Κώστα, και συ τα ίδια έκανες...
| 24 αφορμές για διάλογο ]


Ο Κώστας Σημίτης κατηγόρησε, χθές, τον Γιώργο Παπανδρέου ότι με την συμπεριφορά του υπονομεύει την ενότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αντί σχολίου παραθέτω απόσπασμα της εφημερίδας "Μακεδονίας"( 28/7/1996) που αναφέρεται στο τότε συνέδριο εκλογής προέδρου του κόμματος:
" Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε όταν ο πρωθυπουργός μιλώντας για τις λειτουργίες των κομματικών οργάνων, κατά το παρελθόν, μίλησε για "συστηματική γελοιοποίηση της συλλογικότητας", φράση που θεωρήθηκε ως υβριστική για τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε όταν ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι αν δεν εκλεγεί και στο αξίωμα του προέδρου του κινήματος θα παραιτηθεί από το αξίωμα του πρωθυπουργού. Δήλωση που θεωρήθηκε ως ανοιχτός εκβιασμός του κ. Σημίτη προς το σώμα των συνέδρων, μεγάλο μέρος του οποίου ίσως και το μεγαλύτερο, αποδοκίμασε έντονα τον πρωθυπουργό. Και συνέβη το πρωτοφανές, στελέχη του κινήματος να χαρακτηρίζουν με τη λέξη "αίσχος" τη δήλωση του Κ. Σημίτη. Για αρκετά λεπτά δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο στην αίθουσα, με τους μεν να αποδοκιμάζουν τον πρωθυπουργό και τους δε να τον χειροκροτούν.
Η κατάσταση που δημιουργήθηκε προκάλεσε εκνευρισμό στον πρωθυπουργό, ο οποίος απάντησε σε έντονο ύφος σε όσους τον αποδοκίμαζαν. Έτσι, η φράση του γραμματέα της Κ.Ε. Κώστα Σκανδαλίδη "το συνέδριο αυτό δεν ήρθε εδώ για να γίνει αρένα, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι είμαστε σε κοινή πορεία", έμοιαζε πλέον, να απευθυνόταν σε άλλο πολιτικό κόμμα ή σε προηγούμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Εκτός των προβλημάτων που δημιούργησε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ η δήλωση του πρωθυπουργού, δημιουργεί και πρόβλημα σχετικά με τη νομιμότητα των κυβερνητικών αποφάσεων από χθες.
Ουσιαστικά από χθες, από την ώρα που ο κ. Σημίτης προέβη στη δήλωση αυτή, ο ίδιος ως πρωθυπουργός και η κυβέρνηση τελούν υπό παραίτηση. Και η ευχή που εκφραζόταν μέσα και έξω από την αίθουσα ήταν η δήλωση αυτή, να μην έχει επιπτώσεις σε τομείς όπως η οικονομία.
Ποικίλα ήταν τα ερωτήματα που δημιούργησε η δήλωση του πρωθυπουργού για την οποία δεν έγιναν κατανοητοί οι λόγοι και τα αίτια που την προκάλεσαν.
Η δήλωση δεν γινόταν "κατανοητή" από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία υποστήριζαν ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι δυνατό να προέβη στην κίνησή του αυτή χωρίς να προβλέψει τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε και κυρίως την πόλωση που θα προκαλούσε.
Αρα, συμπέραναν πολλοί ο κ. Σημίτης επέλεξε συνειδητά την πόλωση, ίσως γιατί πίστευε ότι έτσι θα μπορούσε να διασφαλίσει την εκλογή του ως προέδρου του κινήματος, θέτοντας τους συνέδρους μπροστά στο δίλημμα της ομαλής πορείας και της κυβερνητικής κρίσης.
Σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις ο κ. Σημίτης προέβη στην κίνησή του αυτή καθώς δεν είχε άλλη κίνηση να κάνει, ύστερα από την εκτίμηση που έγινε από το περιβάλλον του, ότι ο Κώστας Λαλιώτης τασσόταν υπέρ του διαχωρισμού των ιδιοτήτων του πρωθυπουργού και του προέδρου του κινήματος, καθώς και από τα αποτελέσματα που έδωσε η επανεξέταση του καταλόγου των συνέδρων, απ' όπου φάνηκε ότι είχε γίνει υπερεκτίμηση των δυνάμεων των "εκσυγχρονιστών".
Δεν έλειψαν και εκτιμήσεις που απέδιδαν άλλα κίνητρα καθώς όπως υποστηρίζουν μια κατάσταση κυβερνητικής αστάθειας στη χώρα ίσως να εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα. "
Αυτά...

24 αφορμές για διάλογο

danton είπε... @ 27 Σεπτεμβρίου 2007 - 4:56 μ.μ.

Φίλε Παναγιώτη
Θέλω την άποψή σου για την χθεσινή κίνηση του Γιώργου.Για μένα ξεμπρόστιασε τον Βενιζέλο αλλά κυρίως τον Σημίτη και τους συν αυτώ.
Πολύ καλά παραθέτεις το απόσπασμα της Μακεδονίας για να μην ξεχνιόμαστε.(Όπως έλεγε τότε και ο Μητσοτάκης μπρρρρρρ αναφερόμενος στο Σκοπιανό"σε δέκα χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει")Τώρα κόπτεται για την ενότητα του κόμματος?Τον έπιασε ο πόνος!!!Τότε δεν την υπονόμευε έτσι?
Τι μέλλει γενέσθε?Εσύ τι προβλέπεις?

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 27 Σεπτεμβρίου 2007 - 5:12 μ.μ.

@danton
Πιστεύω οτι πολύ απλά έφερε στην επιφάνεια το πραγματικό πρόβλημα του ΠΑ.ΣΟ.Κ που είναι η επίπλαστη ενότητα. Φαίνεται καθαρά οτι το κόμμα απο την εποχή Σημίτη και μετά μεταλάχθηκε σε καθαρά συντηριτική παράταξη.
Για το μέλλον του, τούτη την φορά είμαι απαισιόδοξος, διότι, όπως φαίνεται η δίψα για εξουσία πολλών μελών του, θα σταθεί εμπόδιο στην πραγματική του αλλαγή.
Αν και θα ακουστεί ακραίο, πιστεύω οτι εάν πάρει τα ηνία του κόμματος η συντηριτική πλευρά του κινήματος, ίσως να έρθει η ώρα της διάσπασης.
Το μέλλον θα δείξει...

Ανώνυμος είπε... @ 27 Σεπτεμβρίου 2007 - 6:06 μ.μ.

Κανένα κόμμα δεν έχει ενοτητα. Σε κάθε κόμμα υπάρχουν πολλές ιδεολογικές τάσεις και ομάδες συμφερόντων. Όταν δε μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους επέρχεται η σύγκρουση που μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση.

αντωνης είπε... @ 27 Σεπτεμβρίου 2007 - 7:51 μ.μ.

δεν μπορω να πιστεψω οτι ολοι αυτοι θα μεινουν κατω απο την ιδια στεγη και μετα τις 11/11. Και βαθια μεσα μου ελπιζω να καθαρισει η ηρα απο το σταρι. Ειναι καιρος να δουμε κατι αλλο, ειδικα το ΠΑΣΟΚ εχει φτασει, με τη "βοηθεια" και των media, να ειναι αποκρουστικο σε πολυ κοσμο. Η μονη απορια μου ειναι γιατι χθες δεν βγηκε καποιος απο τους υποστηρικτες του Παπανδρεου να μιλησει. Μαλλον τους ξαφνιασε και αυτους.

Ανώνυμος είπε... @ 27 Σεπτεμβρίου 2007 - 8:12 μ.μ.

Για να καθαρίσει η ήρα από το στάρι πρέπει να κερδίσει ο Γιώργος και να φύγουν οι άλλοι. Φανταστείτε ένα ΠΑΣΟΚ χωρίς Βενιζέλο, Αποστολάκη κι όλους τους άλλους διαπλεκόμενους. Ακόμη κι αν ο Γιώργος δεν κάνει για Πρωθυπουργός που δεν κάνει θα έχει προσφέρει μια υπηρεσία στην παράταξή του που θα έχει καθαρίσει και θα μπορεί να κερδίσει τις μεθεπόμενες εκλογές.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 27 Σεπτεμβρίου 2007 - 8:21 μ.μ.

@exaktinos
Προσυπογράφω τα γραφόμενα σου. Αν και πιστεύω οτι ο Παπανδρέου κάνει για πρόεδρος.

αντωνης είπε... @ 27 Σεπτεμβρίου 2007 - 9:11 μ.μ.

Ο Παπανδρεου θα επρεπε να ειναι πιο τολμηρος πολυ νωριτερα, ισως ειναι αργα πια.
Και κατι αλλο, απο που βγαινει οτι ο Παπανδρεου δεν κανει για πρωθυπουργος; Εδω εγινε πρωθυπουργος σ' αυτη τη χωρα ο Μητσοτακης...

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 27 Σεπτεμβρίου 2007 - 9:16 μ.μ.

@A.G
Για την ακρίβεια, σε αυτή την χώρα κάναμε δύο θητειών πρωθυπουργό τον Κωστάκη!

αντωνης είπε... @ 27 Σεπτεμβρίου 2007 - 9:25 μ.μ.

αυτο για μενα ειναι απολυτη ευθυνη του Σημιτακου.

Ανώνυμος είπε... @ 27 Σεπτεμβρίου 2007 - 10:14 μ.μ.

Άλλο για Πρόεδρος του κόμματος κι άλλο Πρωθυπουργός. Το ότι δεν κάνει για Πρωθυπουργός βγαίνει από πολλά αλλά θα μείνω στα πρακτικά. Σαν υπουργός όπου και να πήγε δεν έκανε τίποτε. Σκέτη αποτυχία. Αν είναι αποτυχημένος σαν υπουργός πως θα γίνει Πρωθυπουργός?

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 27 Σεπτεμβρίου 2007 - 10:55 μ.μ.

@exaktinos
Δεν το πιστευω. Έκανε εξαιρετική δουλειά ως υπουργός Εξωτερικών και είχε μια αξιοπρεπη παρουσία στο υπουργείο παιδείας.

Lego είπε... @ 27 Σεπτεμβρίου 2007 - 11:41 μ.μ.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Lego είπε... @ 27 Σεπτεμβρίου 2007 - 11:48 μ.μ.

Εγώ τον χάρηκα τον Πρόεδρο χθές ! Έδειξε ότι έχει κότσια...
Αυτό που πρέπει να κάνει τώρα, αφού κερδίσει στις 11/11, είναι να πάρει μερικά σάπια κεφάλια για να καθαρίσει λίγο το τοπίο...
Σε αντίθετη περίπτωση, αν χάσει, η λύση είναι μια... Να τα μαζέψει και να φύγει και να κάνει νέο κόμμα ! Εξάλλου είναι παράδοση της οικογένειας ο γιος να διαλύει το κόμμα του πατέρα :D και αυτό δεν έχει καμία δόση ειρωνείας, για να μην παρεξηγηθώ...

Υ.Γ. Τι γνώμη έχετε για το Μίμη; Τον έχω ακούσει πολλές φορές τώρα τελευταία και με έχει εντυπωσιάσει θετικά με τα επιχειρήματα και το λόγο του ! Πιστεύω πως τέτοιες αριστερές φωνές θα έπρεπε να ακούγονται πιο συχνά και πιο δυνατά

αντωνης είπε... @ 28 Σεπτεμβρίου 2007 - 12:05 π.μ.

Ο Ανδρουλακης ειναι απο τους ελαχιστους που εχουν πολιτικη σκεψη και λογο, αλλά απορω γιατι δεν εχει παρει ξεκαθαρη θεση υπερ του ενος ή του αλλου.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 28 Σεπτεμβρίου 2007 - 12:08 π.μ.

@lego
Ο Μίμης είναι τραγική περίπτωση. Για πολλά χρόνια τώρα οι Αριστεροί θεωρούν οτι είναι υπερβολικά δεξιός και οι κεντροδεξιοί, οτι είναι πολύ αριστερός για τα γούστα τους.
Ο άνθρωπος αυτός,όμως, είναι απο τους καλύτερους θεωρητικούς της κεντροαριστεράς (μαζί με τον Παπαγιαννάκη και τον Πάγκαλο). Συμφωνώ οτι πρέπει να έχει κύριο λόγο στο σχηματισμό της νέας πολιτικής φόρμουλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αυτός, και ο αγέραστος Θεόδωρος Πάγκαλος.
Όσο για το μετά ένα είναι σίγουρο. Όταν ένα κτήριο χαρακτηριστεί κατεδαφιστέο, δεν το ανακαινίζεις. Το γκρεμίζεις και στην θέση του χτίζεις ενα νέο. Και αυτό το ήξερε καλά και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 28 Σεπτεμβρίου 2007 - 12:10 π.μ.

@a.g
Ο Μίμης χθές πήρε θέση. Πήγε στον Παπανδρέου και του είπε: "Γιώργο, ήταν ο καλύτερος λόγος σου, θύμησες ηγέτη, θύμησες τον πατέρα σου".
Αυτό εγώ το θεωρώ στήριξη.

αντωνης είπε... @ 28 Σεπτεμβρίου 2007 - 12:24 π.μ.

Παναγιωτη, να βγει ευθεως και να στηριξει. Οχι να γραφει στο δικο του blog αγαπητε Βαγγελη και αγαπητε Γιωργο.
Επειδη ο Παγκαλος ειναι βουλευτης στην περιφερεια οπου ψηφιζω και ζω, πιστευω οτι τον εχει φαει το κεφαλι του το "αρβανιτικο".

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 28 Σεπτεμβρίου 2007 - 12:38 π.μ.

@a.g
Ο Ανδρουλάκης θα στηρίξει τον Γιώργο.
Όσο για τον Πάγκαλο, αυτός είναι,δεν μπορεί να μπεί σε καλιούπια. Με αυτό του το στύλ όμως τον σεβόταν ακόμα και ο "πολύς" Χέλμουτ Κολ.

αντωνης είπε... @ 28 Σεπτεμβρίου 2007 - 12:40 π.μ.

Εχουμε να δουμε πολλα "επεισοδια" ακομα. Ελπιζω να πανε ολα καλα τελικα.

Lego είπε... @ 28 Σεπτεμβρίου 2007 - 11:12 π.μ.

Τον Πάγκαλο θυμάστε όλοι τι τον έφαγε. Το επεισόδιο με τον Οτσαλάν, που οι Αμερικάνοι ήθελαν να τον δώσουν στους Τούρκους!
Θυμάμαι τότε ο Πάγκαλος είχε πει με το γνωστό του στυλ: "Τον Οτσαλάν τον εντόπισαν όταν έκανε κλήση με το κινητό του. Εμείς τον είχαμε προειδοποιήσει να μην το χρησιμοποιήσει, αλλά αυτός..."
Και τότε όλοι πέσαν πάνω στον Πάγκαλο... Ίσως είδαν την ευκαιρία να τον "φάνε". Όπως είπε και ο Μίμης, ήταν μια από τις δύο στιγμές ξαφνικού θανάτου που αντιμετωπίζει κάθε πολιτικός. Ωστόσο ο Πάγκαλος επέζησε...

Όσο για το Μίμη, συμφωνώ μαζί σου Παναγιώτη. Να προσθέσω επίσης ότι έχει στιγματιστεί άδικα για την εποχή του Ειδικού Δικαστηρίου. Ήταν η δική του στιγμή αιφνίδιου Θανάτου, αλλά και αυτός επέζησε...

Ανώνυμος είπε... @ 28 Σεπτεμβρίου 2007 - 11:27 π.μ.

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα δεν υπάρχει κέντρο σήμερα.
Δεν το εννοώ κυρίως πολιτικά, αλλά κοινωνικά.
Το περίφημο κοινωνικό κέντρο της Ν.Δ. είναι "καπνός". Το έχουνε καταλάβει όσοι το κυνηγάνε.

tzonakos είπε... @ 28 Σεπτεμβρίου 2007 - 11:56 π.μ.

Απο την μια ο Σημίτης αποδείχτηκε απο τους πιο σοβαρούς πρωθυπουργούς, απο την άλλα άφησε να "δεξιοποιηθούν" πολλά στελέχη κι ετσι να φαίνεται έξω οτι Δεξιά και Πασοκ δεν διαφέρουν ουσιαστικά.
Κατα τη γνώμη μου ηταν υπερβολή τότε η κίνηση αυτη Σημίτη αλλα κέρδισε !
Στην τελική δεν βλέπω γιατι τωρα τόσος ντόρος για παρόμοια κίνηση απο τον Γιωργάκη, μάλιστα έναντι ενός Βενιζέλου που μου φαίνεται οτι ο άνθρωπος θα είναι η αιτία διάσπασης του κόμματός του, αφου αν χάσει βλέπω να φεύγει και να κάνει νέο κόμμα.
Δεν τον αντιπαθώ αλλα κατάφερε να θεωρηθεί εως και συνωμότης σχεδόν με την συμπεριφορά του.
Αν το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται νεο αρχηγό, ας βάλουν υποψηφιότητες 5 άτομα να πω μπράβο.
Αν κερδίσει ο ΓΑΠ όμως, καλύτερα να τον στηρίξουν όλοι αλλιώς ....

Ανώνυμος είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 7:27 μ.μ.

伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區

Ανώνυμος είπε... @ 8 Ιανουαρίου 2010 - 12:04 μ.μ.

cool!very creative!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

Δημοσίευση σχολίου