Έξι αλήθειες των αριθμών και ένας μύθος της κοινωνίας...
| 30 αφορμές για διάλογο ]


Αλήθεια Πρώτη...
5,700,000 πολίτες αυτής της χώρας, είπαν "ναι" στον δικομματισμό.

Αλήθεια Δεύτερη...
2,980,000 πολίτες, ενέκριναν τους "κουμπάρους", τους ημέτερους, το σκάνδαλο των ομολόγων, την αποδυνάμωση της πυροσβεστικής, την ανοχή στους πραίτορες της ΕΛ.ΑΣ, την αναθεώρηση των άρθρων 16 και 24 του συντάγματος, την ανύπαρκτη εξωτερική πολιτική της χώρας, την αύξηση του ΦΠΑ και πολλά άλλα.

Αλήθεια Τρίτη...
160,835 κάτοικοι των νομών Ηλείας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, θεωρούν ότι η αιτία που κάηκαν ήταν τελικά ο "στρατηγός άνεμος".

Αλήθεια Τέταρτη...
38,218 κάτοικοι της Χαλκιδικής, πιστεύουν ότι για τις πλημμύρες που τους έπνιξαν φταίει αποκλειστικά ο "ναύαρχος χείμαρρος".

Αλήθεια Πέμπτη...
30,000 πολίτες της Β' Αθηνών, έχουν την αίσθηση ότι ο Βύρωνας Πολύδωρας αξίζει μια θέση στη Βουλή, και τον επανεξέλεξαν.

Αλήθεια Έκτη...
270,000 Έλληνες θεωρούν, ότι ο Καρατζαφέρης είναι η λύση.

Και ένας μύθος...
Το εκλογικό σώμα αυτής της χώρας, είναι πλέον ώριμο να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό.

Μάλιστα...

30 αφορμές για διάλογο

ageliki είπε... @ 17 Σεπτεμβρίου 2007 - 11:53 π.μ.

Εγω Παναγιώτη μου συμφωνώ μαζί σου και δυστηχώς είναι αλήθεια αυτό που γράφεις στο οπισθοφυλλό σου 'κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει'.

rigelian είπε... @ 17 Σεπτεμβρίου 2007 - 2:18 μ.μ.

Δε βαριέσαι... Εδώ 360,000 ψήφισαν έναν ανύπαρκτο αρχηγό και ένα κόμμα ΟΦΑ...

Άσε που δεν βγήκε η Έφη Σαρρή...

Είμαι υπέρ του δικομματισμού. Όταν δεν σ’ αρέσει η κυβέρνηση ψηφίζεις την αντιπολίτευση. Όποια και να είναι η μία, όποια και να είναι η άλλη. Όταν ψηφίζεις ένα απόκομμα δηλώνεις ότι κυβέρνηση = αντιπολίτευση.

Πιστεύω ότι χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση (45+%), μια ισχυρή αντιπολίτευση (43+%) (για να αποτελεί φόβητρο για την κυβέρνηση), τρικομματική βουλή με ένα ΚΚΕ 4% για ιστορικούς λόγους.

Μεταξύ άλλων, με τέτοια ποσοστά το ΚΚΕ θα κατεβάζει τον κόσμο στους δρόμους για ψύλλου πήδημα!

Παπαχατζης Παναγιωτης είπε... @ 17 Σεπτεμβρίου 2007 - 2:23 μ.μ.

@rigelian
Διάβασε αυτό
http://proxeirotetradio.blogspot.com/
2007/09/blog-post_10.html και θα καταλάβεις πόσο συμφωνούμε σε αυτό.

Αλεξάνδρα είπε... @ 17 Σεπτεμβρίου 2007 - 2:26 μ.μ.

Δεν αλλάζει ο Ελληνας!

Γι αυτό και θα έχει αυτό που του αξίζει!

Με ανησυχεί η αποχή περισσότερο από τον δικοματισμό.

Ανώνυμος είπε... @ 17 Σεπτεμβρίου 2007 - 2:42 μ.μ.

Αληθεια μοναδική:
Οταν δεν μας αρεσει το αποτελεσμα το ριχνουμε στην ελλειψη ωριμοτητας του λαου.

rigelian είπε... @ 17 Σεπτεμβρίου 2007 - 2:56 μ.μ.

Ανώνυμε, η καθημερινή ζωή δείχνει ότι ο λαός είναι ανώριμος, όχι το (όποιο, τωρινό) αποτέλεσμα.

Παναγιώτη, καλά τα λες. Ο λεγόμενος 3ος πόλος δεν μπορεί να είναι άλλος, κατά τη γνώμη μου, από την αριστερά. (Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Δεν είμαι ούτε υπήρξα ποτέ αριστερός, ούτε ποτέ ψήφισα σχετικά). Όταν όμως έχεις το ΚΚΕ και το σύριζα να προσπαθούν να βγάλουν ο ένας τα μάτια του άλλου, και τους υπόλοιπους να έχουν χωριστεί σε 746 ανθυποπαρατάξεις (μουλού κουκουέ, κουκουέ μουλού, λου κουκουέ μου, μου κουκουέ λου, κουκουέ μπουλκουμέ, τροτσκιστές-επιπλοποιοί-σαλαμέμποροι, όπως σοφά έλεγε πριν 25 χρόνια ο Χάρρυ Κλυνν) ποιος να συσπειρώσει τους απογοητευμένους από τα δύο κόμματα εξουσίας; Με ποια προοπτική;

Επιπλέον: Όταν η ανεργία αποτελεί σοβαρό και ουσιαστικό πρόβλημα, η υπόσχεση για μια θέση στο δημόσιο, ή ένα οποιοδήποτε βόλεμα, είναι απόλυτα λογικό και ηθικό να οδηγεί κάποιους να ψηφίζουν έναν από τους δύο. Εύκολο να κατακρίνεις το ρουσφέτι στη θεωρία...

Hades είπε... @ 17 Σεπτεμβρίου 2007 - 4:50 μ.μ.

Μηνύματα υπήρχαν και ήταν και πολύ ενδιαφέροντα μάλιστα. Το πρόβλημα είναι πως άπαντες τα βλέπουν ανάλογα με τα συμφέροντά τους και τα πάθη τους (πλην εμού φυσικά που ως γνωστόν είμαι ό,τι πιο αντικειμενικό κυκλοφορεί... :) ).
Μερικά ενδεικτικά παραδείγματα: ας πάρουμε το ντημπέητ.
Τι λέγαν όλοι; Ότι ο νικητής ήταν ο Αλαβάνος. Ήτοι ο νικητής κατά τους πολλούς κατάφερε ν'ανεβάσει το ποσοστό του κατά ούτε δύο μονάδες.
Για τους δυο μεγάλους τι έλεγαν; Ότι μακράν κερδισμένος ήταν ο Παπανδρέου. Δεν μου πάει το μυαλό τι ποσοστό θα είχε πάρει το ΠΑΣΟΚ αν δεν ήταν κερδισμένος κιόλας.
Ως επίσης με τόσα... κέρδη, η αποχή αυξήθηκε κοντά στο 30%... Που να χάναμε κιόλας πόσο θα πήγαινε.

Να πω για τις δημοσκοπήσεις; Όταν έβγαιναν και έδειχναν τη ΝΔ να πέφτει, αναρωτιώνταν όλοι πως ήταν δυνατόν να πέφτει και το ΠΑΣΟΚ, αλλά ουδείς ασχολήθηκε σοβαρά με αυτό. Χθες που έπεσε (και δεν είναι καθόλου συμπτωματικό που και οι δύο έχασαν σχεδόν το ίδιο ποσοστό) λέγαν όλοι πως είναι δυνατόν να εφθάρη και η αντιπολίτευση. Κι όμως, ήταν λογικότατο.

Δυσφορούν πάρα πολλοί για το ΛΑΟΣ που μπήκε στη Βουλή. Κι όμως, οι περισσότεροι από δαύτους ήθελαν πεντακομματική ΒΟυλή. Και την ήθελαν λέγοντας:
-είτε ότι θέλουν να χάσει η ΝΔ (πράγμα που ήταν εξαιρετικά δύσκολο και φαινόταν)
-είτε με το να μη βγάλει αυτοδυναμία αν βγει
-είτε ζητώντας ευθέως 5κομματική.
Κανείς δε μας λέει όμως ποιο έβλεπε σαν πέμπτο κόμμα (και δυστυχώς δεν υπήρχε άλλο).

Και υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα.

Απλά ο καθείς ερμήνευε τις καταστάσεις όπως τον βόλευαν κι έτσι σήμερα σχεδόν όλοι έχουν πέσει απ'τα σύννεφα. Τουλάχιστον όσοι έπεσαν απ'αυτά, ας προσγειωθούν και να δουν την πραγματικότητα επιτέλους.

mpoumpoula είπε... @ 17 Σεπτεμβρίου 2007 - 5:13 μ.μ.

...με κάλυψες απόλυτα!

thesa1nt είπε... @ 17 Σεπτεμβρίου 2007 - 8:59 μ.μ.

Εγώ συμφωνώ με τα νούμερα. Τι βλέπει ο καθένας πίσω από τα νούμερα, είναι δικό του θέμα. Όπως θέμα των σοβαρά σκεπτόμενων είναι, γιατί υπάρχουν αυτά τα νούμερα; Μπορούν να αλλάξουν; θέλουμε να αλλάξουν; υπάρχουν σοβαρά άτομα που μπορούν να τα αλλάξουν;

tsaperdona είπε... @ 18 Σεπτεμβρίου 2007 - 1:33 π.μ.

μόνο οι δικοί μου κουμπάροι δεν είναι διαπλεκόμενοι??????????

Ανώνυμος είπε... @ 18 Σεπτεμβρίου 2007 - 9:50 π.μ.

Το αστείο της υπόθεσης ξέρετε ποιό είναι? Μιλάμε όλοι για τα αποτελέσματα των εκλογών αλλά ξεχνάμε γιατί μπήκαμε στην διαδικασία των εκλογών νωρίτερα από το καθορισμένο. Ο λόγος ήταν αν δεν απατώμαι ότι η Κυβέρνηση ήθελε να πάρει την απάντηση του λαού για το αν την θέλει στην διακυβέρνηση του Κράτους ακόμα και να κάνει ουσιαστικά πιο ισχυρή Κυβέρνηση. Τελικά με το αποτέλεσμα των 152 εδρών πήρε την απάντηση της και έκανε πιο ισχυρή Κυβέρνηση? ... ή μήπως απλά εξασφάλισε άλλα 4 χρόνια ακόμα αντί για 7 μήνες που ήταν το προγραμματισμένο?...

Hades είπε... @ 18 Σεπτεμβρίου 2007 - 1:26 μ.μ.

Κατ' αρχήν για να βγάλει 160φεύγα βουλευτές ξανά θα'πρεπε να πάρει περίο το... 47% με τον συγκεκριμένο εκλογικό νόμο οπότε σίγουρα δεν εννοούσε κάτι τέτοιο. Πιθανότερο είναι να ήθελε να προλάβει περαιτέρω διαρροές προς τα μικρά κόμματα προκειμένου να έχει αυτοδυναμία.
Δεύτερον, αν θυμάσαι προεκλογικά τη ΝΔ την έκαιγε η αυτοδυναμία και μόνο, όπερ μεθερμηνευόμενο κάτι παραπάνω ήξεραν (ως απεδείχθη κιόλας).
Και τρίτον, για ποιους 7 μήνες αντί για στα 4 πλέον χρόνια μιλάμε μετά από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα; Υπήρχε περίπτωση να έρθουν τελείως ανάποδα αποτελέσματα 7 μήνες μετά; ΔΗλαδή όλοι λένε ότι ο Παπανδρέου δεν μπορούσε και ήταν λίγος. Ξαφνικά θα γινόταν βαρβάτος και πολύς αν οι εκλογές γίνονταν 7 μήνες μετά; Μην τρελαθούμε και τελείως.

Ανώνυμος είπε... @ 18 Σεπτεμβρίου 2007 - 2:39 μ.μ.

οχι βεβαια σε καμία περίπτωση δεν θα έβγαινε ο Γιωργάκης, αλλα αυτοδυναμία μετά απο εφτά μήνες δεν έβγαζε που να μοίραζε 5χιλιαρα...

Ανώνυμος είπε... @ 18 Σεπτεμβρίου 2007 - 3:12 μ.μ.

και συνεχίζοντας κάποιες άλλες εκαντοντάδες χιλιάδες θεωρούν τον πατερούλη Σταλιν παρεξηγημένη προσωπικότητα και κάποιοι άλλοι την παγκοσμιοποίηση τζιζ κακά.

Ίσως οι "αλήθειες" σας να είχαν εφαρμογή σε ένα διαδικό ασπρόμαυρο κόσμο.

Στον πραγματικό κόσμο είναι υπέρ του δέοντος απλοποιητικές και δημαγωγικές .

κ. Παπαχατζη, έχετε γράψει και καλύτερα.

ΥΓ: το εκλογικό σώμα της χώρας είναι το πολιτικό σκηνικό, αίμα από το αίμα του.

bartvii είπε... @ 18 Σεπτεμβρίου 2007 - 6:01 μ.μ.

Αλήθεια Πρώτη
2.727.600 και κάτι ψιλά είπαν "ναι" στον άνθρωπο που πρότεινε σύνταξη για τις περίπου 100 γυναίκες που οι άντρες τους βγάζουν αρκετά λεφτά ώστε να μη χρειάζεται να εργαστούν.

Αλήθεια Δεύτερη
583.750 και κάτι ψιλά είπαν "ναι" στο κόμμα που από το 1989 το μόνο που έχει να προτείνει είναι "Πες όχι στο δικομματισμό" και είχε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον όψιμο σταρ καθημερινών σήριαλ Κώστα Καζάκο.

Αλήθεια Τρίτη
361.200 και κάτι ψιλά είπαν "ναι" στο κόμμα που κατεβάζει υποψήφιο τον "επαναστάτη" Κώστα Ντάλιο (δημιουργού της Διεθνούς Ένωσης Χρηστών Τηλεπικοινωνιών, της Ένωσης Τηλεθεατών, της Διεθνούς Ένωσης Καπνιστών και άλλων αντιστοίχων επαναστατικών ενώσεων και του φοβερού κόμματος ΛΕΥΚΟ), τον "επαναστάτη" της περιουσίας του μπαμπά Γρηγόρη Ψαριανό και τον "επαναστάτη" του αθλητικού ραδιοφώνου Γιώργο Χελάκη.

Αλήθεια Τέταρτη
17.400 περίπου ψήφισαν τον Άδωνι Γεωργιάδη και πάνω από 1.500 το Βάη Αποστολάτο.

Αλήθεια Πέμπτη
Βαριέμαι να μετράω πόσοι ψήφισαν εκλεκτά μέλη της καλλιτεχνικής ζωής του τόπου (Λίλα Καφαντάρη, Γιάννη Βούρο, Κώστα Καρρά, Γιάννη Βασιλείου, Γιώργο Ματαράγκα, Έφη Σαρρή, Άντζελα Γκερέκου, Βίκυ Λέανδρος, Τζοβάνα Φραγκούλη, Βασίλη Παϊτέρη και άλλους πολλούς).

Αλήθεια Έκτη
57.080 ψήφισαν το κόμμα του χριστιανικού σοσιαλισμού (?).

Αλήθεια Έβδομη
Τουλάχιστον 25.500 ξέρουν να διαχωρίζουν τα ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ - τόσοι τους ψήφισαν ελπίζω να μην τους μπέρδεψαν.

Αλήθεια Όγδοη
Γύρω στις 23.000 ψήφισαν τους φίλους τους από τα ΕΑΑΚ της σχολής.

Αλήθεια Ένατη
7.500 περίπου στήριξαν το συνοθύλευμα απόψεων που βαφτίστηκε Φιλελεύερη Συμμαχία - κυρίως γιατί διάβασαν στο ψηφοδέλτιο για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Αλήθεια Δέκατη
20.800 επέμειναν στο Λεβέντη και 1.750 στο Βεργή.


Αλήθεια Τεράστια

Οι αριθμοί μας λένε πάντα τα πράγματα όπως μας αρέσει να τα δούμε, αρκεί να τους χρησιμοποιούμε κατάλληλα.

Παπαχατζης Παναγιωτης είπε... @ 18 Σεπτεμβρίου 2007 - 7:33 μ.μ.

@ανώνυμε
Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι "το εκλογικό σώμα της χώρας είναι το πολιτικό σκηνικό, αίμα από το αίμα του". Είσαι ικανοποιημένος απο το πολιτικό σκηνικό; Αν όχι πως είναι δυνατόν να είσαι ικανοποιημένος απο το εκλογικό σώμα;
Οι αριθμοί αυτοί αφορούν πρόσωπα δεν είναι ψυχροι. Είναι ο Γιάννης, Ο Μανώλης, η Μαρία,εγώ,εσύ. Η ερμηνεία των αριθμών σίγουρα είναι κάτι το υποκειμενικό όπως σε όλα τα άρθρα άποψης.

Παπαχατζης Παναγιωτης είπε... @ 18 Σεπτεμβρίου 2007 - 7:35 μ.μ.

@bartvil
Ευχαριστώ που συνέχισες το συλλογισμό μου.

Ανώνυμος είπε... @ 18 Σεπτεμβρίου 2007 - 8:53 μ.μ.

Αλήθεια έβδομη,συνέχεια τών έξι τού κ.Παπαχατζή:2.500.000 άτομα θεώρησαν οτι θα ήταν καλό να επανέλθη στην εξουσία τό κόμμα τού οποίου ο ιδρυτής ώς πρωθυπουργός καθώριζε το ύψος τών δωρακίων τών δημοσίων λειτουργών,τού οποίου ο αντιπρόεδρος πληρωνόταν γιά να γράφη νόμους υπέρ συγκεκριμένου αεριτζή "επιχειρηματία",το κόμμα που ανήγαγε την διαφθορά και την διαπλοκή σέ επιστήμη.

Angelos είπε... @ 19 Σεπτεμβρίου 2007 - 1:41 π.μ.

τελός πάντων ας μην μένουμε ανώνυμοι ;)

κ. Παπαχατζή,

το να μου αρέσει ή όχι το εκλογικό σώμα έχει την ίδια αξία με το να διαφωνώ με την ανατολή του ηλίου. καλώς η κακώς έτσι έχουν τα πράγματα. Το εκλογικό σώμα είναι το καλύτερο δυνατό που θα μπορούσε να υπάρξει σε μια χώρα με την ιστορική πορεία της Ελλάδας. Σε τελική ανάλυση η φυσική επιλογή βρίσκει τον δρόμο της και σε ατομικό και σε εθνικό επίπεδο (αν με καταλαβαίνετε).

Απλώς βρίσκω την -υποκειμενική και σεβαστή- ερμηνεία των αριθμών σας μάλλον δημαγωγική. Βέβαια σε ένα ενυπόγραφο blog ακόμα και αυτό θα πρέπει να είναι αποδεκτό.

Δουλεύω κυρίως εκτός Ελλάδος και δεν έχω άμεσο συμφέρον από την εκλογή του ενός ή του άλλου κόμματος. Στο παρελθόν ψήφισα και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με βάση συγκεκριμένη λογική και ποτέ διαμαρτυρόμενος ή κοψοχέρης. Σε αυτές τις εκλογές απουσίαζα στο εξωτερικό αλλά μάλλον στον ΣΥΝ θα την έδινα. Δεν μπορώ λοιπόν παρά να έχω αντιρρήσεις σε λογικές τσουβαλιάσματος.

καλό βράδυ σε όλους

rigelian είπε... @ 19 Σεπτεμβρίου 2007 - 10:05 π.μ.

Ψολέω σε ξεχάσαμε: 2800 σταυροί!

ΥΓ: Θα μου πει κι εμένα κάποιος τι διαφορά έχει το μουλού κουκουέ από το κουκουέ μουλού; (πέραν των πεζών και κεφαλαίων γραμμάτων; )

ΥΓ2: Σε αυτές τις εκλογές κάθε απίθανο απόκομμα αύξησε τις ψήφους που πήρε, εκτός από ένα! Το ...ΑΣΚΕ! Άτυχος ο Καργόπουλος!!!

Παπαχατζης Παναγιωτης είπε... @ 19 Σεπτεμβρίου 2007 - 12:25 μ.μ.

@angele
Καταρχήν χαίρομαι που έμαθα το όνομα σου.
Ίσως να κινήθηκα στα όρια της δημαγωγίας.
Το πρόβλημα όμως ξέρεις ποιο είναι; Ότι στην ελλάδα ψηφίζουμε ένα κόμμα για να μετανιώσουμε για αυτή μας την απόφαση την ακριβώς επόμενη μέρα. Δεν ανεχόμαστε το γεγονός οτι πρέπει να υποστούμε τις συνέπειες των επιλογών μας.
Όσο για το εκλογικό σώμα, όταν π.χ 70000 συμπολίτες μας (ο ένας στους πέντε, δηλαδή, που ψήφισαν Ν.Δ στην Β΄Αθηνών),θεωρούν τον Γιακουμάτο σπουδαίο πολιτικό δυστυχώς επιμένω να αμφιβάλω για την ποιότητα του.
Τέλος για την αναφορά σου περί ενυπόγραφου blog. Σε ευχαριστώ διότι είμαι και εγώ απ' αυτούς που πιστεύουν οτι όλοι όσοι έχουμε blog πρέπει να έχουμε και το θάρρος να αναλαμβάνουμε επώνυμα την ευθύνη των όσων γράφουμε...

Ανώνυμος είπε... @ 19 Σεπτεμβρίου 2007 - 9:13 μ.μ.

λοιπον και πανω που νομιζα ¨να επιτελους αλλος ενας που δεν βριζει τους πολιτικους αλλα τους πραγματικους υπευθυνους (βλεπε ελληναρες)" να ολα τα σχολια απο κατω με καφρους να υπερασπιζονται αυτον τον ποταπο λαο που ονομαζει αυθαιρετως τον εαυτο του ελληνα.
Εγω Παναγιωτη δεν συμφωνβ μαζι σου....
Εισαι πολυ επιεικης με εναν λαο που ακομα πιστευει οτι ειναι ο περιουσιος, οτι εχει πολιτισμο, οτι εχει ιστορια, οτι εχει παρων, οτι εχει μελλον. Τιποτα απο ολα αυτα δεν εχει και αρκει να πετυχει κανεις κανεναν ξενο και να τον ρωτησει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αποψη του για την ελλαδα και τους ελληνες και οχι αυτοι που καταναγκαστικα ψαρευουμε (πολιτισμενοι, φιλοξενοι, ανοιχτοκαρδοι, χαμογελαστοι μα καλα τοση μιζερια στο να προσπαθει κανεις να πεισει τον εαυτο του δεν εχει ξαναγινει).
Αυτα Παναγιςτη και σου ευχομαι καλο βρισιμο στο μελλον.

Ο απολιτιστος

tzonakos είπε... @ 20 Σεπτεμβρίου 2007 - 10:05 π.μ.

Εχεις απόλυτο δίκιο.
Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και άλλες αλήθειες !
Καλημερα.

Ανώνυμος είπε... @ 25 Σεπτεμβρίου 2007 - 10:56 μ.μ.

Επειδή μου αρέσει να κοιτάω στο βάθος των πραγμάτων έχω μερικές παράλληλες αλήθειες*Αλήθεια Πρώτη...*
5,700,000 πολίτες αυτής της χώρας, είπαν "ναι" στον δικομματισμό.
αλλά και 9,500,000 πολίτες είπαν ναι άλλη μια φορά στο κομματικό βόλεμα ανεξαρτήτως κόμματος και ιδεολογίας
*Αλήθεια Δεύτερη...*
2,980,000 πολίτες, ενέκριναν τους "κουμπάρους", τους ημέτερους, το
σκάνδαλο των ομολόγων, την αποδυνάμωση της πυροσβεστικής, την ανοχή στους πραίτορες της ΕΛ.ΑΣ, την αναθεώρηση των άρθρων 16 και 24 του συντάγματος, την ανύπαρκτη εξωτερική πολιτική της χώρας, την αύξηση του ΦΠΑ και πολλά άλλα.
Το έκαναν από ενοχές...όχι μόνο αυτοί. .αλλά και τα 9,500,000 γιατί ξέρουν καλά....ότι όποιος από αυτούς ήταν στη θέση των κουμπάρων θα έκανε το ίδιο και όλα τα αλλά είναι εκ του πονηρού.
Δεν διαμαρτυρήθηκαν για το ΦΠΑ γιατί γνωρίζουν ότι κλέβουν περισσότερο από το 1% που είναι η αύξηση

Δεν διαμαρτυρήθηκαν για την αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής γιατί γνωρίζουν ότι και αυτοί η παίζουν ταβλακι η θα ήθελαν να παίζουν ταβλακι στην υπηρεσία τους η ανέχονται κάποιους που παίζουν ταβλακι και τους γνωρίζουν συμμετέχοντας.
Δεν διαμαρτυρήθηκαν για το αρ 16 και 24 γιατί όλοι έχουν από ένα αιώνιο φοιτητή στην οικογένεια που σπουδάζει καταχρώμενος επί 10ετια τον ιδρώτα του λαού και του μπαμπά για να πάρει το κωλόχαρτο και επίσης γιατί ο καθένας έχει κάψει λίγο η πολύ δάσος για το εξοχικό του...ε κάποιοι έκαψαν πιο πολύ

*Αλήθεια Τρίτη...*
160,835 κάτοικοι των νομών Ηλείας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, θεωρούν ότι η αιτία που κάηκαν ήταν τελικά ο "στρατηγός άνεμος".
Παρόλο που ξέρουν ότι δεν πήραν κανένα μέτρο πρόληψης οι ίδιοι…δεν έκοψαν κλαριά σε επαφή με τα σπίτια ..δεν καθάρισαν χόρτα και σκουπίδια ..και όταν πήγαν να φτιάξουν σωστή χωματερή ,,,έκλεισαν τους δρόμους για να πάει στο διπλανό χωριό ο ΧΥΤΑ… κορόιδα είμαστε ναρθει ο ΧΥΤΑ εδώ?
Παρόλο που ήξεραν καλά όλοι αυτοί. ότι δεν έφταιγε ο άνεμος αλλά οι ίδιοι και η τοπική αυτοδιοίκηση γιατί όταν γινόταν ΠΣΕΑ αυτοί έκαναν κομματικές συγκεντρώσεις και τάβλι στο καφενείο η πίτσες στο υπουργείο,....ζήτησε κανείς ευθύνες δημόσιων υπαλλήλων για μη εφαρμογή των σχεδίων ΠΣΕΑ?
Και επειδή μερικοί δεν ξέρετε καν τι είναι ΠΣΕΑ = Πολιτική Σχεδίαση Έκτακτης Ανάγκης δηλαδή. .οργάνωση για σεισμό φωτιές πλημμύρες κλπ
Στην Πεντέλη και την Πάρνηθα οι κολοαθηναιοι βγάζουν εθελοντές στα παρατηρητήρια….σε όλη την Πελοπόννησο υπήρχε ένας εθελοντής πριν τη φωτιά?
*Αλήθεια Τέταρτη...*
38,218 κάτοικοι της Χαλκιδικής, πιστεύουν ότι για τις πλημμύρες που τους
έπνιξαν φταίει αποκλειστικά ο "ναύαρχος χείμαρρος".
Παρόλο που ξέρουν καλά όλοι αυτοί. ότι δεν έφταιγε ο "ναύαρχος χείμαρρος". αλλα οι ίδιοι που μπάζωσαν τα ρέματα και έκαψαν τα δάση για αξιοποίηση .

Αλλά τόδαμε το έργο και το 81 και 85 και 99 με τους σεισμούς….χτίζαμε αυθαίρετα. επί χρόνια. ,στα πρόχειρα χωρίς μελέτη και όταν τα έριξε ο σεισμός απαιτήσαμε και πήραμε αποζημιώσεις σεισμοπλήκτων.

*Αλήθεια Πέμπτη...*
30,000 πολίτες της Β' Αθηνών, έχουν την αίσθηση ότι ο Βύρωνας Πολύδωρας
αξίζει μια θέση στη Βουλή, και τον επανεξέλεξαν.

Είμαι ένας από τους 30,000 που τον έστειλαν στη βουλή…όχι γιατί είναι ικανός ..αλλά γιατί αρνούμαι να μου πουν τα λαμογια ,οι εμπρηστές , οι κουκουλοφόροι και τα παπαγαλάκια του MEGA ποιον θα σταυρώσω και ποιον όχι…ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΓΙΝΑΤΙ

*Αλήθεια Έκτη...*
270,000 Έλληνες θεωρούν, ότι ο Καρατζαφέρης είναι η λύση.

Επειδή….έμαθα από νωρίς ότι Δημοκρατία είναι η ισότητα και ο σεβασμός της γνώμης του άλλου οποιοσδήποτε και αν είναι αυτό δεν αξίζει παρά μόνο το σχολιασμό ότι είναι αντάξιο σχόλιο φασίζουσας νοοτροπίας

*Και ένας μύθος...*
Το εκλογικό σώμα αυτής της χώρας, είναι πλέον ώριμο να αλλάξει το
πολιτικό σκηνικό.

ΚΑΙ ΩΡΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΕ ΧΑΡΤΙΑ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ!!!!
ΚΟΝΤΥΝΕ ΤΟΝ ΕΝΑ….ΧΑΣΤΟΥΚΙΣΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ …ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ …ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ…ΑΚΟΥΣ ΑΛΑΒΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ????

και επί τη ευκαιρία…..ποιος ορίζει την αναγκαιότητα αλλαγής του πολιτικού σκηνικού?…το 2-3% του εκλογικού σώματος? ΑΙΣΧΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

Παπαχατζης Παναγιωτης είπε... @ 25 Σεπτεμβρίου 2007 - 11:10 μ.μ.

@ανώνυμε
Θα συμφωνήσω με αρκετές επισημάνσεις σου. Θα διαφωήσω όμως με δυο.
Τον Πολύδωρα δεν σου επέβαλε κανείς να μην τον ψηφίσεις εκτός απο τον καραμανλή και τον ίδιο του τον εαυτό. Ο Πολύδωρας δήλωσε το περίφημο "ποινήν εκτίω" και ο αρχηγός σου τον κράτησε για ακόμα 4 μήνες υπουργο, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Και η δεύτερη διαφωνία είναι η φράση σου "δεν αξίζει παρά μόνο το σχολιασμό ότι είναι αντάξιο σχόλιο φασίζουσας νοοτροπίας"
Ξέρεις, όταν εγώ εκφράζω την γνώμη μου επώνυμα, όποια και αν είναι αυτή, είναι δείγμα πολιτισμου και δημοκρατίας.Οι ανώνυμη κατηγορία που μου εξαπολύεις, δεν είναι δημοκρατική. Οπότε την λέξη "αίσχος" σου την επιστρέφω αυτούσια...

Ανώνυμος είπε... @ 26 Σεπτεμβρίου 2007 - 10:10 π.μ.

Αν και έβαλα ανώνυμος αντί για Ιδομ. Προμπονάς που είναι το σωστό απλά γιατί δεν ηξερα ότι μπορώ να βάλω χωρίς λογαριασμό στο Blog όσα λέω δεν αποτελούν κατηγορία είναι απλά η γνώμη μου...ίσης αξίας με τη δική σου και κρινόμενη από τρίτους. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί την λες ...κατηγορία.
Μήπως έθιξα καποια υποσυνείδητη ενοχή?

Ιδομενεας είπε... @ 27 Σεπτεμβρίου 2007 - 4:04 μ.μ.

Αραγε μπορούμε σ' αυτό το blog αναφερθούμε στην καταπίεση του άντρα από τη γυναίκα? Δεν είναι Πολιτικό Θέμα? γιατί..ούτε λίγο ούτε πολύ ετοιμάζουν ποσόστωση και για την βουλευτική πολιτική εκπροσώπηση. ήδη έχει γίνει στην αυτοδιοίκηση .Τί γνώμη έχετε..μήπως είναι αντισυνταγματική λίγο η πσοσοστωση?...όσο πατάει η γάτα?

Παπαχατζης Παναγιωτης είπε... @ 27 Σεπτεμβρίου 2007 - 4:14 μ.μ.

@Ιδομενέας
Φίλε μου, ευχαριστώ για την ιδέα. Και εγώ πιστεύω οτι η πολιτική δεν είναι θέμα φύλου αλλά αξιοσύνης. Και ξέρεις κάτι; Η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος είναι γυναίκες. Το πρόβλημα λοιπόν ξεκινάει απο εκεί. Λίγες γυναίκες εμπιστεύονται άτομα του φύλου τους για την Βουλή. Η ποσοστώσεις, κάθε είδους, είναι σίγουρα αντιδημοκρατικές.

Ανώνυμος είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 7:37 μ.μ.

080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區

Ανώνυμος είπε... @ 6 Σεπτεμβρίου 2009 - 12:08 μ.μ.

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務

Δημοσίευση σχολίου