Τα πρωτοπόρα Σκόπια και η ουραγός Ελλάδα.
| 3 αφορμές για διάλογο ]


Το υπουργείο Παιδείας των Σκοπίων υλοποιεί το πρόγραμμα του "Υπολογιστής για κάθε παιδί". Δημιούργησε σε όλα τα σχολεία της χώρας 180.000 θέσεις εργασίας. Οι υπολογιστές χρησιμοποιούν λογισμικό Linux και τις δωρεάν εφαρμογές γραφείου OpenOffice, το οποίο μεταφράστηκε στη γλώσσα τους από εθελοντές.
Πρόσφατα, μάλιστα, η κυβέρνηση των Σκοπίων δημιούργησε σημεία ελεύθερης πρόσβασης στο Internet για όλους τους πολίτες σε όλες τις πόλεις της χώρας.
Τελικά η Ντόρα Μπακογιάννη δεν πρέπει να πάει μόνη της στα Σκόπια. Ας πάρει μαζί τον Στυλιανίδη να μάθει τι σημαίνει βελτίωση των υποδομών στην Παιδεία. Ας πάρει και τον Αλογοσκούφη για να καταλάβει, πόσο άχρηστο είναι να σπαταλάς το δημόσιο χρήμα στη Microsoft. Γιατί βαρεθήκαμε να ακούμε τις υποσχέσεις σας, για την μεγάλη ψηφιακή Ελλάδα...

3 αφορμές για διάλογο

Εξάκτινος είπε... @ 13 Οκτωβρίου 2007 - 11:41 μ.μ.

Δεν υπάρχουν υποσχέσεις για ψηφιακή επανάσταση. Μερικά λαμόγια βρήκαν ευκαιρία να την πέσουν στο δημόσιο και να κονομήσουν. Τα σκόπια που δεν έχουν λεφτά για πέταμα κάνουν δουλειά.

Angelos είπε... @ 15 Οκτωβρίου 2007 - 4:27 μ.μ.

Χαλαρώστε αδερφοί,

Στην ΠΓΔΜ δραστηριοποιήται μεγάλος αριθμός ΜΚΟ που προωθούν και τέτοια έργα. Η συγκ. πρωτοβουλία προέρχεται από τη USAID η οποία έστησε στην χώρα και το πρώτο nation-wide WLAN στον κόσμο .

χωρίς να παραγνωρίζω το θετικό του σχεδίου, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο πλαίσιο υλοποιήσης:
"αλλοδαπή οργάνωση βοηθά αναπτυσσόμενη χώρα".

άγγελος

ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε... @ 17 Οκτωβρίου 2007 - 2:11 π.μ.

@angele
Εσύ αναφέρεσαι στο δύκτιο στις πόλεις. Στα σχολεία δεν έτρεξε κανένα τετοιο πρόγραμμα. Έκανα το εξής απλό.
Αγόρασαν φθηνα pc (περίπου 200 δολλάρια το ένα) και τα φόρτωσαν με δωρεάν λογισμικό. Με αυτό τον απλό τρόπο όλοι οι μαθητες έχουν και απο ένα pc στο σχολείο.

Δημοσίευση σχολίου