρχείων υπονομεύονται από τον κάθε, ατάλαντο πιτσιρικά, που λερώνει τους τοίχους με οπαδικά συνθήματα. Οι πορείες των φοιτητών από τα, ανεγκέφαλα σώματα, που καίνε το μνημείο του αγνώστου. Η Ακρόπολη, από το ίδιο της το μουσείο.
Τι υπονομεύτηκε καταστρέφοντας το μαυσωλείο της Σοφίας Αφεντάκη;
Ίσως η αισθητική αυτής πόλη, έστω αυτή η λίγη που μας απέμεινε.
Καληνύχτα ωραία κοιμωμένη, θα μας λείψεις...

Υ.Γ Οι ειδικοί μιλούν για ανεπανόρθωτη βλάβη στην επιφάνεια του αγάλματος.

5 αφορμές για διάλογο

Ανώνυμος είπε... @ 17 Οκτωβρίου 2007 - 12:28 μ.μ.

Το κατέστρεψαν κι αυτό. δεν έχουν το θεό τους.
http://www.enet.gr/online/
online_text/c=112,id=74139248

Ανώνυμος είπε... @ 17 Οκτωβρίου 2007 - 1:38 μ.μ.

Ποιος έχασε την αισθητική και την κοινωνική συνείδηση για να τη βρει ο νεοέλληνας;

angelina είπε... @ 17 Οκτωβρίου 2007 - 10:59 μ.μ.

Πιστευω οτι ειναι πολλοι οι νεοελληνες που εχουν αισθητικη και κοινωνικη συνειδηση απλα ειναι ανικανοι αυτοι που δουλεια τους ειναι να σταματήσουν αυτους που ειναι ανεγκεφαλοι και δεν εχουν συνειδηση. Κατα τα αλλα το οτι κοντεψε να καει η αρχ. ολυμπια τους ...πληγωσε!!!

Ili είπε... @ 18 Οκτωβρίου 2007 - 9:05 μ.μ.

Λυπάμαι που έχω φτάσει στο σημείο να λέω για όμορφα μέρη/μνημεία "πρόλαβα να το δω"/"δεν πρόλαβα να το δω", λες και πρόκειται για έργο με λίγες μόνο παραστάσεις.... Ίσως τελικά και να είναι έτσι, όλα πια να είναι εφήμερα, κι όσοι προλαβαίνουν να τα χαρούν, απλώς, τυχεροί....

Dylan Dog είπε... @ 21 Οκτωβρίου 2007 - 12:01 μ.μ.

δεν ξερω ποιος ειναι πιο ατυχος,
εγω που αυτα που ειδα δεν θα τα ξαναδω ή αυτοι που δεν θα τα δουν ποτε...

Δημοσίευση σχολίου