Κεντροαριστερά και ΠΑ.ΣΟ.Κ...
| 10 αφορμές για διάλογο ]


Αν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε έναν εναλλακτικό όρο για την κεντροαριστερά θα την ονομάζαμε "δυτικό Μαρξισμό".
Κρατώντας τις ιδέες του "Μαρξισμού", δηλαδή, περί κοινωνικού κράτους, δικαιότερου φορολογικού συστήματος, δωρεάν παιδείας και δημόσιας υγείας, προχωρά ένα βήμα παρακάτω απαλλαγμένη από τις αγκυλώσεις του αδιάλλακτου κομμουνισμού που εκπροσωπεί το ΚΚΕ.
Προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του σήμερα παραδεχόμενη την αναγκαιότητα της ύπαρξης μιας δυνατής Ευρώπης. Αποδέχεται τα κοινωνικά οφέλη από την ιδιωτική πρωτοβουλία και στηρίζει τέτοιου είδους επενδύσεις. Επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη. Η κεντροαριστερά εν ολίγοις μπορεί να συνδυάσει τον κομμουνισμό με τον ρεαλισμό.
Στη χώρα μας το, πλησιέστερο, σε αυτό το μοντέλο κόμμα είναι το ΣΥ.ΡΙΖ.Α που δυστυχώς όμως δεν μπορεί ή δεν θέλει να μεταμορφωθεί σε κόμμα εξουσίας.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ από την άλλη, είναι κόμμα εξουσίας και διαθέτει στελέχη που πιστεύουν σε αυτή την πολιτική.
Το λάθος του Γιώργου Παπανδρέου είναι ότι δεν έκανε ξεκάθαρη αυτή του την πρόθεση στα 3,5 χρόνια που ηγείται του κόμματος.
Το λάθος του είναι που δεν πλησίασε νωρίτερα το ΣΥ.ΡΙΖ.Α φοβούμενος, ίσως, ότι θα κατηγορηθεί για αδυναμία.
Το λάθος της πλειοψηφίας των μελών και των φίλων του ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι ότι, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα ψηφίσουν τον εύκολο δρόμο, της καλά καλυπτόμενης, φιλελεύθερης πολιτικής και της δημαγωγίας, επειδή κάποιοι τους έχουν πείσει, πως κάτι τέτοιο θα τους δώσει πιο άνετα, την καρέκλα της εξουσίας.
Η κεντροαριστερά θα αρχίσει να χρησιμοποιείτε, πάλι, σαν καραμέλα. Ως πρόσχημα ψηφοθηρίας και όχι ως μέσο άσκησης πολιτικής. Μην ξεχνάμε ότι τον όρο αυτό τον είχε κάνει προεκλογική σημαία του ΠΑ.ΣΟ.Κ ο Κώστας Σημίτης!
Και τότε, για όλους εμάς που πιστεύουμε βαθιά στην κεντροαριστερά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα αποτελέσει έναν, ημιτελή, εκλογικό μονόδρομο...

10 αφορμές για διάλογο

Ανώνυμος είπε... @ 26 Σεπτεμβρίου 2007 - 10:41 π.μ.

Καλό

Ανώνυμος είπε... @ 26 Σεπτεμβρίου 2007 - 2:46 μ.μ.

To λάθος του πασόκ, όπως και της νδ, είναι ότι καταδέχονται να συζητούν με τα αποκόμματα.

Manos P. είπε... @ 26 Σεπτεμβρίου 2007 - 8:52 μ.μ.

Προσυπογράφω

Ανώνυμος είπε... @ 27 Σεπτεμβρίου 2007 - 10:49 π.μ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΉΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ,
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΦΩΝΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ.
ΝΑ ΞΕΚΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ
ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ
ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΙΚΑΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ
ΕΛΕΝΗ

αντωνης είπε... @ 27 Σεπτεμβρίου 2007 - 9:36 μ.μ.

Παναγιωτη, ελπιζω οι τελευταιες εξελιξεις να ειναι η αρχη ενος διαλογου μεσα στην κεντροαριστερα και η αναδιαταξη του πολιτικου σκηνικου. Απο το 1996, εχουμε χασει τη μπαλλα. Καιρος ειναι για αντεπιθεση.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 27 Σεπτεμβρίου 2007 - 9:59 μ.μ.

@a.g
Πικραμένη υπόθεση. Και εγώ θέλω να πιστεύω οτι τούτη τη φορά θα ανοίξει επιτέλους ενας σοβαρός διάλογος για την Κεντροαριστερά. Διότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ τόσα χρόνια είναι δεξιόστροφο και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, κόμμα άρνησης και αντίδρασης μόνο...

αντωνης είπε... @ 27 Σεπτεμβρίου 2007 - 10:08 μ.μ.

συμφωνω

danton είπε... @ 27 Σεπτεμβρίου 2007 - 11:48 μ.μ.

Καλά βλέπετε να ανοίγει διάλογος για την κεντροαριστερά?Γιατί εγώ βλέπω δυστυχώς να γίνονται κομμάτια.Θέλω,έχω μάλλον την περιέργια,να δω να διατυπώνονται θέσεις πολιτικές από διάφορα στελέχη.Επί της ουσίας και όχι γενικότητες.Θα έχει ενδιαφέρον το πολιτικό συμβούλιο και για τη συνέχεια.Και βέβαια με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α
Θα πρεπε ίσως να έχει από καιρό βρει φόρμουλα επικοινωνίας,αν και αυτοί είναι μόνιμοι αρνητές της συνεργασίας,διεκδικώντας την αριστεροσύνη τους ως γνήσιοι εκφραστές της.Τι να πω θα δείξει!

αντωνης είπε... @ 28 Σεπτεμβρίου 2007 - 12:02 π.μ.

εγω ειπα οτι ελπιζω, δεν το βλεπω

Ανώνυμος είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 7:22 μ.μ.

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,外遇,抓姦,尋人,徵信社,徵信,抓 姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信,徵信社,外遇,抓姦,尋人,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,尋人,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信

Δημοσίευση σχολίου