Μέτρα... εξαπάτησης των πληγέντων.
| 4 αφορμές για διάλογο ]


Ένας φίλος, πυρόπληκτος, του Ν. Εύβοιας μου έφερε χθες το έντυπο με τα "μέτρα ανακούφισης" που κυκλοφόρησε, η Γενική γραμματεία ενημέρωσης, στις περιοχές αυτές.
Με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα οτι τα άμεσα βοηθήματα που εδόθησαν, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά προκαταβολή της συνολικής αποζημίωσης που θα χορηγηθεί. Συγκεκριμένα διαβάζουμε:

"Αν υπέστη οποιεσδήποτε ζημιές η περιουσία σας (καλλιέργειες, ζώα, κ.λ.π) δικαιούστε σε πρώτη φάση αποζημίωση 3.000 ευρώ. Στη συνέχεια, ο ΕΛΓΑ θα προσθέσει τα ποσά που τυχόν υπολείπονται."

Η τελευταία φράση είναι και το κλειδί. Εν ολίγοις το κράτος τους διαθέτει ένα μέρος του ποσού, που πρέπει να πάρουν ώστε να επενδύσουν στην αγορά ζώων, ελαιοδέντρων κ.τ.λ, για να καλύψουν τις, τωρινές και μεγάλες, πρώτες ανάγκες τους σε τροφή και ένδυση. Όταν έρθει λοιπόν η ώρα τις επιχορήγησης τα χρήματα που θα πάρουν θα είναι λιγότερα.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα 10.000 ευρώ της οικοσκευής καθώς θα αφαιρεθούν από την επιδότηση της επισκευής ή κατασκευής της κατοικίας τους συγκεκριμένα το έντυπο γράφει:

" Αυτά τα χρήματα είναι τα πρώτα έξοδα της επισκευής. Στη συνέχεια το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε, αφού γίνει εκτίμηση όλης της ζημιάς, θα προσθέσει τα ποσά που τυχόν υπολείπονται"

Αυτή η, κατά την προσωπική μου άποψη, αλητεία θα φέρει πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους σε απόγνωση καθώς όταν θα έρθει η ώρα να ξαναφτιάξουν τις δουλειές τους θα επιδοτηθούν για λιγότερα ζώα από αυτά που είχαν, για λιγότερα στρέμματα από αυτά που έσπερναν και πάει λέγοντας.

Και όλα αυτά για μερικές ψήφους...

4 αφορμές για διάλογο

ΠΡΕΖΑ TV είπε... @ 6 Σεπτεμβρίου 2007 - 12:14 μ.μ.

Μα και φυσικα κατι τετοιο θα γινοταν...Λες να τα χαριζαν ετσι;;;Η μαλακια ειναι οτι καποιοι τα πηραν χωρις ομως να εχουν παθει ζημια...και χωρις καν να εχουν σπιτι σε καμενη περιοχη...

Παπαχατζης Παναγιωτης είπε... @ 6 Σεπτεμβρίου 2007 - 12:16 μ.μ.

@ πρεζα tv
Σε λίγη ώρα διάβασε και την συνέχεια του θέματος και θα καταλάβεις...

Ανώνυμος είπε... @ 18 Σεπτεμβρίου 2007 - 4:41 μ.μ.

αΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΧΡΟΝΟ, ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΕΤΑ.... ΜΑΛΙΣΤΑ....

ΕΙΣΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ!

Παπαχατζης Παναγιωτης είπε... @ 18 Σεπτεμβρίου 2007 - 6:59 μ.μ.

@ανώνυμε
Καλύτερα θα ήταν να έπαιρναν τώρα τα 3000 για να φάνε και να ντυθούν και αργότερα να έπαιρναν τα χρήματα που πρέπει για να στήσουν ξανά τις δουλειές τους...

Δημοσίευση σχολίου