Οι πραγματικοί νικήτες των εκλογών!
| 5 αφορμές για διάλογο ]


Νομίζετε ότι ξέρετε τα αληθινά αποτελέσματα των εκλογών; Τότε πλανάστε πλάνη οικτρά. Το "πρόχειρο τετράδιο" αποκαλύπτει σήμερα τους πραγματικούς νικητές των εκλογών. Διαβάστε τους...

Σε σύνολο 89.000.000 ευρώ (Αποχή: 0% , Άκυρα-λευκά : 0%) έλαβον :

Συνεργασία Υποψηφίων Βουλευτών : 25.000.000 ευρώ (για αφίσες, φυλλάδια κ.τ.λ)

Κόμμα Δικαστικών Αντιπροσώπων
: 21.000.000 ευρώ (χίλια έκαστος)

Κόμμα Δημοτικών και Νομαρχιακών Υπαλλήλων
: 19.000.000 ευρώ (απο 700 έως 2.500 έκαστος)

Πανελλήνιο Ραδιοτηλεοπτικό και Διαφημιστικό Κίνημα
: 12.000.000 ευρώ

Συνομοσπονδία Αεροπορικών Εταιριών
: 5.600.000 ευρώ (και οι ετεροδημότες έχουν ψυχή...)

Λοιποί κερδισμένοι
: 6.399.995 ευρώ

Θανάσης (ανεξάρτητος ψηφοφόρος επικρατείας)
: Δύο φάσκελα και 5 ευρώ αύξηση στο μισθό του.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε απο τον Ο.Σ.Κ η δημιουργία 23 νέων σχολείων. Το συνολικό τους κόστος μαζί με τα έξοδα συντήρησης δεν θα ξεπεράσει τα 63.000.000 ευρώ.

Τα ποσά είναι πραγματικά, όπως πραγματική είναι και η ανάγκη να μειώσουμε, κάποτε, το υπέρογκο κόστος των εκλογών. Πώς; Περιμένω στα σχόλια, τις ιδέες σας..

5 αφορμές για διάλογο

Lego είπε... @ 21 Σεπτεμβρίου 2007 - 9:35 π.μ.

Σε αυτά να προσθέσω και την οικολογική καταστροφή από τους τόνους χαρτί που χρησιμοποιήθηκε για αφίσες... και δεν μαζεύτηκε ποτέ...

Luxus είπε... @ 21 Σεπτεμβρίου 2007 - 11:01 π.μ.

Συγχαρητήρια για το, όπως μας έχεις συνηθίσει, εύστοχο και αποκαλυπτικό ποστ.
Αυτή είναι η αλήθεια της εποχής μας: Ό,τι όλα μπορούν να αποβούν κερδοφόρα για αυτούς που χειρίζονται τις καταστάσεις, όποιο και να είναι το εκλογικό αποτέλεσμα. Μου θυμίζει την ατάκα του Βενιαμίν Φρανκλίνου «Η Δημοκρατία είναι δύο λύκοι και ένα πρόβατο, που ψηφίζουν ποιος θα φαγωθεί».
Χρειάζεται επίσης να είσαι από τη σωστή πλευρά του «πεπτικού σωλήνα» του δημοκρατικού συστήματος. Γιατί αν είσαι κοντά στο «στόμα» τρως ό,τι βρεις, αν είσαι κοντά στην άλλη πλευρά όμως, δεν θέλω να πω τι τρως...

Hades είπε... @ 21 Σεπτεμβρίου 2007 - 1:37 μ.μ.

Πως θα μειώσουμε τα έξοδα των εκλογών; Εϊναι πραγματικά πανεύκολο:
α) Να απαγορευθούν οι διαφημίσεις, οι αφίσες, οι προεκλογικές συγκεντρώσεις κλπ, κλπ, κλπ. Εξάλλου ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ο λαός είναι ώριμος (εδώ γελάνε) να κρίνει το έργο κάθε κόμματος, είτε αυτό είναι το κυβερνόν είτε το οποιοδήποτε αντιπολιτευόμενο. Επειδή λοιπόν καλύτερη διαφήμιση από τις ήδη γενόμενες ενέργειες του καθενός δεν υπάρχουν, άλλες διαφημίσεις δεν απαιτούνται. Ειδικότερα για τις συγκεντρώσεις, ε, τα κανάλια τι τα έχουμε; Δεν κάνουν και τίποτε άλλο εδώ που τα λέμε...
β) να κοπούν μαχαίρι οι μετακινήσεις υποψηφίων, ακόμη και των προέδρων των κομμάτων. Αν όντως νοιάζονται τόοοοοοσοοοο πολύ για τον τόπο του και θέλουν να τον γυρνούν απ'άκρη σ'άκρη προεκλογικά, είναι μια καλή ευκαιρία να δείχνουν το έμπρακτο ενδιαφέρον τους πληρώνοντας από την τσέπη τους τα έξοδα μετακινήσεών τους. ΆΛλωστε αν εγώ θέλω να πάω κάπου, από την τσέπη μου πληρώνω, οπότε γιατί όχι κι εκείνοι.

Ασ μην κοροϊδευόμαστε άλλο. Τα έξοδα μπορούν να ελαχιστοποιηθούν, όχι απλώς να μειωθούν έτσι απλά. Το ερώτημα είναι ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ. Διότι αν πραγματικά το θέλουμε, δεν έχουμε κάνει τίποτε επί τούτου.

ΥΓ. Αν για το γαμώτο και μόνο δεν πήγαινε κανείς στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, τότε αυτές θα κόβονταν από μόνες τους. Το αναφέρω αυτό διότι δεν πρέπει να κατηγορούμε τους πολιτικούς για όλα. Αυτοί απλά βρίσκουν και τα κάνουν.

Ανώνυμος είπε... @ 21 Σεπτεμβρίου 2007 - 3:25 μ.μ.

Βρε hades,

εσυ πας στις προεκλογικες συγκεντρωσεις; ειμαι σιγουρος πως οχι.
ουτε μεις που διαβαζουμε το blog παμε.
το ερωτημα ειναι το αν και το πως εμεις μπορουμε να επηρεασουμε αυτους που πανε.
Πρακτικα υπαρχει κατι που μπορουμε να κανουμε εσυ κι εγω κι ολοι οι υπολοιποι που δεν παμε;
Ειχε ακουστει οτι θα διαθεσουν τα χρηματα στους πυροπληκτους.
Εγινε τιποτα; οχι.
Και δεν ειναι μονο τα χρηματα, ειναι κυριως το χαρτι που ξοδευεται και βεβαιως το περισσοτερο δεν ανακυκλωνεται, γιατι σκορπιεται στους δρομους και συλλεγεται μαζι με τα υπολοιπα σκουπιδια με αποτελεσμα να μην καταληγει στους καδους ανακυκλωσης αλλα στη χωματερη.

tzonakos είπε... @ 27 Σεπτεμβρίου 2007 - 10:47 π.μ.

-Kατ' αρχήν τέρμα οι ετεροδημότες.
Ο καθένας να ψηφίζει στον τόπο του.

- Τέρμα οι εκπτώσεις στις αεροπορικές εταιρείες.

- Μείωση αφισοκόλλησης.
- Μείωση τηλεοπτικών σποτ.

- Μείωση εκλογικών τμημάτων με μικρή αύξηση των εγγεγραμμένων ανα τμήμα. Ετσι θα χρειάζονται λιγότεροι αμειβόμενοι δικαστικοί λειτουργοί.

Δεν βλέπω πολλά άλλα που μπορεί να κάνει κανείς για να μειωθούν τα έξοδα και με αυτα που ανέφερα θα μειωθούν το πολύ ενα 25%

Καλημέρα

Δημοσίευση σχολίου