Το ψευτοδίλλημα της αυτοδυναμίας...
| 8 αφορμές για διάλογο ]


Τα τρία μικρότερα κόμματα δηλώνουν καθημερινά ότι επιθυμούν οι εκλογές, να μην αναδείξουν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Θεωρούν ότι έτσι θα ενισχυθεί η πολυφωνία στη Βουλή και κατ' επέκταση η δημοκρατία. Κατά πόσο όμως κάτι τέτοιο έχει βάση;
Ας υποθέσουμε ότι ξημερώνει η 17η του μήνα και κανένα από τα δυο μεγάλα κόμματα δεν έχει το μαγικό αριθμό των 151 εδρών. Καμιά συνεργασία δεν γίνετε εφικτή οπότε πάμε σε επαναληπτικές εκλογές.
Φαντάζεστε πόσο πολωτικές θα είναι;
Το μήνυμα θα είναι ξεκάθαρο, ΠΑΣΟΚ ή Νέα Δημοκρατία. Οι διαρροές προς τα άλλα κόμματα θα μηδενιστούν. Το περίπου 3,5 με 4% που θα συγκεντρώσουν το ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ εύκολα θα πέσει στο 2,5%.
Έτσι, λοιπόν, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα έχουμε ακόμα μια τρικομματική Βουλή.
Δεν καταλαβαίνω οπότε με για ποιά πολυφωνία μιλάμε...
Δυστυχώς στην χώρα μας δεν είμαστε έτοιμοι να σπάσουμε τον δικομματισμό. Κάτι τέτοιο θα γίνει εφικτό όταν μια μερίδα πολιτών, θα μπορέσει να δει, ένα τρίτο κόμμα ως πιθανή κυβέρνηση και να του δώσει ένα 20% στις εκλογές.
Τότε, και μόνο τότε, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία θα ανησυχήσουν πραγματικά. Τότε, και μόνο τότε, θα μπορέσουμε να δούμε υγιείς κυβερνήσεις συνεργασίας.
Ως εκείνη την μέρα, όμως, το status quo της πολιτικής σκηνής θα παραμένει αναλλοίωτο..

8 αφορμές για διάλογο

Ανώνυμος είπε... @ 10 Σεπτεμβρίου 2007 - 4:18 μ.μ.

γιατί εσύ βλέπεις κάποιό άλλο κόμμα που θα μπορέσει ο κόσμος να στηριχθεί επάνω του;Κανένας δεν θα κάνει ότι εξαγγέλει όλοι φοβούνται το κόστος. Έχει κανείς από αυτούς τα κότσια;

Ανώνυμος είπε... @ 10 Σεπτεμβρίου 2007 - 4:25 μ.μ.

ναι ρε φιλε, και εγω εχω αυτην την απορια τοσες μερες. Απο τη μια, τα 3 μικρα κομματα ζητουν να σπάσει ο δικομματισμος και απο την αλλη σπεύδουν να ξεκαθαρισουν οτι δεν 8α συνεργαστουν με κανεναν! (αν και για τον Καρατζαφερη δεν το πιστευω κ πολυ).
Σε περίπτωση μη αυτοδυναμιας, λοιπον, θα συμβει αυτο που περιέγραψες!! Ξανα εκλογες μέχρι ενα απο τα δύο μεγαλα κομματα να πιασει το 151!!
... αρα γιατι τόσος ντόρος;

Ενταξει απο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καταλαβαινω οτι θελουν να μας κοροϊδέψουν , αλλα και οι μικροι;;;;!!

Ανώνυμος είπε... @ 10 Σεπτεμβρίου 2007 - 4:27 μ.μ.

οι μικροί τι διαφέρουν από ΝΔ & ΠΑΣΟΚ;

F είπε... @ 10 Σεπτεμβρίου 2007 - 4:32 μ.μ.

είδες που δεν αξίζει τελικά κανένας τους; έχει κανείς ξεκάθαρη πολιτική;όπου φυσάει ο άνεμος είναι.

rigelian είπε... @ 11 Σεπτεμβρίου 2007 - 9:30 π.μ.

Γι αυτό και θα παραμείνουν αποκόμματα, ανύπαρκτοι πουθενίδηδες που θα πελαγοδρομούν μεταξύ του τίποτα% και του τίποτα-και-κάτι% με τρικυμία εν κρανίο...

Ανώνυμος είπε... @ 11 Σεπτεμβρίου 2007 - 10:17 π.μ.

Έχετε δίκιο αλλά ήμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε τον κομπάρσο για ακόμη μία φορά.Εμένα με πικραίνει που θα ταλαιπωρηθούμε για άλλη μία Κυριακή σε εκλογικά κέντρα χωρίς parking,ασανσέρ για τους ηλικιωμένους και τα αμεα,ατελείωτες ουρές σε διόδια,τμήματα κτλ....Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.

Ανώνυμος είπε... @ 11 Σεπτεμβρίου 2007 - 10:17 π.μ.

Έχετε δίκιο αλλά ήμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε τον κομπάρσο για ακόμη μία φορά.Εμένα με πικραίνει που θα ταλαιπωρηθούμε για άλλη μία Κυριακή σε εκλογικά κέντρα χωρίς parking,ασανσέρ για τους ηλικιωμένους και τα αμεα,ατελείωτες ουρές σε διόδια,τμήματα κτλ....Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.

Ανώνυμος είπε... @ 11 Σεπτεμβρίου 2007 - 11:16 μ.μ.

Ας περιμένουμε την Κυριακή. Για να συζητάμε για την αριστερά πρέπει να είναι μπροστά το ΠΑΣΟΚ. Αλλιώς όλα τα άλλα είναι πονηρά.
Το ΠΑΣΟΚ θέλει να προχωρήσει με ένα μίνιμουμ αριστερό πρόγραμμα.
Π.χ. καμία ιδιωτικοποίηση;

Δημοσίευση σχολίου