Οχι, βρε κουτά δεν ήταν εμπρησμοί...
| 5 αφορμές για διάλογο ]


Από το αξιόλογο anadasosi.blogspot.com
"Η φράση “όπου ήταν δάσος, θα ξαναγίνει δάσος” έχει καταντήσει το συντομότερο ανέκδοτο των ημερών.
Η οικοπεδοποίηση και οίκηση των δασών και των Δρυμών της Ηλείας ήδη άρχισε από το ίδιο το κράτος. Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, όπως ανακοινώνει, συνάπτει συμφωνία με το Δήμο Ζαχάρως για την παραχώρηση χρήσης σε αυτόν έκτασης 2.650 στρεμμάτων από τα καμμένα και την κατασκευή εκεί τουριστικών εγκαταστάσεων. Οι συγκεκριμένες εκτάσεις βρίσκονται στην παραλία και στη λίμνη του Καϊάφα, όπου πριν ήταν αδύνατο να γίνει η οποιαδήποτε επέμβαση, καθώς ήταν προστατευόμενες περιοχές από το πρόγραμμα NATURA 2000.
Η ανακοίνωση δεν αφήνει αυταπάτες τόσο στο ποιος τελικά βάζει τις φωτιές όσο και στο τι θα μετατραπούν σε ελάχιστο χρόνο τα δάση μας, αν δεν αντιδράσουμε."
Τώρα, αν θέλετε, μπορείτε να θυμηθείτε τα παρακάτω άρθρα του "προχείρου τετραδίου":
Ασύμμετρη...δημοπράτηση!
Ασύμμετρη...δημοπράτηση! (2)
Νότια Εύβοια, το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου...
Έτσι για να μην μας περνούν κάποιοι για... ασύμμετρα κορόιδα!

Υ.Γ Διαβάστε την ανακοίνωση της κτηματικής εταιρείας του δημοσίου εδώ.

Τα διαφημιστικά έσοδα, του "πρόχειρου τετραδίου", από τα adsense banners, για τον επόμενο χρόνο, θα διατεθούν στους κατοίκους του πυρόπληκτου Δήμου Στυρέων, της Νότιας Εύβοιας.

5 αφορμές για διάλογο

Hades είπε... @ 14 Σεπτεμβρίου 2007 - 6:00 μ.μ.

Φίλε Παναγιώτη, ως γνωστόν ο λύκος στην αναμπουμπόυλα χαίρεται. Το ότι πάει να ξανασυμβεί ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες (ελπίζω να μην ξανανακαλύψαμε το Αμέρικα εν έτει 2007) δεν σημαίνει ότι συσχετίζεται και με τα πρωτύτερα (δηλαδή τις πυρκαϊές). Κάθε λογικού ανθρώπου το μυαλό πάει στο ότι υπάρχουν ΚΑΙ εμπρηστές από πίσω (ίσως και πολλοί κιόλας, ποιος ξέρει;).
Η συγκεκριμέη περίπτωση πάντως μου φαίνεται ολίγον τι μπλεγμένη, διότι υπάρχει μια έκφραση κλειδί ("ο προγραμματισμός των τελευταίων 12 μηνών") και δίνει λίγο σκοτεινή και νεφελώδη προδιάθεση στην όλη ανακοίνωση. Προσωπικά αν δεν μάθω τι ακριβώς είναι αυτός ο σχεδιασμός δεν προτίθεμαι να εξάγω κάποιο συμπέρασμα. Και προσωπικά αποκλείω το γεγονός να υπάρχει εδώ και 12 μήνες επίσημος σχεδιασμός του κράτους για εκμετάλλευση (εμπορική) περιοχών που μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν τίγκα στο πράσινο και να μην το'χε πάρει κανείς χαμπάρι ως τώρα.

Ανώνυμος είπε... @ 14 Σεπτεμβρίου 2007 - 6:16 μ.μ.

Η μια βασική διαφορά είναι ότι στα προηγούμενα άρθρα σου στηριζόμενος σε μια εικασία κατηγουρείς και ειρωνευεσαι για την ανθρωπιστική της προσφορά μια συγκεκριμένη εταιρία την οποια και κατονομαζεις. Αφηνεις υπόνοιες δηλαδή ότι βάζει τις φωτιές η συγκεκριμένη εταιρία προκειμένου να μειώσει το κόστος του έργου. Δεν είμαι δικηγόρος της, προφανως και με αφήνει αδιάφορο, αλλά όσο ανούσιο και αν είναι το θέμα υπάρχει μια ειδοποιος διαφορά. Δεν πρέπει να γινόμαστε σαν τους πολιτικούς μας (ότι κοροιδευουμε δηλαδή) : προχειρες κατηγορίες και προπαγανδιστες.

Αυτό που θέτεις είναι ένα άλλο θέμα πολύ σοβαρό και έχει να κάνει με την διαχείρηση του μετά.
Προσωπικά μου επιβεβαιώνει γιατι ΔΕΝ σβήνονται οι φωτιές.
Φιλικά
Μ.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 14 Σεπτεμβρίου 2007 - 7:01 μ.μ.

@ανώνυμε
Το μόνο που έχω να πω είναι οτι ο καθένας μας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. Όποια και αν είναι αυτά...

Hades είπε... @ 20 Σεπτεμβρίου 2007 - 7:38 μ.μ.

Λοιπόν απ'ό,τι πήρε τ'αφτί μου ο ΣΟυφλιάς το ακύρωσε αυτό το έγγραφο διότι βγήκε δίχως να είναι ενήμερο το Υπουργείο ή κάπως έτσι τέλος πάντων...

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 20 Σεπτεμβρίου 2007 - 7:59 μ.μ.

@hades
Το είχαν παραχωρήσει, υπογραφεί συμφωνία αλλά ο σουφλιάς δεν θέλει να την επικυρώσει.Το παρακολουθώ το θέμα όταν βγει κάτι βέβαιο (γιατί ακόμα έχουμε μόνο την αντίδραση του υπουργού) θα γράψω κατι σχετικο.
Υ.Γ Πάντως ο δήμαρχος συνεχίζει το χαβά του. Θα παραδώσει, μέχρι το τέλος του χρόνου, την πρώτη μελέτη που προβλέπει την κατασκευή 10 καταστημάτων στην παραλία...

Δημοσίευση σχολίου