Ασύμμετρη...δημοπράτηση! ( Η απάντηση )
| Comments ]


Επειδή πολλά γράφτηκαν για το άρθρο του πρόχειρου τετραδίου, "Ασύμμετρη...δημοπράτηση!" νομίζω ότι οφείλω κάποιες διευκρινήσεις:
Η συγκεκριμένη άποψη δεν δημοσιεύτηκε ως μορφή απόδειξης ότι όντως έτσι έγιναν τα πράγματα. Εάν είχα αποδείξεις θα τις είχα ήδη καταθέσει στην εισαγγελική αρχή. Έγινε απλά μια προσπάθεια προσέγγισης της αλήθειας μέσω ενός γεγονότος. Της ύπαρξης, ακριβώς πάνω στα χνάρια των καμμένων περιοχών, της Ιονίας οδού (Βορειοδυτική οδός Πελοποννήσου). Μια υπόθεση που μου φάνηκε λογικότερη από τις ασύμμετρες ανοησίες που ακούμε και διαβάζουμε τις τελευταίες εβδομάδες.
Σαφώς και δεν υποστηρίζω ότι όλες οι φωτιές του καλοκαιριού οφείλονται σε εμπρησμούς για την διάνοιξη οδών.
Ειδικά για το τριήμερο που κατακάηκε η Ελλάδα θεωρώ ότι από την στιγμή που η κρατική μηχανή αποσυντονίστηκε και δεν ήξερε που πατούσε και που βρισκόταν, κάθε κάθαρμα που διεκδικούσε γη βγήκε και πέταγε και από ένα στουπί. Άλλωστε τα 9 μποφόρ και η ξηρασία ευνοούσαν το σκοπό του. Κάπως έτσι μπορούν να δικαιολογηθούν οι 120 εστίες φωτιάς χωρίς να χρειαστεί να εμπλέξουμε σκοτεινές δυνάμεις του παρακράτους και υπόγεια σχέδια ξένων μυστικών υπηρεσιών.
Πάντως, ότι για όλα φταίει ο άνεμος και οι κλιματικές αλλαγές δύσκολα μπορώ να το αποδεχτώ.
Τα συμπεράσματα είναι, όπως πάντα, δικά σας...

Υ.Γ Για την φωτιά στην Πεντέλη η εξήγηση είναι, ίσως, πιο απλή και καθόλου... ασύμμετρη. Πληροφορίες προσεχώς...