Οι καλοί, οι κακοί και οι μαλάκες...
| 33 αφορμές για διάλογο ]


Οι κακοί Τούρκοι τα πήραν, επειδή οι χείριστοι Αμερικάνοι αναγνώρισαν την γενοκτονία των Αρμενίων. Λέγετε ότι αυτό έγινε ως αντίποινα των χείριστων, επειδή οι κακοί θέλουν να εισβάλουν στο Ιράκ και να εξοντώσουν τους καλούς Κούρδους.
Οι καλοί, πριν από μια διετία έσφαζαν στο όνομα των χείριστων κάτι Ιρακινούς, ελεεινούς, υποστηρικτές του Σαντάμ. Οι ίδιοι καλοί, πριν από κάμποσα χρονάκια, αυτοπυρπολούνταν έξω από την Ελληνική Βουλή, διότι μισούσαν τους χείριστους και κατηγορούσαν εμάς που παραδώσαμε τον ηγέτη τους στους κακούς. Την ίδια ώρα οι μαλάκες οι Έλληνες κάνανε συναυλίες και πορείες στήριξης των καλών, επειδή τους έσφαζαν οι κακοί με τις ευλογίες των χείριστων.
Μπερδευτήκατε; Δεν θα έπρεπε διότι καλοί, κακοί, χείριστοι και ελεεινοί είναι ρόλοι που σε αυτό που λέγεται διπλωματία, εναλλάσσονται συνεχώς. Ο μόνος σταθερός ρόλος είναι αυτός του μαλάκα. Ο μοναδικός που τον διεκδικεί, είμαστε πάντα εμείς...

33 αφορμές για διάλογο

Manos P. είπε... @ 11 Οκτωβρίου 2007 - 10:29 π.μ.

Πως σου φαίνεται η λέξη Whoreland να αντικαταστήσει το όνομα της Ελλάδας στο χάρτη?

ΠΡΕΖΑ TV είπε... @ 11 Οκτωβρίου 2007 - 10:32 π.μ.

Μια ζωη τον μαλακα καναμε και δεν νομιζω οτι θα αλλαξει αυτο....

Lego είπε... @ 11 Οκτωβρίου 2007 - 11:26 π.μ.

Το κακό είναι ότι δε μαθαίνουμε από τις (άπειρες) μαλακίες του παρελθόντος, αλλά συνεχίζουμε ακάθεκτοι.

Και ξέρετε τι φταίει για αυτό; Ότι στα σχολεία διδάσκουμε την Ιστορία της (ανύπαρκτης) Μεγάλης Ελλάδας που με το Σταυρό στο χέρι πάει μπροστά και δέχεται τα πυρά των κακών ξένων. Αλλά με νηστεία και προσευχή ο Θεός θα μας σώσει...

Ενώ θα έπρεπε να δούμε την Ιστορία μέσα από τα γεγονότα, και όχι του θρύλους και τις παραδόσεις που εξυπηρετούν συμφέροντα και διαμορφώνουν "εθνικές" συνειδήσεις και... πελατεία ;-)

Η κριτική εξέταση της Ιστορίας θα μας ανοίξει τα μάτια και όχι το κεφάλαιο για το ανύπαρκτο κρυφό σχολειό...

Μετεωρίτης είπε... @ 11 Οκτωβρίου 2007 - 11:48 π.μ.

Χμ, χμ, χμ
TOO BAD. Και ναι, είμαστε μαλ****!
Άσχετο αλλά και σχετικό, το ΑΡΑΡΑΤ του Εγκογιάν, ταινιάρα.

Ανώνυμος είπε... @ 11 Οκτωβρίου 2007 - 12:24 μ.μ.

kai malakas k gavros?paei polu! :P

Ανώνυμος είπε... @ 11 Οκτωβρίου 2007 - 12:58 μ.μ.

Υπερβολικό σε βρίσκω, Παναγιώτη. Στους 2 ΠΠ ήμαστε με τους νικητές, αυξάνουμε τη Ελλάδα συνεχώς από το 1922, όταν εγκαταλείψαμε τη Σμύρνη. Μπήκαμε στην ΕΟΚ το 1981, στο euro πρόσφατα, λύσαμε το Κυπριακό οριστικά και αμετάκλητα το 74 με νίκη των Ε/Κ (οι οποίοι έχουν μια από τις ανθηρότερες οικονομίες του κόσμου και μπήκαν στην ΕΕ σε αντίθεση με τους πειναλέους του βορρά) δεν έχουμε καμμία σχέση με τούρκους, αρμένηδες και κούρδους.

Και κάτι ακόμα: Αν ήμουν Αρμένης, αντί να κλαψούριζα ανά τον κόσμο, θα διέγραφα την γενοκτονία από την Ιστορία μου. Δεν μου προσφέρει τίποτα να λέω ότι υπέστην μια ταπεινωτική ήττα. Δεν ανυψώνει το φρόνημα, δεν με πάει μπροστά. Τουναντίον, η πλήρης άρνησή της μειώνει τον "εχθρό" μου: Ούτε μια γενοκτονία δεν μπορούν να κάνουν οι Τούρκοι, τόσο άρχηστοι είναι...

Δεν με έδιωξαν από τη Σμύρνη. Σιγά μην μπορούσαν ένα μάτσο ξυλοκόποι να διώξουν τον Ελληνισμό της Σμύρνης. Μόνος μου έφυγα, με λίγο στριμωξίδι στην προκυμαία, τους έβαλα και φωτιά φεύγοντας και τους άφησα να βαυκαλίζονται.

Σοβαρότατα μιλάω.

Hades είπε... @ 11 Οκτωβρίου 2007 - 4:58 μ.μ.

Φίλε rigelian έχεις απόλυτο δίκιο και συμφωνώ σε όλα. ΝΑ το πάω και λίγο παραπέρα όμως για να μην μας κατηγορήσουν για επιλεκτικούς:
-από τα Ίμια τη σημαία δεν την κατέβασαν τα ΟΥΚ, την πήρε ο δυνατός αέρας.
-τον Οτσαλάν δεν τον παραδώσαμε στους ΤΟύρκους, είχε κανονίσει να πάει για καφέ με τον Ετσεβίτ κι εμείς απλώς κάναμε τον ταξιτζή
-στη Μαδρίτη δεν αναγνωρίσαμε δικαιώματα των Τούρκων στο ΑΙγαίο, απλά δεχθήκαμε ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του.

Και συνεχίζω: το 73 στο Πολυτεχνείο με ειδική ρύθμιση οι στρατιωτικές σχολές κατατάχθηκαν στα ΑΕΙ. Επίσης με την είσοδο στο ευρώ βελτιώθηκε το επίπεδο και η ποιότητα ζωής όλων των Ελλήνων. Και ως προς τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα μεγαλώνει συνεχώς από το 22 κι έπειτα, γι'αυτό μας ζητάνε οι Τούρκοι το μισό Αιγαίο κι εμείς δεν αντιδρούμε, για αν μικρύνει και λίγο μιας και δεν τη χωράει το δωμάτιο.

Α< αν θες μπορούμε να συζητήσουμε και κάτι άλλο: το αν ο Λεωνίδας με τους 300 πέθαναν από ασιτία, διότι δεν βλέπω λογική στο να σκοτώθηκαν από τους Πέρσες...

Hades είπε... @ 11 Οκτωβρίου 2007 - 5:00 μ.μ.

Α, και κάτι άλλο που ξέχασα. Πιστεύω ότι αν είχες καταγωγή από τη Σμύρνη και σου είχαν βιάσει και σφάξει οι Τούρκοι κάποιο οικογενειακό σου πρόσωπο, δε νομίζω να έκανες λόγο για στριμωξίδι στην προκυμαία αφού ήθελες να φύγεις μόνος σου.

Καλό είναι να διαβάζεις ιστορία που και που΄.

ellinida είπε... @ 12 Οκτωβρίου 2007 - 8:58 π.μ.

Σε ροζ βγαίνει το μοντελάκι;

Ανώνυμος είπε... @ 12 Οκτωβρίου 2007 - 9:13 π.μ.

Ενδιαφέρον Hades, σχεδόν πάντα οι (προβοκατόρικες για να ανάψει η κουβέντα, και εσκεμμένα ακραίες) απόψεις μου παρεξηγούνται, σπάνια κάποιος καταλαβαίνει την ουσία.

Ασ'τους να μας ζητάνε! Τίποτα δεν θα πάρουνε, όπως δεν πήραν και τα Δωδεκάννησα μετά τον Β'ΠΠ. Γιατί να αντιδράσουμε;

(Αν και το δεύτερο σχόλιο είναι πολιτικάντικος λαϊκισμός, just fyi έχω καταγωγή από μέρη όπου οι Γερμανοί έσφαξαν και έκαψαν, πέρασε και ο Εμφύλιος μετά και έκαψαν τα υπόλοιπα, με συγγενείς σκοτωμένους. Θα έπρεπε να τους μισώ όλους; )

Ανώνυμος είπε... @ 12 Οκτωβρίου 2007 - 9:32 π.μ.

Καλά τα λες. Το ερώτημα λοιπόν είναι ποια η επίδραση της αναγνώρισης αυτής για την Ελλάδα και τι πρέπει να κάνουμε για να μην είμαστε πάντα μαλάκες. Διάβασε τη γνώμη μου για την στάση της Ελλάδας εδώ.

Ανώνυμος είπε... @ 12 Οκτωβρίου 2007 - 9:37 π.μ.

Θα το διαβάσω.

Κάτι άλλο: Σήμερα είναι η επέτειος της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς. Το θυμάται κανείς;...

Hades είπε... @ 12 Οκτωβρίου 2007 - 10:21 π.μ.

Βασικά διαβάζω και ξαναδιαβάζω και δεν βλέπω τι ακριβώς παρεξήγησα...
Λες δηλαδή ότι σιγά μη μειωθώ εγώ σα λαός και πω ότι με έσφαξαν οι ξυλοκίποι στη Σμύρνη, και προσθέτεις ότι εσύ έφυγες με λίγο στριμωξίδι και έβαλες και φωτιά κιόλας. Σου απάντησα λοιπόν ότι αν είχες κάποιο συγγενή θύμα δεν θα μίλαγες έτσι με τέτοια ευκολία. Το πρόβλημα είναι ότι δε βλέπω να μου απαντάς εσύ, παρά μόνο με γενικόλογα "για ν'ανάψει η κουβέντα". Διότι είπες ότι σοβαρολογείς, ήτοι το εκλαμβάνω ότι δεν έχει όρεξη για χιούμορ (εν προκειμένω).

Και σε ρώτησα λοιπόν. ΑΠό τα Ίμια την υπέστειλες τη σημαία; Ναι ή όχι; Ποια ερμηνεία δίνεις λοιπόν;
Τον Οτσαλάν τον παρέδωσες στον τούρκο, ναι ή όχι; Πως το εξηγείς;
Κι εγώ... για ν'ανάψει η κουβέντα τα θέτω αυτά τα ερωτήματα όπως καταλαβαίνεις. Άλλωστε ποτέ δε συζητάω απλά για να περάσει η ώρα.

Τι μου λες, "άστους να ζητάνε". Πολύ ενδιαφέρουσα θέση. Για να ενσωματωθούν τα δωδεκάνησα στην Ελλάδα χυνονταν αίμα σε ολόκληρη την Ελλάδα (κι όχι μόνο στα δωδεκάνησα) επί αιώνες κι όλα αυτά γιατί; Για να μου πεις εσύ "αστους να ζητάνε". Ε, τότε ας υπογράψουμε και μια συμφωνία με τα Σκόπια όπου τους παραχωρούμε το όνομα Μακεδονία. Κι αυτοί κάτι αντίστοιχο ζητάνε, η διαφορά ποια είναι; Με τα Σκόπια γιατί τρέχουμε εδώ και χρόνια; Χαζό και μάταιο είναι, αυτό εννοείς;

Ανώνυμος είπε... @ 12 Οκτωβρίου 2007 - 11:03 π.μ.

Μια στιγμή, δεν κάνω χιούμορ. Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω είναι ότι θα πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί και να μην αναλωνόμαστε σε εύκολους συναισθηματισμούς. Από τις ήττες μας οφείλουμε να διδασκόμαστε για να μην ξαναχάσουμε.

Το θέμα δεν είναι αν έχεις συγγενή εκεί, διότι τότε μπαίνει στη μέση το θυμικό. Με την καρδιά δεν κάνεις πολιτική, και μάλιστα εξωτερική, με το μυαλό κάνεις, απαλλαγμένο από περιττούς και επικίνδυνους συναισθηματισμούς.

Τα Δωδεκάννησα μας τα έδωσαν αντί να τα δώσουν στην Τουρκία, απλά. Τι σχέση είχε το αίμα που χύθηκε; Αν στην Γιάλτα είχαν συμφωνήσει αλλιώς, θα ήμαστε Λαϊκή Δημοκρατία της Ελλάδας, τι να λέμε τώρα...

Ο Οτσαλάν τι σχέση έχει; Διαφωνώ με την άποψη "ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου".

Η ουσία δεν είναι τι ζητάνε, αλλά τι παίρνουνε. Ζητάνε για εσωτερική κατανάλωση, δεν παίρνουνε τίποτα.

Όπως γνωρίζεις, στος αρχές του 90 ο Μητσοτάκης με τον Γκλιγκόροφ είχαν συμφωνήσει στο "Σλαβομακεδονία", αλλά η ελληνική πλευρά δεν προχώρησε φοβούμενη αντιδράσεις.

Αλλά γιατί να μην λέγονται όπως θέλουν; Συμφωνούμε, τους αγοράζουμε (έχεις ιδέα πόσες ελληνικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην ΠΓΔΜ; ) και τους κάνουμε προτεκτοράτο.
Αν είναι δυνατόν να φοβόμαστε τους ξυπόλητους...

Hades είπε... @ 12 Οκτωβρίου 2007 - 11:14 π.μ.

Προτού σχολιάσω τα υπόλοιπα, αν θες απάντησέ μου σε κάτι: το 1821 η Επανάσταση έγινε με γνώμωνα την πολιτική ή την καρδιά των Ελλήνων;

Ανώνυμος είπε... @ 12 Οκτωβρίου 2007 - 11:18 π.μ.

Μάλλον η καρδιά την ξεκίνησε, σίγουρα η πολιτική την συνέχισε και την στήριξε.

Ο αγώνας για την Ελευθερία παραμένει ατελής αν δεν υπάρξει σοβαρή πολιτική υποστήριξη.

Hades είπε... @ 12 Οκτωβρίου 2007 - 11:28 π.μ.

Μάλιστα. Θα μείνω στην "επίσημη" έναρξη του αγώνα (δηλαδή δεν θα το πάω ακόμη πιο πίσω, στον Αλέξανδρο Υψηλάντη) και θα σε ρωτήσω το εξής: η Εθνεγερσία ξεκίνησε το 1821. Η πρώτη πολιτική βοήθεια ήρθε στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου το 1827. Έξι χρόνια μετά. Σε αυτά τα 6 χρόνια τι είχαμε; Μαύρη τρύπα;
Πέραν τούτου όμως, θεωρώ τελείως άστοχο το τελευταίο, ότι "ο αγώνας για την Ελευθερία παραμένει ατελής αν δεν υπάρξει σοβαρή πολιτική υποστήριξη". Σήμερα είσαι ελεύθερος από την καρδιά που έδειξαν κάποιοι άνθρωποι κάτι λιγότερο από 2 αιώνες πριν, πράγμα που αναγνωρίζεις κιόλας. Σαν κάτι να μην πηγαίνει καλά.

Στον β' Παγκόσμιο Πόλεμο οι Έλληνες είχαν πολιτική στήριξη ήέκαναν αυτό που έλεγε η καρδιά τους; Διότι κάπου είδα ότι αναφέρεις και τη ΓΙάλτα.

Ανώνυμος είπε... @ 12 Οκτωβρίου 2007 - 11:29 π.μ.

Λίγο misleading το ερώτημα, τι σχέση έχει η επανάσταση του 21 με την εξωτερική πολιτική του σήμερα;

Ανώνυμος είπε... @ 12 Οκτωβρίου 2007 - 11:36 π.μ.

Η σημερινή μας ελευθερία δεν οφείλεται μόνο στην καρδιά, αλλά και στον σωστό τρόπο χειρισμού της όλης υπόθεσης. Δεν αρκεί η καρδιά. Ενίοτε, δεν χρειάζεται.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ανεξάρτητα με το αν πολέμησαν ή όχι οι Έλληνες στον Β'ΠΠ, το γεγονός ότι δεν περάσαμε στη σφαίρα επιρροής της ΕΣΣΔ ήταν μια απόφαση άλλων.

To Pourquoi ήταν σωστή στάση των Γάλλων ή όχι;

Αντιστάθηκαν οι Ανατολικογερμανοί το 53, με πάθος. Οι Μαγυάροι το 58, οι Τσεχοσλοβάκοι το 68, το ίδιο. Τι κατάφεραν; Τίποτα! Το ανατολικό μπλοκ δεν έπεσε από εξέγερση.

Hades είπε... @ 12 Οκτωβρίου 2007 - 11:36 π.μ.

Μάλλον δεν κατάλαβες κάτι... Η ιστορία είναι απόλυτη. Η ερμηνεία της διαφέρει. Εγώ την ερμηνεία που της δίνεις σχολιάζω, όχι την ιστορία.

Και διόλου τυχαίο ότι έκανα ένα αλματάκι στον χρόνο κι από το 21 (αν και θα μπορούσα να γράψω κι άλλα πολλά) πήγα στον β' ΠΠ, ακριβώς για αν βρεθώ πιο πρόσφατα, επειδή το ψιλιαζόμουν ότι θα κατέθετες... ένσταση. :)

Κι αν όντως αναρωτιέσαι τι σχέση έχει, θα σου πω το εξής: ως χώρα τι είσαι; Παρθενογέννεση; Ξαφνικά εμφανίσθηκες στον χάρτη; Η ιστορία είναι "¨γραμμική". Δεν έχει μόνο παρόν και μέλλον. Υπάρχει και το παρελθόν. Κι επειδή η εξωτερική πολιτική είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία πολλάκις (βλ. Σκοπιανό ζήτημα) έχει και παραέχει σχέση.

Hades είπε... @ 12 Οκτωβρίου 2007 - 11:40 π.μ.

Ναι, αυτό δεν αλλάζει όμως το ότι η πορεία σου από το 40 έως σήμερα οφείλεται στην καρδιά που επέδειξε ο ΈΛληνας τότε, και όχι στην πολιτική στήριξη που είχε (την οποίαν ως γνωστόν ΔΕΝ είχε ποτέ). Άρα, αν θέλαμε να το δούμε καθαρά πολιτικά το πράγμα θα έπρεπε να είχαμε πάει με τον Άξονα στον β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έφερε τιθς πρώτες συμμαχικές νίκες τότε, ήτοι είχαμε διαλέξει το πλευρό των έως τότε ηττημένων. Επίσης η ΕΣΣΔ είχε σύμφωνο μη επίθεσης με τους Γερμανούς, οι δε Αμερικάνοι ήταν εκτός πολέμου, οι Γάλλοι παραδόθηκαν μέσα σε μια βδομάδα. Άρα δεν υπήρχε καμία πολιτική βούληση ούτε τότε. Βάσει καρδιάς έπραξαν. Τα λέω καλά ως εδώ;

Ανώνυμος είπε... @ 12 Οκτωβρίου 2007 - 12:05 μ.μ.

Μα για την ερμηνεία της συζητάμε!

Σαφώς και δεν είσαι παρθενογέννεση, συνέχεια υπάρχει, "γραμμική" όπως λες. Η ένστασή μου είναι ότι οι σημερινές συνθήκες είναι διαφορετικές από τις τοτινές.

Το θέμα του ονόματος της ΠΔΓΜ (Vardarska) πρέπει να λυθεί άσχετα με την ιστορία. Έχουμε αρκετό marketing διαθέσιμο ώστε να μην αμφισβητιθεί η ελληνικότητα της Μακεδονίας παρά το γεγονός ότι οι γείτονες χρησιμοποιούν το ίδιο έλληνικό όνομα για τη χώρα τους. Αλήθεια, η καρδιά μου γίνεται περήφανη όταν κάποιοι χρησιμοποιούν το δικό μου όνομα για δικό τους προσδιορισμό. Αναγνωρίζουν ξεκάθαρα ότι εγώ είμαι ανώτερος κι αυτοί ούτε ένα δικό τους όνομα δεν έχουν.

Oι Γάλλοι, παρά το γεγονός ότι παραδόθηκαν, ήταν νικητές! Οξύμωρο φαίνεται εκ πρώτης όψεως, αλλά δεν είναι. Η σωστή επιλογή φαίνεται εκ του αποτελέσματος.

Hades είπε... @ 12 Οκτωβρίου 2007 - 1:47 μ.μ.

Αντιγράφω από την Ιστορία Θουκυδίδου (Ε 89-91)

Ας συζητήσωμε όμως για το τι είναι δυνατόν να γίνει έχοντας υπ'όψιν τους πραγματικούς σκοπούς του καθενός και ξέροντας ότι στις ανθρώπινες σχέσεις τα νομικά επιχειρήματα έχουν αξίλα όταν εκείνοι που τα επικαλούνται είναι περίπου ισόπαλοι σε δύναμη και ότι αντίθετα Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΟΣΟ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ...

Μεγάλο απόσπασμα, μέγιστο.

Μου συγκρίνεις Γαλλία με Ελλάδα, ή καταλαβαίνω λάθος; Δεν με ενδιαφέρει αν συνέβη τεχνητά ή όχι, η ουσία είναι ότι η Γαλλία ήταν στους ισχυρούς. Εμείς, όχι όμως. Οι αμερικάνοι δρουν χωρίς κανένα απόλύτως συναίσθημα ακριβώς επειδή παίζουν μόνοι τους. Εμάς δεν μας παίρνει να κλλάνουμε ψυχρή πολιτική, και σε ολόκληρη την ιστορία μας όποτε κάναμε πολιτική δίχως συναίσθημα τον ήπιαμε με το μπουρί της σόμπας:]
-τους Μήδους που ήτασν υπεράριθμοι τους διελύσαμε επειδή δεν δράσαμε πολιτικώς σκεπτόμενοι.
-τους Τούρκους τους ξεφορτωθήκαμε επειδή δεν δράσαμε πολιτικώς σκεπτόμενοι.
-τη χούντα την τσακίσαμε επειδή δεν δράσαμε πολιτικώς σκεπτόμενοι.
και πάει λέγοντας, δεν πιστεύω να θες να σου αραδιάσω ολάκερη την ελληνικη΄ιστορία για να διαπιστώσεις πως η Ελλάδα από αρχαιοτάτων χρόνων ό,τι καλό έκανε το έκανε επειδή δρούσε με την καρδιά της κατά κύριο λόγο.

Για την ιστορία, οι Μήλιοι παρόλο που η πολιτική λογική έλεγε ότι έπρεπε να υποκύψουν στον εκβιασμό των Αθηναίων, δεν το έκαναν. Και δεν το έκαναν ΟΧΙ για πολιτικούς λόγους, αλλά επειδή δεν το ήθελαν.
Αυτό, για να δεις ότι η εξωτερική πολιτική του τότε δεν έχει καμία απολύτως διαφορά από την αντίστοιχη του σήμερα.
Δεύτερον, προφανώς γίνεσαι υπερήφανος και όταν όλος ο κόσμος σε αποκαλεί Γραικό αντί για Έλληνα υποθέτω. Διότι Έλληνες, μόνο ανάμεσά μας αποκαλούμαστε (ας είναι καλά η εκκλησία μας γι'αυτό το κατόρθωμα). Επίσης, προφανώς είσαι υπερήφανος που οι Σκοπιανοί έχουν χάρτες με αλυτρωτικές διαθέσεις που συμπεριλαμβάνουν μέχρι και τη Θεσαλονίκη. Σ'αρέσει έτσι; Αλλά προφανώς να κάνουμε κι εκεί την πάπια. Το γεγονός βέβαια ότι χρησιμοποιούν ένα δικό σου όνομα αλλά προσδιορίζουν ότι ΔΕΝ είναι Έλληνες και ουδσεμία σχέση με την Ελλάδα θέλουν να έχουν δεν σε προβληματίζει καθόλου. Δε μου λες, παρεμπιπτόντως δηλαδή, οι αρβανίτες είναι Αλβανοί όπως ισχυρίζονται οι Αλβανοί; Ή μήπως να πούμε ότι και οι Αλβανοί είναι Έλληνες οπότε λύνεται και αυτό το ζήτημα; Θα ηθελα πολύ να να ξέρω την άποψή σου επί τούτου.
Τρίτον, οι Ιάπωνες σήμερα κρατούν τα ηνία της παγκόσμιας τεχνολογίας. Με δυο ατομικές βόμβες στην πλάτη, με τερατογεννέσεις 60 χρόνια μετά και έχοντας διέλθει από δρόμους μεταπολεμικής εξαθλίωσης, είναι δικαιωμένοι και αυτοί όπως και οι Γάλλοι;

Και επειδή είχα αφήσει αναπάντητα κάποια σημεία, να επανέλθω τώρα:
-η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν γνωστή και ως ο Μεγάλος Ασθενής. Οι Ευρωπαίοι ήθελαν πρώτα να δουν τι θα κάνουν οι Έλληνες από μόνοι τους και μετά να δράσουν βάσει των συμφερόντων τους. ΠΟλιτκά όλα ήταν εις βάρος μας κι όμως ανταπεξήλθαμε έστω και διά πυρός και σιδήρου.
-Πρέπει να είσαι μάλλον ο μοναδικ΄ςο άνθρωπος στον κόσμο που θεωρεί ότι το κυπριακό έχει λυθεί. Προφανώς όσοι εξακολουθούν ν'ασχολούνται είναι ηλίθιοι.
-μου πετάς ένα "μας τα έδωσαν (τα δωδεκάννησα) ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ" όταν πιο πριν προσπαθείς να κάνεις αναλύσεις επί αναλύσεων. Μπα; Τι εστί "ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ"; Γιατί δεν μας έδωσαν και τη βόρειο Ήπειρο ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ; Γιατί δεν μας έδωσαν και την Ανατολική Θράκη ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ; Γιατί δεν μας έδωσαν και το Μοναστήρι και τη Σμύρνη ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ; Πως μου μιλάς για πολιτική ρεαλιστική και δίχως συναίσθημα και μου πετάς ένα ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ για να δικαιολογήσεις μια ολόκληρη θέση σου; Το ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ δεν είνια επιχείρημα, είναι υπεκφυγή, λυπάμαι.
-που κολλάει ο Οτσαλάν; Βγάζεις έναν ολόκληρο βραχνά από τους Τούρκους και μου λες που κολλάει ο Οτσαλάν.. Ε, τι να πω μετά. Και μου λες και για στυγνή πολιτική κιόλας...
- λές ότι "Η ουσία δεν είναι τι ζητάνε, αλλά τι παίρνουνε. Ζητάνε για εσωτερική κατανάλωση, δεν παίρνουνε τίποτα." και παρόλο που το έθεσα ΔΥΟ φορές απάντηση δεν πήρα ακόμη. Από τα Ίμια, από ΕΔΑΦΟΣ ΟΣΟΥ, ΥΠΕΣΤΕΙΛΕΣ τη σημαία σου, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Αυτό σου φαίνεται για την τουρκική εσωτερική κατανάλωση; Επίσης, την Υφαλοκρηπίδα την έχεις ακουστά; Υπάρχουν πετρέλαια σε ελληνικά υπεδάφη. Μπορείς να τα εκμεταλλευτείς ναι ή όχι; Εκτός αν κι αυτό για την τουρκική εσωτερική κατανάλωση γίνεται.
-λες ότι η λύση για τα Σκόπια είναι να τους κάνουμε προτεκτοράτο. Πες μου λοιπόν πότε το καταφέραμε αυτό τα τελευταία 2000 χρόνια για να το καταφέρουμε και σήμερα...


Άλλα λόγια ν'αγαπιώμαστε...

Ανώνυμος είπε... @ 12 Οκτωβρίου 2007 - 1:53 μ.μ.

Αχέροντας Ποταμός!

Να έχω λίγο την υπομονή σου και θα απαντήσω!

Hades είπε... @ 12 Οκτωβρίου 2007 - 1:56 μ.μ.

Όση θες

Ανώνυμος είπε... @ 12 Οκτωβρίου 2007 - 2:29 μ.μ.

Μέγιστο το απόσπασμα του Θουκιδίδη, εδώ συμφωνούμε απόλυτα, πάμε παρακάτω.

1. Μήδοι: Ταλαιπωρημένοι και κουρασμένοι. Ήμαστε καλύτεροι, τελικά τους συντρίψαμε

2. Οθωμανική Αυτοκρατορία: Ωρίμασαν οι συνθήκες, σπίθα καρδιάς υπήρχε, πολιτική και διπλωματία ακολούθησε, έτσι φτιάξαμε κράτος. Πείσαμε τους υπόλοιπους ότι είναι προς το συμφέρον τους να υπάρχει η Ελλάδα ως ανεξάρτητο κράτος.

3. Εδώ γελάνε. Το ξαναέγραψα στο παρόν μπλογκ: To 1973 μια δράκα αγωνιζόμενων φοιτητών, υπέροχων Ελλήνων, σήκωσε το βάρος ενός ολόκληρου λαού και έσωσε τα προσχήματα. Η συντριπτική πλειονότητα των τσιφτετελλήνων, αν δεν συνεργάστηκε, ανέχτηκε τη δικτατορία. Νομίζω ότι δεν υπάρχουν, πλέον, αφελείς που να πιστεύουν ότι το Πολυτεχνείο έριξε τη χούντα. Την έριξαν αυτοί που την ανέβασαν. Αφού χάσαμε τη μισή Κύπρο και αφού γύρισε η Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω...

Σήμερα, η Κύπρος δεν συγκρίνεται με την ΤΔΒΚ. Από κάθε πλευρά, η Κύπρος είναι καλύτερο κράτος για να ζει κανείς, κάτι που αναγνωρίζεται απ' όλους: Οι κακόμοιροι τ/κ είναι οι υπηρέτες των ε/κ.

Ποιος ασχολείται ουσιαστικά; Το σχέδιο Ανάν το καταψήφισαν, και πολύ καλά έκαναν.

Μήλος:
Οι Μηλιοί δεν το έκαναν και υπέστησαν τις συνέπειες. Αν το έκαναν, θα ζούσαν. Απλά, επέλεξαν να πεθάνουν.

Δωδεκάννησα, Β Ήπειρος, Μικρασία, Α. Θράκη κτλ:
Παζάρι ήταν, δεν εξαρτήθηκε καθόλου από το πώς πολεμήσαμε.

Οτσαλάν: Δεν με συμφέρει, ως Ελλάδα, να έχουν βραχνάδες οι Τούρκοι, ή αποσταθεροποίηση, δες και εδώ: http://karotomastigio.wordpress.com/2007/10/12/genoktonia-armeniwn/

Δεν είπα κάτι για τους Γραικούς. Συμφωνώ με τα περί εκκλησίας. Ας φροντίσουμε να αλλάξουμε το (διεθνές) όνομά μας σε Hellas.

Ίμια: Και τι έγινε; Δηλαδή έπρεπε να εμπλακούμε σε πόλεμο και να γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω; Ο χειρισμός της κατάστασης ήταν ο ορθότερος, το ευχαριστώ προς τους αμερικανούς ήταν πολύ σωστή κίνηση, και οι 3 νεκροί ήταν βαρύτατος φόρος αίματος για έναν βράχο κι ένα κομμάτι πανί.

Παρένθεση: Δεν απαξιώνω τη σημαία, είναι σύμβολο. Αλλά, κάποιες φορές δεν συμβολίζει κάτι. Είναι ένα απλό πανί όταν ανεμίζει στα Ίμια. Σύμβολο μέγιστο ενός ολόκληρου έθνους, σύμβολο αγώνων και ελευθερίας όταν υψώθηκε, εν μέσω κατοχής, στην Ακρόπολη, από τους Γλέζο και Σάντα, στην πιο συγκλονιστική, εντυπωσιακή, συγκινητική, πατριωτική πράξη αντίστασης σε κατακτητή, που έχουμε να επιδείξουμε οι Έλληνες.

Από κάθε πλευρά, η Ελλάδα είναι καλύτερο κράτος για να ζει κανείς, σίγουρα πολύ μπροστά από την Τουρκία, κάτι που αναγνωρίζεται απ' όλους: Κανένας Έλληνας δεν θα ήθελε να ζήσει στη "φίλη και γείτονα", πολλοί τούρκοι όμως θα ήθελαν να ζήσουν εδώ. Και μιλάω για κατ' ιδίαν συζητήσεις.

ΠΔΓΜ: Μα τι να συζητήσω; Τι έχω να φοβηθώ από πολύ κατώτερους; Ας βγάλουν και χάρτη που να δείχνει την Κρήτη δική τους, για γέλια είναι. Δεν υπάρχει πραγματική απειλή. Είναι, ήδη, έως ένα βαθμό, προτεκτοράτο.

Μακεδονία (Ελληνική): το 1900 μόνο 30% των κατοίκων ήταν Έλληνες. Τώρα, 100%. Με μυαλό και διπλωματία.

Αρβανίτες: Και αυτούς τους κάναμε Έλληνες, με γεια μας με χαρά μας. (Αλβανικά μιλούσαν και μιλάνε ακόμα, συνεννοούνται σε αυτήν τη γλώσσα με τους εισαγόμενους Αλβανούς)

Big In Japan: Θεωρητικά έχασαν τον πόλεμο. Τι θα πει "είναι δικαιωμένοι";

Αυτές ήταν οι απόψεις του μυαλού μου. Η καρδιά μου έχει λίγο διαφορετικές, μάλλον πιο κοντά στις δικές σου.

Hades είπε... @ 12 Οκτωβρίου 2007 - 3:29 μ.μ.

Κατ' αρχήν να διευκρινίσω ότι σχολιάζω αυτά που διαβάζω κι όχι ό,τι άλλο μπορεί να περικλύει η καρδιά σου. Μάλλον όμως θα έπρεπε να σε προβληματίσει λίγο το γεγονός, πως γίνεται η καρδιά σου να εχει απόψεις διαμετρικά αντίθετες απ'αυτές του μυαλού σου, αφού τις τελευταίες προφανώς εξωτερικεύεις.

Στο θέμα μας (διατηρώ τη σειρά που επέλεξες):
1. Μήδοι: Ταλαιπωρημένοι και κουρασμένοι και απείρως περισσότεροι. Ήμασταν καλύτεροι, τους συντρίψαμε, αλλά αμφότερα ήταν επιλογές καρδιάς και όχι σωστής πολιτικής επιλογής.

2. Οθωμανική Αυτοκρατορία: "σπίθα καρδιάς υπήρχε", το λες και μόνος σου. "πολιτική και διπλωματία ακολούθησε", έξι χρονια μετά, το επαναλαμβάνω. "Πείσαμε τους υπόλοιπους...", πως τους πείσαμε; Το πιο συγκλονιστικό γεγον΄ςο ολόκληρης της επαναστάσεως για τους Ευρωπαίους ήταν ο θάνατος του Βύρωνα. Μέχρι τότε δεν είχαμε πείσει κανέναν. Και μέχρι το Ναβαρίνο, πάλι κανέναν δεν είχαμε πείσει. "προς το συμφέρον τους να υπάρχει η Ελλάδα ως ανεξάρτητο κράτος", προς το συμφέρον τους ήταν να μην υπάρχει μεγάλη Οθωμανική Αυτοκρατορία.

3. "Εδώ γελάνε. Το ξαναέγραψα στο παρόν μπλογκ: To 1973...", που με είδες να μιολάω για το πολυτεχνείο; Που με είδες να αναφέρω ότι το πολυτεχνείο έριξε τη χούντα; Το πολυτεχνείο έγινε το 73, η χούντα έπεσε το 74. Προφανώς άλλα έγραψα και άλλα κατάλαβες.

Να υποθέσω πως το αν το ψευδοκράτος της βορείου Κύπρου συγκρίνεται ή όχι με την ελεύθερη Κύπρο αποτελεί απόδειξη ότι λύθηκε το Κυπριακό; Αυτό εννοείς; Ή μήπως αυτό υποδηλώνεται από το ότι ηΚύπρος είναι το καλύτερο κράτος για αν ζει κανείς; Όσον αφορά το ποιος ασχολείται, μάλλον εσύ δεν ασχολείσαι, όχι οι υπολοιποι. Έλεος...

Μήλος: οι Μήλιοι έπραξαν βάσει της καρδιάς τους και όχι βάσει του τι φαινόταν πολιτικά σωστό. Όχι ψυχρά όπως λες εσύ, αλλά με καρδιά όπως λέω εγώ. Μην ξεχνάς ότι και οι Αθηναίοι που στον Πελοποννησιακό Πόλεμο με ψυχρή πολιτική έπρατταν, παρόμοιες συνέπειες με τους Μηλίους είχαν. Για να μην ξεχνιωμαστε.

Δωδεκάννησα, Β Ήπειρος, Μικρασία, Α. Θράκη κτλ: "Παζάρι ήταν, δεν εξαρτήθηκε καθόλου από το πώς πολεμήσαμε."
Δηλαδή αν είχαμε πάει με τον Άξονα θα τα είχαμε πάρει, θες να μου πεις. Διότι αν δεν έχει να κάνει με το πως πολέμησες, τότε δεν έχει να κάνει και με το ποια πλευρά επέλεξες. Μάλιστα....

Οτσαλάν: "Δεν με συμφέρει, ως Ελλάδα, να έχουν βραχνάδες οι Τούρκοι, ή αποσταθεροποίηση"
Εγώ πιστεύω ότι με συμφέρει και αυτό διότι οι Τούρκοι στρέφουν την προσοχή τους σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Το ένα υπαρκτό (Κούρδοι), το άλλο ανύπαρκτο (εμείς, αφού απειλή προς την Τουρκία εκ μέρους μας δεν υφίσταται επί της ουσίας).

Hellas δεν θα μας αποκαλέσει κανείς μέχρι τον αιώνα τον άπαντα. Χάθηκε το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ίμια: "Και τι έγινε;"
Α,καλά... και τι έγινε; Δε μου λες, ηδιαφορά από την Αθήνα ποια είναι; Αν είνια να χάσεις έδαφος στο ανατολικό Αιγαίο γιατί να μην χάσεις και στο κέντρο της Ελλάδας; Κάτσε μελέτησε λίγο για την υφαλοκρηπίδα και θα καταλάβεις ΤΙ έγινε στα Ίμια. Με τα Ίμια παραλίγο γλυτώσαμε ν'αλλάξει σ'ένα βράδυ το στάτους σε ολόκληρο το Αιγαίο...

ΑΠό τη στιγμή όμως που μου λες ότι το ευχαριστώ στους αμερικάνους ήταν το σωστό, ε, τι να σου πω μετά... Είσαι όντως μειοψηφία σε όλες τις θέσεις σου.
Τράβα πες στους γονείς, τις γυναίκες και τα παιδιά των νεκρών των Ιμίων τις απόψεις σου περί του κομματιού πανιού που γράφεις κι εδώ, κι ελπίζω να είσαι γρήγορος στο τρέξιμο γιατί θα σε πάρουν σφόδρα στο κυνήγι με όλα αυτά που λες. Φιλαράκο μου, πολύ άσχημα το να εκμεταλλεύεσαι ότι μιλάς εκ του ασφαλούς (όπως ακριβώς έκανες για στα αρχικά σου περί Σμύρνης σχόλια).

Όσον αφορά το απλό πανί όταν ανεμίζει στα Ίμια, να σου υπενθυμίσω το κατά τα λοιπά προφανές, πως όταν έγινε η Επανάσταση του 21 δεν υπήρχε καν ελεύθερο ελληνικό κράτος, άρα και όλοι οι τότε ήρωες για ένα κομμάτι πανί ξεσηκώθηκαν. Τι να σου πω πια...

Δεν ενδιαφέρομαι να κάνω διαγωνισμό με την Τουρκία για το ποιος έχει την καλύτερη χώρα. Ενδιαφέρομαι να κάνω καλύτερη τη δική μου ζωή, τη δική μου χώρα. Οπότε δεν κατάλαβα και το εν λόγω σχόλιο.

ΠΔΓΜ: "Μα τι να συζητήσω; Τι έχω να φοβηθώ από πολύ κατώτερους; Ας βγάλουν και χάρτη που να δείχνει την Κρήτη δική τους, για γέλια είναι. Δεν υπάρχει πραγματική απειλή. Είναι, ήδη, έως ένα βαθμό, προτεκτοράτο." ...και στα καπάκια να έρθουν τα αμερικανάκια (που τόσο πολύ ευχαριστείς) με κεκτημένη ταχύτητα από το Κοσσυφοπέδιο και να σου επιβάλουν μια Τσαμουριά κι εδώ, να σου φέρουν τα Σκόπια ως τον Θερμαϊκό, να δώσουν τη Θράκη συν μερικά νησιά στους Τούρκους και η Ελλάδα που με τόση υπερηφάνεια ευαγγελίζεσαι ότι από το 22 κι έπειτα όλο μεγαλώνει ξαφνικά να μείνει μισή.

Μακεδονία (Ελληνική): "το 1900 μόνο 30% των κατοίκων ήταν Έλληνες. Τώρα, 100%. Με μυαλό και διπλωματία". Μπα; Για βγάλε τα στοιχεία στα οποία βασίζεσαι...

Αρβανίτες: "Και αυτούς τους κάναμε Έλληνες, με γεια μας με χαρά μας. (Αλβανικά μιλούσαν και μιλάνε ακόμα, συνεννοούνται σε αυτήν τη γλώσσα με τους εισαγόμενους Αλβανούς)"
Το γεγονός να ήταν Έλληνες που απλά μίλαγαν και αρβανίτκα δεν υφίσταται για'σένα έτσι; Δε μου λες, μήπως ούτε οι βλάχοι ήταν Έλληνες; Οι οποίοι μιλούσαν τι παρεμπιπτόντως; Ρουμάνικα; Έχει πάρει ποτέ το μάτι σου κανά αφιέρωμα στους Έλληνες της μικράς Ασίας, οι οποίοι εξισλαμίσθησαν βιαίως υπό των νεοτούρκων και έγραφαν στα τουρκικά αλλά με ελληνικά γράμματα; Αυτοί δεν ήταν Έλληνες; Καλά κρασιά...

Big In Japan: "Θεωρητικά έχασαν τον πόλεμο. Τι θα πει "είναι δικαιωμένοι";"

Θεωρητικά έχασαν τον πόλεμο; Θεωρητικά; Φίλε, συγγνώμη αλλά δεν αντέχω να μην το πω: είσαι στον κόσμο σου...
Αν τον έχασαν θεωρητικά τότε πρακτικά τον κέρδισαν. Αφού τον κέρδισαν, τις ατομικές βόμβες ΓΙΑΤΙ τις έφαγαν;
Πέραν τούτου, οι Ιάπωνες "θεωρητικά" έχασαν τον πόλεμο αλλά "τι θα πει είναι δικαιωμένοι", λίγο πιο πριν "Oι Γάλλοι, παρά το γεγονός ότι παραδόθηκαν, ήταν νικητές! Οξύμωρο φαίνεται εκ πρώτης όψεως, αλλά δεν είναι. Η σωστή επιλογή φαίνεται εκ του αποτελέσματος."
Αποφάσισε διότι έχω βαρεθεί αν σε βλέπω να κάνεις κωλοτούμπες. Μια έτσι, μια γιουβέτσι....

Δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω. Άλλωστε στα περισσότερα δεν μου απάντησες καν (πχ στο "έτσι απλά", στη διαχρονικότητα της εξωτερικής πολιτικής κλπ, κλπ, κλπ. Εκτός αυτού όμως εγώ έρχομαι και σου παραθέτω ιστορικά γεγονότα το ένα μετά το άλλο για να σου αποδείξω το εσφαλμένο των απόψεών σου, κι εσύ μου αντιπαραθέτεις... τις απόψεις σου για να μου αποδείξεις το ορθόν των απόψεών σου. Δες τα κείμενά σου και βρες μου ΕΝΑ -ΕΣΤΩ ΕΝΑ- ιστορικό γεγονός. Ούτε ένα δεν επικαλείσαι. όλα είναι αυθαίρετα συμπεράσματά σου και δυστυχώς υπό τοιαύτες συνθήκες δεν μπορώ να συζητήσω άλλο.
Ό,τι είχα να σου πω το είπα. Προσωπικά χαίρομαι που ελάχιστοι σκέφτονται όπως εσύ, διότι οι απόψεις σου είναι συλλογικά ζημιωγόνες.

Λαός που ξεχνάει την ιστορία του παύει αν υφίσταται. Οι πρακτικές σου έχουν περιγραφεί δεκαετίες πριν στο 1984 του Όργουελ όπου η ιστορία γραφόταν εκ νέου κάθε μέρα, αν θες διάβασέ το. Α, και τα χαιρετίσματά μου στην κυρία Ρεπούση. Κέρνα την και μια σόδα εκ μέρους μου.

Ανώνυμος είπε... @ 12 Οκτωβρίου 2007 - 3:58 μ.μ.

Μην εξάπτεσαι και μην ξεφεύγεις σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς, εγώ δεν ξέφυγα!

Αν δεν προλάβω να απαντήσω σήμερα, θα απαντήσω την Δευτέρα.

Την καρδιά την έχω για τη γυναίκα της ζωής μου, το μυαλό είναι για τα υπόλοιπα.

Hades είπε... @ 12 Οκτωβρίου 2007 - 4:14 μ.μ.

Φιλε μου να με συμπαθάς, αλλά δεν μπορείς να μου κάνεις το άσπρο μαύρο και να μου ζητάς να μην εξάπτωμαι.
Και στο κάτω κάτω αν ανεβαίνει η δική μου πίεση εσύ δεν θα πάθεις τίποτε, εγώ θα τρέχω σε γιατρούς...:)

Ανώνυμος είπε... @ 12 Οκτωβρίου 2007 - 4:30 μ.μ.

Λοιπόν, συνεχίζεις να με παρεξηγείς. Δεν είπα να ξεχάσουμε την ιστορία μας, (το έχω διαβάσει το 1984) αλλά να αντιδρούμε πιο μυαλωμένα.

Έγραψες "τη χούντα την τσακίσαμε επειδή δεν δράσαμε πολιτικώς σκεπτόμενοι" και απάντησα ότι η χούντα έπεσε μόνη της, δεν την ρίξαμε εμείς.

Για τα Ίμια, πάλι λαϊκίζεις. Είπα ότι κακώς σκοτώθηκαν 3 Έλληνες, θα μπορούσαν να ζούνε τώρα. Το ξαναέγραψα: Εξωτερική πολιτική κάνεις με το μυαλό.

Κυπριακό:
Δεν εννοώ αυτό που λες. Οι Κύπριοι ζούνε σε μια χώρα χωρίς προβλήματα, με ισχυρή οικονομία, πολύ καλύτερα από ότι πριν το 1974. Αυτό είναι γεγονός. Όταν θα αποδεχθούν την διαίρεση, θα είναι ακόμα καλύτερα, κατά τη γνώμη μου.

Τουρκία: Αν εμπλεκόμαστε σε πόλεμο για τα Ίμια θα χειροτέρευε κατά πολύ η ζωή στη χώρα μας, με τρομακτικές συνέπειες. Αυτό προσπαθώ να πω. Η ζωή των Τούρκων δεν θα χειροτέρευε διότι είναι ήδη χάλια και 50 χρόνια πίσω.

Σκόπια, Τσαμουριά, Θερμαϊκός etc: Αυτά που λες δεν γίνονται. Τα ακούω 20 χρόνια, να είμαστε καλά να τα ακούμε άλλα 100 και να διαφωνούμε μέσα από τα μπλογκς.

Βλάχοι (Αρμάνοι, Αρωμούνοι): Φρουροί των συνόρων της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, όχι Ρωμαίοι, αλλά ντόπιοι. Ίδια ρίζα με Βαλλόνους και Ουαλλούς. Λατινογενής η γλώσσα τους. Η γιαγιά μου ήταν βλάχα. Ελληνικά έμαθε στο σχολείο, μέχρι να πεθάνει βλάχικα μιλούσε με τ' αδέρφια της. Παντρεύτηκε Έλληνα, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν. Καμμία σχέση με τους Αρβανίτες. (και με τους Σαρακατσάνους, βεβαίως βεβαίως)

Κωλοτούμπες; Γιατί; Οι Γάλλοι νίκησαν, οι Ιάπωνες έχασαν. Θεωρητικά και πρακτικά οι Γάλλοι, θεωρητικά οι Ιάπωνες οι οποίοι τώρα έχουν ένα πολύ ισχυρό κράτος.

Η Ελλάδα που από το 22 και μετά αυξάνει την έκτασή της δεν είναι ιστορικό γεγονός; Η Γαλλία που δεν πολέμησε αλλά κέρδισε δεν είναι ιστορικό γεγονός; Η Γιάλτα δεν είναι ιστορικό γεγονός; Η Κύπρος; Σχολιάζουμε και ερμηνεύουμε, όπως είπες.

Δεν έγραψα ποτέ να ξεχάσουμε την ιστορία μας. Ξαναγράφω ότι η εξωτερική πολιτική γίνεται με μυαλό και όχι με συναίσθημα.

Και καλό είναι να ανυψώνουμε το εθνικό φρόνημα στη νέα γενιά και να μην τους κάνουμε losers από κούνια.

Δεν θέλω να σου ανεβάζω την πίεση, απλά προσπαθώ να κάνω τους ανθρώπους να βλέπουν τα πράγματα και από μιαν άλλη οπτική γωνία, βοηθάει!

Ανώνυμος είπε... @ 12 Οκτωβρίου 2007 - 4:31 μ.μ.

Και καλό weekend, δεν έχω internet σπίτι!

Hades είπε... @ 12 Οκτωβρίου 2007 - 4:47 μ.μ.

Ό,τι είχα να πω το είπα. Ο καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Καλό σαββατοκύριακο και σε'σένα.

Ανώνυμος είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 7:29 μ.μ.

伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區

Δημοσίευση σχολίου