Νότια Εύβοια, το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου...
| 13 αφορμές για διάλογο ]Στις 3-3-2006 η Νομαρχία Ευβοίας διακήρυξε την κατασκευή της περιφερειακής οδόυ ΡΑΠΤΑΙΟΙΣΤΥΡΑ - ΠΟΡΤΟ ΛΑΦΙΑ.
Στίς 4-4-2006 αρχίζουν τα πρώτα προβλήματα. Ο νομάρχης Ευβοίας κύριος Θανάσης Μπουραντάς ζητεί τη συμβολή της Νομικής Υπηρεσίας ώστε να αντιμετωπιστεί το υψηλό κόστος των απαλλοτριώσεων του έργου αναφέροντας οτι:
"Το πρόβλημα των απαλλοτριώσεων είναι ιδιαίτερα σοβαρό, αφού από τις υψηλές τιμές έχουν ακυρωθεί ή έχουν παγώσει και άλλα έργα, που έχει στην ευθύνη του το Δημόσιο."

Η σύμβαση του έργου τελικά υπογράφετε στις 6-6-2006.

Ένα χρόνο μετά
αρχίζουν να ορθώνονται εμπόδια στην κατασκευή τμήματος της οδού. Ορισμένοι κάτοικοι του
οικισμού Καγκαδαίων (που ανήκει στο δήμο Στυραίων) προσφέυγουν στην δικαιοσύνη "μπλοκάροντας" την κατασκευή του δρόμου για περιβαντολογικούς λόγους. Ο κ. Μπουραντάς φανερά ανήσυχος και ενοχλημένος σε συνέντευξη τύπου που παραχωρεί στις 4-5-07 δηλώνει :

"
Κάνουμε έκκληση προς όλους και κυρίως στα μέσα ενημέρωσης να καυτηριάσουν αυτή την αυτοκαταστροφική μανία ορισμένων πολιτών".

Την ίδια μέρα υπογραμμίζει μάλιστα στο eviorama.gr τον κίνδυνο να χαθεί το έργο λέγοντας χαρακτηριστικά:

"
όλα τα έργα που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ολοκληρωθούν, τον επόμενο χρόνο, σε διαφορετική περίπτωση η Ευρωπαϊκή ένωση δεν θα διαθέσει τη δική της συμμετοχή που ανέρχεται στο 75% του κόστους του έργου."

Στις 24-8-2007 η φωτιά ,για τρίτη φορά εφέτος, ξεκίνησε λίγα χιλιόμετρα πάνω από τον
οικισμό Καγκαδαίων. Μερικές ημέρες μετά σταμάτησε την καταστροφική της μανία, κοντά στην περιοχή Πόρτο-Λάφια.
Τα αποτελέσματα γνωστά, τα συμπεράσματα δικά σας...


13 αφορμές για διάλογο

Ανώνυμος είπε... @ 4 Σεπτεμβρίου 2007 - 9:16 π.μ.

ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ... 'Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΝΕΜΟΣ'

genna είπε... @ 4 Σεπτεμβρίου 2007 - 9:33 π.μ.

... για ψάξε καλέ μου κι εκείνο το ποτάμι με τις ανεμογενήτριες, όλο τον Iούλιο στα χείλη των κατοίκων της περιοχής ήταν η φωτιά, κάθε που η εγκατάσταση τους και μια φωτιά...
Nαι το τυχαίο, αλλά γιατί δεν σταμάτησε, τόσο κοιμισμένοι οι κατοικοι των Mεσοχωρίων. Aιώνες μπαίναν φωτιές, αλλά τις έσβηναν και δεν συζητώ για την κοφεύουσα πολιτεία...

Πληγωνένη απ' όλη τη καταστροφή
και βαρύτερα πενθούσα για τον τόπο μου...

G είπε... @ 4 Σεπτεμβρίου 2007 - 11:29 π.μ.

Αν μεταφράζω σωστά τις αιχμές, δεν μπορώ να φανταστώ ότι η Νομαρχία θα ήταν πίσω από μια καταστροφή καθώς - πέρα από οτιδήποτε άλλο- έχει μόνο να χάσει (δημοτικότητα, χρήματα αποζημιώσεων, καθυστέρηση ανάπτυξης κλπ). Όσο για τυχόν ιδιώτες με προσωπικά συμφέροντα (με όποια άρρωστη σκέψη κι αν καταλήγουν εκεί), αυτό είναι κάτι κοντά στο σίγουρο.

Παπαχατζης Παναγιωτης είπε... @ 4 Σεπτεμβρίου 2007 - 11:36 π.μ.

Για τον G.
εγώ μόνο κάποια γεγονότα ανέφερα. Τα συμπεράσματα δικά σας...

Rigelian είπε... @ 5 Σεπτεμβρίου 2007 - 9:01 π.μ.

Πάλι θεωρίες συνομωσίας; Ούτε ένα στοιχείο, όμως...

Παπαχατζης Παναγιωτης είπε... @ 5 Σεπτεμβρίου 2007 - 10:27 π.μ.

@Rigelian
Το ζητούμενο στο πρόχειρο τετράδιο δεν είναι να φέρει στην επιφάνεια αποδείξεις. Αν τις είχα θα πήγαινα στον εισαγγελέα. Προσπαθώ απλά να εκφράσω κάποιους προβληματισμούς μέσω σοβαρών ή λιγότερο σοβαρών ενδείξεων.
Και αυτό το γεγονός που ανέφερα (διότι περι γεγονότος πρόκειται) είναι αξιοπερίεργο, δεν νομίζεις;

Rigelian είπε... @ 5 Σεπτεμβρίου 2007 - 11:54 π.μ.

Από το αξιοπερίεργο μέχρι το να κατηγορούμε πολύ συγκεκριμένους κάποιους, υπάρχουν τεράστια λογικά βήματα, τα οποία δεν βλέπω.

Υπάρχουν πολλά άλλα για τα οποία αξίζει να προβληματιζόμαστε, μήπως και τα διορθώσουμε, ένα παράδειγμα (πέρα από την ανυπαρξία του κράτους):

Οι τσιφτετέλληνες εγκατέλειψαν τα χωριά αφήνοντας κλειδωμένα τα ζώα τους (για νη μην τα κλέψουν) και κάηκαν! Πόσο υπάνθρωποι μπορεί να είναι; Δεν είναι μόνο η περιουσία τους, είναι έμβια όντα, είναι ψυχές! Και μετά, τρέχουν πανικόβλητοι, οδηγώντας ηλιθιωδώς, πάνε και στουκάρουν με την πυροσβεστική! (Μόνο στις τριτοκοσμικές χώρες γίνονται τετοια τρακαρίσματα... )

CybeRNerO είπε... @ 5 Σεπτεμβρίου 2007 - 7:39 μ.μ.

Repost @ cybernero.blogspot.com

XarisK είπε... @ 5 Σεπτεμβρίου 2007 - 8:05 μ.μ.

Καμία περιοχή Ευρωπαϊκής Φυσικής Κληρονομιάς (Natura 2000) που θα υποστεί καταστροφή δεν χάνει την αξία της. Το υπεύθυνο κράτος μέλος είναι υποχρεωμένο να αποκαταστήσει την όποια ζημιά. Είναι 100% λάθος να πιστεύουν κάποιοι ότι καταστρέφοντας μια περιοχή, την κάνουν άχρηστη και συνεπώς μπορούν να προχωρήσουν με τα άνομα σχέδιά τους. Το αντίθετο συμβαίνει. Την κάνουν περισσότερο σημαντική, διότι αποκτά προτεραιότητα για προστασία

Ανώνυμος είπε... @ 6 Σεπτεμβρίου 2007 - 3:09 μ.μ.

προς rigelian
τσιφτετέλληνες;
υπάνθρωποι;
η λέξη φωτιά σου λέει κάτι ο πάνικος, ο φόβος, τρέχω να σωθώ μάλλον από τον καναπέ του σπιτίου σου δεν είσαι σε θέση να το βιώσεις αυτό.

rigelian είπε... @ 7 Σεπτεμβρίου 2007 - 9:28 π.μ.

Ανώνυμε, ο παππούς μου, αγράμματος αγρότης, δυο πράγματα μου έλεγε: 1. Αν τα ζώα είναι αλαφιασμένα, άστα να φύγουν και ακολούθησέ τα. Θα σε σώσουν.
2. Αν ποτέ σε κυκλώσει η φωτιά, σκάψε λαγούμι και χώσου μέσα.

Και, ναι, αυτός που φεύγει να σωθεί από τη φωτιά και αφήνει τα ζώα του κλεισμένα στο μαντρί, είσαι υπάνθρωπος. Είναι ακριβώς σνα να αφήνει τα παιδιά του.

Ανώνυμε, μάλλον είσαι παιδί της πόλης. Καλό θα ήταν αν μπορούσες να καταλάβεις λίγο την ύπαιθρο και τους αγρότες.

Ανώνυμος είπε... @ 13 Σεπτεμβρίου 2007 - 8:37 π.μ.

Για δείτε κι αυτό. Δεν είμαι απ'την περιοχή σας αλλά ίσως σας πει κάτι.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=830891&lngDtrID=251

Ανώνυμος είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 6:58 μ.μ.

ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲

Δημοσίευση σχολίου